icon

Čo robiť, keď vás život skúša?

1. mar 2024

ahojte, dlho som rozmýšľala a nakoniec že napíšem tu...nemám sa s kým o tomto porozprávať, sú to veci, ktoré nebudete riešiť s naj kamoškou na káve...hneď na začiatku poprosím v dobrom, nie som na tom psychicky dobre aby sa ešte aj tu niekto do mňa púšťal...k veci:
S manželom sme spolu 8 rokov, vzali sme sa pred piatimi rokmi, máme malé deti...všetko super, kúpili sme si domček ktorý postupne prerabame, žijeme (alebo teda žili) sme si dobre. Posledné mesiace ale život začal hádzať obrovské polena pod nohy...zdravie u manžela už neni úplne ok a dobehli ho nejaké veci z minulosti, ktoré sme si mysleli že sú vyriešené...takže namiesto dofinancovania dorobenia domu ide splácať pár desiatok k tisíc...k nášmu úveru ďalšia pálka...podniká a poslednú dobu prišlo vyhorenie...nevie sa naštartovať, žijeme z rezervy, ktorá je už skoro minutá...som v permanentom strese, už to prenášam na deti, začali u mňa stavy úzkosti, že až nemôžem dýchať...nevieme čo ďalej...ja začínam uvažovať že predáme domček, ktorý za cca 200.000 predáme a kúpime nejaký 3 izbák za 130.000, vyplatíme dlhy a začneme odznova....je to pre mňa pocit totálneho zlyhania a rozlúčenia sa s našim snom...odtiaľto kde deti majú svoj dvor s trampolínou, pieskoviskom, potok odísť niekde neviete kam...ale čo robiť? Och zase plačem, prestávam zvládať túto situáciu...manžel verí, že to nejako aj tak zvládneme, že nerobiť takéto veľké kroky, ale ja si neviem predstaviť ako....zavrhuje tento nápad...čo by ste spravili?

queen_mary
1. mar 2024

@beloved podla mna z takej situacie by bol kazdy v strese..

beloved
1. mar 2024

@queen_mary Urcite ano a najhorsie je, ze toto sa moze zacat diat vela ludom ☹

tundra
1. mar 2024

Par otazok:
Kolko potrebujete mesacne na vsetko?
Manzel je PN alebo sa lieci alebo nezaraba?
Na to,aby sme vedeli poradit,daj viac info.

sasa1310
1. mar 2024

@beloved akože nebude kde bývať? Veď píše, že predali by dom, kúpili byt a za rozdiel by vyplatili dlhy. A začali by odznova. To je fakt taký problém, začať v ešte v mladosti odznova s čistím štítom? niekedy toto padnutie na hubu je fakt len dobrým impulzom, aby si človek začal vážiť viac rodinu v byte ako trampolínu a rozprávkový tip top život pre deti. Tým deťom to bude úplne jedno. A stále mi nejde do hlavy to, že keď išli do domu, nevedeli, že tie dlhy, ktoré ich teraz dobehli, že ich treba splácať?

ahhola
1. mar 2024

Mohla by si sa ty, alebo muz dat vyplatit z rodneho, ak tam nieco je? Dlh z minulosti uznal, nie je v tom nejaka buda (porada s pravnikom, tych 100€ ta uz nedorazi, ani nespasi) 🍀

domi2425
1. mar 2024

@zuzanka.zuzu Ake lebo trampolina ? 🤣Vsak praveze pise ze chce riesit situaciu tak ze detom sice zoberie co pre ne vysnivala ale vyrazne to zlepsi ich situaciu - financnu aj psychicku. Muz je ten co s tymto nesuhlasi. Ty musis byt velmi protivna zenska, a pochopenie ovladas asi len teoreticky😄
Autorka napis viac, ake mate vydavky a prijmy, ako sa zhorsil zdravotny stav, co su to tie veci z minulosti.. inak tazko z tohto. S muzom si sadni a porozpravajte sa, ja osobne by som isla radsej do bytu s cistou hlavou ako sa trapit v dome. Plus okolo domu je viacej roboty, viacej vydavkov ktore mozu prist necakane. Lepsie zacat s cistym stitom, vyplatenymi dlhmi a zacat si vytvarat rezervu.

beloved
1. mar 2024

@sasa1310 Ale citas, ze jej manzel to este takto riesit nechce? Nechce robit tieto kroky a veri, ze to zvladnu?

beloved
1. mar 2024

@domi2425 Je ich tu viac, co nevedia citat s porozumenim...

