icon

Čo s nevychovaným psom v dome?

betka1712
4. okt 2019

Ahojte, chcela by som vašu radu,alebo čo by ste robili vy, takže s manželom sme sa pred polrokom vzali všetko je fajn, manžel ma už asi 7 rokov psíka yorkshira v dome, keď som sa sem nastahovala pes spal s nami v posteli, nie som nejak proti psom ale myslím si, že nejaké pravidlá by snáď mali byť, pes v noci strašne steka, na každého komára čo preletí okolo neho, vôbec som sa nevedela vyspať. Trvalo niekoľko týždňov až som manzela presvedčila že pes do postele nepatrí...kúpil mu pelech a pes spal v obývačke, do spálne prístup nemal. Veľakrát sa stalo že som prišla domov z práce a našla na posteli psie 💩 alebo boli paplony ovracane...tak pes ostal v obývačke...avšak teraz o pár týždňov čakáme do rodiny prírastok, synček sa pravdepodobne narodi už tento mesiac a riešime ďalšiu dilemu...manžel sa psa zastava, ale ja už nemám trpezlivost, áno je v obývačke ale nič sa nezmenilo, koľkokrát som našla okakanu sedacku, stoličky, alebo to pustil priamo na dlážku aj keď ho 5 krát púšťam von, je to strašne o nervy ked clovek úprace a toľko čo odložim mop ,môžem zmyvat zas....hádali sme sa preto s manželom lebo on s tým nehodla robiť nič...Strašne sa hanbím ked pride návšteva pozvem ich dnu a na sedacke je s prepáčením hovno...A keďže budeme mať bábätko, treba dbať na čo najlepšiu hygienu, alebo neviem nebudem môcť dať syna do obývačky...ako deti chytajú všetko, náhodou vojde do psej mlacky olizne si rucku, ja mám z toho normálne depku...neviem ako ďalej...manžel psa miluje ...Ale tu nieje žiadna hygiena neviem ako ďalej...on sa psíka vkuse zastava ale takto to nemôže byť donekonecna....poraďte prosím

ktochytavzite
22. okt 2019

@mtnns hej,radsej jej ma srat na gauc nie?

mtnns
22. okt 2019

@ktochytavzite radšej sa ho nechutne zbaviť ani nevieš kam a oklamať ešte svoju blízku rodinu. Však čo je to len sprostý posraty pes co vôbec nemá city však? ...to je fakt úroveň...treba sa mu venovať on sa naučí. Človek co nemá rád zvieratá, nedokáže mať rad ani ľudí..

maciatkolulu
22. okt 2019

@ktochytavzite strašná puca musíš byť aj ty aj tvoja rodina. Klamať blízkeho.... To ako otca. Na čo ste si zaobstarali psa????? Keď sa človek dokáže takto chovať k zvieratám, tak je bezcitny sviniar a nemá ďaleko od bezohľadnemu správaniu k ľuďom. Dúfam, že sa to zviera dostalo do dobrých rúk a otec príde na to, aké zákerne a bezcitny osoby ma pri sebe. Veľa zdaru v živote a nech sa vám vráti všetko čo ste dali v rovnakej miere😉a tomu ver, že vráti...

0silvia0
22. okt 2019

@ktochytavzite je chyba majiteľa, nie psa, keď sere na gauč. To, že si majiteľ nevie urobiť poriadky so psom a tehotná žena musí spratávať hovná nie je chyba psa. Problém je autorkin manžel a jeho neochota a neschopnosť si riešiť vlastného psa.

ktochytavzite
22. okt 2019

@mtnns za desar rokov sa to nenucil a teraz sa to nauci,nie?Ach jaj,tak budem doma obchadzat radsej posrateho psa ako a na vlastne dieta kaslar,vsak co bude si budovat imunitu ked bude olizovat psie hivna a curanice.Fuj

henamichal
22. okt 2019

@betka1712 Máš chorého manžela. Teba si neváži a kašle aj nato, že čakáte bábo a utieraš hovno po psovi. Preňho pes je boh! Nezávidím ti muža!

mtnns
22. okt 2019

@ktochytavzite ma 7rokov je jedna vec a druha, áno naučil by sa keby sa mu dostatočne venovali aj teraz. Keď si niekto zaobstara psa musí predsa vedieť a počítať s tým ze ho treba vychovať a prevziať aj zodpovednosť. Ale to s bezcitnym človekom co odkopne psa fakt ako nejakého "psa" a ešte aj klame a kašle na city svojho otca však to " prežije" je ťažko sa baviť...

