Čo si myslíte o tejto sms, ktorú poslal môj manžel účtovníčtve?
Našla som manželovi SMS... Volal našej účtovníčke (externej)
Ona: som v zahraničí na dovolenke
On: len som chcel vediet co je s vami
Ona: išla som s mamou a sestrou
On: 🙂))
Akože podľa mna stačilo napísať som na dovolenke, prídem vtedy a vtedy! A on čo jej ma co písať len som chcel vedieť...
Či sa mýlim??? Je to normálna pracovná SMS???
Ďakujem za vaše názory..
@zuzkaanicka Mas pravdu. Husi su to. Chudaci chlapi. Raz dostatnu tie baby o co si cely cas koledovali. Mozno niktorej to potom zasvieti.
@zita19 ja sa uz radsej nevyjadrujem, aj tak to o chvilu niektore otocia proti Tebe alebo mne ... mna by ale skor zaujimalo, ako to dopadlo s tym obedom, zakladatelka sa uz dlhsie neozvala ... naposledy posobila optimisticky, tak dufam, ze sa ma dobre 😉
@zuriva pamatam si ta velmi dobre. Pamatam si ako si pisala ze si si na sedeniach uvedomila ze ste mali problemy a ze sa nespraval dobre uz predtym, ze ta nechal v situaciach kedy sa mal spravat ako chlap ale bol ako male decko. Pamatam si ze si bola ta sikovnejsia a zodpovednejsia ty. Ze si financne vsetko tahala a on sa tahat nechal. Teraz pises ze keby si to zistila skor tak by si urobila to a tamto. Ale aj teraz mozes nieco urobit a nespravila si to. Klamal ta, povedala si ze ak ta este oklame uz sancu nedas, znova si zistila ze ta klamal. Dala si dalsiu sancu. Povedala si ze ak tam bola aj fyzicka nevera ukoncis to, no co ak sa to dozvies a neukoncis? Ja pri vsetkej ucte neviem ako sa mas spravat ty, no kopes do nespravnej osoby. Neviem ako by som sa zachovala ja, to som pisala, aj to ze sa mi lahko teoretizuje. A nikde som nespominala ustavu. Stale pisem len o tom ze sa mi zda zle kontrolovat, a nielen kvoli partnerovi ale aj kvoli sebe, je to take nieco od coho sa clovek zaspini. Ale neodsudzujem nikoho kto to robi, nechodim v nikoho topankach. Len rozmyslam nahlas nad tym, ze tie zeny co kontroluju preventivne ak dokaz najdu tak neodidu. Ony potom maju tu svoju dramu a aj kedby chlapa predtym zistenim skor poslali do prdele po najdeni toho ze by chcel on zduchnut ho budu bit, obrazne, a bojovat, za a proti, ale uz budu mat tu svoju vojnu. Ja si pamatam aj co som ti pisala o tom tvojom. Ze to je podla mna zavislost a on do toho spadol. A ze aby si pokracovala v terapii aj bez neho, aby si si uzrejmila ci ho chces aj ak by ta nepodvadzal, lebo zeny maju taku nejaku tendenciu trapit sa a veci si komplikovat, trpiet. Su s chlapikom s ktorym nie su spokojne ale ked sa prevali nejaka avantura tak zabojuju a daju to vyzrat aj jemu aj sebe. Lebo ved sa nevzdaju bez boja. Mam pocit ze ty si ta silnejsia a ta ktora ma u vas nohavice. A ten chlapik vedla teba submisivny. Naozaj budes stastna vo vztahu kde jedinou zabezpekou vernosti je to ze on sa boji ze si sikovnejsia ako on a prisla by si mu na to?
@zuzkaanicka Mne je to uplne jedno, ci to otocia ci neotocia proti mne.
Som dost stara na to aby som vedela rozlisit veci dolezite a nedolezite. Som aj dost stara na to, aby som tu hodila v sanc moje skusenosti a nazory. Moze sa z nich niekto poucit, ale nemusi. Moze s nimi suhlasit, ale nemusi. Moze sa mi vysmievat, ale nemusi. Urcite ma z toho hlava boliet nebude. Ja viem kde je sever.
