Čo s manželom? Navrieskal na mňa a o 5 minút sa tvári, že sa nič nedeje.
Prosím o radu ako ďalej s manželom. 3. rok dokončujeme domček tvrdou svojpomocou. Rodina pomáha tak že každý týždeň prichádza k nám 200 km a celý víkend sa pracuje. Prídu moji rodičia aj svokrovci. Vznikajú mensie rozbroje ale nejak sme to vždy ustáli. Pred rokom som nastúpila do práce ale pridali sa k tomu všetkému psychické problémy. Začala som mať panicke ataky a úzkosti. Čo ma ale najviac vytáča je postoj manžela a svokra. Ak sú tí dvaja spolu je to ako svorka vlkov. Stále som najhoršia. Svokor so stále somre popod nos rôzne námietky voči mne. Manžel dnes na mňa nenormalne vyletel, lebo som s ním chcela ísť večer von a oni mali ešte nedokončenú prácu. Nikam nikdy nechodievame keďže nemáme tu ani jeden rodičov a nemáme kde nechať deti. Toto už ale prekročilo všetky moje hranice. Ako mu dať najavo že už to prehnal. Doteraz keď prišlo ku konfliktu tak sa vždy na mňa vyvrieskal a za 10 minút sa tváril že je všetko ok a ako ma nesmierne miluje. Ja som sa s ním Max. Deň nebavila a potom povolila lebo sa to kvôli deťom nedalo nebavit sa s nim. Toto ale ďalej nejde. Stále sa na mňa vyvrieskal ako na špinavú handru a o 5 minút sa tvári že sa nič nedeje. Aj som mu to vravela ale žiadna zmena...čo robiť?
@mircalla jasne, ja by som nešla do toho, ale otec postavil dom všetkým surodencom a súhlasil že postaví aj nám. Akurát sme nevedeli čo ti spraví so vzťahmi...
@lala123 nuž, chlapi budú vždy deti...
A teraz je presne táto fáza ktorá je kľúčová....povedali sme si svoje, vykticala som sa, už sa s ním rozprávam a on si myslí že je všetko ok, lebo šak sa s ním rozprávam. A mňa ide poraziť že zas mu to tak jednoducho prešlo a zas to za pár dní zopakuje. To neexistuje spôsob ako spolu vychádzať ako ľudia?
@mijo53
@kassandra25
Jééj, vy ste vždy také milé ???
Požičiam si slová : chudáci, čo vás musia znášať.
Podla mna ste obaja unaveni.Teraz sme dokoncovali jeden dom a veru castokrat sme ani nerozpravali od unavy.A pritom sme na 90% prac mali majstrov prave preto,ze viem,ze sa aj moj muz hecuje a potom naprd zdravie i fungovanie vztahu.Zaroven si myslim,ze aj pred otcom i svokrom sa chce ukaz(ov)at tvoj,a to ho este viac vycerpava.Na tvojom mieste by som sa nemotala pri nich.Venuj sa detom,mame a nechaj ich.Vecer ho pochval,urcite mu to padne dobre.A ked je unaveni,ja aj verim,ze sa mu nechce ist von.Toto obdobie prejde a bude vsetko ok.A co sa tyka znamenia,som blizenec a veru castokrat sa pristihnem,ze sa neviem kontrolovat.Kym za minutu by som dokazala utopit cloveka v lyzicke vody,za 2 min.ho chapem,uznavam,chvalim atd.Jednu minutu med,druhu bic...Neskutocnu sebakontrolu potrebujem mat nad sebou..a to pohlcuje energiu
Taketo rady nepocuvaj, ze muzi su taki, zmier sa s tym, rob im hromozvod.Ja som zila s takymi ludmi snazila som sa s nimi po dobrom, neslo to,trvalo to x rokov, v podstate to viedlo k nenavisti z mojej strany.S jednymi som sa prestala stykat uplne, s druhymi som sa sice stykala, ale prestahovala sa od nich do druheho statu. A potom zacali byt mili. A ked chodi do kostola o to horsie.Mal by vediet, ze ta zranuje a aj sa ta zastat pred rodicmi.Moj sused rovesnik co byval nado mnou isiel mame na navstevu z Nemecka.Ona sa navazala do jeho zeny tak skratil navstevu odisiel a ona plakala pod branou, ze ju to mrzi.A este jej hovoril, ze oo ju sice lubi, ale musi branit svoju rodinu a taku lasku by som cakala od muza.Samozrejme obcas clovek musi prekusnut aj veci, co mu nejdu pod nos.Ale po vlastnych skusenostiach by som uz nikomu hromozvod nerobila
@kassandra25 Ja som ja, ale ty si teda úplne mimo. A nemávaš pocit, že ťa niekto prenasleduje? To skôr ty píšeš z dvoch nickov to isté. A keď ti niekto neodpovedá na otázku ohľadne veku detí, asi ti to nechce vešať na nos, lebo ťa do toho nič nie je.
@maminecka123 Prepac, ze sa pytam, ale tebe pride ako normalne vec, ze svokor stavia svojim detom domy? Mne teda nie
@loliki Nie nemávam take pocity, predstav si. ako ta to napadlo? a pobi sa za niekoho, kto autorke nadava, kľudne, si rovnaka krvna skupina ako ten čo nadava, ste rovnaki
@mircalla nie svokor, môj otec a áno u nás je to normálne, ty nemáš takého otca?
@kassandra25 je to také dôležité?
