Čo robiť, keď starý otec udrel vnučku?
Co by ste robili, keby ste boli na navsteve u starych rodicou a stary otec udrie malu vnucku knihou po hlave, pred vasimi ocami? Mala pred tym dost vyvadzalala.
@lujza123 ja prave dlho cusim a potom to raz pride a uz to prislo. Asi bude lepsie sa tam tak skoro neukazat, mozno si aj on uvedomí, ze to prehnal
@jakubrianka prave toho sa bojím najviac
@kvetinkynaluke
dve decká sa bláznili - jedno autorkine a druhé dedove a dedo pleští po hlave to 3 ročné. Zaujímavé, prečo nešvihol po hlave knihou svojmu synovi.
Mne je normálne na smiech ako tu na teba utocia, ze si mala dieta ukludnit a pritom boli s nim v miestnosti traja dospeli ludia a ty si kupala druhe dieta. Tu ozaj nikto tvojho muza nepovazuje za kompetentneho rodica, ale len za decko tvojho svokra 😂
Ked dedovi pride normalne plieskat ludi po hlave knihami, mala si jednu taku fajnu hrubu zobrat a plestit mu nou po lebeni. Ja by som sa neovladla. Odchadzali by sme este v ten vecer, pretoze pre mna nie je normalne a pripustne bit deti. Je to chore. Dedo mal cely zivot naucit sa ovladat, 3 rocne dieta nie je zodpovedne za jeho psychicky stav a ani povinne sledovat jeho momentalne rozpolozenie.
@gabu_lienka no on ju udrel vraj preto, ze ona pacla otca
@kvetinkynaluke A ktore male dieta sa este nikdy nezahnalo na rodica? Ved chytim mu ruku a razne mu poviem, ze toto sa nerobi. Pochopilo by to aj bez inzultacie, ze? Nerob si nic z tych zien tu, namiesto toho aby pomahali, pridu do diskusie aby pozhadzovali autora a pozvysovali si ego. Udriet dieta knihou po hlave je taka hlupa reakcia, ze nechapem, ako sa jej niekto moze zastat.
@dadis ved prave, ja uz som mala ak peru rozbitú ako sa mi dieta na rukách otočilo a trafilo ma hlavkou, ved to neurobilo naschval a aj mala ak to aj urobila schvalne, tak urcite nechcela ublizit.
@kvetinkynaluke tak najskôr som si myslela, ze preháňaš a ze ju neurel silno, len tak tapkol, ale už si myslím, ze ju silno udrel. Ja by som asi tiež rovno do svokra skočila a keby začal, ze to nebolo silno a ešte po mne začal hucat, tak by som vzala knihu a udrela ho do ruky a nech mi povie ci to neboli. Ano nedospele správanie, ale na údery hlavy som velmi citlivá. A ako sa poznám možno by som ešte aj muža dotlacila na pohotovosť, nech to skontrolujeme.
A to hovorím ako človek co ma výborný vzťah so svokrovcami a stretávame sa viac krát do týždňa, takže u mňa by to nebola nevraživosť.
Ja si to predstavujem tak, že malá vnučka vyvadzala 10-15 minut, dedko ju slovne upozornoval a potom ju vypol "jak ističe". Dieťa sa určite rozplakalo, isto už nechce nikdy v živote vidieť dedka (aspon kym emocie nevyprchnu=nedoplače) a zobralo si z toho možno poučenie, že ak to zas "preženie s cukrom a energiou" dostane po hlave s knihou. Druha strana rodičov/oponujucich bude asi taká, že dedko mal to vydržať ešte aspoň hodinu, kým nedostane z toho infarkt a bude sam tuhy ako kniha 🙂
@zuzanika mozete si to aj tak predstaviť, ale ako som uz viackrat napísala, on reagoval hlavne na to, ze dcera pacla oca, co 3 rocne dieta urcite neurobí s umyslom ublizit, s akym umyslom to urobi dospely clovek? Ani to, ze uz bol nervózny ho neospravedlňuje v mojich ociach, ze chce ublizit. Hodinu to vydržať nemusel, deti išli spat, takze 5 minut sa ovladnut mohol
@777januska777 ja som mala s nimi neutrálny vzťah, kedze sa vidíme asi tak 5-6 krat za rok maximálne, ani deti nevidia castejsie, u mna prestrelil na plnej čiare.
