Čo s manželom? Navrieskal na mňa a o 5 minút sa tvári, že sa nič nedeje.
Prosím o radu ako ďalej s manželom. 3. rok dokončujeme domček tvrdou svojpomocou. Rodina pomáha tak že každý týždeň prichádza k nám 200 km a celý víkend sa pracuje. Prídu moji rodičia aj svokrovci. Vznikajú mensie rozbroje ale nejak sme to vždy ustáli. Pred rokom som nastúpila do práce ale pridali sa k tomu všetkému psychické problémy. Začala som mať panicke ataky a úzkosti. Čo ma ale najviac vytáča je postoj manžela a svokra. Ak sú tí dvaja spolu je to ako svorka vlkov. Stále som najhoršia. Svokor so stále somre popod nos rôzne námietky voči mne. Manžel dnes na mňa nenormalne vyletel, lebo som s ním chcela ísť večer von a oni mali ešte nedokončenú prácu. Nikam nikdy nechodievame keďže nemáme tu ani jeden rodičov a nemáme kde nechať deti. Toto už ale prekročilo všetky moje hranice. Ako mu dať najavo že už to prehnal. Doteraz keď prišlo ku konfliktu tak sa vždy na mňa vyvrieskal a za 10 minút sa tváril že je všetko ok a ako ma nesmierne miluje. Ja som sa s ním Max. Deň nebavila a potom povolila lebo sa to kvôli deťom nedalo nebavit sa s nim. Toto ale ďalej nejde. Stále sa na mňa vyvrieskal ako na špinavú handru a o 5 minút sa tvári že sa nič nedeje. Aj som mu to vravela ale žiadna zmena...čo robiť?
@evkano1402 Ok, jasné, ja to chápem, ak si zoberiem že to budeme takto riešiť do súrodencami rovnakým dielom, tak to na mňa prípadne koľko krát? Raz do roka? A pubertiaka môžme nechať doma samého. Pre mňa je kľúčová situácia teraz. Keď sú deti malé a nemám ich kde nechať. To mi rodičia napríklad nepomohli ani jeden raz. A je zbytočne uvažovať keby bolo keby...
@maminecka123 prečo máš potrebu deti “niekde nechať”? Píšeš to už druhýkrát. Keď máš malé deti, rozostavaný dom, ktorý potrebuje veľa času, cez víkend mamu, ktorá ti keca do výchovy, tak by si sa msla snažiť práve veľa času venovat deťom, keď ste sami spolu.
Film sa dá pozrieť aj na DVD, do wellnessov a na dovolenky chodia ľudia bežne s deťmi. Dá sa oddychovať aj s deťmi, aj byt s manželom spolu večer, keď zaspia.
Máš psychické problémy, myslím že z toho, že sa snažíš naháňať za niečim, na čo momentálne nie je ten správny čas. Namiesto toho by si si msla užívať to čo máte, aj deti kým sú malé. Dom a práca v záhrade neutečie. Detstvo detí áno.
@maminecka123 súhlasím s @hettinka - čo chceš robiť počas toho, že deti niekde necháš? Ja tento level nechávania detí niekde vôbec nechápem, ale vidím, že dnes je to veľmi trendy. Keď boli deti malé, vždy sme prispôsobovali rodinné aktivity deťom a všade sme chodili ako rodina. U babky sme ich nechávali až v školáckom veku, ked bolo treba pokryť prázdniny. Dnes som za to vďačná, lebo v súčasnosti pubertálne deti majú vlastné aktivity, keby som ich bola ako deti odkladala kade tade, teraz majú vlastné programy, kedy by som si ich vlastne užila?
@maminecka123
Ja by som nechala deti a isla v klude vyberat kachlicky a pod. 😉 Uplne chapem.
Len tak na odlahcenie,"nechali" sme pubertiacku (16 r.), teda ona nechala nas a isla s kamoskami na vylet. Dostala nejake vreckove a mala si okrem ineho zaplatit intrak, stravu. Nerobila to prvy krat. Inac hovorim o sikovnom, rozumnom a bezproblemovom dievcati.
No a dopadlo to tak, ze vreckove minula na pride vlajky, vsak sranda ne, aj pre kamosky, aby nebola sama 😅. Manzela skoro vykotilo. Na otazku preco to spravila, no lebo je to take cool, farebne, vesele, vsetci sa tam stiskali, lebo aj kamosky. Proste blbli. No bude mat zazitok.
Teraz s muzom trpneme, co vymysli, lebo dalsie ecka na intrak uz nedostane.
Casto vidim, ako keby si rodicia chceli zaviazat svoje dospele deti. Ale fakt to nemusi tvoj pripad, prepac.
