Čo robiť, keď starý otec udrel vnučku?
Co by ste robili, keby ste boli na navsteve u starych rodicou a stary otec udrie malu vnucku knihou po hlave, pred vasimi ocami? Mala pred tym dost vyvadzalala.
@ina2405 ja som sa pýtala ako reagoval jej muž a napísala, že začal hucat po deťoch
Krásna rodinka.. Všetci po všetkých hucia.. Nečudujem sa ze dedovi praskli nervy. Samozrejme ze to nebolo správne, ze ju udrel po hlave.. Ale zas nemyslím si že to bolo silno..
@kvetinkynaluke vy ste teda návšteva, ešteže ste odišli. Muž je tam najviac na vine.
@kvetinkynaluke no mne to príde v tomto , že v pravom rade zlyhal tvoj muž. Divel sa s dieťaťom na návšteve a keď je toho veľa a dedovi prasknú nervy a reaguje ako reaguje, tak namiesto vtiho aby urobil poriadok s otcom nahuci na deti, ktoré zrejme ani nechápu čo sa deje. Tvoj muž by si mal otca poznať a vedieť kde je hranica čo znesie a vedieť dieťa včas upokojiť. Takže u mňa nie dedo je zlý ale tvoj muž nevie to čo by mal
Aaaa pointa sa nám už otočila.
Muž/ otec rozblazni dieťa, to hučí a trieskne v zápale blaznenia otca, dedo buchne vnučku, otec kričí na svoje deti lebo je s nimi málo, je nervózny zo svojich detí, ale debil je dedo.
Tak sa s ním treba pohádať, lebo nemá kľud vo svojom obydlí, demonštratívne sa pobaliť a ako dráma qeen odplávať. Ok dedo nemá čo búchať, ale vy dvaja rodičia ste na hlavu obaja
@13uzivatelka11 Ja myslim, ze ano na druhy den to komentoval, ze jej nic nie je a ked neposlucha treba to riesit, takze by asi nemal problem urobit to znovu.
@kvetinkynaluke stále nechápeš, kto je vlastne provokatér toho celého?
@cacianka v com sme na hlavu? stari rodicia nas pozvali, muz robi na tyzdnovkach s detmi je malo, co tu neriesim. Ja viem, ze dcera urobila chybu, ale tresnut po hlave? To je ok?
@ina2405 no asi nie, dcera urobila chybu a miesto toho aby to nechal riesit muza alebo mna ju tresne hned po hlave? Kto je provokatér?
Jednoducho.. Urobil chybu aj otec aj dedo... Stava sa..
@kvetinkynaluke tvoj chlap ju rozdivel, mal ju umravniť on, vlastne k tomu nemalo ani dôjsť. Boli ste na návšteve a starší človek už mal toho dosť, pre neho bolo nepochopiteľné asi to vnučkino capnutie svojho otca. Tak ju capol knihou - ani to nie je v poriadku. A ešte do toho muž začne hučať, ty začneš hučať do muža. Takže traja ľudia sa tu nevedia na návšteve správať a vinný je len ten štvrtý, starý otec?
@ina2405 no keby ju netresol, nehucal by nik, len moja 3 rocna dcera, cize ked sme na navsteve musime strpiet vsetko co starky spravi? Aby sme sa vedeli správať. Nabudúce moze zlomit ruku a povieme fajn, ved sme na navsteve, usmejeme sa, ved tak sa patri na navsteve
@kvetinkynaluke tak to je teraz jasne,po hlave mal dať tvojmu mužovi,
@rorino to suhlasim
@kvetinkynaluke ty ale riadne preháňaš😁
@ina2405 len reagujem na to co sa patri
@kvetinkynaluke nie vy nemusíte na návšteve strpieť všetko, môžeš sa zdvihnúť a ísť domov. Vy sa máte vedieť na návšteve správať, keby ste to vedeli nemuselo k tomu celému dôjsť.
@kvetinkynaluke Zásada číslo jedna v mojom prípade je - nikdy neudierať dieťa po hlave. Po zadku kľudne, keď si ozaj zaslúži, ale celkovo sa mi fyzické trestanie detí ako chlapovi hnusí. Na chovaní dieťaťa nesie vinu vždy len rodič.
A keby sa nepristojne na navsteve spraval dospely, tiez sa to riesi bitkou?
@dadis Tretíkrát vravím, že to nebolo správne, že ju udrel a to je jednoducho neospravedlniteľne jeho slabosť a nedostatok. Ale ak už máme byť fér, autorka alebo jej manžel mohli situácii predísť. Otec to zrejme tiež nevyhodnotil najšťastnejšie.
@matullienka ako sa tomu dalo zabranit, zohralo sa to behom par minut a rano ked sme odchadzali (neodisli sme vecer, lebo byvame dost daleko) mi bolo povedane, ze ci o len kvoli tomu. Chcem tu pocut radu ako sa da tomu predísť, nie lem obvinovanie
@michaela789 nema nas k sebe volať, moje deti nie su take zeby sedeli cele dni, su zive a dost male na hruby fyzicky utok, vie ze sa dost saleju, tak sa moze obrniť, alebo nas nevyvolavat
@michaela789 Mas deti? Vies kolkokrat mi dali moje deti dovod ich udriet po hlave? A to ich este povazujem za dobre vychovane 😅. Nie, chyba je jednoznacne v nasilnikovi a ak niecomu do buducna predist, tak mu vysvetlit, ze uz na tvoje deti ruku nedzvihne. Nikto nema pravo tvoje dieta udriet. Ak sa citil ten dospely clovek v danej situacii zle, mal to dat jasne najavo inej dospelej osobe v miestnosti - vlastnemu synovi. Ale to nebol dovod. On chcel "mladym" ukazat, ako vychovat deti spravne, jemu nervy nepraskli, aj autorka napisala, ze lutost neprejavil. On konal z pozicie moci.
@kvetinkynaluke tvoj muž má vedieť ako sa hrať s dieťaťom keď je na návšteve, svojho otca pozná mal tomu predísť. On je dospelý má mať rozum a vedieť ako sa chovať. Pozná si otca tak nebudem mu robiť prieky, že sa budem diviet s dieťaťom a robiť hlúposti keď ho to dráždi. Nabudúce im vezmi pexeso, človeče, spoločensku hru a nech hrajú spolu s dedom. Dedovi by som kludnym hlasom vysvetlila, že si neprajes aby sa to opakovalo lebo nechceš aby sa im pokazil vzťah s vnučkou keď sa ho začne kvôli tomu báť. Nabudúce nech radšej tresne tvojho muža lebo ten by už rozum mal mať čo u 3 ročného dieťaťa ešte v značnej miere absentuje a robí to čo ma dovolené
@kvetinkynaluke už k nim nechoďte, ty evidentne nemieniš brať ohľad na nikoho okrem seba a detí. Hotovo, vyriešené. To nie je sarkazmus ani rýpanie, vážne už nechodievajte k starkým. Žiadne poučenie si si z toho nevzala a vidíš len jedného vinníka. Kto by vás chcel mať na návšteve.
Takže rozjasene dieta udrelo svojho otca, takže prve nasilie tam bolo práve zo strany tvojho dieťaťa.. otec nereagoval adekvatne, tak zasiahol dedo, že jej dal po hlave knižkou, aby jej ukazal, že prekročila hranice, že?
Nuž mate doma co debatovať, s dietatom, aj manželom.. to,že není doma casto, nie je ospravedlnenie...deda neprevychovas, ale videl toho ten deň asi už fakt dosť.

@matullienka to som ho zhucala