icon

Čo s nevychovaným psom v dome?

betka1712
4. okt 2019

Ahojte, chcela by som vašu radu,alebo čo by ste robili vy, takže s manželom sme sa pred polrokom vzali všetko je fajn, manžel ma už asi 7 rokov psíka yorkshira v dome, keď som sa sem nastahovala pes spal s nami v posteli, nie som nejak proti psom ale myslím si, že nejaké pravidlá by snáď mali byť, pes v noci strašne steka, na každého komára čo preletí okolo neho, vôbec som sa nevedela vyspať. Trvalo niekoľko týždňov až som manzela presvedčila že pes do postele nepatrí...kúpil mu pelech a pes spal v obývačke, do spálne prístup nemal. Veľakrát sa stalo že som prišla domov z práce a našla na posteli psie 💩 alebo boli paplony ovracane...tak pes ostal v obývačke...avšak teraz o pár týždňov čakáme do rodiny prírastok, synček sa pravdepodobne narodi už tento mesiac a riešime ďalšiu dilemu...manžel sa psa zastava, ale ja už nemám trpezlivost, áno je v obývačke ale nič sa nezmenilo, koľkokrát som našla okakanu sedacku, stoličky, alebo to pustil priamo na dlážku aj keď ho 5 krát púšťam von, je to strašne o nervy ked clovek úprace a toľko čo odložim mop ,môžem zmyvat zas....hádali sme sa preto s manželom lebo on s tým nehodla robiť nič...Strašne sa hanbím ked pride návšteva pozvem ich dnu a na sedacke je s prepáčením hovno...A keďže budeme mať bábätko, treba dbať na čo najlepšiu hygienu, alebo neviem nebudem môcť dať syna do obývačky...ako deti chytajú všetko, náhodou vojde do psej mlacky olizne si rucku, ja mám z toho normálne depku...neviem ako ďalej...manžel psa miluje ...Ale tu nieje žiadna hygiena neviem ako ďalej...on sa psíka vkuse zastava ale takto to nemôže byť donekonecna....poraďte prosím

leeo
5. okt 2019

Inac... majitelky obeti ludskej chamtivosti a posahanosti (myslim tym tie plemena, ktore sa na psov uz nepodobaju) prosim nevyjadrujte sa na margo normalnych psov o ktorych nic neviete. Posobite hrozne trapne a nevzdelane. Chodte radsej vyprat pokakane pyzamko vasim blchatym pucmolam.

akecheta
5. okt 2019

@leeo To všetko spôsobila Paris Hilton

modrykoniicek
5. okt 2019

@ptmt1011 Ach podnájom tak to chápem 🙂

modrykoniicek
5. okt 2019

@leeo Obliekať psa do pyžama a robiť z neho princeznú je už asi diagnòza :D.Ľutujem aj tie deti ktoré matky využívajú ako bábiku.

mtnns
5. okt 2019

@modrykoniicek 👌moja reč

kassandra25
5. okt 2019

@ptmt1011 no ani my nemame macku alebo psa. Mame nieco, co je v klietke, v byte, ale moze ist s tou klietkou aj na balkon alebo dostane voditko a vonku si pobezkat. Po byte v ziadnom pripade , kde zijeme my ludia a deti, by sme nedovolili volne sa pohybovat a ze na postel alebo gauc? Nikdy v zivote!

kassandra25
5. okt 2019

@modrykoniicek zabavam sa na tebe, fakt, mudra tvoja matka, skoda, ze si nepochytila z nej

modrykoniicek
5. okt 2019

@kassandra25 Jak, že nie 😂 veď na toho psa dnes nedá dopustiť.Ja sa skôr zabávam na tebe ja nič zlé nerobím.Nemám sa začo hanbiť.Zachraňujem ľudské a zvieracie životy... mám sa fajn.

kassandra25
5. okt 2019

@modrykoniicek no ale ako to ty uz len mozes vediet, ze tu existuju len same take matky, ktore chovaju svoje deti ako v skleniku , ci vitrine , ci sterilnom prostredi. Vidis takto ciernobielo a ze hocijaky zivot, aj ludsky aj psi je seberovny, ze ci bez tvojho dietata ci s tvojim dietatom, ty kludne zijes dalej a zivot ide dalej...., to nie hadam, ja to nazvem tak, ze bez mojho imaginarneho alebo buduceho psa ide zivot dalej ale jedine s mojim dietatom.

modrykoniicek
5. okt 2019

@kassandra25 Ja som nenapísala nikde, že všetky matky.Spoznala som veľa úžasných žien, matiek.Stretla som sa so všetkým možným.Mne to v podstate môže byť jedno ako kto vychováva svoje dieťa.Každý to robí s najlepším úmyslom pokiaľ to nezasahuje do môjho života.Ty si určite skvelá matka len nemusíš psov.Preto si nemyslím, že si zlá žena len trošku empatie by nezaškodilo k zvieratám.

