icon

Čo robiť, keď sú doma nevychované deti?

1. mar 2024

Ahojte zeny, v nedelu podvecer mam dohodnuty zraz v restauracii s kamaratkami po dlhej dobe. A manzel k nam na vtedy pozval navstevu. Na tom by nebolo nic, ale ide o to, koho pozval - proste par s dvomi detmi, ktore su no povedzme velmi temperamentne. Ja sa s nimi rada stretnem, nemam nic proti nim, ale po poslednych razoch vzdy radsej na neutralnej pode, nie u nas doma, pretoze tie deti vzdy u nas nieco vyviedli. Rodicia si totiz sadnu na gauc a nezajem. Neviem ci tu mam vypisovat, co vselico mi doma ponicili, lebo si ich neustriehli a keby neustriehnem ja, tak sa stanu aj horsie veci. A teraz sa obavam, co sa zas stane, ked v podstate nebude doma nik, kto nich aspon ako tak dozrie. Manzel sa im venovat nebude, vidim to tak, ze dospeli budu hoviet na gauci a rozpravat sa a deti nech si robia co chcu.
Ako baby nechapte ma zle, aj ja mam dve deti v podobnom veku (2 a 5) ale vedia, co sa smie a co nesmie a proste ich deti mozu vsetko. A tak to aj vzdy vyzera. Lenze po ich navsteve to odnasaju moje veci /nabytok, koberec, steny, atd/. Ano, su to len veci, jasne, ale tak moje deti ich nenicia a cudzie mozu?
Uz teraz vidim, ze si stretko s kamaratkami ani neuzijem 🙄

Strana
z2
autor
1. mar 2024

@domi2425 presne toto, psychika pracuje a presne to, ze muz by sa urazil 😀

domi2425
1. mar 2024

nejako normalne mu to podaj a snad pochopi😄alebo nech idu niekde do neutralneho prostredia teda

ku_uk
1. mar 2024

No bude tommusiet muž zvládnuť sám a keď niečo pokazia, zničia tak mu to ešte otrep o hlavu a zapamätá si to, že nabudúce sa organizujú návštevy niekde v detskom kútiku kdesi mimo dom😁

bu1bu
1. mar 2024

Ja by som tej navsteve zavolala: “Ahoj Zdenka, tu nedelnu navstevu prelozme, radi Vas privitame, ale tuto nedelu nieco mame a ten moj Peter na to zabudol, takze sa nam to nehodi, ok?! Vidime sa o tyzden, paaa”, a vybavene. Pokial by manzel nesuhlasil, nechala by som ho “ vyzrat” a vsetko polamane a znicene by som mu po navsteve zhrnula a to by este velmi lutoval 😂

katka700
1. mar 2024

Nech sa muž rozhodne, buď dá byt po návšteve do poriadku, uprace, vymaluje, nahradí zničené veci alebo zavolá ze nemôžu prísť lebo vám do toho dačo prišlo.
Inak aspoň vám známi nahradili zničené hračky, zaplatili čistenie koberca a ďalšie veci čo ponicili?

ku_uk
1. mar 2024

@svetlonos ale ako po takom množstve nehôd je zvláštne že nezakrocis aj tak ty. Ja mám krsniatka, chldia pomerne často a ano aj moja sesternica(ich mamina) je podobny typ matky, ktorá hodi deti a nestará sa… ale tak môj dom, moje pravidla. Som prísna na svoje a aj na cudzie deti. A keď si ich zoberiem na prespavackk tak to obzvlast, . Bohužiaľ, komu sa nepaci tam sú dvere. Zatiaľ nikto neodišiel, pravidla sa u nás dodržiavajú, a krstniatka u mna poslúchajú a chodia radi😁 Rozbit sa pohár môže aj dopelej osobe ale poskrabat televízor tak to by som im tu telku zbalila na cestu a nech donesú novu. Návšteva sk bude vždy dovoľovať len toľko koľko dovolíš, aj mne trvalo dlhšie kým som sa naučila povedať narovinu veci bez toho aby sa niekto urazil, ale ak môj pohľad vedia pochopiť krsniatka tak pochopili by aj tvoju známi 😁 ale tak ja to mám v sebe, nemám problém poučiť aj cudzie dieťa v mojom dome pred rodičmi, nech si ide po čokoláde laskavo umyt ruky. A ide 😁

* tým som chcela povedať, že deťom sa prihovaram rovnako ako k mojim, nechytaj to prosím ta, aby sa to nepokazilo, chod si umyt ručičky, pod umyjem ti pusinku, máš to od koláča… a tie deti idu ako ovečky bez komentára … aby si si nemyslela, že hulakam jak chorá vrana po detoch. Nie. Sú to deti, treba ti stále usmerňovať.

betulinka1
1. mar 2024

Zamknut spálňu a upozorniť navstevu a muza, ze nech davaju pozor na deti, kedze tam nebudes. Akoze kamosi nekamosi ale tak otvorene sa treba dohodnut na pravidlách

ku_uk
1. mar 2024

@svetlonos prepáč tam som nechcela teba označi… hej deti vedia byt riadne divoké, ale tak aj cudzie deti sa vedia podľa mna usmerniť a keď má hostiteľ prirodzený rešpekt, tak napríklad s 5 ročným sa ds dohodnúť. 2 ročný to je ešte take nijaké, ale na poškrabkanie televízora to je neakceptovateľné aj tak 🙈

vilma7
1. mar 2024

Ja by som to nechala tak, nech prídu, ale.manzel.nech potom rieši následky.

