icon

Prečo ma rodičia zanedbávali a neprejavili lásku?

7. aug 2026

Ahojte idem sa sem vypísať z mojich pocitov vždy to na mna doľahne keď som sama a začnem rozmýšľať budem veľmi rada ak si to prečítate celé a poviete mi svoj názor..
v skratke- od rodičov som odišla (musela) v 14ti najprv som presoavala u najlepšej kamosky neskôr už to bolo take že aj týždeň v kuse som tam bola a na koniec som tam ostala bývať kamoskina mamina si má len tak zobrala veľmi si má obľúbili a mali má ako svoju druhu dveru a hlavne vedeli ako som to mala doma.. spina bieda zanedbávanie aj mna rodičia zanedbávali aj seba mama nepracovala ani nepracuje tatko sa snažil ale teraz kvôli chorobe už he na dôchodku. Na základnej som bola sikanovana bolo to hrozne chodila som do školy špinavá hladná nemala som svaciny a do tej školy som chodila zo strachom z posmeškov 😔 od cca 15 sa to začalo lepšiz zistila som ale to je chodiť cista mat svacinu mat doma čisto upratané navarené.. tatko pre mna cca mesiac chodil aby som sa vrátila domov mama vôbec a na koniec to asi vzdal. Ale moja otázka je prečo sa viac nesnažili aby svojmu dieťaťu dali aspoň trochu normálny domov ? Prečo ? Doteraz žujú v špine a biede majú vnúčatá od bratov vôbec sa nesnažia.. ľúbia nás lásku nám dávali síce ale to nestačilo q nestačí som z toho stále smutná a to mám 26 ale keď vidím ako sú bratia tiež z toho smutný že km ani dieta nemôžu dať do rúk 😔 q tiež si vravím čo keď raz ja budem maz dieťa ? Nebuďme mat v mame žiadnu oporu nemôžem si povedať že bábätko pôjde k babke a ha budem kludna ako by som mohla byt keď žijú v hrozných podmienkach.. a nie niesu až taký chorý aby sa nemohli zmyť a aspoň trochu tu domácnosť udržiavať.. x krát aom im upratala ale o týždeň to tam bolo všetko naspäť.. a ja neviem či moje psychické zdravie neničia ešte viac lebo nic iné nepočúvam iba ako nemajú peniaze a ako na nich kašleme q nezaujimam sa o nich lenže ja už nevladzem to vidieť ako žijú keď ten život vie byt celkom fajn.. nikdy aom v mame nemala takú oporu v puberte mi veľmi chýbala objatie keď mq sklamal prvý frajer keď sa mi nedarilo v škole v práci nikdy aom to nezažila a myslím zw si to ponesiem zo sebou cely život.. aom impulzívna neviem ľúbiť lebo mi chýbala ta otcovská láska neviem aké je to mat rodičov kde sú môžem prísť oddýchnuť a vypnúť a veľmi má to boli 😔 prepáčte za chyby v texte.

anonym_3b9d68
7. aug 2026

Ahoj, ak Ta toto trapi "ked Ty raz budes mat dieta" co Tvoja mama - babka, tak kludne to vypusti z hlavy. Mnoho z nas babky nema, bud uz neziju, alebo babky o vnucata nejavia zaujem. Nie je nijaka povinnost ani nutnost deti babke davat.

Mrzi ma Tvoje detstvo, ale napriek vsetkemu si nasla aj svoje stastie a dostala si sa z najhorsieho. Drz sa.

autor
7. aug 2026
@anonym_3b9d68

Ahoj, ak Ta toto trapi "ked Ty raz budes mat dieta" co Tvoja mama - babka, tak kludne to vypusti z hlavy. Mnoho z nas babky nema, bud uz neziju, alebo babky o vnucata nejavia zaujem. Nie je nijaka povinnost ani nutnost deti babke davat.

Mrzi ma Tvoje detstvo, ale napriek vsetkemu si nasla aj svoje stastie a dostala si sa z najhorsieho. Drz sa.