@evkano1402 čo myslíš tým zaviazaním dospelých detí? Nejako som to v kontexte tejto diskusie nepochopila🙂
@0silvia0
Ked ti rodic "pomaha" napr. varenie, strazenie deti, alebo aj stavba domu, ale nenapadne ti nezabudne pripomenut, ze caka, ze o par rokov aj ty pre neho urobis, co bude on potrebovat. Nie vsetci su samozrejme taki, vela rodicov pomoze nezistne a naopak vela deti pomoze rodicom, aj ked oni im nemohli/nechceli pomahat.
Len sa v poslednej dobe stretavam s takou zvlastnou "vypocitavostou". Viem, ze to znie divne.
Napr. moja svokra mi velmi chcela pomahat s dcerou, ked bola malicka. Uprimne, netesilo ma to, a fakt som to nepotrebovala, skor ma to obtazovalo. Ale umoznila som jej to, lebo som jej chcela urobit radost a nekazit vztahy. Preslo vyse 15 rokov a svokra si teraz narokuje moju a dcerinu pozornost, za to ze ju par krat strazila, ale pritom ide o take skor "maniere" ako potreby stareho cloveka. Najma dcera je tym znechutena, lebo starka ju kritizuje, moralizuje.
@0silvia0 no ja ich nechcem nechať len tak že sa idem niekam baviť, to sme za 6 rokov spravili tak 1x. Ale keď sú choré a obaja musíme do práce, tak by to sakra pomohlo. Nuž ale máme smolu...
@hettinka neide mi o to nechať niekomu deti na krku, to som nikdy nespravila. Ale vykryť to keď sú choré...
@maminecka123 ahoj, zaujal ma tvoj príspevok a nečítala som všetky komentáre, ale: Problém nebude len v mužovi, ale celkovo: staviate dom vynakladá tam nemalé úsilie finančné a psychické. Chlapov takéto veci pohltia a potom na romantiku ani len nepomyslia. Keď majú doma navyše šikovnú ženu, ktorá sa vie o seba a deti postarať (rozumej nepotrebujú s každou blbosťou chlapa a fungujú celý deň bez neho) tak to je najhoršia kombinácia. My takisto dokončujeme stavbu, do toho dve malé deti, ja som práca z domu, nemám čas na seba, vyzerám hrozne mám z toho depky, ale proste na nič nie je čas. S chlapom sa nemám kedy porozprávať ani o stavbe, nemáme čas sa dohodnúť ani na tom čo ideme kupovať to väčšinou riešime cez sms a cez fotky. A to je sčasti aj moja chyba že som to pripustila, že som netrvala na spoločných aspoň nedeliach (u nás sa pracovalo nepretržite) to všetko so sebou súvisí. Ono na jednej strane chápem aj tvojho chlapa, ale na druhej strane chlap ani len netuší čo musíš zvládať ty.
No a vzťahy si nechala tak ďaleko zájsť ty. ja si neviem predstaviť, žeby sa na mne zošuškávali. To by taký cirkus nezažili, proste treba narobiť riadne hromy blesky a trvať na svojom. Treba si buchnúť riadne po stole. Napriek všetkému u nás sa na mňa takto chlap nevyhučal ešte si to nedovolil. Sem tam sa povadíme, ale nie vážne.
@maminecka123
@tatinka aj moj je blizenec a ako by si o mojom pisala
@jamika27 My už chvalabohu bývame...budú to 2 roky. Našťastie už dokončujeme vonkajsok takže za chvíľku to bude minulosť a snáď už bude klud
podľa mňa, v sekunde ako zbadáš, že za ide po Tebe vrieskať sa otoč na päte a odíď..Však keď nebude mať na koho tak nebude vrieskať 😂😂😂 A ono ho to raz prejde keď zbadá, že vrieska do vzduchu 😀😀Ten čo vrieska, si doslova vyžaduje odozvu..A nerozprávať sa sním?? Prosím Ťa, toho vieš ako ho to trápi, keď si jeden deň ticho 😂 že vobec 😂
@alzbetka2011 zabit a zahrabat 🙂)) ....ale nie,...moja za 11 rokov som na to este neprisla,a vidis aj tak uz som s nim celKom doho 🙂....ale jednoduche to nie je,su to komlikovane povahy,minutu k a o dalsiu ani nevies co sa deje a uz huci , o nich sa aj hovori,ze su to ludia dvoch tvari...na mojho to sedi, cim nechcem povedat ,ze ja som perfektna...ty si ako dlho so svojim blizencom?
@shilla23 co ti poviem,naozaj to na nich proste sedi,ja si s blizencami celkom rozumiem,som vodnar,oni ako kaMosi su super,len vo vztahu je to komplikovane, svojho muza lubim ale niekedy premyslam ci som normalna ze mu take spravanie tolerujem,lebo u ineho cloveka by som to netolerovala ...s nim nic neuhadas,on kd povie ze orasce lietaju,neuhadas ze nelietaju....a kd chces aby bolo aspom nieco po tvojom,mama mia,je to boj aby si to dosiahla...
