icon

Čo s mojím otcom - neurotikom ?

hyla_arborea
22. máj 2019

Môj otec sa na staré kolená, čo by si mal užívať vnúčat a pokoja, rozhodol ničiť všetkých doma. Je neskutočne upindaný, nemá problémvulgárne vynadať mame, sestrám, synovcom, predavačkam...proste každému okolo seba. Hádže o zem veci, zo všetkého viní mamu. Tá sa len schováva pred ním, aby jej zas nieco nevynadal. Často plače. Keď ho chytí rapel, hulaka tak, že utekame z domu a psy sa dočúrajú. Nepomaha ani dohováranie. Myslím že je zrelý na lieky.K lekarovi však sam od seba nepôjde. Keby mu to navrhnem, tak mi hadam aj švihne. Par rokov dozadu mi vyliecili rakovinu. On však stale hovorí aky je chorý a lieky mu nepomohli. Iba sa celé dni prežiera a nadáva. Ma aj ovecky, hydinu, zamestnany by bol, len nechce.Ak máte skúsenosť, navod ako na takeho človeka, budem rada.

nevludna
22. máj 2019

@hyla_arborea co to spustilo? Muselo sa nieco stat.

pribinak
22. máj 2019

zober ty alebo sestra mamu k sebe. u otca je to urcite nejaky psych. dgn. mamu znici.

hyla_arborea
autor
22. máj 2019

@nevludna jeho otec bol tiez taký, ja som ho nezažila, iba z jeho rozpravania

kvetulienka253
22. máj 2019

Ak ho to chyti, zavolať políciu. Urcite riesit, kym mame v amoku nieco neurobi...

17juraj17
22. máj 2019

@hyla_arborea Dohovaranie nepomoze. Musi narazit na taky isty odpor ako jedna on. Nie kricanie ale musi narazit na mur v tom zmysle ze mu velmi jednoducho, razne a otvorene povedat ze ak sa nebude krotit tak sa od neho distancujete a zostane sam. Treba to aj splnit aby nebol na koni ze su to len plane sluby. Ak je ta moznost tak sa na napr tyzden zobrat prec. Treba mysliet na mamu lebo ju to zachvilku zlozi. Tazko povedat. Neviem ake mate moznosti.

kliatana
22. máj 2019

@hyla_arborea tak to ide asi vekom. Stereotyp, mozno nejaka starobna depresia alebo co. Ja byt vami vsetkych vezmem aj chudakov psov a necham ho sameho. Nech sa uvedomi...

hrehusa
22. máj 2019

@hyla_arborea opustiť. Bude to vekom, stáva sa z neho starý frfľavý dedo, aj keď vy za to nemôžete 🙂/

krystofkal
22. máj 2019

myslím, že aj vek a aj gény zohrávajú istú úlohu. Treba mu nastaviť zrkadlo. Aby videl čo robí :/

whatever1
22. máj 2019

Mozno by bolo dobre ho pri takom amoku tajne nahrat a ked bude v klude mu to pustiť nech sa vidi alebo aspon pocuje.

lapalma
22. máj 2019

Začínajúca psychóza spojená so starobou, poruchy správania v starobe- sú na to lieky ...treba riešiť situáciu, lebo vás všetkých zničí

janinah
22. máj 2019

Pokial by to bola "len" genetika,tak by som navrhla,aby celá rodina odišla na týžden preč /asi sa to ťažko realizuje,ale stálo by to za to/ a nech otec presne vie,že neodchádzajú na výlet,odchádzajú,lebo ho majú dosť....ale dosť možné,že toto je choroba začínajúca a vtedy by ste mali ísť sa poradiť s jeho obv. lekárom čo s tým....a zrejme aj psycholog by vám vedel pomôcť ,otec za ním nepôjde,ale mamka by tam mohla ísť..a

janinah
22. máj 2019

a poradiť sa ako otca dostať k lekárom a ako sa k nemu máte doma správať

deti95060810
22. máj 2019

Niečo podobné mám doma... hoc kedy mi nadá, aj pred mojimi deťmi, a pod.... aj on má lieky Neurol na ukľudnenie - samozrejme on ich neberie, zato ja ich beriem poctivo... 😉
u nás je to od vtedy ako zomrela moja mama...

alka234
22. máj 2019

jemu liečili rakovinu? Tak to môže byť z toho , neskoré nežiaduce účinky , alebo sa možno bojí že či sa mu to nevráti. A je zo strachu taký nervózny.. Možno sa cíti nejako divne a má strach... niekedy človek nepovie čo mu naozaj je, ale upozorňuje na seba takto, nejako sa s ním skúsiť porozprávať laskyplne , alebo zavolať k sebe psychologičku, myslím, že aj také služby robia...

taga
22. máj 2019

Všetci zas len opustiť, nastaviť zrkadlo, atď... Toto skôr vyzerá na nejakú začínajúcu diagnózu, možno nejaká demencie starecka alebo čo... Treba zobrať otca k dr, aj keď chápem, že to asi nepôjde ľahko..

sintra
24. máj 2019

Pozor na to, okrem staroby sa za tym moze skryvat aj nejaka diagnoza. Mala som pripad z okolia, kedy sa clovek takto zmenil a bol za tym nador mozgu. Netvrdim ze je to nutne ten pripad, ale aj take sa stava.