icon

Čo robiť, keď svokra nechce odísť?

25. máj 2024

Počujete baby mne je už do smiechu ale tak cez slzy. Pred mesiacom ku nam z ničoho nič prikvitla svokra bez ohlásenia. Že sa pohadali so svokrom. Tak som si povedala ok, stáva sa. Čakala som že po pár dňoch ju to prejde a vráti sa domov. Ale ona nič. Ani náznakom nespomína že by sa vrátila. Môj muž sa jej hanbí opýtať kedy sa chce vrátiť a mňa poprosil aby som to nerobila, lebo by sa blbo cítil. Čo by ste robili na mojom mieste? 😁

reanda
25. máj 2024

a potom sa pohada s muzom znova, vrati sa a ostane dalsi rok 😀

reanda
25. máj 2024

vies co, tak zacnite s muzom viac pracovat.. nebudete skoro vobec doma, tak vam nebude chybat sukromie.. plus nasetrite peniaze, kupite vacsi dom, kde bude mat svokra svoju izbu, aby nemusela spat v obyvacke a je vyriesene 🙂

majka879742
25. máj 2024

Máš mamu? Zavolaj si ju tiež k sebe nech to nejako zahrá, že nemá kde inde byt... 🤷

culienka
25. máj 2024

Zavolajte svokrovi nech si ju berie domov , lebo vy už toho máte tiež dosť a je to jeho žena a že keď si ju nezoberie tak vy sa nasáčkujete k nemu a celá rodina na neurčito 😉

culienka
25. máj 2024

Že aj svokrovi neni blbe vám ju tam nechať na tak dlho. A on si užíva sám a vy bez obývačky …

lenqua_12325
25. máj 2024

U Arabov je taká známa a múdra veta :
"Najlepší hosť, 3 dni a dosť ! "
Vydržala si viac než je únosné.
Muž by dostal 24 hodín.
Ak svokra neodíde, zobrala by som dcéru a odišla preč.

lenqua_12325
25. máj 2024

@majka879742 to je parádny nápad.
Na gauči sa potlačia.

majka879742
26. máj 2024

@lenqua_12325 možno to svokre docvakne, že je čas odísť 🤷

jana_eyre_2
26. máj 2024

Čo.by som urobila? Povedala by som mužovi že ak sa tak strašne hanbi, ja sa pýtať nemám, tak odchádzam ja a môže bývať s mamou ak mu je to také blbé.. akoze fakt ma zaskočil takýto prístup, že on sa hanbí a ty čakáš 😳

vikes
26. máj 2024

Váš manžel by mal dospieť a uvedomiť si, že má už vlastnú rodinu. Mamu nemusí vyhadzovať, ale môže jej pomôcť nadviazať komunikáciu so svokrom. On si nemusí vybrať medzi Vami a svojou mamou, len každý má svoje "miesto", kde patrí . A súhlasím s jana_eyre_2 keď on nechce, ale vy môžete. Veľa šťastia.

koniarova
26. máj 2024

@culienka nejaké divné vzťahy veru. Všetci štyria.

sissy27
26. máj 2024

@katkaseiner ako prepac… hadzat zodpovednost dvoch dospelych neschopakov na dieta?? A autorka sa toho pekne chytila, ved nech sa vsetci hnevaju na decko, ze?? A ona ma pred muzom ciste ruky, ze jej svokricka nevadiiii, to puberta sa nevie zmestit do koze…
Sorry, za mna najdebilnejsi zo vsetkych debilnych napadov co tu boli spomenute.

eva8
26. máj 2024

Zistite, na com sa svokrovci pohadali.

mv098
26. máj 2024

Autorka, presla som si tvoje prispevky a ked citam, ze pokial jej nenalozite, tak neje, nezoberie si sama, nic nerobi,...ved to nie je cloveku prirodzene taketo chovanie. Nema nejake psychicke problemy a potrebovala by pomoc odbornika? Aku ma dg na ID? Aby ste jej tou vasou dobrotiu a necinnostou viac neublizili a neprehlbili jej problem.

