icon

Čo s despotickým partnerom/otcom deti?

drsmolinka
15. jan 2021

Ahojte,
uz 7 rokov zijem s partnerom s ktorym mame spolocne dve malicke deti. Kazdy den je iny niekedy uplne ok mame spolocne aktivity zazitky, inokedy sa sprava ako despota ku mneaj k detom. Stava sa ze je ho vytoci malickost napr.najde spinku na riade a vytoci sa do nepricetna a zacne ma ponizovat ze som neschopna umyt dobre riad, alebo mu kupim iny dezodorant aky chcel lebo ten nebol a ponizuje ma ze som hlupana, vrieska a bije deti niekedy iba preto ze vyleju dzus na stol......uz X krat som chcela odist ale neviem si predstavit zivot sama v bytiku s detmi chodim do prace ako by to bolo dalej samozrejme ze svokrovci by mi pomohli ale zase nie je to take jednoduche len tak zrazu zmenit zivot a ostat na deti sama...... dakujem za vase postrehy skusenosti

Strana
z2
drsmolinka
autor
15. jan 2021

@jaskolka lahko sa radi ludom co to nezazivaju,,,,, skor som cakala nejake reakcie zien co maju s tym skusenosti a ako sa s tym popasovali co urobili a nie ze "ty si hlupa.....co neodides....." cakam skor zivotny pribeh zien a nie urazky hoci suhlasim su pravdive

pribinak
15. jan 2021

@drsmolinka len vrieskaj. Za pár rokov budú vrieskat oni po tebe. Potom čo? Budeš hučať na celu ulicu??

luccija
15. jan 2021

@drsmolinka a kolko hodin denne je s Vami?co by si to nezvladla?Mozno by si bola prekvapena ako by sa deti ukludnili a aj ty.
Ja som v tomto neprijemna, ale naco ludia co nemaju nervy maju 2 male deti?Vsetky male deti vymyslaju a nie su bite.nezniesla by som, keby mi muz tlkol dieta.
Ked chces byt s nim nech sa lieci u psychiatra dostane ukludnovaky na nervy, ked sa nevie ako dospely ovladat.Ja by som na toto dala zakon, ze ak zena mlci a znasa muzove vycinanie a este ho obhajuje, tak je spoluvinna a do basy deti do rodiny, kde tuzobne deti ocakavaju roky.
Co si myslis co z nich vyrastie?rovnaky cholerik ako otec.Za par rokov zdvihnu ruky na teba zamysli sa nechcem Ti zle

jaskolka
15. jan 2021

@drsmolinka lenže tu v takom prípade nájdeš len dve možnosti... Ženy, čo buchli po stole, zbalili sa a začali žiť bez chlapa a bez vresku, kriku a urážok, ale samozrejme ľahké to nemali. Alebo ženy vo ostali trpieť, zúfalé, nešťastné a zatrpknute. Ktorá možnosť ti znie lepšie?

luccija
15. jan 2021

@drsmolinka ale aku chces radu?ked je on cholerik, tak budu vybuchy zlosti stale, nie nezmeni sa....ty by si mu mala vysvetlit, ze bit deti nema ani po nich vrieskat.
Budu neurotici kusat si nechty a mat v sebe zlost, ked budu starsie.

nominativ
15. jan 2021

@drsmolinka tvoj muž som ja. Bez toho ponižovania. Vrieskam pre maličkosti, plesknem decká, potom revem, lebo si to vyčítam, neznášam sa, potom som zas ok, svet je krásny, ja matka z Instagramu, potom mi zas prepne.

Je to preto, lebo nevládzem, lebo som frustrovaná, lebo sa len snažím a hovno z toho. Jednoducho vonkajšie vplyvy. Citim, že som čoraz labilnejšia a niekedy sa nečudujem, že sa ktosi ide obesiť do hory. Zatiaľ mi to ani nezišlo na um, len to chápem.