@zita19 Tiez to tak vidim, napriek tomu, ze som tu bola oznacena za naivku-netrapi ma to, mam na smirovanie svoj nazor a nezmenim ho kvoli par prispevkom na MK 😉 ... a pokial nase prispevky ani jednej neotvorili oci, tak co ... trapit sa kvoli tomu nemusime 😉 ... ked chce niekto svoj zivot premarnit neustalym strachom, ze co ak je podvadzany, tak nech ho tak travi ... netvrdim, ze mne sa to nemoze stat ... kazdej sa moze stat, ze bude podvedena, ale budem to riesit potom, ked to bude aktualne, nie dopredu 😉
@zuzkaanicka ja som to neriešila ani predtým ani potom a žije sa mi fajn . 🙂 .
@maminuska mne sa velmi paci, ako si to Ty "vyriesila" ... hoci si neriesila, mas vysledok a to je dolezite ... to mas tak, ako ked je nejaka pekna uloha a da sa "vyriesit" metodou-pozriem a vidim-najelegantnejsie riesenie 😉
dalej to nepokracuje? robi mu uctovnicku, nic neoznami, odide na dovolenku, on nevie kde je...ani sa neopyta dokedy bude,kedy pride... divne, ale ok..
Čítala som len prvú stranu a ďalšie reakcie už nie, ale: mne to až taká klasická pracovná sms nepripadá. Priamo k sms:
úvod jeho aj jej - klasika, žiaden problém, jej druhá reakcia (sms) je však zvláštna: PREČO by vysvetľovala vášmu manželovi, že S KÝM tam ide - pripadá mi to tak, že akoby naznačovala, že je sama a voľná a nejde tam s priateľom alebo partnerom a jeho odpoveď na zvláštnu reakciu je tiež neštandardná - len s majlík. Bežne používam smajlíky aj pri pracovných mailoch, ale musí tam byť už bližší priateľský vzťah. Vedela by som si predstaviť, že by mu odpovedala 2.sms: prídem xxx (dátum) a potom to preberieme a on jej pošle smajlíka - to by bolo v pohode. Celý čas mi akurát rezonuje to, že mu oznámila, že s kým tam ide - nie, že kde je, kedy sa vráti atď...Podľa mňa medzi sebou zatiaľ nič vážnejšie nemajú (lebo jej vykal), ale je tam sympatia a už aj s oznamom, že je voľná a čo môže byť ďalej viete len vy - podľa toho aký máte vzťah medzi sebou - či máte medzi sebou problém a riešil by ho u inej, alebo aj v prípade jej záujmu o neho by ju poslal preč kvôli vám.
K tomu, že sa tu rozoberalo, prečo ste išla do manželovho mobilu - my si s manželom dôverujeme a nemám problém s tým, aby sa mi hocikedy pozrel do mobilu alebo do mailu, lebo viem, že tam nemá čo také nájsť, aby ho to trápilo a upodozrieval ma a opačne aj u neho - nemá problém, aby som samu pozrela do mobilu.
K riešeniu: za zmienku stojí, či chcete povedať manželovi, že ste videli sms a priamo sa s ním porozprávať o sms - porozprávať sa o tom priamo s ním by bolo asi najlepšie, ale: ak aj medzi nimi nič viac nebolo, môže vám manžel prestať dôverovať (neviem, či si bežne navzájom "chodíte" do mobilov) a to by ma začalo určite trápiť, lebo tým môžete nahrať účtovníčke, ak má o neho záujem. Ak znalosť sms nepriznáte a chceli by ste to doriešiť inak, ja by som asi urobila toto: keby som mala prístup a kompetencie vo firme, asi by som ho chcela "odbremeniť" od účtovných záležitostí a snažila by som sa mu pomôcť tým, že by som začala veci ohľadom účtovníctva riešiť sama - však aby sa toľko v práci netrápil 😉 a s tou účt.firmou by som to začala riešiť sama - to síce nezabráni styku účtovníčky s manželom, ale aspoň budete vedieť, že keď ostanú v pravidelnom kontakte aj potom, tak to už nie je len o práci. Keď už ale raz poviete, že idete riešiť a komunikovať s účt.firmou sama, tak to aj musíte myslieť to vážne aj tak sa k tomu stavať a pracovať.
