Čo s nevychovaným psom v dome?
Ahojte, chcela by som vašu radu,alebo čo by ste robili vy, takže s manželom sme sa pred polrokom vzali všetko je fajn, manžel ma už asi 7 rokov psíka yorkshira v dome, keď som sa sem nastahovala pes spal s nami v posteli, nie som nejak proti psom ale myslím si, že nejaké pravidlá by snáď mali byť, pes v noci strašne steka, na každého komára čo preletí okolo neho, vôbec som sa nevedela vyspať. Trvalo niekoľko týždňov až som manzela presvedčila že pes do postele nepatrí...kúpil mu pelech a pes spal v obývačke, do spálne prístup nemal. Veľakrát sa stalo že som prišla domov z práce a našla na posteli psie 💩 alebo boli paplony ovracane...tak pes ostal v obývačke...avšak teraz o pár týždňov čakáme do rodiny prírastok, synček sa pravdepodobne narodi už tento mesiac a riešime ďalšiu dilemu...manžel sa psa zastava, ale ja už nemám trpezlivost, áno je v obývačke ale nič sa nezmenilo, koľkokrát som našla okakanu sedacku, stoličky, alebo to pustil priamo na dlážku aj keď ho 5 krát púšťam von, je to strašne o nervy ked clovek úprace a toľko čo odložim mop ,môžem zmyvat zas....hádali sme sa preto s manželom lebo on s tým nehodla robiť nič...Strašne sa hanbím ked pride návšteva pozvem ich dnu a na sedacke je s prepáčením hovno...A keďže budeme mať bábätko, treba dbať na čo najlepšiu hygienu, alebo neviem nebudem môcť dať syna do obývačky...ako deti chytajú všetko, náhodou vojde do psej mlacky olizne si rucku, ja mám z toho normálne depku...neviem ako ďalej...manžel psa miluje ...Ale tu nieje žiadna hygiena neviem ako ďalej...on sa psíka vkuse zastava ale takto to nemôže byť donekonecna....poraďte prosím
Ty kokos,este som o tak nevychovanom psovi a tak humusnom pankovi nepocula.
@cecilia68 co ti sibe?;))))co riesus psa bize ved to nieje clovek,kebyze sa tak radsej staras nad malymi cigancatami alebo ludmi co nemaju co do ust a nie nad humusnym,starym psom.
@ktochytavzite Len egoistický a naivný človek žije v domnení, že ja ako človek som "poloboh",.. že my ako ľudská rasa sme nadradení celej živočíšnej ríši... Presne takéto egoistické správanie nás dopracovalo sem kde sme - zahltenie planéty odpadom, globálne oteplovanie, požiare, vymretie určitých živočíšnych druhov z dôvodu antropogénnej činnosti, sťahovanie zvierat zaživa z kože kvôli kožuchom, život na biologický dlh, atď atď.. Nespočetne negatívnych devastujúcich dopadov, na ktoré naše budúce generácie kruto doplatia (hlavne ak sa nespamätáme).. Všetko so všetkým súvisí. Pretože sme SÚČASŤOU planéty a živočíšnej ríše a nie jej vládcom. Takže ak si myslíš, že prístupom "bože čo riešiš XY, veď to nie je človek" v konečnom dôsledku neovplyvňuješ aj ľudskú rasu, tak máš zjavne klapky na očiach. ((XY som si dovolila dosadiť nakoľko argument "veď to nie je človek" sa zjavne dotýka aj iných ako len psov))
@drobcek53 A prestaň obhajovať rozmaznaného psa, že si nie je vedomý toho čo robí, lebo on dobre vie čo a prečo robí. Ženy tu písali (ani nie jedna), že ten pes to robí zo žiarlivosti..to znamená, že pes si JE VEDOMý toho čo robí...psychicky deptá autorku. Áno dobre čítaš...psychicky ju deptá a dobre vie, že o čo mu ide. Moja fenka vždy dobre vie, prečo som na ňu skríkla...ona už presne dobre vie a JE SI VEDOMá toho, čo smie a čo nie...pes je veľmi inteligentný tvor, a keď dokáže cítiť žiarlivosť, teda má city, tak neboj sa...dokáže pochopiť aj to, že keď mu nebudú zrazu venovať toľko pozornosti, že má prestať vystrkovať rožky (ale to by musel chcieť v prvom rade autorkin amant). A všetky tvoje komentáre sú irelevantné z hľadiska témy, ktorá bola založená, tu sa nejedná o týranie zvieraťa, ale o zviera, ktoré pekne hrá na nervy pani autorke. A opakujem, ten pes dobre vie, čo robí. Chlpáči nie sú hlúpi ťuťu muťu. Ja zisťujem na vlastných zvieratkách, aké vedia byť rafinované. 🙂😘
@akecheta ono, nie je človek ako človek.... A každý si podľa mňa môže uprednostniť koho uzná.
@maciatkolulu Ale je to tragédia, keď človek zamiera pre zviera a druhému človeku ani ruku nepodá.
@maciatkolulu A máš pravdu, každý si môže uprednostniť koho a čo chce, mno len je to smutné, že ešte tehotná žena musí teraz psa vychovávať, lebo aký pán (muž) taký pes.
