icon

Čo s obéznou sestrou?

13. apr 2023

Veľmi ma štve jej postoj k životu. Je ako alkoholik, ktorý pije potajomky a schováva fľaše. Keď je u nás celý deň, tvrdí, že nie je hladná. Robí to iste, čo robila naša mama. Nepravidelná a nezdravá strava, prejedanie sa. O 4 poobede povie, jedla som raňajky (o 9 ráno). Nechápem prečo, hanbí sa jest pred ľuďmi. Doslova má z toho paniku. Hra formu aká je ojedena a nevládze a nie je hladná. Je mi jasné, že nemá 110kg z raňajok. Kúpili sme jej pernamentku, stacionárny bicykel, rôzne motivačné knihy.
Nás vysmieva za zdravý životný štýl.
Hotové zúfalstvo. Chcem jej pomôcť, pretože priberá každým rokom a o chvíľu ostane odkázaná na našu pomoc.
Zdravotných problémov má požehnane.
Viem, že skúšala rôzne diéty, ale vždy to skončilo rovnako.

Strana
z4
autor
13. apr 2023

Dajú sa zmeniť stravovacie návyky 50r žene? Je z toho cesta von? Keby už aspoň nepriberala, ale ona nám ,,rastie" pred očami každým rokom.

pribinak
13. apr 2023

Kúpili ste jej pernamentku…,super, ale sama chodiť do fitka asi nebude
A možno sa hanbi chodiť do fitka ak má 110 kíl

Možno by bolo dobre zobrať ju na sedenia k psychoterapeutke a hľadať príčinu prečo toto robí

autor
Autor odpoveď zmazal
pribinak
13. apr 2023

Ale prečo?

autor
13. apr 2023

@pribinak podľa nej ona psychológa nepotrebuje. Možno tým zajeda stres? Ja viem, že nemá ľahký život, ale toto nie je riešenie.
Netuším, prečo to robí. Samozrejme, ta váha ju obmedzuje a ju niekam dostať je umenie.

dzulli1980
13. apr 2023

Však ju nechajte na pokoji, si myslíš, že keď ju budeš do niečoho tlačiť, zmení sa? ... sama musí chcieť so sebou niečo robiť, sama si to musí nastaviť v hlave ... čím viac na ňu tlačíte, tým viac to len zhoršujete ...

evica17
13. apr 2023

ona s vami byva ? ale neviem ci to mas nejaku moc ovplyvnit, to musi ona chciet. viem to na sebe, tiez som zajedala stres ale raz som si povedala dost a nasla inu cinnost na zvladanie stresovych situacii. a zakladom je pravidelna strava. ono cvicit az tak nemusi a ak ma 110kg tak asi sa jej ani nechce, nevladze.

apolka77
13. apr 2023

Koľko má cm?
Je vydatá, má malé deti? Od toho sa treba odvíjať...aké má problémy, či práca ju stresuje?
No najdôležitejšie, ak ona nebude chcieť, môžete sa aj rozkrajat.
Je to závislosť , jedlo je jej droga.
Ešte by som uvažovala nad odtucnovacou kúrou formu kupelnej liečby aspoň 3 tyzdne možno by ju to nakoplo. Možno...

autor
Autor odpoveď zmazal
zobaka
13. apr 2023

clovek sam musi dojst do bodu, keby bude chciet so sebou nieco robit

lavender273
13. apr 2023

Skor jej najst odbornu pomoc, ako permanentku do fitness centra. To pitie a nejedenie / prejedanie ju zabija. Jej treba toto zmenit. Lenze to musi sama chciet bohuzial. Alkoholici nikdy nemaju problem.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
tosomja
13. apr 2023

Nech jej vari muž a aj dohliadne na to kedy a čo je. A každý deň von na prechádzku aspoň hodinu. Pre motiváciu.