@evkano1402 to su specialne pripady. tu sa predpokladam bavime o zdravych ludoch
@tatinka jeziiiis ty si vodnar aj ja 😁😁😁😁😁😁 presne on povie biele na cierne a do krvy sa bude hadat ze to je cierne a aj ked zisti ze to nieje pravda a mala som pravdu tak si to neprizna.. ja presne tvoje ppcity mam .. najhorsie co mi vadi je ze sa nam narodil syn a on je vsade len nie doma .. stale si najde nejaku dolezitejsiu robotu ako travit s nami cas a mna to zacina zozierat.. milion aktivit stale som len sama s malym
@shilla23 kolko ma maly?my mame rocneho krpca❤️zlatinko moje vymodlene....mne skor vadi ze muz ked ma tie svoje nalady tak huci aj pred krpcom a to ja netolerujem toto...a o minutu s kludom anglicana akoze ved nic sa nedeje podme na pdchadzku....ale zas mava aj take ze tresne dverami a nevim ani kde je...sice to uz dlho nespravil ale v minulosti sa stalo parkrat aj to,naposledy v case,ked som bola tehu,co som potrebovala klud ( tenu rizikove ) a on spravanie ako pubertiak ....
Ženy , fakt vážte si mužov, ktorí sú k Vám dobrí. Nie je to vôbec samozrejmosť!
@tatinka ty kokos normalne nechapem kolko spolocneho.. 4mesiace ma drobcek.. tak gratulujem 🥰aj my sme mali komplikacie o jedno som prisla.. tiez cez tehotenstvo po mne vrieskal nic si z toho nerob.. ja neviem co to za komplikovanych ludi je zijeme spolu sice len 3roky ale ja si neviem predstavit ako sa bude chovat neskor ku mne ked teraz je taky..🙄 ale no malickemu by som nerada rozbila rodinu tak ticho trpim
@maminecka123 pozrite si spolu nejaký pekný romantický film ako napr.: https://film.kukaj.to/predtym-ako-som-ta-poznala . Nech si uvedomí že sa ku vám má pekne správať.
@shilla23 tiez v minulosti bol abort...ne hcem ta strasit ale....ja som s nim uz 11 rokov,nezmeni sa blizenec...jedine ,ze by on sam chcel,ale moj aj povie,ze on sa kvoly nikomu a nicomu menit nebude....napriklad v era som bola vecer smutna,aj som si porevala ,riesime terqz zdravotne veci ohladne krpca...muz bol v praci tak som mu poslala sms ,ze mi je smutno a on ?odpoved ze co uz,zivot je uz taky.....ako chapes to?cakala by som nieco ako neboj laska,je to v poriadku .vsetko zvladneme....trosku toho "rodinneho tepla "a podporit sa navzajom....ale....
@tatinka tie zdravotne komplikacie ma mrzia.. no skorej napis mne ja ta viac povzbudim😁😁. ja som mala dneska depku a on si tiez ani nevsimol ze som smutna rozprava len o sebe o robote a o malom neopyta sa ako sa mam alebo ako sa citim.. no na rodinne teplo sme si mali najst takeho byka alebo raka asi😁 kolkeho si narodena a muz? Ja 23.1 a moj 11.6.
@shilla23 tak tuto ja nemozem povedat ,moj si vsimne ked mi nieco je a aj za krpcom ide aj ked o chvilu uz krici mamina pod nas zachranit🙂),ale on aj ked vie ze mi nie o je a aj sa spyta co sa deje ale kd mu poviem tak ma casto niecim odbije akoze ho nemam zatazovat svojimi starostami a podobne...
Vodnar a blizenci ??? Som vodnar a od blizenca som utekala 😂😂😂

Predstav si seba o 10 rokov.
Trochu fikcia, prepac, mozno to bude uplne inac.
Mozno ta bude trapit "len" chrbtica a budes potrebovat rehabilitacie, ktore si si konecne po x rokoch vybavila. Rodicia/svokrovci 200km od vasho bydliska. Teraz ti zavola mamina, ze sa citi blbo a potrebuje doprovod k lekarovi. Vies, ze doma mas pubertaka/pubertacku a je dobre ju mat trochu pod dohladom, lebo zial partia, skola, proste nieco nove, nepoznane jej muti hlavu. Super, ak mas oporu v manzelovi, ale co ak je manzel na cestach, pracuje v zahranici. Zrusis rehabky, spolahnes sa, ze dieta to da, vezmes dovolenku a cestujes za maminou. Vycerpana prides domov, dieta v pohode, chrbat sa upokojil a manzel ti zacne vycitat, ze svokor potrebuje to a to a ty nebola si k dispozicii.
Praveze vobec si nemyslim, ze by si nepomohla, podla toho ako pises si dobry, empaticky clovek, ktory inych stavia pred seba. Len som ti chcela povedat, ze toto moze byt pasca, svedomie, co je spravne a nasledne vycitky.