@kvetinkynaluke no je to možné, hlavne z toho ako vravíš, ze je stále uhundrany a nervózny. Môj otec je taky, keď príde k deťom, múdry ako rádio a pritom s nimi je možno raz za pol roka. Ale tak ja si z neho nič nerobím a neriešim ho. Však to bude jeho vzťah s detmi, aký si urobi taky bude mať. Vy ste boli u neho, takze moc sa nemáš ako brániť a opravovať ho. Ale fakt ja by som išla asi na pohotovosť, pre istotu.
@kvetinkynaluke uzemnil ju keď vyvádzala, keď si to nespravila ty ja by som sa slušne ospravedlnila a.malej hodila po zadku ,aby sa začala slušné správať u starých rodičov
@alexis617 a ja by som si precitala vsetko a potom komentovala
@kvetinkynaluke ako sa ja poznám, dostal by nazad. A vzala by som deti a odišla. Pretože Akékoľvek násilie na dieťati je neprípustné. Naša generácia bola vychovávana tak, ze sme museli na sebe strpieť akékoľvek bitky, lebo sa to tak patrilo.
Poznajúc svoju nežnú a ustupcivu, zbalila by som deti a išla domov. Ich "nevidiace" by som im tam nechala. Pre jeho vlastnú bezpečnosť. A veľmi, veľmi dlho by moje deti nevideli (ak by ich ešte vôbec videli). Vôbec by som sa nenamahala s hadkou či komunikáciou. Vykompenzovala by som si svoje vražedné chúťky na zrakovo postihnutom, keď by prišiel domov.
@alexis617 Nevedela som, ze moju dceru poznas, ked dokazes hodnotiť, ci je vychovana alebo nie. Male zdrave deti vyvadzaju a tvoje ak nevyvadzali, tak to len zo strachu z teba, ze ich budes "uzemnovat"
Prepana. Čo to bola 7 kilova kniha s názvom Encyklopédia dokonalej matky? Určite jej ňou spôsobil prinajmenšom otras mozgu.
Ja tuknem aj detom v škole po hlave so žiackou knižkou, či tým tenkym pracovnym zošitom. Že: super si šikulka alebo aj: ej, Ty popleta. Čakám putá a podmienku.
Keby to spravili stari rodičia mojim deťom, tak poviem : Ema, vidíš, vymyslal a takto to dopadlo, dedko uz má toho dost. A dedkovi: Dedko, nabudúce si neprajem, aby to bola hlava. Ideálne žiadne časť tela. Na to sme tu my, rodičia.
A potom by som pokračovala do izby a obliekla mladšie dieťa do pyžama a o tejto situáciu by sa už nikto nedozvedel. Určite nie MK. Ešte by som možno povedala mužovi, ak to teda bol jeho otec, nech mu to ešte on zopakuje, že už keď mu mohol supnuť na zadok, keď už mal tú neutíchajúcu potrebu to takto riesit.
@evatko a keby sa dieťa, co sedí vedla toho co tuknes po hlave sa postavilo a tuklo teba? Tiez by to bolo ok? Alebo je to ok, len ked to robi dospely? Lebo to v podstate stalo, len zacalo dieťa.
@kvetinkynaluke aj trojročné dieťa už vie, že svojim konaním môže niekomu ublížiť, keď sme už pri Tomto argumente

@kvetinkynaluke no ako sa to vezme ze vykomunikovali 🤷🏼♀️😬 Otec bol aj tak presvedčený ze urobil dobre a ja som ta mlada, blbá a ho*no viem. Ale viac ju nikdy neudrel
A ukľudniť som sa musela lebo ja, som dosť prchká povaha dokonca až s agresívnymi sklonmi, v takom stave keby mu idem niečo hovoriť skončí to akurát hnusnou hadkou kedy poviem co nechcem
Takze ja sa poznam, preto dôležité veci riešim až ked schladnem
Starému pánovi aj tak nic nevysvetlíš, lebo on ma vzdy pravdu, vzdy 😂😂😂
Takže žiadnu kritiku, len vysvetlit že na vychovu si ty a ze ma tebe povedať. Alebo ked sa mu inak nedá tak prídete radšej až ked deti trochu podrastú a budú poslusnejsie