autor
13. apr 2023

@apolka77 160cm. Toto je asi posledná možnosť, a asi to urobím. Kúpim jej tu liečbu na narodeniny. Dieta ma dospelé.
Viem, že jedlo je droga. Preto to prirovnávam k alkoholizmu, tu silu závislosti. Ako dokáže klamať, skrývať, potajomky si kupovať.
@dzulli1980 aj nad tým som rozmýšľala. Niekedy mi je jej až ľúto, keď sa do nej pusti jej dcéra. Z každej strany to počúva denno denne. Len sa obávam, že keď jej s tým dáme pokoj, opustí sa už úplne.
@evica17 býva o ulicu ďalej

autor
13. apr 2023

Upresním, ta pernamentka bola na skupinové cvičenie SM systém. Zisťovala som, že tam chodia ženy v jej veku a žiadne modelky

kornelies
13. apr 2023

Preco by ti mala "zostat na krku"? Nevlastni ziadny hnutelny a nehnutelny majetok? Staci predat nehnutelnost a bude mat dostatok penazi na domov pre dochodcov. Ani manzela, deti nepotrebuje.
Prosim, nepis o svojej sestre tymto tonom. Ak je naozaj obezna, da sa zmensit zaludok operaciou, len to by musela chciet.

autor
13. apr 2023

@tosomja muž? Ten za jej váhu ma 50% podiel. Jeho jedálny lístok je pečený bôčik a škvarky. Ibaže na ňom to nevidno, keďže maká na stavbe. On jej s tým naozaj nepomáha.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
lavender273
13. apr 2023

Prepac ja som to zle precitala,myslela som ze ma problem aj s pitim 🙂

tosomja
13. apr 2023

A ty si kde? O ulicu ďalej. Tak jej var ty, odnes, vezmi na prechádzku.

autor
13. apr 2023

@kornelies akým tónom?
Do domova by som ju určite nedala. Keď sa par krat stalo, že mala úraz a bola odkázaná na pomoc, pomáhala som jej. Veď je to sestra a nikdy ju nenechám na pospas osudu. Som len nahnevaná, ale snažím sa jej pomôcť a nájsť riešenie. Poradiť sa.
Možno si vypočuť skúsenosti iných.

autor
13. apr 2023

@tosomja nečítaš? Nikdy nie je hladná, keď jej dávam jesť. Neprosí si. Práve jedla. Milión výhovoriek.
Na prechádzku ju občas vytiahnem.
Z našej zdravej stravy sa vysmieva. Keď sme mali malé deti, tvrdila, že ich týrame a nedoprajeme im. Potajomky pchala čokolády aj do nich. Och.
Ako tak píšem do tejto diskusie začínam mať pocit, že to asi naozaj nemá riešenie. Len čakať a dúfať, že si uvedomi sama a naberie silu.

eliska13
13. apr 2023

Infarkt ju prebudí.Je nešťastná možno má nejaký druh fóbie, keď nevie jesť pred ľuďmi.Treba psychologa možno má zachvatove jedenie bulimiu

ckocka
13. apr 2023

Citové vydieranie nie je nikdy riešenie.

kacenocka2
13. apr 2023

Prepáč,ale si myslím že to bude zbytočné jej kupovať.. pokiaľ ju nedonúti nejaky zdravotný problém,tak nič nepomôže.musi sama chcieť..mojej sestry dcera sa tak vyjedla..mohla sa aj roztrhnúť, nič s tým neurobila..tiez vselijake poukazy kupovala, jedálničky vystavovať davala,nič nepomohlo.. cvičiť už nevladze lebo ju bolia kĺby z tej váhy..

tosomja
13. apr 2023

A ako jej chces pomôcť, keď nechce? A ani na liečenie ju nedostaneš, kým sama nebude chcieť, takže len čakať, kým sa nespamätá sama.

reanda
13. apr 2023

to si si vymyslela? pochybujem, ze by stodesatkilovu mali problem dostat do sanitky 🙄
uplne najlepsie urobis, ked sa budes starat o seba a sestru nechas tak.. chovas sa k nej ako k nejakej nesvojpravnej blbke.. nedivim sa, ze ma problemy, ked ju v rodine takto beriete.. co ta je vobec do jej zivota?? a preco by ti mala ostat 'na krku' ? ty za nu nie si nijak zodpovedna, tak si daj pohov.. lebo to vypada tak, ze jej viac skodis, ako pomahas

autor
13. apr 2023

@tosomja práveže si myslím, že na liečbu pojde. Do kúpeľov zvykne chodiť. Také pobyty má rada. Radšej sa jej na to najprv opýtam.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
januska12323
13. apr 2023

Pozerala si niekedy extrémne premeny? Väčšinou zajedaju psychiku- traumy z detstva, trauma, že sú tuční, potom zase, že sa neovladli... Je to začarovaný kruh, takí človek nepotrebuje fitko kým si neuvedomí, že problém je inde ako len v jedení.

Strana
z4