icon

Čo s toxickou mamou?

7. máj 2023

Zijeme v jednej domacnosti, brat odisiel pred rokmi do BA a chodi domov 2-3x do roka, mama vie, ze si voci nemu nemoze dovolit cokolvek povedat lebo sa nastve tak to doma schytavam ja. Brat ma 43, ja mam 31. Nikdy sme pre nasu mamu neboli dost dobri, brat je vedecka kapacita uspesny clovek, ale pre nu stale maloo lebo nema 80kil ako by ona chcela, nebyva v dome v BA ale ma len garsonku, nejazdi autom lebo to nepotrebuje a vela casu je v zahranici ale podla nasej mamy by si mal kupit aj dom aj auto lebo ONA CHCE, ONA to povazuje za vhodne.
Obaja mame VS, nadpriemerne zarabame, ostala som doma s rodicmi nakolko nie su najmladsi a sme par km od okresneho mesta a nevidela som zmysel sama v tom kupovat byt. Rano sme sa pohadali, lebo by som mala schudnut, lebo dopadnem ako jedna znama co ma 180 kil (mam asi o polovicu menej, roky rovnaku vahu plus minus 2-3kg), prejedam sa, pijem sladke vody, urcite v robote cele dni len jem, to je vsetko jej teoria, jem extremne malo preto sa mi nedari schudnut, vykricala mi ze vsade chodim autom, som na dedine ako inak by som sa do mesta predsa dostala, nevie co robim 3/4 dna ale obvinuje ma zo vsetkeho, ani otcovi nic nepovie ln vsetko na mna, "sladke vody" kupujem kvoli nemu, ja nedodrziavam pitny rezim a denne nevypijem ani liter vody a uz vobec nie niecoho sladkeho, kupujem zasadne veci bez cukru ZERO a kde co...ja uz to nedavam, pride to raz za cas v takejto intenzite ale poznacuje ma to od detstva lebo nikdy som nebola ako ona chcela, pani dokonala, nikdy nas v nicom nepodporila, nepochvalila lebo ved nie je za co, len ustavicne kritizuje vsetko co urobime a ak sa nieco udeje problem v praci urcite je to nasa chyba. vycita mi ze niak nechodim, ak nepridem z prace do 15:00 otec mi vola kde som, nieco take ze ist vecer cvicit alebo von stoji milion kecov lebo ved naco...
ja viem, ze ma to od detsva prenasleduje a poznacuje a moje sebavedomie nie je vysoke, ale neviem co s tym v tomto dospelom veku odist. som v obdobi ked mam chut so vsetkym prastit nabalit auto a odist do zahranicia daleko od kazdeho....

Strana
z2
luccija
7. máj 2023

Máš 31 r najvyšší čas sa osamostatniť a nájsť si priateľa.Uz nie si dieťa...pokým budeš doma budú to robiť.A áno mama je toxická, lebo jej to dovolíte.Ked nebudeš doma nebudeš to počúvať a aj oni sa zmenia, alebo nezmenia a budeš ich vidieť 3x ročne ako brat.Co dosiahla mama?toto robia ľudia ho nie sú spokojní sami so sebou
Áno, odíď a začni žiť svoj zivot

autor
7. máj 2023

@luccija nic...preto tie naroky na kazdeho okolo lebo ona to nemala a chce aby sme to mali my ale extremnym sposobom. otec mal zdravotne problemy potreboval niekoho pri sebe a zaroven chodit k lekarom, v praci to je tiez na slucku nebola idealna doba na kupu nicoho...ale dotiahla to dnes do extremu

majusik1304
7. máj 2023

@luccija určite by som odišla....si dospelá, dobre zarábaš, predpokladám, že rodičov nemusíš polohovať a plienkovať a podobne, aby boli odkázaní len a len na Teba. Sú určite samostatní a mobilní.....je čas už začať myslieť na seba. Držím palce!

kristinapetronela
7. máj 2023

Pane bože ...veď odíď

autor
7. máj 2023

@majusik1304 chvalabohu nemusim, ako mozes citat mama je ciperna az az...pracujuca este

neferneferuaton
7. máj 2023

Skus sa odstahovat ak nie nastalo aspon na nejaký cas dopodnajmu a zi život ako ty chces bez kontroly

autor
7. máj 2023

@kristinapetronela zo dna na den kde?...