@anonym_3b9d68 áno mám úžasného chlapa a normálny život len niekde v hĺbke mna to stále je a bude má to trápiť stále..

anonym_791c61
7. aug 2026

Zrejme psychiatrické diagnózy

autor
7. aug 2026
@anonym_791c61

Zrejme psychiatrické diagnózy

@anonym_791c61 tatko má depresie a úzkosti ale predtým ich nemal až posledných cca 8 rokov.. mama má vraj nejaký typ demencie ale nelieči sa a doplácajú na to jej deti

dzulli1980
7. aug 2026

Najprv napíšeš, že otec pre Teba chodil mesiac, aby si sa vrátila domov a potom píšeš, že Ti chýba otcovská láska? ... keby mu na Tebe nezáležalo, nechodil by mesiac, či? Skôr mama bola ten problém, či? ... pozri, žiadny starý rodič nie je povinný sa starať o Tvoje deti, moja svokra svoju vnučku ani nepoznala, bolo jej to jedno, v čase, keď som ju porodila, môj otec umieral na rakovinu, moja mamina sa o neho starala, napriek tomu vždy keď mohla a vládala, prišla mi pomôcť ... ono je to všetko kus komplikované, všade je čosi ... máš šancu dať sebe, svojej rodine lepší život ... minulosť nerieš, zameraj sa na to, aby si bola dobrou mamou pre svoje deti.

anonym_791c61
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_791c61 tatko má depresie a úzkosti ale predtým ich nemal až posledných cca 8 rokov.. mama má vraj nejaký typ demencie ale nelieči sa a doplácajú na to jej deti

@anonym_autor nie, myslím že už dávno majú nejaké psych. diagnózy
Nemyslím tieto starecké demencie

autor
7. aug 2026
@dzulli1980

Najprv napíšeš, že otec pre Teba chodil mesiac, aby si sa vrátila domov a potom píšeš, že Ti chýba otcovská láska? ... keby mu na Tebe nezáležalo, nechodil by mesiac, či? Skôr mama bola ten problém, či? ... pozri, žiadny starý rodič nie je povinný sa starať o Tvoje deti, moja svokra svoju vnučku ani nepoznala, bolo jej to jedno, v čase, keď som ju porodila, môj otec umieral na rakovinu, moja mamina sa o neho starala, napriek tomu vždy keď mohla a vládala, prišla mi pomôcť ... ono je to všetko kus komplikované, všade je čosi ... máš šancu dať sebe, svojej rodine lepší život ... minulosť nerieš, zameraj sa na to, aby si bola dobrou mamou pre svoje deti.

@dzulli1980 mesiac stačí ? A aj tak nic neurobili preto aby som sa vrátila ? Veď to je smiešne 😅 veď keď chcem aby sa mi dieta vrátilo domov tak mu ten domov vytvorím

autor
7. aug 2026
@anonym_791c61

@anonym_autor nie, myslím že už dávno majú nejaké psych. diagnózy
Nemyslím tieto starecké demencie

@anonym_791c61 nemali nic a mama nemá starecku demenciu

anonym_ec30d0
7. aug 2026

@anonym_autor je nas tu viac takych ktori sme mali nedobre az hrozne detstvo. Ja sa s tym vysporiaduvam tak ze sa do minulosti nevraciam, nespominam, neanalyzujem nerozmyslam preco atd. Zijem v pritomnom okamihu alebo si planujem buducnost- nedovolim aby boli kazene minulostou ktora sa neda zmenit alebo napravit

