icon

Čo robiť, keď svokrovci nechcú darčeky na Vianoce?

22. dec 2024

Ahojte, svokrovci nás strasne presviedčali aby sme tento rok trávili vianoce u nich (na opačnej strane SK) s čím sme nakoniec súhlasili. Bude tam širšia rodina. No svokra mi teraz prízvukovala aby sme si nezabudli so sebou priniesť darceky, že oni pre nás nič nemajú a ani od nás žiadne darčeky nechcú 😀 mne to príde divne nakolko “v našej rodine” obdarováva každý každého, čiže mňa čakajú pod stromčekom ďalšie darčeky od rodičov, súrodencov, tety a môj manžel tým pádom dostane iba jeden jediný darček odo mňa. Keďže som s tým nepočítala, nie je to veľký darček 😞 takisto deti od jednej babky dostanú kopu hračiek (cca za 400€) a od svokrovcov možno nejakú drobnosť aby sa nepovedalo. Som z toho akosi sklamaná a nechápem takéto zmýšľanie, vy áno?

majka99999
23. dec 2024

Mala si kupit darcek, ktory by ho ho potesil za kazdych okolonosti. My s manzelom si kupujeme pre seba malickosti, vonavku, knizku, jemu vzdy ponozky (normalne sa v obchode nedaju kupit, len online, ako mam zrusili taku super ponozkovu predajnu nedaleko). Nekupujem darcek ani mojim rodicom, ani svokre, ani nic necakam. Vyssie noekto spomina, ze na narodeniny poriadny darcek, na Vianoce maly, u nas naopak, kedze su 2 deti, aby sa mohli tesit spolocne. Na narodeniny/meniny maju oslavu mimo domu s kamosmi plus maly darcek. Necitala som vsetko, ako pises, ze muz dostane len 1 darcek, kdezto ty mam darceky u svojej rodiny plus deti dostanu drahe veci. Troska blbe, nie? Kupia tebe, detom a jemu nie? U nasich sme zo zaciatku mali darceky vsetci, ked este na Jeziska verili deti. Malickosti, spolocensku hru, knizku, mensiu hracku. Moja mama mi stale chce davat peniaze, som jej uz 100x vysvetlovala, ze mame dost, ze najviac ocenim, ked budu s detmi cez prazdniny a vezmu ich na kupalisko alebo na korculovanie. Prajem pekne Vianoce s pokojom v srdci a nabuduce kup pre manzela daco, s cimbudes spokojna, alebo pouc vlastnu rodinu, ze nech rataju aj manzelom.

letfenixa
23. dec 2024

@autorka čiže si s manželom ešte krátko. Z tvojej rodiny si zvyknutá, že ste zasypani darčekmi. U manžela to majú inak. Ako už bolo viackrát spomenuté, tak si sa spoliehala na darčeky zo strany tvojej rodiny, že si manželovi kúpila len drobnosť. Nič ti nebráni dnes mu ešte niečo kúpiť, prípadne online nejaký pobyt.

katka_1102
23. dec 2024

@aurora33 absolútne súhlasím. Iba prestíž pre rodičov, ale dieťa sa toho ,keď je malé, bojí....párkrát sa prevezie a potom je to auto na predaj 🤣 skúsenosti z rodiny....

ivik4
23. dec 2024

Vidite ze autorka neodpoveda takze jej fakt nieje hlupe ze rodicia tolko vyvalia za dary pre jej deti. Rovnako ako svokrovcom nieje hlupa ich strana.
Vsak si mozete podat ruky, si uplne rovnaka 😃

letfenixa
23. dec 2024

@nikaeli dnes ráno som si prečítala tvoj príspevok a len tak mi z mysle nezide. Podchvíľou tu pribudne nejaká diskusia s 'neriešitelnym' problémom, tak nie, všetko sa dá vyriešiť, okrem smrti.

konikmodry111
23. dec 2024

Mne príde divne že tvoj manžel od vašich nedostane nič?

