Čo robit? yhráža sa samovraždou
Ahoj, dlhsie sa trapim a rada by som sa vyzalovala ana zaroven Vas prosim o radu alebo nazor. S priatelom sme spolu 1 rok a pol. Uz od zaciatku sme sa hadali. V poslednej dobe to je coraz horsie. Bohuzial je z detskeho domova, nema rodicov, je rozvedeny a ma dceru ktoru ale nemoze vidat bol totiz vo vazeni. Ked sa pohadame alebo mu hrozim rozchodom zacne sa mi vyhrazat ze si nieco urobi, alebo naopak vezme noz a zacne sa rezat do ruky ale brutalne. Naposledy sa aj bodal do krku. Fajci marihuanu. Momentalne je praceneschopny a to ho depta a zacal aj pit, denne flasu vina. Snazim sa ho podporovat ale uz neviem co robit ako mu pomoct. Naviac ma stve ze zo vsetkeho obvinuje mna, naposledy ked sme sa opat raz pohadali isiel v noci prec a ako sa neskor priznal bol v kasine a prehral dost penazi... samozrejme nezabudol z toho obvinit mna. Ked mu dojde co urobil prosi ma nkolenach, nosi mi kvety. Ja uz takto dalej nevladzem, co mam robit? Ukoncit to?
@lucyjuris utekaj a neobzeraj sa!!!!
Kam chodíte na tých chlapov?
@chiara8 :D ved skratke a vystizne
Nejde mu o tebe,ale o ten nájem!
Kolko tem este potrebujes zalozit, aby si konecne pochopila, ze ho mas poslat k vode?
@lucyjuris toto sa vola cyklus nasilia. ty pochadzas z akeho prostredia ze si si vybralal takto problemoveho labilneho cloveka na vztah? mas zachranarsky komplex ci? prec od neho. on by potreboval roky a roky psychoterapie aby sa dal aspon trochu dokopy. je nasilny agresivny zavisly neschopny mat rodinu fungovat v zivote. tohto chces za otca svojich deti? to si naozaj myslis ze si nezasluzis niekoho lepsieho?
Chcela som sa k tomu niečo povedat ale prešla som si komentare a myslim že ti to už bolo dost jasne povedane "ukonči to!"
@lucyjuris ludia su sami preto, lebo sa tak rozhodli, alebo ich ciny rozhodli za nich. Co robi ON preto, aby "nebol sam"???
Nie je to tvoja zodpovednost, ze je on asshole. Kazdy sme zodpovedny za SVOJ zivot, nie za zivoty inych.
A ozaj si myslis, ze byt s niekym "lebo mi ho je luto" je spravne??? Mne je luto vela ludi (mam klientov podobnych tomu tvojmu kazdy den) ale zato si ich nenastahujem domov a nebudem ich mojkat a lutovat. Najvacsi problem takychto ludi je, ze nic nikdy nie je ich vina, vzdy za ich zbabrany zivot moze niekto iny. V tvojom pripade si to teraz ty, jeho zbabrany zivot je tvoja vina. A opytaj sa sama seba - takto to citis tiez? Ze je to tvoja vina? Ak ano, mas VELKY problem.
Len si ho preboha neber za muza (pamatam si tvoju predchadzajucu temu) a hlavne sa chran pred otehotnenim - tento svet nepotrebuje dalsie dieta, co ma otca magora co droguje, vyhraza sa a nestara sa o nic a nikoho, len o seba.
Ak si chces posrat svoj zivot, nech sa paci, je tvoj, ale nekaz ho nevinnemu dietatu.
@lucyjuris Ty si zrejme veľmi citlivá a empatická. Super vlastnosť. Najmä pre Tvoje okolie... Každého vypočuješ, každému sa snažíš pomôcť. Či nie je tak? Ak máš takéto zmýšľanie, zužitkuj to a venuj sa práci, kde sú tieto vlastnosti nevyhnutné. Je kopa takých profesíí (tu neviem dať správne dĺžeň, ospravedlňujem sa) a aktivít. Psychológ, sociálna práca.... Alebo práca pre charitu, v útulku, v detskom domove, v seniordomove, prípadne s bezdomovcami... Tak môžeš pomôcť viacerým naraz. 🤗
@lucyjuris tak sa pozri na manzelstvo tvojich rodicov, ako sa sprava tvoj otec k tvojej mame a potom sa pozri na seba a svojho akoze priatela.
porovnaj a zdravo sa zamysli. chlasta tvoj otec? prehra vsetky prachy v herni? pri kazdej nezhode sa boda ? vydiera citovo tvoju mamu? sedel v base? a asi tam nesedel len pre nejaky nedbalostny trestny cin, ked ma zakaz sa stretavat s dcerkou.
myslis, ze tvoji rodicia budu stastni, ked budes zit s hentakym chlapom?
to co ty prezivas, tomu sa hovori spasitelsky syndrom, tito ludia chcu zachranovat svet a nevedia zachranit ani seba.