@simca06022011 ty si iná odborníčka v kynológii 😁 Rozmaznanú hračku môžeš vychovať aj z NO. Mám doma dvoch jorkov a to čo je tu popísané si nedovolí ani jeden. Zato myš či holuba by chytil skôr, ako by si si ho všimla. Ak si myslíš, že jork sa rovná vychudnutá mini verzia, ktorá nebola kŕmená, pochádza z degenerovaného chovu a panička si ho nosí v kabelke do nákupného centra, otvor si nejakú základnú encyklopédiu psích plemien. Jediná nevýhoda jorka, oproti podobným spoločenským plemenám, je jeho ohnivá povaha, ktorá reaguje na 99 zo 100 podnetov. Všetko ostatné sú chválihodné predpoklady. To sú ale stále len predpoklady. Tomuto plemenu bohužiaľ poškodil jeho milý vzhľad a módny trend ktorý sa okolo neho pred rokmi strhol. Široké masy, ktoré nemajú ani tušenie o tom ako sa o psa starať, ako ho vychovávať, pokazili tomuto plemenu povesť.
V minulosti bol nielen spoločníkom, ale do istej miery aj pracovným psom, ktorý mal za úlohu strážiť chudobné obydlia baníkov v Yorkshire, a loviť malé hlodavce. Mali svoju úlohu, režim a postavenie v rodine. Dnešné pipky si z nich robia hračky. 😒
No prosím...jak som písala...za všetko môže Paris Hilton.
@montemotherone tak na mna napriklad milo tento pes vobec neposobi, ale urcite ma svojich fanusikov😶
@akecheta nájdeš mi prosím ťa niekde komentár, kde som vyvrátila možnosť, že to ten pes robí zo žiarlivosti? samozrejme, že môže.. z toho čo napísala autorka ťažko presne určiť prečo to robí (ani nevieme, či tak fungoval vždy alebo začal od nejakého momentu atď). ale nech je to tak alebo onak prestať sa mu ešte viac venovať nevidím ako riešenie. a aj tie, ktoré tu písali o žiarlivosti (na ktoré zrejme poukazuješ) tu skôr radili viac sa mu venovať (venčiť, hrať sa, unaviť fyzicky aj psychicky,....) a nie naopak.
A pokiaľ považuješ moje komentáre za irelevantné tak na ne prestaň reagovať (tak ako som to spravila ja s tvojimi komentármi). Peknú nedeľu prajem.
Tak si podajme ,,ťapky,, a poďme ďalej. Ja zas prajem pani autorke, aby bola milovaná a ctená viac, než ten psík. 🐶🙏
@montemotherone tak hlavne plemeno jorkov doplatilo na svoju obľúbenosť, stalo sa výnosným biznisom mnozitelov. Ľudia si povedia ze však PP nepotrebujú ved nepôjdu na výstavu a často sami z nevedomosti svoje psy množia krížom krážom ved šteniatka sa daju dobre predať. Nechápu že papiere niesu koli výstave ale záruka že celé generácie psa sa mnozili iba zdravé a povahovo vhodné jedince.
Ja poznám veľa majiteľov jorkov a iba jedny majú psa s papiermi, dokonca je kým to počasie dovolí cez deň na dvore a presne myši loví lepšie než mačka. Už na pohľad vyzerá úplne ináč ako tie panelákove, svalnatý zdravý pes.
@akecheta ze vedome psychicky depta :D som sa dobre zasmiala, pes neuvazuje ako clovek, a nerobi nic, aby psychicky zdeptal cloveka. To, ze je nevychovany/vystresovany/nerozumie pravidlam zivota v domacnosti je len chyba majitela. A ano, york je terier, cize tvrdsia povaha, ale ako kazdy pes sa da vychovat, akurat trpi na to, ze je malicky a tak sa ludia na jeho vychovu vyseru, lebo ved netreba.
@majlo1234 Áno deptá...keď ty si z niečoho psychicky na nervy, nie si z toho zdeptaný? Mňa by to riadne frustrovalo, keby že toto robí u mňa pes a môj chlap to má na saláme..mne to také smiešne nepríde...ale kľudne sa zasmej, máš na to právo 🙂 A napíšem to aj tebe. Ten pes dobre vie, čo robí. 7 rokov nerobil problémy a zrazu začne žiarliť a sú problémy. Tak akým pravidlám nerozumie?...
@majlo1234 Inak ja som vždy túžila po rusell terriérovi a chcela som ho volaj Majlo :D, lebo sa mi tá rasa veľmi zaľúbila keď som videla prvý krát film Maska s Jimom Carriem 🙂 ale čítala som, že stravovacie návyky atď. sú u toho plemena dosť náročné...tak sa uspokojím aj s mojou ,,kríženicou,, Sindy. Tiež šikovne chytá myšy a potkany 💃
@moninah 100bodov. Aspon jeden normalny komentar
@montemotherone Jaj a to som kde písala? Ja poznám aj čivavu, čo trénuje s viszlami... Ale 99perc týchto vreckových psov sú prave tie "kabelkove"... a ako pri každom psovi, väčšina zlých veci čo pes robí, pochádza práve zo zlej výchovy. Čiže nie je zlý pes, ale zlý pán. Netreba si hneď všetko brať osobne. Iste žiadny odborník väčší ako pár tu prítomných na psov neexistuje...
@cecilia68 fiha,a ty sa ako spravas,co pises je 1000x ako ked napisem ja ,vykastrovat psa.Ale tu vidno ze tebe je milsi pes ako clovek a toto ja nepochopim ako niekto moze zachranovat psa a na cloveka sa vykasle.
@drobcek53 ano preto si naklonujme prachovky a spravajme sa k nim ako k ludom.
@drobcek53 akoze ked necham yorksira vonku spat ,pach trestny cin?
@ktochytavzite No ak porovnám takého človeka ako ty... tak určite 🙂

Pes je osprchovany...