milanemila
23. dec 2024

Vobec to nie je nic nenormalne. U nas tiez s mojou mamou a bratom si darceky kupujeme (oni nam aj my im) a rodina zo strany manzela si darceky nekupuje iba detom navzajom. Kazdy to ma inak a uprimne mne vyhovuje, ze nemusim kupivat xy darcekov pre ludi, kt mi vlastne ani nie su velmi blizki a teda potom ten darcek aj tak vyzera (len aby nieco bolo). Ja som rovnako rada, ze nemame po vianociach doma nazvlacanych kopec blbosti.
Jediny kto to preziva si ty, lebo manzel je zvyknuty na to ako to chodi v ich rodine a urcite nebude rieist, ze ma iba 1 darcek 🙈
Ano mne sa tiez zda divne, ze aspin s rodicmi si nevymenia darceky, ale tak kazdy to ma inak 🤷🏼‍♀️

oblecenie99
23. dec 2024

@zuzulka558 Akoby som o sebe čítala 😁 nebyť malého, ktorý sa úprimne teší na starých rodičov, tak sme v horách. Nechcem ich (ani syna, ani starých rodičov) obrať o tú radosť.. ja som už darček dostala, keď som so synom.spolu zdobila stromček, bol úplne nadšený, tá nefalšovaná detská radosť.. toľko mi úplne stačilo k šťastiu a vianočnej pohode. Ozaj nepotrebujem od nikoho nič, lebo máme všetko. Radšej si dám s dobrou kamoškou, švagrinou, sestrou spoločný obed po sviatkoch, či priamo cez sviatky, a si pokecáme, akoby sme sa mali teraz obdarúvavať nasilu nejakými "drobnosťami".

jana_eyre_2
23. dec 2024

Nechápem prečo vlastne tvoj muž dostane len jeden darček od teba? Tvoja rodina ho nemá rada či ako? Že tebe a deťom dá kopa ľudí a tvoj muž má len od teba..

My si dospelí už nedávame nejaké darčeky, len také maličkosti, pochutiny a vždy dostaneme niečo ako pár, spoločny..

Tak to robím napríklad aj u dospelých synovcov, obaja majú priateľky, bývajú spolu, ale slečny ani neviem či prídu a nejako extra ich nepoznam - ale vždy dostanú nejakú maličkosť spoločnú.. napríklad čaj a med.. sú dospelí, kúpia si predpokladám navzájom niečo osobné na Ježiška neveria tak nevidím dôvod nejako to preháňať..

vilma7
23. dec 2024

A to akože sa majú babky teraz medzi sebou dohadovať, akú dajú sumu? Aj moji svokrovci kupujú ako šialeni a vďaka Bohu aspoň moja mama má rozum a rozmýšľa normálne. Deti dá po 1 darčeku a vybavené, keďže aj my rodicia kúpime. By ma drblo z toľkých veci. A ostatne ani nekomentujem ..ze kupovať pomaly všetkým niečo.

nikaeli
23. dec 2024

@letfenixa včera večer nám volala svokra. Žije sama. Dcéra žije v byte 10 minút chôdze od nej. Babka jej v lete darovala pozemok, lebo jej muž chcel. Celý rok sa správa k babke ako čert. Keby bol mojím manželom a takto hnusne sa správal k mojim rodičom, už s ním nie som. Môj manžel nedostal nič. Ale k veci. Babka včera plakala, že bude na Vianoce sama. V sekunde sme zmenili naše plány, zajtra ideme k nej 100km od nás. Pôvodne sme k nej mali ísť až 26. Manžel teraz behá po obchodoch a zháňa darčeky pre deti, ktoré akože kúpila babka. Nie sme nadšení, nabúralo nám to naše plány. Ale urobíme to kvôli nej. Lebo na Vianoce nemá byť nik sám a ktovie dokedy tu s nami babka bude. A ako povedal môj malý syn, Vianoce sú rodina a láska. Vysvetlila som deťom čo a ako, že my si 'naše' Vianoce urobíme 25. a sú s tým v pohode, tešia sa na niečo nové. A na margo autorky, darčeky dostanú LEN deti a babka (vitamíny, čaje). My nepotrebujeme nič. Nám postačí radosť v jej očiach. Aj my raz budeme starí a dúfame, že nás naše deti prídu objať (nielen na Vianoce).....

Prajem vám všetkým pekné sviatky. Vážte si vašich blízkych tak, ako chcete, aby si oni vážili vás 🤍

hama007
23. dec 2024

Ach...nie sú divní. Mne je divné chcieť od svokrovcov/rodičov nejaký dar. Myslím, že počítajú s tým, že ste veľký a čo chcete si aj kúpite. Možno vedia, že máte pre deti kotol hračiek a nekúpia veľa lebo by ste o nich doma zakopavali 🤷🏼
Nerozmyslaj nad tým veľmi a užívaj si Vianoce 🤗

sisska96
23. dec 2024

Hračky za 400 eur?🙄🙄🙄

ema22270
24. dec 2024

400e za darceky pre deti je extrem.
Ak by to boli darceky spolu pre 2 deti povedzme z celej rodiny, ok to by som ešte brala, ale nie len z jednej strany... a potom este od vas a od dalsich ludi.
My sme sa zmestili do 250 pre 4 deti (aj pre dalsie 2 sme kupovali nieco okrem nasich deti). A su v tom pekne darčeky, aj lego, aj dráha na autíčka...knihy, oblečenie, air lopty pre kazde dieta. A nie je toho ani málo. Tak akurát...