@zita19 neblazni,ze ci im to dochadza???im to nedojde nikdy. to je ich hobby sledovat, spehovat, lebo co nebolo doteraz, raz - nie MOZE sa stat, ale podla nich sa URCITE stane. ...a paci sa mi ich motto...doveruj, ale preveruj...bozinku. chudence chlapi. 😢 a sorry aj chudence deti. lebo aj na nich to praktizuju...no z cviku sa vyjst nemoze predsa.
@959touareg Absolutne suhlasim. Ako si kto zariadi tak ma. Hkadnemu chlieb das, hlupemu rozum nenalejes. Nech sa zozieraju svojou ziarlivostou dalej. Nechcela by som zit taky zivot. To je o podozrievani vo vsetkom. Mna by asi piclo, keby som v kazdej veci, cine mala vidiet zradu. Ja pohar naplneny na 50% vidim ako poloplny oni poloprazdny. 😀 😀 😀
@zita19 tieto konspiracne teorie su uzasne. ja som vo stvrtok vletela muzovi do linky - netusim ako, ale on ma nepocul, ja jeho ano a on telefeonoval - ano peti... nie v piatok nemozem, som prec. v sobotu som tiez prec, ale v nedelu by som mohol... ok. tak teda v nedelu. fajn. ahoj....slecna, s ktorou volal je mlada a pekna. mladsia odo mna o cca. 10 rokov. keby som to postla na mk, ze co si o tom ludia myslia, tak mi tu 80% bab napise, ze 100% ma milenku a dohadoval si s nou v nedelu rande... no jasne, dohadoval - preotze poslal nieco jej otcovi, ale mu to je male, tak danu veci musia vymenit, takze si ju v nedelu slecna pride vziat alebo ju pojdem muz odviezt. a jasne, podla konspiracnych teorii a'la MK, urcite, ak pojde moj muz vymenit, tak si to tam s nou hned rozda.... a ja som naivka, ktora mu doveruje....
baby, fakt zacnite trocha logicky uvazovat... nevravim, ze nevera neexistuje, alebo ze sa mi to nikdy nemoze stat, ale vidiet ju za kazdym stromom len preto, ze sa niekomu take prihodilo, je trocha silna kava. a ked si niekoho beriem, tak snad v neho mam nejaku doveru a ked sa mi nieco naozaj nezda, tak to budem riesit. to je ako prist v obhcod k niekomu a obvinit ho, ze chce kradnut a on si danu vec pritom iba pozera a nema nic zle v umysle 😖
@bubelko jeej, dalsia naivka, navyse taka, ktorej prispevky sa mi vzdy zdaju velmi rozumne ... toto uz nebude s kostolnym poriadkom 😅 ... len teraz neviem, kde my naivky robime chybu 😅
@bubelko keby si toto hodila ako novu temu, tak by si uz mala inkvizicnu skupinu, ktora by Ti presne napisala, co sa kedy udeje a beda, ak by sa neudialo 😅 ... vidiet za kazdym rohom neveru je take zvlastne, len pevne verim, ze to nie je podla toho, ze prasatu sa len o zite sniva 😉
@zuzkaanicka
@bubelko
@959touareg
a ostatne naivky.
Mali by sme si zalozit klub. Budeme v nom trenovat konspiracne teorie. Dievcata "z druhej strany" hladame instruktorky 😀 😀 😀
@zita19 lepsi bude klub naivnych manzeliek 😅 ... budes sefka? 😅
Ale čo je preboha toto za život, kontrolovať ,striehnuť, mučit sa predstavami - no kašlala by som ja na taký život . Chronického neverníka nikto nikdy neustráži , vždy si tu cestičku nájde , on bude v pohode , adrenalín mu bude stupat a z jeho manželky sa stane neštastná troska.
Ak viem že môj muž je taký , nuž tak sa bud rozvediem alebo kašlem na to a z toho muža si vytlčiem čo najviac pre seba. 🙂.
Ja dodnes neviem či môj muž ju aj prášil a ani ma to nezaujíma, on tvrdí že nie a ja to neskumam . Čo by sa zmenilo ak by som po 5 rokoch zistila že aj ? Nič, beriem to ako uzavretu kapitolu.