Tak teraz som sa dozvedela pár pikošiek od maminy. Svokor vraj vždy pohŕda keď sa o mne bavia a minule ho prichytila ako mi kontroluje skrinky v kuchyni...nuž človek sa vždy nieco zaujímavé dozvie
No, ako myslíš, je rozdiel mať 1,5 ročné dieťa jedno, a je rozdiel mať dve deti po 10, 12 rokov a je rozdiel mať tri deti po 4 , 6, 2 roky , ale máš pravdu, je to to isté všetko, a neni v tom vôbec žiaden rozdiel. Len som sa k tomu na základe toho chcela vyjadriť, ale nie je v tom rozdiel a nie je to vôbec podstatné, či má niekto tri , alebo päť alebo len jedno dieťa. Maj sa teda pekne a právom ti všetko patrí!
@adkoalauri ďakujem, asi to bude najlepšie a musím začať od seba.😉
@maminecka123 Ze od neho zoberiem ako samozrejmost, ze mi postavi dom? Nie, to od neho necakam, vychoval ma a pomohol mi dost. Necakam, ze rodicia maju detom platit svatby, kupovat byty ci stavat domy a ani by som to neprijala. Ono vies, druha strana mince, ked si nechat vsetko robit od rodicov ci svokrovcov, tak potom mozes ocakavat, ze aj o vsetkom budu chciet rozhodovat a budu sa do vsetkeho starat.
Takze pozeram sa na to uz trosku inak - rodicia aj svokrovci makaju na tvojom dome. Skus menej pindat alebo si s tym potom ty a manzel nemali suhlasit a zafinancovat sami
@kassandra25 Lebo mijo53 tesne pred tebou napísala " na vine si Ty", ty si to z nejakého dôvodu a bez rozpisovania znovu zopakovala, s otázkou na vek detí.
Pripadá mi to dosť unáhlené takto rýchlo vyniesť rozsudok ( nikto tu oň nežiadal) a vyhlásiť autorku za vinnú. ( čo si tým odsúdením vyriešila alebo docielila?) Naozaj si myslíš, že vety takéhoto typu jej pomôžu. A odsúdenie a nadávanie to nedávaš do jedného koša? Posudzuješ negatívne aj mňa a hneď má obviňuješ z písania z 2 nickov... Proste máš prejav, akoby si zhltla všetku múdrosť sveta. Troška sebareflexie by nezaškodilo.
Ja by som sa ho opýtala, že kedy môžem ja vrieskat? Či po ňom ako on skončí alebo pred keď už vidím, že sa schyľuje k vrieskaniu.
@loliki je to podla mna nehoraznost prveho stupna, ak niekto, kto sa nema dobre a napise sem svoj rodinny problem, ho chudaka este odpisat, ze ty si na vine s ukazat takto prstom na autorku. Je to ubohe niekoho este udupavat, ked vidim, ze ma toho dost a od manzela zrejme ziadnu oporu, len ten krik. Ale musim ti to takto podlozit na tanieri, lebo tvoje iq 78 to nepochopilo.
Ahoj. Keď sme my s kúpili byt, trebalo komplet rekonštrukciu, byt bol strasne veľký, boli sme z toho už totálne vyčerpaný, firma bola drahá a veľa vecí sme si vedeli urobiť sami s rodinou.. lenže tie nervy?! Fuuu každý mesiac tu všeličo lietalo, raz hulakal on a raz ja, jeden mesiac som celý ľutovala, že som s ním do toho išla, dokonca som sa zbalila a odišla, samozrejme za pár dni nás to prešlo ale potom zase a zase a tak dookola.. teraz bývame už 8 mesiacov a poviem ti, že nič lepšie ma nemohlo postretnúť, obaja sme šťastný, úplne bez hádok.. treba len vydržať ten nátlak okolo stavby a keď bude hotovo tak budeš len spomínať ako ste sa mohli vedieť tak hádať za somariny 🙂
@kassandra25 a ano, mam svoj prejav, ani teba nikto neziadal sa nonstop prejavovat ku mne, ziadal? Preco ty odpisujes mne za druhych, zastavas si, je evidentne, ze to si ty z druheho nicku!
@kassandra25 loliki
Ak partner vrieska casto na partnera takmer bezdovodne, resp mu prehnane vadi nejaka drobnost tak si iba kompenzuje svoju vnutorne problemy.....ak napr muz stale dokola kritizuke zenu ze kazdu malickost je to iba preto lebo on sam zvadza so sebou boj a nie je spokojny sam so sebou a vybija sa zlost na zene......v takom pripade treba s kludom muzovi vysvetlit ze skodi iba sam sebe a zvadza vnutorny boj sa so sebou
@kassandra25 ...ty na čom fičíš?
@mircalla možno otec to stavia, ale mladí si platia sami.
@maminecka123 rieš svoju psychiku a nie rozbroje medzi chlapmi.Ako môže byť niekto kľudný, keď ma v dome celú familiu a každý má svoj rozum.Zober deti na výlet, navar deň dopredu a odíď snáď im nepodavas tehly.Pridete mi ako malé deti, že rodičia rozhodujú za Vás a riadia Vám domácnosť.
@maminecka123 ha, je to blizenec, oni su snad ako cez kopirak. Aj moj otec je, aj moj muz. Este aj starsi syn. Nepomoze nic. Uz som mu to povedala, napisala do SMS, vysvetlovala, ze nikto nie je dokonaly, ze nervy si treba setrit, lebo puberta este nezacala... Nemyslim, ze sa zmeni, je to povaha. 😅

@maminecka123 Ono ist do stavby domu tymto stylom, ze (tipujem) nemam na to peniaze a robim to s pomocou svokrovcov a rodicov kazdy tyzden sameo o sebe cele zle...ja by som sa na to nedala. Touto formou to skratka nejde a nemoze to fungovat. Manzelia maju mat aj sukromie a cas na seba, nie kazdy vikend u seba nasackovanych rodicov aj svokrovcov a kazdy vikend miesat maltu, Samozrejme to nemoze mat na vztah iny ako negativny dopad