ktochytavzite
23. okt 2019

@mtnns co ma stale riesis?radsej pomoz zakladatelke ked si taka humanna a zober jej toho psa a staraj sa on. Nie nadarmo sa hovori,ze stareho osa novym kuskom nemaucis,myslis si ze toho 6r to idnaucia?Bude to robit stale a yorksir patri na nestastie este k tym hlupsim psom,jed som si brala nasho yorksira ta ta kt mi ho predavala vravela,ze ona ma doma a stale jej ocurava byt,ze si na to zvykla,lebo odnaucit sa tiez nedal.A tvoja pomoc zne radsej tolerovat psie hovna a curanice ako tam chranit male dieta.

aceris
23. okt 2019

@betka1712 Ahoj, necitala som.vsetky komentare, ale hned sa mi natiska otazka: "akym sposobom ste ho vyhodili zo spalne?" Spravili ste to narazovo? Cikal/kakal doma aj predtym ako ste ho vyhodili? Ak nie, pripada mi to tak, ze pes je chudak v neistote, nechape tej zmene a tak proste znackuje... Kedy sa muz prestal psovi venovat? Neznechutila si ho prave svojim postojom a neprestal preto? Podla tvojho popisu mam pocit, ze ty nie si ten alfa, ktoreho pes uznava a mozno aj tvoj muz zmenil spravanie a ten pes chudak nevie co a preco...ako casto sa s nim hrate do dna, date mu pamlsok, pohladkate ho? Pes nie je klietkove zviera, potrebuje kontakt so svorkou.... a teraz obratim a napisem z vlastnej skusenosti. Ak nic nezmenite, nic sa nezmeni ani u psa...budete v zacarovanom kruhu, hadat sa, pes bude frustrovany. Odporucam zavolat si trenera domov...nech vam povie co vidi on a vy nie...ako to vsetko zmenit....a vopred vravim, ze ak sa nezatne aj tvoj muz, tak nic ine nebude..ak odmietne robit co trener odporuci, vazne sa porozpravajte o najdeni domova noveho, lebo sa budete trapit vsetci vratane psa.

ktochytavzite
24. okt 2019

@maciatkolulu len aby teba stastie neibchadzalo ked si taka neprajna a zla Sa nehambos zelat cudzim ludom kt nepoznas zle?Porocnavat psa s clovekom,si ty normalna???

maciatkolulu
24. okt 2019

@ktochytavzite ja niekde želám zle????ved ja som napísala len, nech sa vám vráti, čo davate😂😂😂😂😂tak ty vieš, že je to zle🙄😲😲😲😲😲oooo, aká chapava. A je haNbit sa, ok🤔? A áno, porovnávam psa s človekom. Pretože pes má viac citu ako taká zberba ako si ty! Zákerne oklamať vlastného otca a zobrať psa a dat ho na bazos a všetko okolo toho, bleeee. Nuž, ved keď je to ôk, tak keď vám život vráti, čo ste dali, tak sa nemáte čoho bat😉, všakže. Všetko dobré

ktochytavzite
24. okt 2019

@maciatkolulu tak si predstav z otec ked sme boli deti a mali sme 2 psov ,ich dal odstrelut,neboj sa otec nepreziva paickarstvo ako ty ,takze nvm koho lutujes.A prajes ludim zle,fuj sa hanbu,ked si taka humanna,preco toho yorksira co oswrieva cely dom si nevezmes na milost????myslim si ze autorka by sa ho tiez rada zbavila a mqnzwlivi ked mu porodi dieta asi to budevtiez jedno.

abbey1
24. okt 2019

@ktochytavzite U vás v rodine zjavne zlyhala výchova a vzor v rodičoch bol zlý, vzorce sa preniesli a šírite to ďalej.
Nechápem, prečo stále skáčeš do @maciatkolulu. Veď ti len popriala, nech sa vám zaslúžené vráti. Ak si myslíš, že je vaše správanie v poriadku, nemáš čo vyskakovať, že vám praje niečo zle.

ktochytavzite
24. okt 2019

@abbey1 a ja nechapem preco v inej diskusiu zene,kt potrebuje pimoc napises,ze nema v texte ciarky

abbey1
24. okt 2019

@ktochytavzite Lebo i ovládanie základov materinského jazyka patrí k základnému vzdelaniu, niečo vypovedá o danom človeku. Bodky a čiarky majú v texte svoju funkciu. Každý priemerne inteligentný človek to chápe a aspoň občas ich správne použije.

lenteraz111
24. okt 2019

@abbey1 joj, zas rype tá osoba aj tu? Ona nemá rada ani ľudí, musí byť total frustrovana. V jednej diskusii osocovala ženy, že boli na umelom oplodnení, že nech sa hambila a ze znecistuju prírodu.... Asi nemá čo robiť. Naši susedia mali tiež psa, dlho mu trvalo, kým sa naučil vonku vykonať potrebu, no mali ho radi, trpezliví boli pri vycvicovani....

maciatkolulu
24. okt 2019

@ktochytavzite jedna otázka, načo si beriete zvieratá, keď ich strieľate a dávate na bazos, ste fakt "milá rodinka".... Autorke sa môže stať, že pôjde papa aj s dieťaťom, lebo normálny človek vie s kým ide žiť, najmä keď sa sťahuje k niekomu domov a málokto normálny si vyrazí z domu zviera,ktore mu robí spoločnosť XY rokov. Zato bezcharakternu mrchu.... 🤔😉Žiaľ, každý človek co ma psa vie, že pes sa dá vychovať,len to chce čas a lásku.