Ja sa tiež o uplakanom bábätku nevyjadrím.Hnusné malé dosraté, urevané decko keď reve v autobuse.Tiež mi to píli uši a mne ako bezdetnej to lezie na nervy keď všade sú deti ale je to prirodzené a nikto ani ono ani matka za to nemôžu a na druhej strane tie deti nie sú zlé len nevedia rozprávať a takto to dávajú na javo.
Aj to, že ja dieťa nemám je prirodzené, že k tomu pud nemám kedže takto to príroda zariadila.To však neznamená, že dieťa neobíjmem, nezahrám sa s ním alebo nazvem cudzie dieťa nepekne a napíšem mamičke... vieš čo štur ho do decáku keď ťa nepočúva, možno si uvedomí chybu decko jedno.To NIE.Nemôžem sa vyjadriť k tomu ako budem milovať svoje dieťa keď ho nemám/nepoznám.Môžem len hundrať čo si musím vytrpieť ako bude plakať, kakať... teraz hundrem potom sa to zmení.Tak je to aj so psom...Nie, nikdy, fuj.. a potom sa v tebe niečo zlomí.Možno ano možno nie... veď sú aj ženy ktoré si nikdy nevybudovali cit pre deti.Je to normálne.

Len keď niečo sa mi nepáči nemusím sa hneď o tom vyjadrovať nepekne.

Jedine čo mi fakt nejde do hlavy, že niektoré matky sú tak prepnuté, že sú schopné napadnúť niekoho len preto, že do jej dieťatka hodilo druhé piesok a ďalšie iné banality.Alebo, že ich privreli dvere a tak vodičovy rozbila tvár.Netreba byť precitlivelá pri všetkom... z detí rastú dospeláci nie keramické bábiky a zase žena matka nie je bohyňa, že si môže dovoliť teraz všetko.Za takú matku by som sa hanbila..To som tým chcela naznačiť.

Ale brať zvieratá ako chorobu mi príde divné už len z hľadiska, že aj my sme len zvieratá nič viac.. už som to v jednej diskusii raz písala.Nie sme nič viac len kus prachu a táto planéta nás k svojej existencii nepotrebuje.Myslieť si opak je dosť naivné.Takže namýšľať si, že sme niečo viac je len naivita ľudstva.Od zvierat sa veľmi nelíšime.Až na to, že zviera ti pre zábavu rodinu nevyzabíja.Moje imaginárne dieťa ma momentálne vôbec nezaujíma.Neexistuje.Ja to nemám nastavené v hlave tak, že celý život podriadim dieťatu nie som jeho otrok..Bude ma zaujímať keď tu bude a zvykne si, že v rodine pes bude! Snáď mi dieťa nebude diktovať ako mám žiť pokiaľ nejde o jeho zdravie.A či tu bude ono alebo ja alebo my všetci je to úplne jedno.To len my si myslíme, že sme tu potrební nadrozdiel od zvierat.Pretože sme zaslepení a nevidíme, že sa navzájom potrebujeme.Ale bolo by na čase si uvedomiť, že každý jeden druh zvieraťa je prospešný a v rovnováhe.Keď mať psa nechceš nemaj ho.Nikto ti nevraví a nekáže ho mať rada.Nikto ti neberie ani lásku k dieťaťu takže sa nemusíš hnevať.Téma pes sa ťa vlastne netýka.Tak na čo sa rozčulovať.Ak niekomu prekážajú zvieratá nech si nájde partnera ktorý ich tiež nemusí a problém je vyriešený.Ale to by trebalo mať asi otvorené oči a vedieť s partnerom diskutovať o prioritách v živote skôr než si s ním urobím dieťa.(Tým nemyslím teba).

majlo1234
5. okt 2019

Pana jana, tolko kriku pre maleho potkanieho psa. Ad1 by som rozhodne neupratovala jeho hovna ja, ad2 pred navstevou sa hanbit nemusis, povedz ze tvoj muz nebol schopny za tie roky ani naucit psika robit potreby vonku, holt bude navsteva sediet v smrade. Pes by nemal trpiet za to, ze vy dvaja ho neviete normalne vyvencit a povenovat sa mu, ved to neni len hracka/doplnok. Venuj mu denne trocha casu, pohraj sa s nim, stanov mu pravidla a dodrziavajte ich a uvidis, ze sa to zlepsi. Psi sa ani nemstia, ani neurazaju, ani nezavidia, to robia len ludia, pes je zviera a sprava sa podla jednoduchych vzorcov.

