icon

Čo s dedičstvom?

14. jún 2023

Pred mesiacom nám umrela mamka. Bolo to nečakané. Nikdy sa nesťažovala, nebola ani veľmi stará. Stále sa z toho neviem zapamätať. Otec je na tom podobne. Ak som dobre pochopila dedí každý rovným dielom. Je to tak aj keď jeden z dedičov robil rodičom iba zle?
Mám o desať rokov staršieho brata, ktorý žije roky v zahraničí. Na Slovensku nebol cez desaťročie, zanechal dlhy v tej dobe nedokončenú školu. A kopu ľudí ktorí boli na neho naštvaný. Toho času šlohol otcovi auto bez vodičského nadrogovaný a opití a rozbil ho. Po hádke odišiel a už ho nebolo. Rodičom roky ani nezavolal. Po rokoch si ma našiel na FB tak raz za čas si píšeme. Rodičia nechceli aby brat dedili ale nikdy sa to nedalo na papier. Ja som skončila školu iba teraz. Mama sa roky starala o imobilného otca, teraz je to na mne.brigádujem popri škole, zabezpečuje nákup. Nemáme toho veľa ale brať nebol na pohreb ani neprispel na pohreb. Bojíme sa toho čo bude s našim domom ak po uši zadĺžení brať zdedí časť domu. Zriecť sa nechce, už si pýtal štvrtinu.
Prosím poraďte.

Strana
z2
gelifil
15. jún 2023

@oonnaganamakusai vsak je svedok otec

sherynkamalinka
15. jún 2023

odkial si?

jessicai
15. jún 2023

(Laik)Je to smutné...úprimnú sústrasť. Notár sa dá zavolať aj domov a otec nemusí mať zdravé oči na podpis len aby bol svojpravny. Brat by mal mať po mame 1/3, ale ak má brat exekúcie tak tam dá exekútor záložné právo a môžete to kúpiť neskôr za menšiu sumu dražbe.

aurinia
16. jún 2023

Najlepšie predať....kúpte si niečo menšie....brata vyplate z 1/3 - náklady na pohreb.... Niekedy treba robiť radikálne rozhodnutia

Strana
z2