icon

Čo robiť s pokazeným autom požičaným od otca?

16. máj 2024

Moj otec ma auto ktore uz nepouziva a kedze moje uz bolo stare, malo iba zakladnu vybavu som predala ( za smiesnych 500eur) a povedal mi ze si ho mozem zobrat. Auto na mna neprepisal takze myslim, ze je pozicane. Problem je, ze sme zistili, ze to auto treba opravit. Netaha, huci, zere olej... atd.
Ked som to otcovi povedala nahneval sa, ze auto je predsa ok a asi na tom neviem jazdit. Ale uprimne to auto je v nudzovom rezime, jazdym po rychostnej ceste a asi dobre 4 minuty sa rozbieha a to nehovorim ako pri tom huci. Vyse razy ma nechalo stat naprostred krizovatky co nevladalo sa pohnut dalej. Povedala som mu nech mi ho prepise, opravime ho a predame s cim nesuhlasi. Druhe auto nemam a dlho potrva kim nan nasetrim. Co mam robit??
On je v tom, ze auto je vpohode

Strana
z2
michelle567
17. máj 2024

Chodis do práce...daj tých svojich 500 a vezmi si pôžičku 2000 nie je to nejaká horibilna suma a budeš si splácať. A popozeraj pojazdné auto. Keby si otec auto aj predal tak peniaze ti nemusi dať. Sú jeho. On ti ho len poskytol na vozenie. Nechceš, nemusíš 🤷

autor
17. máj 2024

@chvostik1 ja neviem ci si mimo alebo necitas?? Ukaz mi kde pisem, ze chcem niekomu predat pokazene auto?? Jemu to auto uz je nanic. Ked by som mu ho vratila aj tak bude hnit na parkovisku.

Precitaj si este raz moj text pisem tam xe ho chcem predat pokazene????

michelle567
17. máj 2024

No ale keďže s tým otec nesúhlasí, tak si nepomôžeš nijako. Musíš sa zariadiť sama

sense
17. máj 2024

Autorka a prečo si si to otcove auto nevyskusala predtým ako si svoje predala...
No teraz máš už len pár možnosti ktoré tu boli spomenuté opakovať sa nebudem.
A úplne nechápem to s tým prepisom a následne predajom keď ako píšeš na opravu peniaze nemáš... Keď vlastne auto potrebuješ kvôli práci.. Tiež mi z toho vychádza len nejaká vychcanost a nie skutočná nutnosť potreby auta na chodenie do práce.
Inak môžeš si kúpiť ešte e bike alebo vespu a chodiť tak do práce

zanka777
17. máj 2024

Ale ja tomu rozumiem ja som mala niekedy presne toto auto inak to je dobrá náhoda 😂 ale to už dávnejšie. Ide o to že pekne otcovi vrátim budem radšej chodiť MHD kým si našetrim na svoje vlastné.... To je celé

gas1201
17. máj 2024

@autorka ale to nemá zmysel čo si napísala.
povedala si mu aby auto na teba prepísal - tým pádom to je TVOJE auto a ty budeš mať zodpovednosť za pohonné hmoty, servis, gumy, poistky, technické kontroly, pokuty atď atď.
ak to bude prepísané na teba (tipujem že zdarma) tak prečo by on mal nejakým spôsobom ešte aj prispieť na servis aby si ho ty predala?

možno že ty to inak myslíš ale v prvom príspevku si to napísala tak ako to všetci chápeme - ty chceš auto zdarma od oca, chceš aby ho vyservisoval aby si ho ty buď mohla používať alebo predala pretože svojou chybou si sa unáhlila s predajom svojho. a to je teda podľa mňa dosť zlý prístup k veciam ako dospelá pracujúca osoba

chrobak7
17. máj 2024

@chvostik1 Každé auto je predateľné, môže byť aj pokazené, búrané. Pokiaľ to vyhovuje kupujúcemu, tak v tom nevidím žiadny problém.

Ja som nabúral predok na staršom aute, nárazník, kapota, svetlá a nejaké výstuže. Nové diely by ma vyšli na 3 tisíc €. Na inzerát som našiel presne také isté auto, nepojazdné (pokazený motor a búrané zozadu) za 350 €. Tak som ho kúpil, diely mi v servise prehodili na moje. Dokonca bolo v tom istom odtieni, takže ani prestriekať nebolo treba.

To auto by nikto nekúpil, lebo oprava by vyšla na viac, ako 2 tisícky. Ale pre mňa to bolo ideálne auto a ušetril som kopu peňazí.

simca06022011
17. máj 2024

@chrobak7 my sme tak predali našu Hondu. Chlap.sa.tesil ako blcha, auto bolo v plnej výbave, bolo treba opraviť motorovú čast vpredu (vymeniť kadeco tiez) ... A jeho bola rozbitá zo zadu :D
Ešte dlhé roky sme ho vidavali lietať na nej :D

0kristina0
17. máj 2024

Neviem ci si stojim ja na kabli alebo ty ale pises, ze chces auto prepisat na seba, opravit ho a predat. Otazka": co tym ziskas? Za dalsie, v inom prispevku pises, ze na opravu nemas peniaze, ze keby si mala, dala by si ho opravit? WTF??? Tak raz ho chces opravit a nasledne predat a potom uz na opravu nemas peniaze?

chvostik1
17. máj 2024

Ja čítať viem. V.diskusii píšeš, že na opravu nemáš. Či zázračne sa peniaze vynoria ak na teba otec to auto prepíše alebo ako to mám chápať?

tanyan
17. máj 2024

@simca06022011 My sme do starej HR-V už nechceli investovať (hrdza na karosérii, výfuk, náprava...) a manžel ju chcel dať do šrotu. Prehovorila som ho, aby jej dal šancu na život. Tak ju "predal" za 200€ chalanovi, ktorý sa venuje autám 4x4 a on ju zrepasoval a predal za niečo cez 1000€. Minule ju manžel videl znova behať po meste a skonštatoval, že je rád, že niekomu ešte slúži.

babulkomale
17. máj 2024

@veronikaszabova ona je taký nahodný generátor slov a viet bez čiarok.

veronikaszabova
17. máj 2024

@babulkomale 😂😂😂

mk1111111111
18. máj 2024

Juj, si sa zamotala. Vrat auto, kup si svoje 500eur mas, zvysok si vezmi na pozicku, po par eur splatis a mas pokoj.

Strana
z2