Čo s takým človekom?
S otcom dietata zijem v jednej domacnosti. Este ked sme viedli vzat som si nie vzdy bola ista jeho spravanim. Neviem ako to zacat presne popisovat ale ide o to ze napr. Tyzden po porode sme mali navstevu a on mi surovo pred nimi povedal ze mam stiahnut brucho. Sice nerozumeli kedze na sk nezijeme ale aj tak mi to nepride ok. Este ked aom bola tehotna tak sme sa strasne pohadali pretoze som si dovolila kupit zaclony neslo o peniaze ale o fakr ze som si dovolila ich vybrat sama. Citila som sa hrozne trapne a ponizene ako keby som nemohla do nicoho nikdy nic povedat. A vlastne tak to aj bolo cely vztah bol o tom ze ako sa pozeram ako co hovorim ako si co dovolujem povedat preco zjem to co zjem. Napr. Raz som mu volalabola som na ceste z prace a moja otazka zacala vetou Nedal si malemu tu ryzu? Nato mi zlozil telefon. Po prichode domov nastala neskutocna hadka pretoze podla neho si ja myslim ze je debil a neverim mu. Darmo som mu vysvetlovala ze je to len otazka. On mi odpovedal ze z psychologickeho hladoska je dokazane ze ak zacne niekto vetu negativne tak si mysli o tom druhom zle veci. Tize ked aom neodpovedala hned ako chcel tak som bola najhorsi clovek na svete, vsetko co robim je uplne zle a na nic ale ked pan tvorstva po pol roku opravil zasratu postielku tak bol kral a musela aom ho ospevovat. Pred navstevou bolo normalne ze sa povysoval musela som ho len vychvalovat ja som navarila a on sa tym chvalil. Tiez som si nikdy nemohla nic povedat a ani z neho urobit srandu. Raz som to skusila a tyzden som ppcuvala aka som najhorsia na svete. Dnes ma max vytocil kedze este zijeme v jednom byte tak si dovolil mi vypnut inetnet lebo on ho chce mat vypnuty nato ma pourazal ze ako vyzeram a ze som hnusna a je mu zo mna zle. Pred par dnami po mne hodil knizku. Preco to pisem lebo aj po tomto vsetkom sa citim ako debil ja. Vobec neviem kde je dobre a kde zle a mam pocit ze som asi na vine vsetkemu ja. Rada by som podiakutovala na tuto twmu. Dakujem
@lenka5183 @tanja0808 Och baby drzim vam vsetkym palce...su to hnusni idioti sebecki...prepacte za slovnik. No v poslednej dobe je tu vela takychto podobnych prispevkov. Ja neviem, asi to bolo a bude, ale nie je to normalne. Proste su to jesitni blbci. Ja neviem co si o sebe myslia...Chodte prosim od takych prec, ak sa da. Nech vase deticky to nezazivaju, nech maju lepsi a stastnejsi zivot. Aj ked mozno trochu skromnejsi, ale o to viac naplneny laskou od stastnejsej maminky.
A ano ste vy normalne! Oni su chori a nenormalni...
Necitala som vsetky prispevky od bab, ale dost mozne, ze ti ako jedina nenapisem to co oni...ked to tak citam pripomina mi to mojho manzela....teda to co vycita on tebe...manzel bol vychovavany tvrdsou vychovou, bez nejakeho prejavovania citov...nevravim, ze sa nemali radi, ale akoby prejavovanie pozitivnych citov bolo trapne, ale kritika VZDY na mieste. a po niekolkych rokoch som uz aj ja totalne citliva na to, ako co povie a ako sa na mna alebo na deti pozrie, lebo uz ho poznam a mnohokrat viem, co si mysli...a niekedy mi to lezie na nervy skor nez to povie...ono to totiz posobi hrozne arogantne, povysenecky a bez lasky...ked mu to poviem, on absolutne nechape, o com hovorim a preco sa mi to tak zda, on to vraj tak nevnima....ale vsimla som si, ze nie len ja, ale aj moja rodina, zvyknuta na iny sposob komunikacie, to vnima rovnako ako ja...a aj v praci mu to sef vytykal. takze z jeho strany je to komunikacny problem, ktory si ani neuvedomuje...mozno aj ty mas nejaky podobny, ktory tvoj manzel vnima, ale ty nie...a mozno preto ma tendenciu ta ponizovat, lebo ti to chce vratit, alebo je na to alergicky...aj ked s tym ponizovanim a utocenim z jeho strany urcite nesuhlasim...ale mozno, keby si skusila porozmyslat nad tym, ako s nim komunikujes, najdes, co sa ti snazim povedat....mozno som sa netrafila, ale keby nahodou, mozno by ti to mohlo pomoct...
@tanja0808 bože miestami ako by som o mm čitala 😢 je to hrozne a nepochopim dodnes ako som mohla na takeh očloveka natrafit.U nas to sice neni o tych utokoch ustnych ako skor o tom že strašne vela rozprava a skutek utek .Uplne nemožny ,neschopny a nezodpovedny,sebec zahladeny do seba.Pokial neboli deti nebolo to take hrozne ale teraz on sa vobec nevie zaradit.A najhoršie na tom je že si o sebe mysli že on je najlepši a všetko naokolo a všetci su zli a proti nemu.Všetku vinu hadže vždy na mna a na deti .Starši syn začal tiež od neho nejak cuvat,nechce byt pri nom a to ma ešte len 5 rokov,neviem si rpedstavit čo to bude o dalšich 5 rokov 😕 Mne rozprava že som deti nechcela a nechcem sa o ne starat pritom ja stale doma zavreta s detmi on stale niekde vonku lieta ani sama neviem kde a už sa o to ani nezaujmam lebo ma bud oklamal aleno zatajil. 😨 Niekedy začinam rozmyšlat ked mi to tlče do hlavy aka som neschopna či je ozaj chyba vo mne alebo nie.Lebo ked ti to niekto rozprava furt aj sama začneš tomu verit . 😒 A najlepšie je ked mi hovori že v robote sa mu smeju že je podpapučak a pritom ,som s detmi len ja a o všetko sa staram .