2691
7. aug 2026

@anonym_autor Ahoj, Ja by som začala asi od seba. Máš sa našťastie dobre, prajem ti to. Mama má nejakú neliečenú formu demencie a otec depresie ( v poslednom čase). Čo tak dohodnúť sa so súrodencami a navštíviť rodičov?Priniesť niečo navarené a urobiť krátku brigadu?..každý nech niečo počistí , poperie, poumýva...
Potom si na chvílu s nimi sadnút a porozprávať sa. Otec by asi znovu ožil a dostal energiu. Mamu treba dostať k lekárovi a poctivo liečiť. Za svoj stav asi nemôže. Vychovali vás, ako vedeli.Otec nestíhal nosiť peniaze a mama asi nemohla byť zamestnaná . Tak ste aj vyzerali. Podstatné ale neni to, čo bolo,ale čo je teraz. Netreba sa za nič hanbiť! Buď rada, že si zvládla svoju premenu.
Tvoji (vaši ) rodičia majú evidetne problém. Určite by som im pomohla.
Či uz nakúpiť základné oblečenie (za pár € nakúpiš kopec vecí).Automatickú práčku dnes darujú ludia za odvoz a pod.
Píšeš, že vám lásku davali,no nie tak, ako iným deťom. Ja si nepamätám, že by ma mama niekedy k sebe pritúlia a pomojkala. Napriek tomu, alebo práve preto som svojim detom lásku dokázala dať bez problémov.S tým si starosti nerob - to zvládneš.Nezreba sa ľutovať a zožierať sa minulosťou.To bolo a ty si to zvládla aj vďaka kamaratkinej rodine. Určite si sa u nich veľa naucila.
Na svojich rodičov nezanevri, pomož im a uľaví sa ti. Želám ti veľa odvahy a.....lásky.

la_dolce_vita
8. aug 2026

Ber to tak, ze inak fungovat nevedeli. Keby vedeli ako, robili by to inak. Nema zmysel im to vycitat, budes sa len trapit a bude ta to nicit. Poznam osoby, ktore za svoj nestatny zivot vinia roky rodicov. Ci opravnene alebo nie je otazne, ale nikam to nevedie. Ty si povedz, ze to chces inak a na tom pracuj, zi si svoj zivot a odpust rodicom.

anonym_b1de71
8. aug 2026

@anonym_autor ja už nemám rodinu a žije sa mi dobre a pokojne. Ži svoj život a buduj si svoje vlastné šastie a domov.

anonym_2cee6f
8. aug 2026

Rodicia si nesplnili ani zakladnu vyzivovaciu povinnost, netrapilo by ma ako ziju a dieta by som im teda nedala , ani keby ho sami pytali.Nikto ti nepovie preco to tak bolo ,ale zvladla si to , ja osobne by som bola vdacna hlavne kamoskinej rodine co ma "zachranila"

januska12323
8. aug 2026

Tvoji rodičia nemali mať deti keď sa nevedia postarať ani sami o seba. Zrejme majú diagnózy a tak ich treba brať ako chorých ľudí. Chyba nie je vo vás - deťoch. Nie ste ani povinní ich navštevovať keď vám to nie je príjemné.

anonym_046772
8. aug 2026

Na vlastnych rodičov sa vykasli tak, ako sa vykaslali aj oni na teba a ak ti budu predhadzovat, ze na nich kaslete, tak im len povedz, ze ano, kasles na nich tak, ako kaslali oni na teba, ked si bola dieta. Uz vonkoncom im tam nechod upratovat. Su dospeli, mali by sa vediet postarat o seba aj sami a ak to nedokazu, nech v tej spine zhniju. Kamoskina rodina je ti lepsou rodinou, nez boli oni. Im si vdacna za vela. Im by som dakovala, s nimi udrziavat vztahy.