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
domi2425
1. mar 2024

@beloved Asi tak. Hlavne ze treba hned prskat, utocit a hodnotit aka je druha zena manzelka 😆

sasa1310
1. mar 2024

@beloved čítam. A čítam aj to, že je na zrútenie z toho, že jej je do plaču, že nebudú mať trampolínu a úplne zlyhala. Ja reagujem na to. Viem, že manžel nechce, ten je tam jediný zatiaľ s triezvou hlavou na rozdiel od autorky. A na tie jej stavy narážam a nie na jeho postoj

beloved
1. mar 2024

@sasa1310 Zjavne sa autorka velmi boji, co je aj pochopitelne

domi2425
1. mar 2024

@sasa1310 Neplace kvoli trampoline. Place lebo ma pocit ze uplne zlyhala v zivote a nevie co dalej. Je v strese a ma uzkosti. Preco sa tu niektori vzdy chytia jednej vety alebo slova a vrtaju sa akurat v tom. Manzel s triezvou hlavou asi tiez nebude ked je vyhoreny z prace, preslapuje na mieste a riesenie situacie odklada.

sasa1310
1. mar 2024

@beloved a to jej píšem, že nie je čoho sa báť. Keby boli na tom tak, že by boli nútení predať dom a ísť do podnájmu alebo nedajbože naspäť k rodičom, lebo všetko z predaja by musela dať na dlhy, tak nepoviem nič a uteším ju. Ale sorry, ostane im na byt bez dlhov a vyplakáva. na to narážam, že toto nie je situácia na zbláznenie. Začnú odznova a o niekoľko rokov môžu kupovať znova dom. Treba mať niekedy väčší rozhľad a pozrieť sa aj inde okolo seba ako ľudia žijú a sú šťastní aj napriek tomu. Ale toto je presne táto nová doba. Mladá rodinka, rovno dom, narobiť dlhy lebo dom je sen, prerobiť. A keď niečo zlyhá, tak už je človek na zrútenie.

danyelia
1. mar 2024

@zuzanka.zuzu Tam predsa píše v zmysle, že život im hádže polená pod nohy, nie manžel...a to je rozdiel predsa

domi2425
1. mar 2024

@sasa1310 Ale vyplakava lebo ziju z rezervy a manzel to nechce riesit predajom domu. On je ten co nepripusta toto riesenie🤷🏻‍♀️

h2
1. mar 2024

Prepáčte, že sa nevyjadrím k téme, ale musím trochu odbočiť, lebo hneď, ako som si prečítala ten názov a následne v texte, že to ŽIVOT hádže tie polená, nie manžel, tak som vedela, že to zase, už ani neviem, koľkýkrát, admin opravil z normálneho správneho názvu na úplnú blbosť!!! Haló, vedenie modrého koníka!!! Ako je možné, že toto sa tu tak často stáva?! Pritom len ja som na to upozornila už minimálne 10x! Keby som si ja plnila svoje pracovné povinnosti tak, ako tento váš zamestnanec, ktorý toto robí, tak skončím na dlažbe!!! Vám to nevadí, že vám takýto človek robí zlé meno?

queen_mary
1. mar 2024

@h2 asi to niekto lepsi za tie peniaze robit nechce.. 😅

h2
1. mar 2024

@queen_mary Ale to ani robiť netreba. Načo? Prečo niekto berie peniaze za to, že opravuje názvy diskusií???

domi2425
1. mar 2024

@h2 ja si myslim ze to je aj naschval aby tu ludia do seba rypali a hadali sa, lebo presne to je vzdy vysledok spolu s desiatkami komentarov😅

sasa1310
1. mar 2024

@domi2425

dobehli ho nejaké veci z minulosti, ktoré sme si mysleli že sú vyriešené...takže namiesto dofinancovania dorobenia domu ide splácať pár desiatok k tisíc...

a o tomto nevedela, keď všetky peniaze dávali do prerábky? Tak ma dajte do obrazu. Lebo ja stále nechápem, keď si požičiam peniaze, tak musím vedieť, že ich raz bude treba vrátiť. Veď od začiatku sa mohli prikrývať takou perinou, že viem, že mám dlhy a nie, že sa nakopia tak, že musia dom predať. Nerozumiem