dominikamacakova
26. máj 2024

@liz_lemon tak každý má inú výchovu. Možno bol vychovaný k takej "úcte" že sa bojí opýtať. Na Slovensku celkom bežná prax, robiť z detí "debilov"

isis234
26. máj 2024

Ak sa jej spýtate, ako si predstavuje ďalej žiť, nie je o tom, že ju vyhadzujete.
Ona by mala v prvom rade povedať, ako si predstavuje ďalšie dni? Nežije s mužom. Spýtaj sa tvojho muža, ako by sa zachoval, ak by si ty odišla od neho svojim rodičom... Nezaujímal by sa, o teba? Neprišiel by po teba, aby si sa vrátila domov?
Ak svokor nechce svoju ženu, je to jeho problém a musí si to vyriešiť. Aj svokra. V podstate narúša harmoniu vášho spoločného života, bývania.

jasminet
26. máj 2024

Autorka - mali by ste u spravcu nahlásiť zvyseny pocet osob v byte - na smeti, Vytah atd 😁

isis234
26. máj 2024

@autorka.. prečítaj si, čo si napísala...... a podľa toho konaj... hádate sa za blbosti... O tom neni život. ..... Ona sa zatvorí do obývačky... Je to jej obývačka??? Tebe nevadí, že je u vás... Veď ty si protirečíš. Pomaly na návštevu psychologa... ???? Halooo, zobuď sa...
....máme jednu pubertacku ta sa s.nou bavila tri dni teraz je nonstop zavretá vo svojej izbe ..... aj toto sa ti páči? Aby vlastná dcéra sa necítila doma dobre?? Tvojmu mužovi ani svokre to nevadí???
Ako ti radili vyššie.. Zavolaj na návštevu tvojich rodičov, aj kamošky... Do obývačky,- je to vaša izba..
Svokor sa z vás smeje... neprispôsobivú ženu nechal u syna a jemu je fajn.

andreatytler
26. máj 2024

Svokra sa sprava ako prava navsteva tym ze caka aby ste jej dali nieco jest, ze si ani nedovoli pytat. To je dobre znamenie, lebo sa u vas neudomacnuje.

Cele to do seba nezapada.
Vravis ze svokra je mila a nerobi nic zle a tym padom nemas pravo ju vyhadzovat. Ale predstav si seba v jej pozicii. Co by si robila? Nasackovala sa niekomu do obyvacky na gauc a tvarila sa ze nevies o tom ze narusas sukromie? Urcite nie. Urcite by si sa so svojim dietatom otvorene porozpravala ak by si potrebovala dlhodoby pobyt u neho a dohodla si pravidla.
Ak by tvojmu muzovi skutocne zalezalo na mame, tak by chcel aby sa cela tato neprijemna situacia cim skor vyriesila. Jemu nevadi ze jeho milovana mama nema ziadne sukromie a musi spavat na cudzom gauci a cakat kym jej niekto da jedlo? On by ju kludne nechal takto zit aj rok?
Oni obaja mlcia a tvaria sa ze im zalezi na druhych, ale v skutocnosti im zalezi len na sebe. Svokra nevie otvorene komunikovat a evidentne to nenaucila ani tvojho muza. A teraz na tu hru mlcanlivosti a pretvarky chces nabehnut aj ty a hladas nejake potmehutske sposoby ako to vyriesit. Preco? Co tym naucis svoje dieta? Jedneho dna bude mozno aj ona nevesta a svokra a bude robit podobne traposiny miesto toho aby sa normalne so svojou rodinou poradila.

isis234
26. máj 2024

@lenqua_12325 nie preč.... povedala by som svokre, nech si pobalí veci a ideme na návštevu.... nepovedala kam, šli by sme k nej domov.... povedali, že budeme teraz u nej bývať....

vroni
26. máj 2024

Keď sa muž "hanbí" baviť sa s matkou, tak nech sa porozpráva aspoň s otcom ako chlap s chlapom. A vysvetlí mu, že nebude riešiť za rodicov ich pubertálne maniere v geriatrickom veku. Ak ani to nie, asi by som riešila muza ja. A to by sa mu nepáčilo celkom určite.

koniarova
26. máj 2024

@sissy27 presne ako píšeš. Hádzať to na dieťa, nech rieši. 🤦 Alebo vymýšľať sprostosti. Čo tu niektoré píšu je ozaj cez. Keď sú dvaja dospelí svojprávni ľudia tak blbí, že nevedia otvoriť ústa,tak si taký návštevu zaslúžia na stálo. 😂 Len tej dcéry mi je ozaj ľúto.