@miriell citujem: jej druhá reakcia (sms) je však zvláštna: PREČO by vysvetľovala vášmu manželovi, že S KÝM tam ide - pripadá mi to tak, že akoby naznačovala, že je sama a voľná a nejde tam s priateľom alebo partnerom. No ja neviem, mne ked nieto vola alebo pise a ja som napriklad v obchodnom centre alebo co ja viem kde, tak poviem Som s dcerou v OC alebo Isla som s kamoskou na kavu a nikomu tym nenaznacujem, ze som volna alebo zadana. Iba konstatujem som tam s tym a stym volna budem vtedy a vtedy....
dalej: a jeho odpoveď na zvláštnu reakciu je tiež neštandardná - len s majlík. Ked mi sef, kolega, kamoska napise nieco a ja suhlasim, ze ok beriem na vedomie, tak napisem ok a smajlik alebo len smajlik. Nevidim na tom nic zvlastne. Smajlika nepouzivam len vo velmi oficialnej komunikacii vyzadujucej iba strohe
informacie npr. pre mna neznamym ludom na uradoch, s ktorymi som sa nikdy v zovote nevidela.
A posledna vec, ona mu napisala kde je- na dovolenke. Treba tuto info viac specifikovat? Podla mna nie...
@zuzkaanicka
@zita19 baby, tusim vas poprosim o clenstvo 😀
@cecil36 musis sa prihlasit u @zita19, ona bude sefka 😅
@maminuska ja uz mam pocit, ze niekto potrebuje trpiet ... ked si ja budem dopredu planovat ako ma niekto podvedie a budem ho dovtedy spehovat, kym nenajdem co i len malu zamienocku-nuz, na taky zivot sa mozem vykaslat ... ale zjavne to niekomu nepripada hlupe, tak teraz neviem, ci nie som nahodou hlupa ja 😕 😅 ... neda sa to vylucit 😅
@cecil36 Pravdepodobne asi aj klientom oznamujete, že ste na dovolenke s mamou, keď vám píšu alebo so sestrou v kúpeľoch - to už samozrejme preháňam... ale keď mi volá klient a mám pri sebe dcérku alebo syna, tak im taktne oznamujem, že mám pri sebe dieťa - t.j. naznačujem, že sa s nimi nebudem môcť dlho baviť a vybavíme veci len nevyhnutne nutné, ale naozaj som ešte nikdy nehovorila klientom, že som práve na dovolenke S MAMOU a SESTROU -to by mi pripadalo trochu neštandardné.
Predpokladám, že keby vášmu manželovi jeho mladá nezadaná obchodná partnerka takouto formou oznámila, že je na dovolenke s mamou a sestrou (nie, že sa vráti o týždeň a že kde je - t.j, že sa nemôže vrátiť alebo volať), ale práve takúto nevyhnutne "dôležitú" informáciu pre život - asi by ste začali rozmýšľať, že prečo mu napísala práve takú správu.
Nie je divné, že píše, že ja na dovolenke, ale skôr, že píše podrobnosť typu, že je voľná - na dovolenku s mamou a sestrou sa väčšinou chodieva, keď nemáte partnera, s ktorým by ste šli.
Ja som nepovedala, že spolu niečo majú, ale že tá sms nie je klasická sms dvoch obchodných partnerov.
Prv než sa zahlbite do týchto slov,sa oslobodte od všetkých
bežných naučených zvykov,tradícií,informácií vymivajúcich
mozog.
Budte nestranný ,objektívny,kludný,...prečítajte si tento článok
aspoň 1-2 x denne,viackrát v týždni.
Nevera je mýtus, ktorý vymysleli duševne chorí ľudia
Nevera je v našom živote vždy tvrdá a nezabudnuteľná udalosť,
plná dramatických námetov a bolestivého prežívania. Komerčné
kino, telenovely, literatúra, divadlo a bulvár v mysliach ľudí tento
stav úspešne živia a rozdúchavajú ho. Predstavte si, že by zrazu
nik nebol nikomu neverný. Čo sa stane? Už nie je čo pozerať,
čítať a prežívať. Už ani nie je o čom hovoriť. Prázdnota.
Ale zázraky sa nedejú a mýty sa rodia preto, aby nás prežili.