0silvia0
24. okt 2019

@ktochytavzite kedysi sa riešili nepohodlné psy odstrelom, bolo to normálne ešte tak pred 30-40 timi rokmi. Odvtedy sa ľudstvo niekam posunulo, povedomie o zvieratách sa posunulo do humánnejších sfér. Len problém je, že niektorí sa dokázali vo vnemoch posunúť, niektorí trčia v tých istých hrubých štruktúrach doteraz a nie a nie sa ani o milimeter posunúť, jednoducho na to nemajú...

ktochytavzite
25. okt 2019

@0silvia0 a v cine sa jedia a cina patri k svetovym velmociam,coskoro predbehne aj USA.Cize su cinania pozadu?A ty taka ochranar preco ptm konzumujes masko z prasiata a ine zivocichy?Nieje ti luto ked ide taky mlady byk na porazku alebo prasa,vies o tom zecto prasa vie ze ide na porazku a vyplavi stresovy hormon?To ti nieje luto?

marion09
25. okt 2019

Psa predať alebo darovat a vybavené.

0silvia0
25. okt 2019

@ktochytavzite ja sa nepovazujem za ochranara, ale vnimam kazde zviera ako zivu bytost a nevidim dovod zvieratu ublizovat a tyrat ho. Kulturu Ciny ja neovplyvnim ani neovplyvnim zabijanie zvierat v bitunkoch ani neovplyvnim konzumaciu masa u inych ludi.

mtnns
25. okt 2019

@ktochytavzite moja zlata miesas už hrušky s jablkami s tebou sa nedá komunikovať...

abbey1
25. okt 2019

@ktochytavzite V Číne sa bežne zabíjali novorodene dievčatká kvôli politike jedného dieťaťa. Budeme ich nasledovať? Možno by sme si mohli brať za vzor i Koreu.
Máte úplne zvrátené zmýšľanie.

ktochytavzite
25. okt 2019

@0silvia0 ale mozes predsa ty sa stat vegankou,ci? A prm mozes niekomu dohovarat.

ktochytavzite
25. okt 2019

@mtnns ake heyskt a jablka?Vavim sa tu normalne o zveroch,prw niekoho je normalne odstrelit prasa ale psa uz nie,lebo psa nemoze zjest.A pritom co je horsie prasa od psa,Ale vsetky sa tu pohorsujete,ked niekto napise dat psa prec z domu a co je na tom nemoralne?Ved mu nejdu odtat hlavu ako tomu prasatu,akurat najde sa majitel kt psie hovna na gauci nevadia(asi ani tebe nevadia). A namiesto radyctu krizujete ludi,co maju ijt nazor od vas pritom ani jedna z vas nieje veganja a nevadi jej ze zje ineho tvora.

ktochytavzite
25. okt 2019

@abbey1 a stale sa zabijaju tie dievcata ?Leno pokial viem psy a macky sa tam jedia stale.

0silvia0
25. okt 2019

@ktochytavzite ja niekomu dohovaram? 🙄 Ja len pisem, ze vztah ludi ku zvieratam sa rokmi meni k humannejsiemu pristupu a ze niekto sa k tomuto pristupu este stale nedopracoval. Naco do toho pleties cinu, veganstvo a zabijanie zvierat?

mtnns
25. okt 2019

@ktochytavzite moja rada znela venovať sa mu dostatočne aby sa odnaučil robiť to čo robí, treba tomu čas. Neplatí že starého psa novým kúskom nenaučís. Len treba chcieť! Nemorálne bolo to co ste urobili vy... Dat inzerát, darovať psa ani nevieš komu a oebat svojho vlastného otca ktorý toho psa miloval viac ako vás - asi vedel prečo.

abbey1
25. okt 2019

@ktochytavzite Veď ty si zjavne odborník na Čínu. Skús si zistiť, ako tam žijú bežní ľudia. Ty ich tu dávaš za vzor. Ja viem o Číne svoje a sú pre mňa odstrašujúcim vzorom.

ktochytavzite
25. okt 2019

@0silvia0 lebo evidentne tvoj vztah k osipanym je este stale tak 50 rokov pozadu;)