Zisti, kedy a prečo je tvoj muž taký, aký je. Ja viem, kedy a prečo ale zatiaľ si veľmi neviem pomôcť.

elizabet173
15. jan 2021

@drsmolinka preco si stale myslis, ze nikto okrem teba nama zive deti, ze nikto nemal muza nervaka. Aky zivotny pribeh ocakavas? Ako to zeny zvladli? No tak, ze si povedali, ze nechcu zit v takomto ovzdusi, postavili sa na vlastne nohy - praca, byvanie a konecne zacali zit kludny zivot. Spravanie sa tvojich deti je odrazom nezdraveho prostredia, v ktorom ziju.

shades_of_life
15. jan 2021

Ja som dieťa takého otca, tak je mi ľúto tvojich detí. Už ako dieťa som sa pohrávala s myšlienkou na ukončenie svojho života, depresie mi ostali doteraz. To že na ňom lipnú, si akurát tak ty nahováraš. Sú to deti, nemusia mať hneď potrebu strániť sa ho, aj ho majú radi (ako väčšina detí má do istej doby rado rodičov, bez ohladu na to akí rodičia sú), ale čím dlhšie žijú v takom prostredí, tým viac ich to poznačí😥.

dilino
15. jan 2021

Pane bože ty sa pýtaš čo máš robiť mrzi ťa že tvoje deti sú zdrave čo chceš aby z nich boli neurotický chore deti.A ty ty si tyrana máš kam ísť nevieš si to z detmi predstaviť bez neho čo máš z neho. Alebo si nahovaráš že máš kam ísť lebo keby si mala kam ísť pochybujem že by si s nim bola. Môj priateľ keby bil naše spoločne deti za vyliaty džús ja som v base a on na cintoríne žena vzchop sa vyser sa na tyrana ktorý evidentne podľa toho čo pišeš nemá v hlave v poriadku je asi schizofrenik lebo normálny človek sa tak nesprava.Máš prácu môžeš odisť aj z detmi a ty sa pytaš na fore že čo robiť chceš aby tvoje deti pobrali vzor po otcovi.Nič ťa nedrži lebo mňa keby že mám ísť kam z detmi a mám prácu pri tyranovi neudrži nič.Evidentne potrebuješ pomoc lebo mi neide do hlavy že ked máš kam odisť financie prácu žeby si trpela tyrana každa matka chce pre svoje deti dobro.A nezmysli typu oni sa na otca pýtajú ked ich bije spamätaj sa žena ktore deti ktorých otec bije sa pýtaju na otca.Ked vyrastu budu si myslieť že to tak malo byť že ak máš syna bude biť svoju ženu lebo vydel to doma aj svoje deti a dcéra si najde takého isteho debila ako je jej otec.Ty chráň svoje deti pred nasilnikom a tyranom.Ma aj svetle chviľky vtedy je dobrý milý pozorni preboha nenahovaraj si hlúposti a never že sa zmeni to sa nezmeni.Odid kým je čas aby si nedopadla ako moja bývala spolužiačka ktorej žiarlivý manipulátor,schizofrenik zabil zastrelil dve ich spolčne deti a potom ON seba.A deti ktorých bije otec sa naňho pýtaju och bože nemôžem tomu klamstvu uveriť a ani ty sama tomu neveriš.Neznič život sebe a hlavne deťom aby ešte neochoreli s toho stresu.Zbaľ veci odid z detmi hoc len do prenájmu zariad si výživné a rozvod lebo sa s toho všetkého zblazniš neviem si predstaviť deti ktoré sa pytaju na otca ked ich bije pre maličkosť.A koľko deti majú rokov ked pišeš že maličke.Pojem maličke sú čo.A čo svokrovci nevydia ako sa ich syn správa k ich vnúčatam.A ak by si mala kam ísť čo neodideš asi zrejme nemáš kam lebo ja ked viem že som týrana našim spoločným deťom je ubližovane a ja mám milion vyhovoriek a riešenie žiadne.Z rád ani jednej z nás nemáš nič my ti poradiť môžme ale rozhodnuť sa musiš sama.Držim palce aby si sa správne rozhodla už ak nie kvôli sebe tak aspoň kvôli deťom aby netrpeli.Ich otec a tvoj muž je psychicky chorý človek.A rob tak aby si potom neľutovala.A ešte jedna vec ak deti chodia do školy alebo škôlky aby nepovedali učiteľkam že ich otec bije lebo teraz môže prisť aj sociálka ked je ubližovane deťom kuratela to nieje len vtedy ked s ao deti nestaraš ale aj ked sú deti bite ešte aby si si nenarobila kopec problémov kvôli tomu myslim to v dobrom aby si nebola prekvapena ked sa to stane.