Veríte, že nevera existuje, čo už – podľa viery Tvojej bude ti
dané. Vo vašom obvyklom obraze sveta existuje pojem nevera – nech sa
páči: podľa obrazu tvojho Ti bude dané. Sami ste si vybrali. Potom
sa však nemôžete ani urážať, ani nikoho obviňovať. Lebo každý
dostane to, čo si vybral. A pre tých, ktorí sa rozhodli nepodliehať
všeobecnej mýtománii, ponúkam nasledujúce riadky.
Predstavte si, že sa váš milovaný s niekým iným vyspal. „Ako to
mohol urobiť, na to nemal právo,” prehovorila vaša hysterická
žiarlivosť. Vari sa to dá nejako zakázať? Vari existuje zákon,
ktorý to zakazuje robiť? Alebo váš milovaný sedí na reťazi?
Chápem vašu urazenosť – zradil vás, napľul do duše a pod. Slovom
– boľavé a ponižujúce. Avšak, bez príčiny niet nevery.
Maximalisticky poňaté – donútili ste ho. Minimalisticky – vybrali
ste si nepravého. A kto je na vine? Rozmýšľajte.Váš milovaný s
vami spáva iba preto, lebo mu nedovolíte spať s inými. Aha aký
nešťastný človek. Ale nie len on – aj vy…
Pozrime sa na
všeobecne rozšírený omyl: Ak ma ľúbi, prečo by mal spať s inou.
Pri tejto úvahe dochádza ku glorifikácii lásky a sexu. Ak by tomu
tak bolo v skutočnosti (výnimky existujú), medzi ľúbiacimi by nikdy
k nevere neprichádzalo. Avšak sex nikdy nedokáže dosiahnuť úroveň
lásky. Sex je fyzická blízkosť (alebo závislosť) dvoch navzájom
zainteresovaných ľudí. Ak sa táto zainteresovanosť nepodporuje,
buď sa oslabuje alebo mizne. Ak si odmyslíme emócie, obvinenia a tlak
morálky, je všetko veľmi jednoduché.
Vernosť, to nie je naše
právo na partnera. Vernosť, to je jeho želanie byť s vami. Jeho
dobrovoľná voľba. Všimli ste si ten rozdiel? Nie? Tak si to
prečítajte ešte raz. Jediné, čo môžete urobiť je – jeho
vernosť si zaslúžiť, čo sa nie vždy dá. Niekedy je jeden z
partnerov „širší”- chce zmysel pre humor, zábavu, ale aj
filozofiu, či doma poriadok, a to mu niekedy nedokáže dať jediný
partner – preto ich má viac a vy na tom nenesiete žiadnu vinu.
Vyžadovať vernosť, to je obyčajné násilie. A vy hádam len nie ste
násilník, čo? Pri nevere nie je napríklad ľahké rozhodnúť sa,
čo je horšie – byť neverní mužovi alebo milencovi. To vážne nie
je jednoduchá otázka. Nech ste odpovedali akokoľvek, mýlite sa.
Najhoršie je totiž byť neverní sami sebe. Vo vzťahoch je potrebná
sloboda. Koľko dopraješ sebe, toľko dopraj aj partnerovi. Ak vo
svojich vzťahoch také niečo nepoznáte, tak ani slovo nevera nie je
na mieste. Držíte totiž jeden druhého v klietke, vo väzení. A
klietkam a väzniciam sa nedá byť neverní – z nich ľudia zdrhajú,
aby sa zachránili.
Nie je nevera ako nevera.
Úprimne sa zamilovať, to je normálne.Spať so všetkými do radu je
biológia.Byť neverný z pomsty je plytké.Hľadať podporu v snahe
zachrániť sa pred nepochopením a ubližovaním zo strany partnera je
múdre.Zblázniť sa do krásnej pipky je slabosť.Darovať niekomu
nežnosť a radosť je malý sviatok.
Byť verný sebe
Často je „nevera” jediný spôsob, ako zostať verný samému sebe,
zostať samým sebou, nenechať sa definitívne utlačiť. Pre niekoho
je to duševné hrdinstvo, časom dokonca jediný spôsob, ako umožniť
človeku otvoriť oči.Nevera môže byť ako zradou, tak i dokonale
morálnym činom. Ako však zistiť kedy je čím? Jednoducho.