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
h2
1. mar 2024

@domi2425 Ale tu ľudia nerýpu do seba, (teda, jasné, že rýpu 😏, ale nie v tomto konkrétnom prípade), ale rýpu do vedenia modrého koníka, ktoré má toto na svedomí. Keby to bol ojedinelý prípad, OK, stane sa. Ale toto je tu neustále!!! 😡

beloved
1. mar 2024

@sasa1310 Suhlasim, ze keby bolo najhorsie, tiez to budem riesit tak, ze predam dom, vyplatim dlhy a kupim byt a casom, ked sa stabilizuje situacia, uvidim co dalej
My ale pozname nazor jej muza, preco chce este pockat a nerobi paniku, asi to ma svoj dovod a nie vzdy treba robit splasene unahlene rozhodnutia

domi2425
1. mar 2024

@sasa1310 Ved toto ze malo napisala o tych dlhoch.. niekedy sa deju bizarne veci, ale chlap si tiez musi uvedomit ze mat dom nie je vsetko. My tiez planujeme stavat a muz si zaryto chcel nechat byt a ja s tym zasadne nesuhlasim a do domu pojdem iba s podmienkou ze ten byt predame🤷🏻‍♀️Nevieme ale aka je ich situacia

@h2 Myslela som to tak, ze vela krat je prispevok nepochopeny alebo prekruteny, vedeniu MK to produkuje tym viacej komentarov a reakcii. Neviem ako to funguje tu, ale na youtube napriklad video zaraba od poctu klikov. Mne pride ze tu zamerne robia rozruch tymi nazvami aby bolo viac komentov a reakcii😅

h2
1. mar 2024

@domi2425 Toto je moja diskusia spred asi 4 rokov, kde mi zmenili cukrové perličky na cukríkové. Z mne neznámych dôvodov, ale určite tým nemohli zvýšiť počet príspevkov v tej diskusii. Lebo to nie je nič také, čo by vzbudilo pozornosť. A to je tu v mnohých iných prípadoch. Že proste to nie je vždy zmena, ktorá by mala za dôsledok zvýšenie záujmu. Proste to len zmenia na blbosť, bez dôvodu. 🤷‍♀️🤦‍♀️
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/ako-pripevnim-cukrove-perlicky-na-potahovku/

sasa1310
1. mar 2024

@domi2425 ono na horšie sa ťažšie zvyká...preto sa to vždy robilo opačne. Najprv malá garsónka, za ktorú mladí boli šťastní a až neskôr sa chodilo do väčšieho a rodinka bola šťastná. Teraz je móda sa zadĺžiť čo najviac, hlavne, nech je dom s veľkou záhradou, a keď príde problém, tak rodinka je psychicky v kýbli a nedajbože súca aj na rozvod

autor
1. mar 2024

Nechcem o tom rozoberat dopodrobna. Manžel už dávno v minulosti mal problém, ktorý vyriešil. No niečo sa udialo a nikto o tom manzela neupovedomil roky a nabaľovalo sa to tam. Keby sme o tom vedeli, daaaaavno je to vyriešené. Dozvedel sa o tom úplnou náhodou, riešili sme to s právnikmi, súdom ale bohužiaľ ten dotyčný vyhral a my musíme platiť...z nevyriešenej maličkosti za roky obrovský problém...

Ďakujem všetkým ktorí čítajú s porozumením....lebo už začínam ľutovať že som tu napísala....

daniela1911
1. mar 2024

Akože naivne a potichúčky si myslieť, že pozdĺžnosti z minulosti sú zažehnané a potom tvrdiť ako mi život hádže polená pod nohy? To je dobrý vtip.

domi2425
1. mar 2024

@h2 Tak potom fakt zbytocny neschopny zamestnanec ako si aj pisala😆

@sasa1310 Ved prave, v dnesnej dobe sa neda vsetko hned a obzvlast ked mladym nema kto pomoct a na vsetko su sami. Len ta financna gramotnost hra velku rolu🙏A to este moj muz prisiel s tym ze okrem domu si zoberieme este jeden byt😂Az mi smiesno ostalo, sa ho pytam ze ci ked sa jednemu z nas nieco stane tak ten druhy sam utiahne 2 byty (aj ked by boli v prenajme) + dom, necakane vydavky, po case rekonstrukcie.. tak to velmi rychlo pochopil ze velke oci treba zavriet a mysliet racionalne, do buducna.