majusik1304
7. máj 2023

@majusik1304 sorry, nechcela som ťa označiť @luccija. A pre autorku ešte, veď skús najprv nejaký podnájom.....nejako treba začať. Držím palce....ja si ešte myslím, že keď nebudeš musieť žiť s toxickou mamou, aj tvoje sebavedomie sa zlepší 🙂

0silvia0
7. máj 2023

Odist, tu sa nic ine neda poradit.

majusik1304
7. máj 2023

No vidíš 🙂👍

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
hylary
7. máj 2023

Jak zo dňa na deň preboha. Však dávno si si už mala začať hľadať a našla by si si. Ake zo dňa na deň. Máš právo na vlastný život. Radšej žiť sama ako toto zažívať 🙈

autor
7. máj 2023

@elizabet173 mozno ziadnu len sa vyrozpravat ludom ktori ju nepoznaju a nebudu tvrdit aka je to skvela mamka, lebo herecka je kvalitna

mamina7070
7. máj 2023

nechapem preco stale zijes s rodicmi ? davno si mala viest samostatny zivot

autor
7. máj 2023

@hylary mala...teraz uz viem, cim dalej tym lepsie

maranco
7. máj 2023

Mama nech si kúpi auto a môže sa realizovať voziť nákupy aj otca po lekároch.

0silvia0
7. máj 2023

Ale neries matku dokolecka aka je herecka. Ona je ona, ty si ty. Hlad si svojich veci, svoju spokojnost zo zivotom, ona ina nebude, ale ty mozes byt spokojnejsia aj stastnejsia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
marca12
7. máj 2023

Musis odist. Mam podobnu toxicku mamu a ja som hned po skole odisla,uprimne radsej by som pod mostom byvala ako sa znovu k nej nastahovat. Byvam blizko,takze viem sadnut do auta a ist im pomoct. Ja keby som byvala s rodicmi,tak som uz davno zavreta na psychiatrii,nezvladla by som to. Lebo mama bola presne takato,neprisla si na minutu domov uz nasrata,ze mas byt doma a robit okoli domu. Ist s kamoskami niekam,zacvicit si,do kina to neexistovalo,zase nasrata,ze sa flakam. Nejdem ani pisat,lebo mi je zle,ked si na to spomeniem,to nebol zivot,ale vazenie a peklo na zemi. Pises,ze zarabas nadstandardne,tak chod do svojho. Uvidis,bude z teba iny clovek. Ine je,ked do teba priamo hustia a ine,ked ti cez telefon vynada. A mozno vam to pomoze a zlepsia sa vztahy. Nehlad na nich,ked si to nevazia.

heleninamama
7. máj 2023

Podľa mňa je z Vás oboch sklamaná. Asi mala od detí iné očakávania. Stárne a vidí, čo vychovala a je z toho nešťastná. Tiež by som neskákala od radosti, keby som mala v detskej izbe 31ročnú dcéru, starú dievku s nadváhou a bez perspektívy nejakej zmeny.
Ak si naozaj taká vzdelaná a nadpriemerne zarábaš ako píšeš, už dávno si mala mať aspoň vlastné bývanie. Takto budeš doma ďalej kysnúť, priberať, ľutovať sa a žiadny normálny muž o Teba ani nezakopne. Predrbeš si tam celý život a napokon budeš chodiť po psychológoch a obviňovať z toho rodičov, ako je dnes moderné. Ale veľký kus viny na tom ako žiješ máš aj Ty a Tvoja pohodlnosť.

nika11103
7. máj 2023

Presne z podobnych dôvodov som ja žila od 21 mimo domu až skoro doteraz a radšej sme dali 600 eur na podnájom , aj to nám vyčítala , lebo ona zostala sama vo veľkom 4 izbovom byte ktorý platí otec ktorý odišiel na dôchodok na rodičovský dom na dedinu . Tak mi fuet hovorí že by sme ušetrili 600 eur a bývali zadarmo. A to teda ja ani partner nezarábame zďaleka nadpriemerne maximálne priemerne a mame už malé babo . Ale žiť s ňou si neviem predstaviť . Milujem ju je to moja mama ale my sa dokážeme pohádať aj keď spolu nebývame , takze tak . Ale tiež sa “bojím” tej chvíle, lebo zachvíľku nebude môcť žiť sama , tak sa tam budem musieť nasťahovať . Držím ti palce veľmi aby si to nejak vyriešila , máš auto si Mobilnq teda dobre zarabas , odsťahuj sa a budeš za nimi jazdiť …. Aby ti v 31 rokoch hovorili a mali reči že by si sla vecer von ? Ku mne si to nedovolila mama ale tiež vyvolávala … no proste chápem tá drž sa !