autor
8. aug 2026
@2691

@anonym_autor Ahoj, Ja by som začala asi od seba. Máš sa našťastie dobre, prajem ti to. Mama má nejakú neliečenú formu demencie a otec depresie ( v poslednom čase). Čo tak dohodnúť sa so súrodencami a navštíviť rodičov?Priniesť niečo navarené a urobiť krátku brigadu?..každý nech niečo počistí , poperie, poumýva...
Potom si na chvílu s nimi sadnút a porozprávať sa. Otec by asi znovu ožil a dostal energiu. Mamu treba dostať k lekárovi a poctivo liečiť. Za svoj stav asi nemôže. Vychovali vás, ako vedeli.Otec nestíhal nosiť peniaze a mama asi nemohla byť zamestnaná . Tak ste aj vyzerali. Podstatné ale neni to, čo bolo,ale čo je teraz. Netreba sa za nič hanbiť! Buď rada, že si zvládla svoju premenu.
Tvoji (vaši ) rodičia majú evidetne problém. Určite by som im pomohla.
Či uz nakúpiť základné oblečenie (za pár € nakúpiš kopec vecí).Automatickú práčku dnes darujú ludia za odvoz a pod.
Píšeš, že vám lásku davali,no nie tak, ako iným deťom. Ja si nepamätám, že by ma mama niekedy k sebe pritúlia a pomojkala. Napriek tomu, alebo práve preto som svojim detom lásku dokázala dať bez problémov.S tým si starosti nerob - to zvládneš.Nezreba sa ľutovať a zožierať sa minulosťou.To bolo a ty si to zvládla aj vďaka kamaratkinej rodine. Určite si sa u nich veľa naucila.
Na svojich rodičov nezanevri, pomož im a uľaví sa ti. Želám ti veľa odvahy a.....lásky.

@2691 to už bolo veľa krát že sme všetci prišli popratali chodíme tam ja osobne popri práci a svojej domocansoti aj keď toho mám veľa sa snažím dosť často aj 2-3x do týždňa.. čo sa týka jedla nosíme každý jeden alebo dáme peniaze.. len má serie že mama by aj mala možnosť pracovať sú všelijaké chránené dielne pre menej chápavých ale ona radšej bude chodiť do popolnic a zbierať spacky takto obehne celé mesto.. takze som na nich nasrana aj keď ich ľúbim dá sa ten život žiť inak.. a naposledy som dokonca dala nový nábytok vymalovala sama celu kuchyňu upratala umyla okna a keby tam kdes teraz tak sa zdesis

autor
8. aug 2026
@anonym_2cee6f

Rodicia si nesplnili ani zakladnu vyzivovaciu povinnost, netrapilo by ma ako ziju a dieta by som im teda nedala , ani keby ho sami pytali.Nikto ti nepovie preco to tak bolo ,ale zvladla si to , ja osobne by som bola vdacna hlavne kamoskinej rodine co ma "zachranila"

@anonym_2cee6f som a neskutočne doteraz k ním chodím ako domov a dokonca aom kamosky malej krsna mama a milujem ju najviac na svete 🩷

anonym_921b2a
8. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_2cee6f som a neskutočne doteraz k ním chodím ako domov a dokonca aom kamosky malej krsna mama a milujem ju najviac na svete 🩷

@anonym_791c61 nemusia byt za vsetkym psychiatricke diagnozy. Su rozni asociali, ktori nemaju zaujem o normalny zivot. Len sa rozmnozuju a ziju ako zvieratka. Nie kazdy by mal mat dieta. Aj ked pr85 bude mat asi iny nazor.😁
@anonym_autor čudujem sa ti, že sa s tými ľuďmi vôbec stykaš. Zničili ti psychiku, znicili ti život. Určite by som im žiadne brigady, ani ziadne upratovanie nerobila a už vôbec by som im finančne nepomáhala. Preco by si mala? Co ti oni dali do zivota? Matka nerobila a ani sa nesnazila starat sa o vlastne deti.

euka210
8. aug 2026

@anonym_autor my nevieme preco, mozu to byt len dohady preco...povaha, nejaka dg.
Rodicov si nevyberame. Ty si sa odrazila do lepsieho sveta, tak zi tam.