modrinkaa
5. okt 2019

Pes nepatrí do vnútra, ale na záhradu. Môj názor

maciatkolulu
5. okt 2019

@modrinkaa yorkshire, čivava, ratlik, krysarik atď na zahradu😂😂😂

modrykoniicek
5. okt 2019

@maciatkolulu Keď už človek vie, že malé plemená boli šľachtené do domu... tak ich dá na záhradu.Jedného kynològa a veterinára by drblo keby toto čítal🤔

drobcek53
5. okt 2019

@modrinkaa Pes nepatrí ani do vnútra, ani na záhradu. Pes patrí tam kde sú vhodné podmienky pre to konkrétne plemeno a jeho konkrétnu povahu.

mimuska125
Autor odpoveď zmazal
fiffinkaa
5. okt 2019

@modrykoniicek az mi slzy vybehli..ze vyhladat odbornika aby pripravil psika na prichod noveho clena rodiny..

mirage
5. okt 2019

@maciatkolulu verim, ze ste stastni a spokojni, u mna pes v posteli je ekvivalent nocnej mory, ako casto peries postelne pradlo ? tie chlpy, ten psi pach/smrad...
nikdy nikdy. kamaratka ma vola na veceru k nim, maju dvoch psov, sadnem si na gauc a vyletia psie chlpy do vzduchu, aj ked denne vysava. Kolko tych chlpov je v jedle? fuj.

marca12
5. okt 2019

Mna by len zaujimalo,ci to robil aj predtym alebo len ako si sa nastahovala. Lebo tu kydaju vsetci na tvojho chlapa,ale nemusi to by jeho vina. Pes pravdepodobne ziarli a kto nema psa a nezazil si to, to nepochopi. A prosim ta vobec sa neboj,ze bude dieta so psom. Nic lepsie neexistuje. Neviem teda ako tieto male plemena,ale vacsie su skveli partaci k detom. Z chorob tiez nemaj strach. Ak je pravidelne ockovany,odcerveny vobec sa neboj. Dieta si buduje ao psom nielen imunitu, ale aj cit. A problem rieste normalne nie hadkami. Skuste spolocne odburat problem. Hladajte ako narabat so psom,ktory ziarli a robi natruc kakanice. Dohodnite sa,ze bude v pelechu a nebude sa valat po gauci. Verim,ze casom sa to odnauci. Hlavne sa nauc ho lubit. Pes musi citit,ze ho mas rada. Hladkaj ho,hraj sa s nim. Staci mu par chvil pocas dna a ked pociti,ze nie si nepriatel,prestane to robit. Nikdy sa to nezmeni pokial ty nezmenis postoj ku psovi.

bayuska
5. okt 2019

mám viaceré skúsenosti, že pokiaľ pes dovřši max tak 1 rok a nemá zdravotné problémy (a vie, že sa potreby robia vonku, nehovorím o nejakých zanedbávaných psoch) tak toto robí z trucu. 1 sučka mi to robila v útulku, brala som ju ako svoju, lebo už mala ísť k nám a nakoniec si to ocko rozmyslel a odvtedy to asi nejak vycítila a začala robiť bordel na útulku, že pokiaľ som tam bola ja, bolo všetko vporiadku (pracovala som tam) ale ak som nerobila, tak nikoho neposlúchala a naschvál robila potreby v spoločenskej miestnosti kde mala aj klietku z kapacitných a zdravotných dôvodov. A takisto doma máme 4. jeden psík sa celkom rýchlo naučil, že sa čúra vonku, ale potom prechladol od spodu, čiže mu sem tam ušlo a tak sa 100% naučil asi až v 7.-8. mesiaci. No a najmladšia sučka braná z ulice, dlho dlho sme ju to nevedeli naučiť, resp naučila sa, že má ísť na podložku, ale išla na ňu prednými labkami a tým pádom to aj tak skončilo mimo. No ale neskôr už mi to bolo divné, že aj sme boli vonku, aj by vydržala a aj tak je načúrané/nakakané. A zistili sme, že to bolo z málo pozornosti. Predsalen už to je 4. psík (neplánovane, z ulice), je najmenšia, čiže väčší sa s ňou veľmi nehrajú + je to zákeráčka, takže sa s ňou ani veľmi nechcú hrať no a v tom období sme obaja veľa pracovali. Akonáhle som začala robiť z domu a venovať jej viac času, zrazu bol kľud. Potom som ešte neskôr išla znova do roboty mimo domu, tak to zas začalo, hlavne teda na podložky v kúpelke, ale veľmi rýchlo pochopila, že tadiaľ cesta nevedie a je kľud. Čiže fakt odporúčam sa povenovať aj psíkovi a nie len ho niekam zatvárať + určiť mu jasné hranice. Táto naša je ešte vybabraná, že večer na posledné venčenie, hlavne teda keď je zima alebo prší, tak nejde čúrať a potom má problém vydržať, takže som začala rtobiť to, že ostatní už aj išli dnu ale s ňou som ostala a vie, že nepôjdeme dnu, kým niečo neurobí, teraz jej už len stačí povedať, nech ide čúrať aj zo schodov a poslúchne a odíde na dvor. Takže len venovať sa, venovať sa, hrať sa, chodiť na rôzne miesta, nie stále rovnaké trasy no ale ide aj to, že sa mu napríklad vy môžete venovať 20hodín denne, ale keď on chce svojho pánička, tak to veľmi nepomôže. resp pomôže, ale bude to trvať omnoho dlhšie

