icon

Čo robiť, keď vytopíte susedov bez poistky?

6. nov 2024

Dobrý deň,
bývam v paneláku a stala sa situácia, že sa roztrhla hadička ktorá vedie od vodovodného ventilu do nádržky záchoda. Nebola som doma a tak som vytopila pár poschodí. Byt podomnou mal zatečené steny na wc, kúpeľňu, kuchyňu, vytopenú plávajúcu podlahu. Je to relatívne novo prerobený byt. Ja nemám poistenú domácnosť, susedia majú. Nahlásili poistnú udalosť, všetko sa spísalo, už im prišiel aj odhadca pozrieť škody. Spolupracujem najviac ako sa dá, ale je to moja prvá takáto skúsenosť a preto sa chcem opýtať, aký bude teraz postup? Poisťovňa im vyplatí náhradu škody a potom tú čiastku bude poisťovňa vymáhať odomňa?
Susedom povedal odhadca, "že vraj by to odomňa vymáhať nemali", len potrebujú priznaného vinníka, aby im nestrhli nejaké poistné body. Vôbec sa do toho nerozumiem, preto sa radšej pýtam kto má skúsenosť, ako to vlastne je.
Najradšej by som sa v pšačej riti videla od hanby, aj keď som to nezavinila úmyselne😓...
Ďakujem.

Strana
z2
luliu
23. feb 2025

@junjunior poistka je základ. Poisťovňa mu škodu zaplatí a bude to vymáhať od teba, keďže ty si spôsobila skodu

Strana
z2