2691
8. aug 2026
@anonym_autor

@2691 to už bolo veľa krát že sme všetci prišli popratali chodíme tam ja osobne popri práci a svojej domocansoti aj keď toho mám veľa sa snažím dosť často aj 2-3x do týždňa.. čo sa týka jedla nosíme každý jeden alebo dáme peniaze.. len má serie že mama by aj mala možnosť pracovať sú všelijaké chránené dielne pre menej chápavých ale ona radšej bude chodiť do popolnic a zbierať spacky takto obehne celé mesto.. takze som na nich nasrana aj keď ich ľúbim dá sa ten život žiť inak.. a naposledy som dokonca dala nový nábytok vymalovala sama celu kuchyňu upratala umyla okna a keby tam kdes teraz tak sa zdesis

@anonym_autor ....a otec sa ako tvári?

evkatk
8. aug 2026

Keďže si tú hrôzu zažila na vlastnej koži, sama si musíš pripraviť budúcnosť ťak, aby tvoje deti nemuseli takto žiť. Znamená to, rob všetko preto, aby si raz dobre zarábala, dobre si žila, nezávisle od iných. Si dosť silná, spoliehaj sa na seba.

2691
8. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor moja zlatá, ako deti ste úžasní.Starate sa , podľa toho, čo píšeš, veľmi intenzívne.No je to asi ako hádzať hrach na stenu.....S týmto postojom rodičov asi nič nenarobíte. Žijú si svoj život a vy sa trápite a hanbíte sa za nich. To, že tam chodíš tak často, je asi kontraproduktívne. Možno by stačilo raz za týždeň (všetci, alebo kto vtedy môže).
Rodičia majú svoj "režim", ktorý im vyhovuje.
Pokiaľ sa niekomu z nich niečo nestane, tak asi bude stále všetko po starom. Je mi veľmi ľúto,
ako sa obetujete. Ste naozaj dobré deti.
Napriek tomu všetkému budeš musieť upustiť z toho otočenia. Na mienku okolia nepozeraj.A
že sa mama hrabe v odpadkoch? Není ani prvá ani posledná, na na to "papier"
KTO NEZAŽIL, NEUZNÁ.... Hanbiť sa nemusíte,
nech sa pozrie každý pod svoju pokrievku.
Len aby vám nepriniesla nejakú hepatitídu a pod.
Ešte ma napadá, či mama není v takom stave,aby mohla byť umiestnená v nejakom zariadení (pri svojej diagnóze). Skús sa niekde popýtať. Uľavilo by sa vám všetkým.
Veľmi vám želám všetkým silu a pokoj.
Drž sa !

autor
9. aug 2026

Otec to znáša zle sám sa mi sťažuje zw mama nevie upratať a že nevie variť a podobne a že keď jej niečo povie tak je ešte on zlý tak si zvykol.. a ešte som zabudla dodať že sme 3 ani mna ani dvoch bratov nevychovali najstarší žil u tety a twn čo je predomnou kade tade 😔

2691
9. aug 2026
@anonym_autor

Otec to znáša zle sám sa mi sťažuje zw mama nevie upratať a že nevie variť a podobne a že keď jej niečo povie tak je ešte on zlý tak si zvykol.. a ešte som zabudla dodať že sme 3 ani mna ani dvoch bratov nevychovali najstarší žil u tety a twn čo je predomnou kade tade 😔

@anonym_autor ahoj ešte raz.Je mi veľmi smutno toto čítať. No na druhej strane je úžasné
vedieť, že ste sa z toho dostali (dúfam, že všetci traja).To znamená, že vás táto hrozná skúsenosť veľmi posilnila. Držte sa naďalej spolu všetci traja a pomáhajte si. Myslím, že lásku, ktorá vám tak chýbala od rodičov, si môžete budovať teraz
navzájom. Minulosť je za vami, načo sa trápiť?
Žite si svoje životy a buďte šťastní. Jožo Ráž spieva: čo bolo,bolo....teraz skúsme nájsť to podstatné, to čo je v nás......neobzerajte sa pani Lothová.....🥰

jennky13
10. aug 2026

@anonym_autor vies, rozumiem, ze si to v zivote nemala lahke, ale cim viac budes pozerat na to, co ti bolo zobrate, tak tym viac budes zatrpknuta a to nepotrebujes.
Na druhej strane si dostala vzacny dar v podobe kamosky a jej mamy- to nie je samozrejmost- to si viac pripominaj, co ti bolo z lasky darovane, nie co ti bolo zobrane.
Teda ak chces byt slobodna od svojej minulosti