bayuska
5. okt 2019

Ak to robil aj predtým, tak je to nedostatočná výchova ale ak to začal robiť až teraz, tak je to z trucu/zo žiarlivosti. Psy sú veľmi žiarlivé potvorky ak chcú. 🙂 A hlavne, sú to ako deti. Treba im ukázať a dávať lásku a on časom pochopí 🙂

marika6
5. okt 2019

@betka1712 yorkshire to je sviňa pes. Mame doma. Uz výchovného. Zije vonku, na dvore. Spí v garazi. Ked chce moze prist dovnutra. Teraz spi v pelechu. Ale na noc chce ist do svojho.

Ale! Prislo babetko zacal mi ocikavat miestnost kde spalo.

Je to ziarlivy pes. Nepustime ho vecer dnu. (Potom chce ist do svojho ide von) vysere sa pred vchod. Spí v garazi v krasnej zateplenej bude. Nieco sa mu nepaci a smrad zacne ocikavst co moze.

Treba TVRDÚ VÝCHOVU . Su to smradi. Ale uz by som ho nedala.

lujza123
5. okt 2019

@betka1712 yorkshire vseobecne majú problémy s hygienou v domacnosti, ťažšie sa učia na venčenie iba vonku ako iné plemena. Bohužiaľ toto plemeno je zdegenerované, vďaka mnozitelom ktoré chovali tieto psy iba na biznis. Sú chorlave a majú problém s trávením, vylučovaním. Predpokladám že ani ten váš nemá papiere.
Nič iné vám neostáva len psa strážiť a keď ho nachytate curat vnútri dat mu ňufák k mlake a dôrazne povedať FUJ. Pravidelne často venčiť, žrádlo dávať iba raz denne ideálne ráno aby to stihol vysrať ešte do večera. Nedávajte lacné granule ale kvalitnejšie konzervy pripadne mu varte, z kvalitnej stravy sa mu upraví trávenie. Ked budete mimo dom, alebo späť treba kúpiť klietku a psa držať tam.. Ale iba na spánok, nie ho tam mat zavreté ho nonstop.
Na sedačku mu zákazte chodiť.

Ja ta chápem, zrovna toto plemeno mi je fakt nesympaticke ale psík za to nemôže. Zbaviť sa 7 ročného psa je podle. Treba ale konať a zamedziť mu v okakavani domu. My sme zdedili 16 ročného psa a tiež nemá hygienické návyky, respektíve nevydrží dlho bez vencenia a sem tam mu proste ucvrkne samovolne. Cez deň je vonku, večer spi doma ale pelech ma v klietke + nepremokavu podlozku. Ale my máme psov naučených že keď sú v dome nemajú voľný pohyb ale ležia v pelechoch. Všetko sa da

cecilia68
5. okt 2019

@ktochytavzite Ty si tak zlý a zákerný človek, že opúšťam túto diskusiu a myslím. že ani nebudem sledovať reakcie. lebo si už na začiatku vytemnila hranice....len ty...ty...ty...a nik iný tam nemá miesto....ty si boh ?????

modrykoniicek
5. okt 2019

@fiffinkaa Tak dúfam, že ti je už lepšie.Ja mám doma odborníka čiže náš pes vychovaný bude.Tak ako je môj a tak ako bol mužov.

