icon

Čo robiť, keď svokra nechce odísť?

25. máj 2024

Počujete baby mne je už do smiechu ale tak cez slzy. Pred mesiacom ku nam z ničoho nič prikvitla svokra bez ohlásenia. Že sa pohadali so svokrom. Tak som si povedala ok, stáva sa. Čakala som že po pár dňoch ju to prejde a vráti sa domov. Ale ona nič. Ani náznakom nespomína že by sa vrátila. Môj muž sa jej hanbí opýtať kedy sa chce vrátiť a mňa poprosil aby som to nerobila, lebo by sa blbo cítil. Čo by ste robili na mojom mieste? 😁

Strana
z9
motorkarka1
28. máj 2024

Veru neprehana. Ja by som s takym chlapom, ktory si nevie zastat vlastnu rodinu nebola. Tak nech si vezme svoju matku za zenu a nech zdielaju spolu aj spalnu. Je cisty zbabelec a pre mna by to nebol ani chlap. Chlap ma ochranovat svoju rodimu. Jedna vec je pomoct mame. A druha vec je nechat svoju rodinu kvoli problemom svojich rodicov rozkladat zvnutra...ci uz psychicky, emocne. Narusa vam sukromie. Nici vas stereotyp a pre jeho zbabelost trpite. A ty so sebou nechas manipulovat lebo slaboch ta o to oprosil. Pokial viem, chlap je hlavou rodiny, ale zena krkom, ktorý tou hlavou otaca.... Smutne je ze ty musis riesit problemy jeho rodiny ktoru stavia ma vysdi stupen ako vlastnu zalozenu rodinu. Tym ti jasne dal najavo ze ste na druhej priecke....len si to nechcete otvorene priznat. Ale ak ti to vyhovuje....tak trp.

karmen118
28. máj 2024

Normálne si sadnite so svokrou, ty a tvoj muž opýtajte sa jej, že čo sa bude vlastne teraz diať, ako veľmi to je so svokrom medzi nimi zlé (ktovie - možno ju svokor v hádke vyhodil zo spoločného bývania a preto sa nevracia k nemu), či sa idú rozvádzať, ak áno, tak či potrebuje pomôcť s vybavovaním po úradoch + nájsť nové bývanie atď. - lebo to že je u vás je síce fajn, ale vôbec to nerieši jej situáciu z dlhodobého hľadiska.
Povedzte jej pravdu, že to čo sa stalo medzi nimi, vám už narušuje chod domácnosti - nečakali ste, že u vás pobudne dlhšie, nie ste na to pripravení a potrebujete sa zariadiť - spomeň, že ty máš pracovať na home office a bežne pracuješ z obývačky čo teraz nemôžeš - čo je aj pravda. Nevymýšľala by som si žiadne blbosti, že má prísť iná návšteva a pod. lebo jej rovno dôjde, že sú to iba výhovorky a chcete sa jej zbaviť. Bavte sa s ňou otvorene na rovinu, vecne, bez zbytočných emócií, ale tak aby mala pocit, že vám na nej záleží a chcete tú nepríjemnú situáciu vyriešiť hlavne kvôli nej, aby sa to dalo do poriadku.

mamutka
28. máj 2024

Vy ste s mužom taki ohľaduplní, že keď sa vám svokra z depresie obesí v kúpeľni, budete na seba cumiet a čudovať sa. To sa akože vazne dokážete mesiac obchádzať a nesadnut si s ňou a nerozprávať? Mama, čo sa vlastne stalo, ako ste na tom s otcom, ved je to aj tvoj byt. Tu je nás až až teraz, takto to nejde…. Vezmeme ta domov, pokecate a ak neviete spolu žiť, kúpite si dve garsónky. Otec nebude žiť sám v jednom veľkom byte keď my sa tu tlačíme….
Takto sa neviete spýtať? To tebe a tvojmu mužovi príde agresívne? Toto musí byt vymyslená téma, lebo aby jeden chlap bol až taky neschopný mumak a jeho žena tak zmagorena, že mu to rešpektuje, to už ani nie je možné snáď. A keď sa vám ta svokra tam v depke zloží, lebo ani pes po nej neštekne, ani vlastný syn sa jej nespýta, tak dúfam, že ju nenájde vaša dcéra.

autor
28. máj 2024

Len na záver - nepáči sa mi ako tu niektoré.pisete že mám zlého muža, že je slaboch lebo nie je to pravda. A ako som už písala predtým my vieme čo sa stalo. Pohádali sa na sprostosti,.kedy si lezú so svokrom na nervy skrátka. Nie je to nič vážne a nie je to ani na rozvod. Len sú zduti obaja už mesiac. Ale situácia sa rieši. Muž volal svokrovi a cez víkend ku nám príde a veríme že aj so svokrou už odídu k sebe domov. Ale niektoré ste tu písali pekne hnusné veci.