eva8
2. mar 2024

Da sa obetovat stretko s kamoskami pre zachranu bytu?

jaskolka
2. mar 2024

Neviem, budem za zlú, ale ja by som už dávno povedala mužovi, ze neprajem si také návštevy,kde si rodičia sadnú a ich deti mi budu bez akehkoľvek dozoru demolovat byt. Ja sama nerada chodím na návštevy s deťmi, práve kvôli tomu, ze svoje sledujem, upozorňujem a tak vlastne nič z tej návštevy nemám, no neexistuje, aby mi decká lietali ruinovali cudzí byt.
To kde sme?Co sú to za rady, ukryť veci, zamknúť izby? 🙈🙈Nebudem si teraz behať po byte a skrývať všetko, zamykat izby, len aby mi nič nezničili, však to sa ani nedá, co mam ukryť televízor, koberec, ci ako?
No jednoducho neprídu a hotovo, môže sa muž aj postaviť na hlavu alebo byť "podpapucnik".

rorino
2. mar 2024

A prečo ich pozval,keď vedel,že nebudeš doma?

marcellka32
2. mar 2024

Tak ja nemám rada nevychovane deti, pretože je rozdiel ak dieťa niečo omylom zhodí/rozbije a rozdiel carbat na steny, otrhat listy na kvetine, utrieť si ústa od nutely do bledeho poťahu na stoličke (áno zažila som a dvíhal sa mi tlak)

kandelabra
2. mar 2024

A tvoj muz nevie, ake tie deti su, co vsetko u vas povyvadzali a preco sa posledne razy stretavate na neutralnej pode? Alebo on si sedi s nimi v obyvacke a rozprava sa, zatial co ty behas za detmi? Treba mu to vysvetlit, a nech sa zariadi ako chce. Ty sa chod kludne bavit a muzovi povedz, ze vsetko co tie deti znicia a zaspinia + pripadne zranenia bude riesit on. Nech si zje co si sam navaril.

1aduliatko1
2. mar 2024

A to im behas cely cas za zadkom a nevenujes sa navsteve? To by som radsej isla teda von a tatinko nech striehne aj sa venuje navsteve ked ich pozval.

autor
2. mar 2024

Zienky, tak nakoniec boli u nas dnes, ze im vypadol program, tak volali, ze ci mozu dojst namiesto nedele.
Mam dost, ale som rada, ze zajtra mozem ist s kamaratkami s cistou hlavou a muza som riadne poucila, ze nabuduce nech si dava pozor s pozyvanim k nam, lebo toto bola posledna ich navsteva u nas a dalsie budem rusit a je mi jedno, ako z toho vyjde on.
A aspon mu vyhadzali v pracovni papiere zo suflikov a upratuje si to este teraz, takze si myslim, ze si to zapamata. 😀
A vdaka za vsetky matky, co svoje deti vychovavaju, lebo toto je des a hroza 😀

malav
2. mar 2024

Vyhadzali papiere zo suflikov??😯
Tak to je mooc, ja by som uz aj im rodicom narovinu povedala, od nas by teda isli vsetci s placom domov 😀

lienka.7
2. mar 2024

@autorka otázkou je, prečo ich vôbec pozval, keď vám demoluju byt. Jemu to akoze nevadí? Sa stretnite niekde v centre na káve, kde budú otrepavat detský kútik a nie tvoju domácnosť. To je také ťažké?

samimami777
2. mar 2024

Pekne v kľude by som išla a nechala ho doma nech ju má, iba by si som oznámila manželovi že keď chce tú návštevu aj keď dobre vie aký sú problémový tak kompletne všetko ON SÁM po nich potom uprace a opraví a ty sa budeš len pozerať. Až strávi pár hodín upratovaním za lúbezného hlásku tvojho komandovania tak si nabudúce pekne rozmyslí či mu to stojí za to.

tiika
2. mar 2024

Veď stretnutie sa nedá preložiť? Mužovi nevadi ponicena domácnosť? Čo s tým chce robiť, keď tam bude sam? Mohol by k vám niekoho zavolať (sestru, babku, neter.), ktorá by sa venovala deťom?

anketkarka
3. mar 2024

Tak malé deti ani v škôlke nemôžu byť bez dozoru. To nie je že sú nevychované. Má na nich dávať pozor rodič, lebo nie sú v známom prostredí a kadečo sa môže stať. Čo ak by našli niečo ostré alebo pojedli lieky čo nájdu na návšteve. To je základná zodpovednosť rodiča, že na tak malé deti si dávam mimo domova pozor. 3 a 5 ročné dieťa nemôže byť ,,vychované" na to, aby vedelo svoje správanie v cudzom prostredí regulovať podľa nejakých noriem a neublížiť sebe a nič nezničiť.

Strana
z2