Pre ostatné.Psa po venčení treba okúpať celého od spodu aby nesmrdel.A nedávajte mu žrať kosti aby negrcal... zabíjate ich tým.Pes má určené čo môže žrať a nie na každé plemeno platí to isté.A začnite sa im venovať aby vám neocikávali všetko.A vy milé dámy ktoré zvieratá z duše nenávidite a napíšete, že tam kde sa pohybujete vy a deti nič iné behať nemôže tak si namiesto psa kúpte vodítko na dieťa.Vám netreba psa.Ego si honiť môžte aj bez neho.Zoberú si ho ľudia ktorým nebude na príťaž.

dianajudas
5. okt 2019

@betka1712 mám dve čivavy vnútri .. prvú som mala sama keď som ešte s mužom nebola , druhu sme si adoptovali ... keď som ešte mala jednu spávala so mnou v posteli na gauči hocikde muž prišiel k nám dvom takze to akceptoval aj keď on nie je psickar ... potom sme si adoptovali druhu .. mala to byt docaska ale zostala u nás natrvalo .. a tá prvá začala robiť presne toto iste .. hocikde sa vykakala vycikala koľkokrát som ani nenašla len som niečo cítila a potom mi pod sedačkou napuchli parkety no hrôza ... a pritom hyg návyky mala .. aj druha .. začala som ju bit po zadku .. normálne som jej strcila nufak do vykalov a slahla jej aby vedela hoci to bola fakt môj miláčik čo pomaly jedol aj z môjho taniera :D tak sa naučila , prestalo to a ako som otehotnela cítila sa ohrozená a začala mi to robiť znova ... postup bol rovnaký prešlo to našťastie ... ako sa syn narodil prestali sme ich púšťať do spálne kvôli hygiene a chlapom keďže syn spával prvé týždne so mnou v posteli ... najprv kňučala potom ju zo prešlo .. ako sme sa presťahovali do domu chvíľku bolo dobre a zas .. ale cením že sa vždy vyspinila rovno pred záchod že snaha asi bola 😂 ale okrem toho som von priniesla ďalšieho PSA do docasky .. a teraz aplikujem postup rovnaký . A budem to robiť stále pokial to bude robiť aj ona lebo toto je neakceptovateľné takze tá úplne chápem ... no čo som tým chcela povedať je že moja to robí vždy vtedy keď sa cíti ohrozená alebo keď sa má harat ale to viem že za týždeň prejde ale vtedy si len cvrkne ... každopádne aj keď si muž zastáva PSA ( aj ja to robím ) treba mu vysvetlit že ho máš rada je ok ale jednoducho tie návyky musia byt . Ok keď sa raz za čas stane dobre záleží aj od žranice ale takto sa to nedá ... a ak neni kastrovany vyskúšajte aj to a od kastraciu mu začať robiť to iste čo ja . Pes má inak nastavené hormóny a vie si rýchlo osvojiť nové skutočnosti 🙂 držím palce

bayuska
5. okt 2019

ešte ma napadlo, že pes omnoho lepšie znáša nové pravidlá pri sťahovaní. Je to zmena prostredie, čiže všetko je nové a tým pádom tam nieje taká ta kryvda, že prečo som doteraz mohol byť na gauči a zrazu už nemôžem. Aj keĎ teda my sme mali všetko zariadenie nové, tak možno aj preto, že tam neboli ich pachy, len ma napadlo, že keďže ste novomanželia tak možno sa budete sťahovať a mohlo by vám to uľahčiť proces

leeenka26
5. okt 2019

Podľa mňa ho treba chodiť venčiť normálne von, nájsť si ten čas a nie ze na dvor vypustiť. On sa tam zrejme nevyberie, keď to púšťa dnu. Ak sa to nezmení, tak potom veterinár a hlavne vysvetliť mužovi, že toto tolerovať nebudeš, príde babo a to neexistuje aby boli hovna po byte, to je nepredstaviteľna vec pre mňa.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
6. okt 2019

@mirage ani jeden chlp, westici neplznu, teda minimálne, viac vlasov je v jedle 😂podobne yorkshire, maltez, bison, pudel, neplznu.... Periem, tak ako obvykle, keď je treba. Ú nás psa absolútne necítiš a ani mačku, stačí sa starať.... A žiadna extra ma kačka to nie je. Pes je sprchovaní, sam vie, že bez toho do perín nemôže. Stačí sa fakt starať a aj venovať, vychovávať, ale to každý psickar vie. Normálny pes, ktorý má akú takú starostlivosť a výchovu sa do perín a na gauč nevykaka. Iba chorý, alebo taky, čo chce na niečo poukázať. Ten pes to fakt nevie inak povedať. A tí, ktorí nemajú záujem o starostlivosť, výchovu atď, nech si psa nezaobstaravaju. Ten kto chce psa do byty a neznáša chlpy, nech sa páči, nech si po zisťuje co to o plenach a príde na to, že ťa návšteva clovecua vypustí viac vlasov ako nás pes😂😍