andrejka1974
7. máj 2023

Určite čo najskôr odist bude to lepšie pre teba a rodičia si zvyknú

adik64
7. máj 2023

Ak mas moznost, odid co najskor. Mala som to doma podobne, odisla som hned v osemnastich a bolo to najlepsie rozhodnutie v zivote. Radsej sa financne uskromnit, ale ten pocit sukromia a slobody je na nezaplatenie.

jaja1979
7. máj 2023

Prečítaj si toto, určite sa tam nájdeš: https://nikdyviac.com/2022/02/08/narcisticke-ma...
Jedine riešenie je odsťahovať sa, lebo ti zničí život a ty budeš mať zrazu 40, budeš bez partnera, bez dieťaťa a nešťastná s matkou, ktorú nikdy nedokážeš uspokojiť....

mamickalisticka
7. máj 2023

Bez toho osamostatnenia sa navždy budete navzajom obviňovať kto je aký a tamtaky, odíď a uvidíš ako sa vzťahy zlepšia.. nebudete si nonstop za riťou.. a keď aj nie, tak sa začni venovať samej sebe, schudni, nájdi muža a mamu aj vykoti (možno v dobrom, možno v zlom)

gemerka17
7. máj 2023

Takto si ničíš len a len svoj život. Mama sa nezmení nikdy, stale to bude o tom istom. Ona keď ťa buzeruje a odbavuje sa na tebe, jej sa psychicky uľaví. Ale máš 31 rokov a v podstate je s tebou jednane ako s 10 ročnou. Radím, nájdi si novú prácu v BA. Nájdi podnájom, kľudne aj zdieľané bývanie v jednom byte, teda izbu. Môžeš takto získať kontakty. Začať chodiť medzi ľudí - fitko, kurzy atď. Dať sa kľudne na zoznamku a začať randiť. Úplne treba zmeniť vzduch a odpútať sa od toxickej mami.

sandyan
7. máj 2023

Je nacase odist,darmo maju rodicia svoj vek,nechaj ich tak,mysli na seba a svoju psychicku pohodu hlavne sa dobrovolne nedeptaj. Urcite to mas tazke. Drzim ti palce❤️

maxalla
7. máj 2023

Autorka, mas dost rokov na to, aby si sa osamostatnila. Bez toho sa to nezlepsi. Ak napriek tomu, ze ta takto depta, doma ostavas, hoci zarabas, tak si za to ciastocne mozes aj sama.

Pises, ze si "nevidela zmysel v tom kupovat byt," - ak to, ze ta zivot s nou ubija nie je dovod, tak potom neviem. Pritom si nemusela hned kupovat, mohla si si uz davno zhanat podnajom, spolubyvanie, cokolvek. Ak si to doteraz neurobila, tak ako si tu situaciu chcela riesit? Nijako? Cakat, ze sa mama zmeni a do konca zivota ju obvinovat za ti kazi zivot? Ved si dospela, zariad si to inak, moznosti mas.

Drzim palce, nech sa postavis na vlastne nohy. Mamickin suhlas k tomu nepotrebujes. To das.

luccija
7. máj 2023

@heleninamama ty niekedy tak zatnes do živého.A čo su jej deti asociáli bez vzdelania?obaja vyštudovali, zarábajú...ona nemá čo mať vyfantazirovane očakávania od deti.Deti sa nenarodili, aby spĺňali jej rozmary.Ano pravdu máš v tom, že mala mať baba dávno svoj život
partnera, bývanie...autirka nikdy máme nevyhovies nikdy...aj, keby si bola chudá, mala 2 VS vždy si niečo nájde.Ponaucila si sa možno Ti ničí roky sebavedomie ako bez nich nebudeš vedieť žiť...moja svokra je podobný človek a švagriná sedí doma v 39 r deti nechce, lebo to je starosť.Mama rozhoduje za všetkých za otca,dcéru aj nám sa starala do života, ale jej to vyhovuje je ich veľké dieťa.k
Veď nemusíš odchádzať zo dňa na deň len si premysli, že je čas sa odpútať a žiť ako ty chces...bez nervov a výčitiek aká si nedokonalá.
Ide jar, leto pusti sa do cvičenia, chudnutia kvôli sebe nie mame!

luccija
7. máj 2023

@marca12 máš súrodencov?aj k nim bola takáto?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2