Dôležitý je výsledok. Vernosť, ničiaca váš život, je nemravná.
Blízkosť s druhým človekom, ktorá vás zaceľuje, už nie je
neverou. Hlavné je rozhodnúť sa, čo je pre vás dôležitejšie:
chrániť a žiť svoj život alebo pojmy a záujmy, ktoré sú vám
cudzie.
Všetky reči o „nevere” a „vernosti”, o
„zákonných” mužoch a ženách, nie sú nič viac než
ustráchané maskovanie psychologickej nekompetentnosti. Idea
„sexuálneho hriechu” je jednoduchá. Urobiť zo seba svätého
alebo obeť. V prvom prípade ste vy ten čistý a svätý a váš
partner špinavý a hriešny. V druhom prípade ste nešťastná obeť,
čo musí u partnera automaticky vyvolávať pocit viny, vďaka ktorému
s ním môžete dobre manipulovať.
Nevera ako mýtus
Nevera je v mnohých smeroch mýtus. O „nevere” sa dá hovoriť, ak
ste partneri. Preto skôr, než začnete hádzať nože je potrebné si
ujasniť, či partneri ste alebo či ste iba náhodní okoloidúci, čo
sa pri sebe raz – dvakrát zastavili. Ak teda partnermi ste a je medzi
vami všetko v poriadku, plné pochopenie na všetkých úrovniach,
„nevera” vás nezaujíma. (Ak je tomu tak, môžeme vám
pogratulovať.
Človek je totiž tak zložitá a široká bytosť, že
je naozaj výnimočné, keď sa dokážu dvaja uspokojiť na všetkých
úrovniach.
) Ak tomu tak nie je a vy ste jeden druhého zahnali do
klietky alebo žijete v stave studenej alebo aktívnej vojny, a to
všetko pod jednou strechou, hovoriť o nevere je smiešne. Ako si
môžu byť neverní nepriatelia alebo väzni?
Fakty a reakcie
Prečo nás tak veľmi hnevá posteľná nevera? Prečo chytáme jeden
druhého za krk a chceme z neho vytriasť len to jediné – Spali ste
spolu? Áno alebo nie? Prečo je práve toto tak bolestivé, keď to
nijako priamo neškodí ani životu, ani partnerstvu? Prečo potrebujete
živiť práve tento problém, ktorý polygamná časť ľudstva vôbec
nepozná?Všetko je veľmi jednoduché. Pre duševne disharmonického
človeka (strach, komplexy, „kurie oká” rôznej veľkosti a
bolestivosti, neurózy) nie sú intímne vzťahy sviatkom života, ale
barlou pre chorú dušu. Nie darovaním šťastia, ale závislosťou,
privlastnením, potvrdením vlastnej dôležitosti, oprávnenosti a
plnohodnotnosti, potrebnosti a ochrany. Preto sa tak často stáva, že
sila vzbĺknutej lásky (plus sex) je priamo úmerná tiaži neurózy,
ktorá ju porodila. Láska, to si naozaj ty sám. Aký človek, taká
láska.
Ak nevieš milovať sám seba, nemôžeš ľúbiť nikoho.
Ľúbiť seba znamená byť v harmónii s tým, ako seba vedome
formujete a prijímate. Ak nie sme schopní ľúbiť seba samých,
používame na to partnera. Naši milovaní sú otrokmi našich
strachov, komplexov, neuróz. Majú zakázané oslavovať svoj život
– môžu iba skrášľovať ten náš. Vžite sa to toho: sme
pripravení umrieť, a častejšie zabiť ich len za to, že im je dobre
bez nás s niekým iným. A vy navrhujete stavať na tomto „ideále”
šťastné vzťahy?
Radosť a sloboda
Pýtate sa – a vy, doktor, navrhujete slobodnú lásku? Láska nie je
klietka, ani dlh, ani kríž. Je to slobodné dávanie radosti jeden
druhému. Sexuálne vzťahy sú iba skrášlením, vonkajším
ukazovateľom blízkosti. Ak je sloboda a duchovné bohatstvo, bude aj
láska. Ak je závislosť a duševná nepohoda, bude milostná neuróza.