natalka13
25. dec 2024

Druhe Vianoce? Kolko maju deti ? 1rok a hracmy za 400e? Co tak im radsej odkladat na studia?
A je divne ze ty dostanes kopu darcekov a tvoj muz nic. Moji rodicia este aj mikulasa mojmu muzovi nosia. Tvoja rodina iba tebe a detom. Muz je cudzinec pre nich.

natalia912
27. dec 2024

Ja nechápem, ako ťa to môže prekvapiť, keď už ste manželia 🤔

kikush182329
27. dec 2024

Autorka ja ta chapem. Uz ked stari rodicia pozyvaju na Vianoce ale nemaju darceky ani len pre vnucata. Za mna je to zvlastne. Vsetci sa tu chytili uplne inych veci. Ale ja by som sa citila velmi trapne keby organizujem vianocnu veceru a nemam darcek pre kazdeho zucastneneho.

caramellka
27. dec 2024

Tak ako to celé dopadlo, autorka?

sisska96
27. dec 2024

@kikush182329 prečo darčeky sú prvoradé?

miui
27. dec 2024

Moja svagrina sa pytala,co ma kupit nasim dceram na Vianoce, poslala som jej hracku za 20 eur...dcery dostali KAZDA hracky za cca 200eur...ja som jej synovi kupila lego ktore mi poslala plus par drobnosti a teraz mam mat ja vycitky ze ona sa nevie zmestit do koze? Svokra ti jasne povedala ako to u noch chodi tak preco to chces prerabat nasilu?

topier
27. dec 2024

Ja myslim, ze kazdy podla svojich moznosti. Napr.u nas je to tak, ze u mojej maminy si najdeme darceky aj my aj deti, vzdy naozaj za dost €, az mi to pride naozaj zbytocne vyhadzovanie penazi, ale moja mamina ma 4 deti a 6 vnucat a je pracujuca. Moji svokrovci nam nedavaju pod stromcek nic, kedysi dali detom po 10€ do obalky, tento rok ani to. Ale! Vobec im to nezazlievam, pretoze maju 5 deti a 14 vnuceniec a ziju z min.dochodkov. kazde vianoce sa vsetci stretneme a svokra nam uvari skvely obed a nam to staci. Vianoce naozaj nie su o darcekoch.

tilly
27. dec 2024

Prečo by boli divní? Preto, že darčeky nie sú náplňou ich vianoc, sú divní?

ikuska27
27. dec 2024

Svokrovci nie sú vôbec divní.. divná si tu jedine ty...už len nakupovať dary pre tak malé deti za 400€ je choré...veď už zajtra o nich ani nebudú vedieť...mňa moja malá prvé Vianoce vyšla asi na 10€ a je šťastná, usmiata a spokojná.. to skôr tebe ušla pointa vianoc...

maria1310
27. dec 2024

Nepríde mi to divné. Darčeky sú podľa nás otravné, aj my si napr. nič nekupujeme, maximálne nejakú maličkosť pre dcéru.

mentolka12
27. dec 2024

@aurora33 tak za Teba, moj syn dostal tiez na jeden sviatok a stale sa v nom vozi uz 3 rok. Co je pre Teba somarina inde je to velka radost 🙂

silvike
27. dec 2024

Tak asi nie su taki darcekoví. Nie kazdy to tak darcekovo preziva.

aurora33
27. dec 2024

@mentolka12 hej je to pre mňa somarina. Moje deti majú našťastie radosť z vecí, pri ktorých sú aktívne.

surama
27. dec 2024

Ako to cele dopadlo?

mariazizakova
27. dec 2024

Co by som ja dala za to aby naše deti dostali darčeky iba u nás doma.. tak isto Mikuláša a iné kraviny.. potom toho majú kvantá a nevedia co s tým majú robiť.. a ďalšia vec ze väčšina sú sprostosti.. a ďalšia vec ze ísť len tak k rodine na vianoce je také oslobodzujuce.. 🙂 myslíš že manžel bude nešťastný ze nedostane za tašku sprchacov a ponoziek?

adreena
Autor odpoveď zmazal