rodinka20
26. máj 2024

@isis234 to ako keby je nejaká handra že nech si pobali veci a chudá ani nevie, kam sa ide. 🤦 Pochybujem že s týmto by bol syn ok.

koniarova
26. máj 2024

@isis234 a ty si takto v poriadku? To máš 15 rokov?

isis234
26. máj 2024

@rodinka20
@koniarova prečítajte si všetko, čo písala autorka..

koniarova
26. máj 2024

@isis234 ja som to čítala celé. Tvoja reakcia je ako reakcia absolútne nezrelého decka,nie ako dospelého človeka. A tým končím debatu.

autor
26. máj 2024

Fuuu niektoré ste mi tu riadne naložili ...akože len na vysvetlenie pre všetkých - mám dobrého muža, to že nechce mame nic povedať ja chápem, dcéra je zvyknutá že.my traja po večeroch máme rozpozerane seriály čiže preto je zavretá v izbe a pozerá si to sama lebo babka pozerá len tie telenovely čo idú v našich telkach, svokra nikomu nenadáva neubližuje, len je tu skrátka usadená a treba sa o ňu starať. Situáciu určite riešiť musíme, veď aj mužovi to lezie na nervy, len nechceme robiť zlobu v rodine..ale niektoré ste dali dobré rady a ja určite niečo skusim ďakujem za všetky komentáre

mirkam3
26. máj 2024

Autorka: Necitala som všetky príspevky, iba tvoje. Prepáč, ale vy ste 2 dospeli totálne neschopní komunikovať - vy si ju vlastne aj zasluzite! Som zvedavá, čo by ste robili, keby k vam takto teraz prikvitla ešte aj tvoja matka. To by ste sa s dcerou odsťahovali žiť traja do obývačky a kralovnam by ste uvoľnili spálne? Idealne do Vianoc? Boze, uvedom si, aký príklad dávate dcere… a tiež si uvedom, že čím dlhšie svokra bude bez muža u vás, tým viac jej vzťah so svokrom môže ochladnút, budú vznikať častejšie konflikty a možno ju po mesiaci u nej doma budete mat v obývačke zas... a potom sa jej už spýtate? Neexistuje, že ja budem cely mesiac zavretá v jednej izbe, lebo mi hosť okupuje domácnosť. Aj keby to bol neviem aký milovaný človek. My sme zvyknuti, že keď aj príde na viac noci mama (alebo my k nim), vzdy sa hostiteľ pýta “v žiadnom prípade ta nevyhanam, ale dokedy asi ostaneš? Aby sme sa vedeli zariadiť”.. obe strany predsa majú svoj život, tak nech vedia plánovať najbližšie dni. Nik sa na nikoho neuráža. Fakt toto neviete???

komplikovana
26. máj 2024

autorka, trosku sa zamyslite - to nie ste vy, co robia "zlobu v rodine". Svokra vas neochotou neriesit vlastne problemy zatiahla priamo do nich. Teraz musite znasat nasledky. Ok, je to dobry clovek, velmi vas neotravuje, ale takto sa zit neda, pisete, ze vam to uz zacina prekazat. Berte tuto situaciu ako prilezitost postavit sa za vasu rodinu - ty, muz a dcera. Naucte sa vyjadrit vlastny nazor - ano, da sa to aj bez hadok. Neviem preco mate zafixovane, ze povedat "nie" vlastnej matke = nieco tragicke. Pritom je to normalna vec. Uz ste dospeli, nie deti. Este raz opakujem, aj taketo neprijemne diskusie patria do zivota a vobec neznamenaju, ze sa navzajom prestanete mat radi.

kristinka92
26. máj 2024

vieš len aby sa náhodou nestalo že si svokor uvedomi, ze ten mesiac to bol raj na zemi a takto mu je lepšie! a potom čo? čo budete robiť vy?

tiezjedna
26. máj 2024

no takto ti poviem, máš svätú trpezlivosť. Ja mám síce super svokru, aj vzťahy výborné, ale tri týždne sú maximum... Na to sme prišli časom, že toto je ten limit, kedy ja sa prestávam cítiť komfortne a asi to dávam nejako najavo (podvedome), ona sa vyklidí. Keby nie, tak by som jej to asi povedala na férovku, bez ohľadu na muža. Nie sme malé deti.