Prestaňte ospevovať alebo oplakávať lásku. Nestarajte sa o Lásku,
starajte sa o jej prameň, o to, čo lásku dáva – o seba. Staňte sa
duševne zdravým – duševne zdravý človek nemôže byť urazený
ani ponížený. Staňte sa silným a slobodným človekom. Lebo Láska,
to ste Vy sami. Súhlasím s vami, vernosť je v manželstve
dôležitá, ale nie sama osebe, ale ako znak toho, že je vo vašich
vzťahoch všetko normálne, napr. že ste sa tak rozhodli slobodne. Z
toho vyplýva, že nevera nie je príčinou na rozvod alebo pretrhnutie
vzťahov, ale podnetom na vážne zamyslenie sa nad sebou a vašimi
vzťahmi. Ak ste nedokázali akceptovať odlišnosti a slobodu partnera,
kto za to nesie vinu? A skrývať svoju neschopnosť za morálku,
spoločenskú mienku, vieru, deti atď. – to je údel duševne
biednych a duševne chorých ľudí. Pre takých ľudí vernosť
znamená: môj milovaný = moje vlastníctvo. Patríte k nim? Častou
príčinou rozchodu býva nie samotná nevera, ale morálka a verejná
mienka. Žena by možno mužovi neveru odpustila, ale morálka a
verejná mienka sa „právom” pýta: Ty mu to trpíš? A vzťahy sa
úspešne rozpadajú. Je pre vás dôležitá verejná mienka alebo
človek, ktorého naozaj ľúbite?A preto sa nestarajte o to, kam išiel
a s kým trávi svoj čas váš milovaný, ale starajte sa o čistotu,
úprimnosť a pozdvihovanie vašich vzťahov. A ak ste tomu schopní
uveriť a pre to aj k niečo urobiť, podľa viery vašej vám bude
dané. Ak sú vo vašom obvyklom obraze sveta základnými prioritami
sloboda, duševné bohatstvo a zdravie, tak podľa obrazu sveta vášho
vám bude dané. Vybrali ste si. A kto teraz môže za to, že vo vašom
živote niet nevery, je iba vernosť? Vernosť slobode, sebe, vernosť
milovanému, vernosť krásnym ľudským vzťahom. A tak každý dostane
to, čo si vybral.
@zuzkaanicka teraz ma napadla jedna prihoda...mne uz asi pre niekolkymi rokmi bolo navrhnute zo strany jednej damy,ze sa mi cuduje,ako mozem verit mojmu staremu a pustam ho kde -kade. akurat vtedy mali ist na 3 dni na Donovaly lyzovat. ze ona byt na mojom mieste ide tam na tajnasa a kukne sa na to,ci tam lyzuje s tymi chlapmi s ktorymi akoze ma tam ist.
no toto ked som si predstavila, skoro som umrela. to mam ist akoze inkognito tam a sledovat ho z dialky, akoze on bude na svahu a ja ho budem spoza kricka nenapadne sledovat? alebo v jedalni za nejakym stolom, kvetom si cupnem a budem kukat? riadne ponizujuce pre mna,ziadny chlap mi za to nestoji, ani ten moj.
tak toto sa prieci mojej povahe. natolko som hrda a nikdy v zivote by som sa k takymto praktikam neznizila.
pokial chce podvedie ma a mozem sa aj na hlavu postavit. ale aj vtedy by som toto nerobila- ist ich sledovat.
raz som tak rozmyslala co by som robila keby sa to stalo, ci by som mu dala druhu sancu, ci kopla do zadku. pokial by som ho este mala rada, dala by som sancu, clovek raz moze zist z cesty. ale viackrat nie. bolo by mi to luto, zabudnut by som mu to nezabudla,no odpustit -odpustila by som jedenkrat.
ono to aj zavisi od toho, ci to robi iba kvoli sexu a laska v tom nie, alebo sa chlapec zalubil. az je zalaskovany, je to horsie. ale je svojpravny clovek, ma svoj rozum, takze az by chcel odist - nech ide. ja sa kvackat nebudem.urcite sa mu nebudem zaliecat, prosikat, obskakovat ho len aby videl, ze som lepsia ako jeho milenka. ked chce-nech ide do prdele. ked doteraz nezistil, aky poklad mal doma a o co prichadza. 😉
ale kolko akoze zamilovanych aj tak opusti milenky a s ovisnutymi usiskami pridu ku svojej byvalej manzelke. ja by som mu dala na rozmyslenie. nie som typ, co hned po prvej nevere by ho vyhodil z domu. stat sa moze hocico. ale urcite to nebudem riesit dopredu a trapit sa niecim, co nie je -zatial. aspon si myslim.