abbey1
15. jan 2021

@drsmolinka Že si nevážiš sama seba, to je tvoja vec. Ale že ho necháš ubližovať deťom, ktoré sa nevedia brániť , to je hnus!

deti95060810
15. jan 2021

Máš kde odísť? Koho je byt? Najdôležitejšie je aby si mala po odchode od manžela strechu nad hlavou.
Ja by som uvažovala o odchode...aký to má zmysel žiť s takýmto blbom. Ak ešte bije aj deti - no viac by mi nebolo treba....

reni666
15. jan 2021

@drsmolinka no ja kebyže vidím, že sa nestará o prvé dieťa a ešte aj bije, tak by som si 100% nedala spraviť ďalšie 🤷😆 keď už ho veľmi nechceš opustiť tak aspoň antikoncepcia stojí max 10€ alebo kondóm, nie robiť deťom traumy na celý život

juzanka151
15. jan 2021

s takym clovekom ta urcite do buducna nic dobre necaka len to , ze to bude horsie a potom sa naozaj vezmes a odides cim to urobis skor tym tobude lepsie, deti budu mat mensie traumy v buducom zivote a ty tiez neustale ponizovanie a ubijanie tvojej osobnosti nevedie k nicomu iba k tom ,ze si prestanes uplen vazit seba a svoju hodnot zeny a ,ze sa k tom pridajua aj nejake zdravotne problemi to je len na okraj vstekeho
no a potom si povies stalo mi toto vsteko za to ?

maty112
15. jan 2021

@drsmolinka a co robi tvoj muz? aku ma pracu? ako fungujete tak vseobecne?

cacianka
16. jan 2021

Hm pytas sa, ako sme to zvladli. Citaj tu na koni.je tu mrte a mrte príbehov žien čo to zvládli.
Často ťažko ale zvladli

mamka34
17. jan 2021

@drsmolinka nikdy nekricte na deti. Ani na kolegyne nekricime ani na zákazníkov. Takže, chovajme sa slušne k vlastnej rodine, partnerovi a deťom a to isté vyžadujeme od detí aj od ostatných. Partner nech deti upozorni a potom ich napríklad odnesie do izby, ak robia neplechu pri stole. Bud budú slušne jest, alebo odídu od stola hladné. Ak rozleje džús nechtiac, naučíme ho, že sa povie "prepáč", džús sa utrie, stôl sa utrie. Naleje sa nový džús a povie sa, "to sa môže stať každému, ale dávaj si pozor." Videla som divé zvieratá predvádzať rôzne kúsky, verím, že dajú vychovať dve maličké deti. S partnerom sa treba slušne a v kľude porozprávať. Ak má neuroticku poruchu, ale chodí do práce, stará sa o deti, pomáha, trávi s nimi voľný čas, nepodvádza Vás, treba ísť radšej pre odbornú radu a nie roztrhnúť rodinu. Predsa je rozdiel, či je človek neurotik s dobrým srdcom, ktorý by daroval obličku decku a druhú manzelke, alebo je to vyslovene nebezpečný človek so záznamom v registri trestov, schopný v zúrivosti vraždiť. To už snáď viete Vy.

Strana
z2