Ahoj, chápem že ho ľúbiš...ale v prvom rade je chorý.. najviac čo môžeš urobiť je donútiť ho ísť na liečenie. .a tam ho aj navštevovať prípadne mi písať a volať aby vedel že nieje sám...
Urobila si najlepsie co si mohla moja. Zostan silna a nevrat sa k nemu. On si nic neurobi kedze ludia ktory si nieco urobia to malokedy avizuju dopredu. Skor sa ma az prilis rad.. Vies co nepracuje ale flasku otvorit vie. Aj do kasina vie ist. To je podobne ako to bolo s mojim otcom. Moja mama bola tiez taka naivna. Mala s nim dieta. Boli zasnubeny a on tiez nepracoval , pil, chodil po kasinach atd.. Nasrala sa jeden den a proste ho z bytu vyhodila( byt bol jej) zrusila sobas a urobila najlepsiu vec v zivote. Takyto ludia sa nezmenia. Naslubuju hory doly ale bohuzial to zostane len pri sluboch. Keby ta obtazovat tak mu povedz ze pojdes na policiu kedze on sa tak lahko nevzda niekoho kto ho podporoval..
@malykonik rozhodla som sa ze sa k nemu nevratim. Pisal mi ze musi odist, asi do zahranicia. A aby som mu poslala peniaze ktore ma u mna ulozene ze to potrebuje na cestu. Vycital mi ako som mu to mohla urobit, ze sme si slubili ze spolu budeme v dobrom aj v zlom ( nie sme manzelia)
@lucyjuris si mladucka,nekaz si zivot,zalubis sa pride ten dobry muz pre teba,to co mas nie je o laske len zvyk aa lutost z tvojej strany,nebude to dobre bude sa to len stupnovat a on je sociopat,manipulator,skonci to s nim skor ako sa do toho zamotas,je linka dovery pre tyrane zeny,su tam psychologicky ktore ti poradia,nie je to zdravy vztah.Nepokaz si zivot prosim ta....
@lucyjuris teraz prehovara sladkymi recami, o chvilu budes posledna spina a urcite niekoho mas, podviedla si ho (ved preco ine by si opustila takeho "uzasneho" muza?). V dobrom aj zlom neznamena, ze ked nie je vychodisko, treba ostavat v bludnom kruhu. To, ze si chce nieco urobit, je jeho volba. PS skus zachranovat nieco/niekoho, kto o to stoji. Tvoj "priatel" chce mat strechu nad hlavou, jedlo, sex a aby mu niekto fukal rany. Ked pochopi, ze u teba to nedostane, tak si bude hladat novu obet.
@lucyjuris vysporiadala by som vsetky zavazky a pohladavky a zmenila si cislo. Toto sucasne si nechaj, nech ti tam kludne pise, ked sa ti bude cniet, nakukni, onedlho tam bude kopec vycitavych, utocnych a urazlivych. Potom zase par sladkych, ci nepovolis a tak dokola.
@lucyjuris Stiahne ťa so sebou na samé dno, takže jednoznačne rozchod ☹ A taký magor, čo ustavične vydiera, že si niečo urobí....neurobí ani ho*no😂 Teatrálne výstupy rezaním do krku? Tam je už diagnóza ako vyšitá a pozor, aby ti neurobil aspoň tri deti a potom tým nožom bude naháňať ich....ako ich ochrániš?

@lucyjuris 2 dni pred termínom platenia nájmu?
Jaaaaaaj, tak to vysvetľuje vsetko. Odisla mu sponzorka a jemu reálne hrozí, ze ak nechce ist pod most, tak musi dvihnúť rit a ist makat.
Jaaaaaj, dievca zlate, nebud hlupe