😉
Toto som dnes citala...
Pamatam si ako si pisala ze si si na sedeniach uvedomila ze ste mali problemy a ze sa nespraval dobre uz predtym, ze ta nechal v situaciach kedy sa mal spravat ako chlap ale bol ako male decko. Pamatam si ze si bola ta sikovnejsia a zodpovednejsia ty. http://www.topsuplementy.com/acai-berry-900-tab... Ja som nepovedala, že spolu niečo majú, ale že tá sms nie je klasická sms dvoch obchodných partnerov.
@miriell mne by taka sms naozaj neprisla divna. Ale mna asi netraba brat ako vzorku naroda, moja najlepsia kamoska je muzova byvalka 😀 Co sa tyka klientov, ja som svojej uctovnicke napisala kde som a s kym a preco sa jej ozvem neskor. Ked mne niekto vola pracovne, nenaznacujem, poviem rovno, ze sa ospravedlnujem, ale mam so sebou dieta, takze ak to nie je surne, poprosim ci by sme to mohli vybavit v case xy. Klientom (ak teby by som cih tak mohla nazvat) neoznamujem kam a kedy idem, ale ak mi niekto napise co je so mnou, napisem, ze isla som s rodinou na dovolenku alebo som s muzom v kupeloch....eventualne napisem sme na dovolenke.
@emmina1978 uplne normálna sms, ved mu napísala že je na dovolenke s blizkymi pribuznými (mama sestra) že j ok a on sa potešil ja som písala podobné šéfovi. nehladaj problém kde nie je. ak máš vela času nájdi si nejaku činnosť, nie hrabanie sa mužovi v sms. ak je to vaša spoločná učtovníčka tak ju asi poznáš, vieš ako sa správa nie?
@miriell Ja mam manzela s ktorym by som teoretiky mohla chodit na dovolenku a chodim sama. To co zaujima mna nezaujima jeho a naopak. Tak v zaujme zachovania mojho dusevneho a jeho telesneho zdravia ho uz nikam neberiem. Ja nebuden vstavat o pol stvrtej a chodit na huby a on nebude vylihovat v kupeloch pri bazene. Ja si idem vyliecit telo a zresetovat hlavu do kupelov on si doma rano vstava o pol stvrtej a chodi na huby. A takmer vsetci moji kolegovia vedia, ze idem do kupelov sama a aj do ktorych kupelov idem. Ziadny sa za mnou nedostavil. Nebude to tym, ze vedia, ze by sli zbytocne? 😉 😉 😉 Ci doma zvestuju, ze som sama v kupeloch ja neriesim. Ked sa niekto ozve, ze potrebuje nieco riesit a ja mu oznamim, ze som v kupeloch. Zvycajne kazdy napise, ze mi zavidi a popraje prijemny pobyt a posle smajlika. Nespava zo mnou ani jeden.
@cecil36 @zuzkaanicka @maminuska @bubelko @959touareg
Ten klub naivnych NEKONTROLUJUCUCH manzeliek bude dobre susto pre kontrolorky 😀 😀 😀 "Vydovadeji " sa na nas ako antivakcinacne komando na ockujucich matkach. Uz sa tesim. 😀 😀 😀 Baby hlaste sa!!!! Zajtra dam zoznam cleniek. Clenstvo je dobrovolne a nicim nepodmienene 😀 😀 😀 😀
@959touareg som sa dobre povavila, ze sledovat za krickom muza 😀 Kokos mne by to bolo take smiesne, ze mna by nasiel moj muz podla zvuku 😀 Ale vazne je to pod uroven stopovat, sledovat.... a hlavne nic tym ta osoba neziska. To ako potom povie, sledovala som ta za krickom ked si lyzoval s ancou a nie s ferom?

@zita19 toto nevysvetlis 😉 nieco v podobnom zneni som tu pisala uz viackrat a nielen ja😉