michellemary
28. máj 2024

Autorka, ťažko ti čokoľvek poradiť, lebo so svojimi rodičmi by mal komunikovať tvoj muž, takže váš základný problém je,resp. teda bol, kedže vyššie píšeš už o telefonáte otcovi, že on nechcel...

gaja78
28. máj 2024

Čítala som si viacero komentárov a neprišli mi hnusné, ako píše autorka. Skôr to svokrino správanie mi príde hnusné. Pohádajú sa na blbosti, na mesiac odíde z domu a nekomunikuje s manželom.... mlčanie je najhorší prejav agresie. Toto sa dá tolerovať pár dní - max. 3 ale potom už treba riešiť - bez ohľadu na to, či je v tvojom byte, alebo u seba doma. Ja si myslím že ona má problém sama so sebou - urazí sa na muža tak, že odíde nevedno do kedy.... nechá vás okolo nej chodiť po špičkách, nedajbože jej niečo povedať aby sa neurazila a neodišla aj od vás - keď nie ona, tak vy dvaja s manželom ste mali zasiahnuť a riešiť to hneď po týždni. Ja by som jej rovno povedala, že keď si potrebujú od seba oddýchnuť, nech sa páči, pár dní tu môže zostať, ale potom je čas dať vzťahy do poriadku a nie trucovať ako malé dieťa! Keď vás už do toho zatiahla, nemala by si byť ticho. Hlavne keď si predstavíš, že toto sa môže diať každú chvíľu!

xsuzannex
28. máj 2024

@gaja78 no presne, hlavne to svokrino spravanie je maximalne drze.. ja si neviem predstavit ze pridem k niekomu bez ohlasenia a budem tam obsmrdat mesiac.. to by som nespravila ani vlastnym rodicom.

angeli121212
29. máj 2024

Tebe sa to autorka páčiť nemusí ani nebude ale ženy mali pravdu máš muža slabocha keď sa nevie normálne porozprávať so svojou mamou lebo sa bojí....

cacianka
29. máj 2024

Viete že sa pohádali pre blbosti, svokor doma zduty ale spokojný že má kľud.
Svokra u vás zdutá na svokra, nezapaja sa do bežného života a kolobehu domácnosti, vy obaja a hlavne vlastný syn sa jej bojíte opýtať, slušne sa porozprávať, tak ani - tvoj muž je slaboch. Môžeš sa aj ty zduvat na ženy , ale v tomto majú pravdu.

aurora33
29. máj 2024

Ano, máš muža slabocha

petrao2
29. máj 2024

Mas muza slabocha a bojka
Mate velky problem v komunikácii celá rodina
Len aby neostal po vikende aj svokor ked je svokre tak dobre mozu ostat obaja

mantilka
29. máj 2024

To, že on je nezrely neznamená, že ty nemáš právo sa opýtať. Však býva u vás, hádam máš právo vediet ako budete ďalej fungovať. Ja by som sa opýtala priamo, že ako plánuje ďalej. Nemyslím si, že to vezme ako vyhadzovanie. Svokra, keďže nič nespomína znamená, že dobre vie že to nepôjde donekonečna len využíva situáciu dokedy ju budete trpieť. Je ticho, aby ste nič neriešili. Je to nezrelé sa neozval, slušnosť je aj z jej strany odkomunikovať svoje predstavy s vašimi.

mantilka
29. máj 2024

Ja by som povedala, že potrebujete vedieť kvôli vzájomnému vytvoreniu súkromia ako ďalej. Navrhnite jej, že by ste jej podnájom hľadali, aby mala súkromie lebo tu má veľa obmedzeni a trápi vás to.

isis234
29. máj 2024

Držím palčeky, nech sa to vyrieši pre dobro všetkých zúčastnených.
A reagovali len na to, niektoré, čo si písala ty. Aj nad tým sa treba zamyslieť

eeffka
2. jún 2024

No ako? Svorka bali?

autor
2. jún 2024

@eeffka Áno už je preč 🙂 naučilo ma to že akákoľvek návšteva ku nám príde odteraz bude moja prvá otázka - ako dlho sa zdržuje?

miskajerry
2. jún 2024

Ako sa vám to podarilo?

koniarova
2. jún 2024

Už ti aj chýbať musí, po tak dlhej dobe.😂😂😂😁 Chvalabohu,že je preč. 👍

Strana
z9