@kimmie
@yidaky
@el6
@babulka82
a aj vsetky ostatne zienky, dakujem za vsetko ze ste ma podrzali atd. No pisem tu asi skoro po 2 mesiacoch. Vela sa toho zmenilo. V prvom rade dakujem cloveku, ktory mi vstupil do zivota, otvoril oci podrzal ma a vlastne este stale je pri mne.
No a teraz k teme. Uz asi mesiac som odstahovana, zatial provizorne u kamaratky ktora je slobodna mamicka. K odstahovaniu prislo velmi rychlo. Na vianoce urobil divadlo, to iste po vianociach, nehovoriac o tom ze som dementna lebo som mu nieco vysvetlovala 3x a ked nepochopil a 4x sa spytal bola moja odpvoed ze nech to necha tak, nato som ja bola dementna a neviem aka. PO navrate domov to iste zase som bola najhorsia atd, samozrejme okrem toho este aj nasiel moju komunikaciu medzi dotycnim clovekom co mu zase dalo dovod mi nadavat. Tak som sa zobrala a odisla 😀 a citim sa uzasne. Najpr som mala strach ze to nezvladnem a neviem co vsetko no teraz konecne ma nikto nekomanduje, nikto nenadava proste konecne klud. Sice este stale nemam pokoj ale to sa vsetko vyriesi.
@tanja0808 a nekontaktuje ta? nevyhraza sa? Bud silna, hlavne nesprav krok spat a nevrat sa k nemu, zase by sa to cele opakovalo a to si nezasluzis. Je to idiot a takýto ludia si potrebujú zvysovat svoje sebavedomie na ukor iných. Obete si potom myslia ze na vine su ony a nie partner. Velmi dobre si spravila ze si nasla tolko sil odíst, vela ludí radsej trpí ako by malo riesit svoju situáciu. Klobúk dole. 😉
tak tak baby robi mi teror denne min. 35 sms, do toho minimalne 10 telefonovat, ja uz nedviham nereagujem, nemam nato silu, ano aj ja sa bojim kroku spät a k tomu sa verejne priznam, aj ked je to posledny chlap na svete ku ktoremu by som chcela ist, tak sa toho bojim pretoze na mna strasne tlaci, stale neake spravy, mms, a tak ohladne mna maleho no neni to jednoduhce. nastastie mam pri sebe cloveka ktory ma drzi nad vodou a dodava mi max silu
@tanja0808 nesmies sa vratit, bolo by to este horsie ako predtym-uz totiz vie, ze mas silu sa vzopriet, a tak by ta deptal este viac, aby si tu silu uz druhy raz nenasla.. 😖
na spravy nereaguj, telefon si nastav tak, aby pri jeho volani vyhadzovalo, ze mas obsadene-niektore telefony to povoluju. a neviem, kde teraz si..ak v cudzine, nedalo by sa to riesit nejakym zakazom priblizenia a kontaktovania?
a este jedna vec-pises, ze mas pri sebe niekoho, kto ti pomaha. ak je to chlap, bud opatrna, pre istotu. nemyslim, ze mu nemas doverovat alebo si nechat pomoct, myslim skor v citovej rovine 😉
@tanja0808 Jemu chybas, lebo standard na ktory bol zvyknut y teda ze ma co jest ma si co obliect atd. zrazu stratil. Nedaj sa!!! Ak si dokazala spravit taky obrovsky krok nesprav chybu. Bude to velmi tazke ale zvladnes to a jeho to casom tiez prejde. Problem bude mozno ze bude chcet vidat vase baby. Ale verim ze to zvladnes. Urcite. Ak si dokázala odíst uz más ten najtazsi krok za sebou. Mas moj obdiv. Drzim palce. (Vymen si sim kartu nech ta uz neotravuje alebi naozaj daj si u operatora zablokovat jeho cislo)
@tanja fuuu, tak to som sa riadne netrafila, ze by to mohlo byt tvojou komunikaciou...ked ti robi takyto nenormalny natlak a nevie akceptovat, ze mas slobodnu volu, tak mi to znie, az choro...ak sa ti ulavilo, ked si sa odstahovala, urcite to bol spravny krok...drzim palce nech ti zivot uz len vynahradza to, co si musela zazit...

@tanja0808 Utekaj rychlo ako sa len da. Takyto clovek ma len svoju pravdu, tazko ho budes o niecom presviedcat. Zakomplexovany pako, ty si zasluzis lepsie. Co sa od neho vas syn nauci? Ako budes synovi raz vysvetlovat maniacke sklony jeho otca?
Na svete su aj normalni muzi, taki co si zeny vazia a pekne sa k nim spravaju. Drzim paste, aby si takeho stretla.
Nemate tam u vas nejake azylove centrum pre matky s detmi, mozno to by bolo docasne riesenie.