Čo si o tom myslíte?
Ahojte, idem si k Vám po radu, alebo teda aspon zistiť názor ako to vidíte Vy. Mám krstnú dcéru Emu má 25 rokov - veľmi milé, pracovité dievča. Pracuje vo firme jej rodičov. Musím povedať, že firmu veľmi pozdvihla a firma sa pod jej vedením darí naozaj veľmi dobre. Pracuje aj 16 hodín denne, naozaj ,,dre'' ako kôň. Nefláka sa, cez víkendy vôbec vonku nechodí, len pracuje..Už mala aj iné pracovné ponuky, ale vždy si povie, že radšej ostane a bude viesť firmu rodičov a pomôže aj rodičom, kedže to je ich zdroj príjmu. No lenže jej vzťah s mamou je čím ďalej horší (neviem posúdiť 100% prečo a pravda bude asi tak na 50 na 50..) ale krsňatko sa naozaj snaží je fakt veľmi šikovná, milá, ľudia ju majú veľmi radi..No jej mama ju neustále poučuje, čo má robiť ako má robiť..keď sú niekde v spoločnosti tak jej povie toto si mala urobiť a toto si mala povedať..keď vyjadrí názor a mama sním nesúhlasí vynadá jej a že ako sa správa a že či je normálna a že je decko a že nech sa dá liečiť..(príklad boli sme v McDonalnde Ema diktovala čo chce a povedala 6 nugetiek a jej mamina nato 9 nugetiek..Ema neprosím si menu a jej mamina nato prosí si menu..:D možno to je banalita, ale chápete o čo mi ide ? ..no Ema má aj brata - ona tvrdí, že mama sa k nemu úplne inak správa. Opäť to neviem posúdiť, že prečo, ale je pravda, že keď sme v spoločnosti a on niečo povie tak mama ho nikdy nepodcení, vždy ho chváli a keď povie niečo on tak je to ok a ona keď povie to isté - tak je zle. Má pocit, že je niečo menej..Niekedy si rozumejú, ale niekedy sa nebavia aj týždeň..Dnes som s Emkou bola a plakala, lebo cez víkend sa s maminou opäť pochytili a tá jej povedala, nech sa dá liečiť na psychiatrii a že je jedno sprosté decko..No a dnes opäť bola v práci od rána do večera, ale stým, že uvažuje, že ide do inej práce, ale cíti sa byť aj tak zaviazaná rodičom (chodila na súkromnú školu, ktorú jej platili..) a chce im to proste nejako vrátiť..(naozaj firma vďaka nej ide lepšie ako kedykoľvek predtým..) nechce sa na nich vykašľať, ale na druhej strane sa bojí, že sa s maminou rozhádajú ešte viac a bude to len horšie..Neviem či som to napísala zrozumiteľne,odpustite mi prípadne chyby, ale trápi to aj mňa a chcem jej poradiť čo najlepšie..čo by ste poradili Vy ? Dá sa nejako prípadne zasiahnúť do tohto ,,konfliktu''?
Tak, tak, načo jej bude majetok rodičov ako píše @evkano1402 , keď napokon aj tak bude cez najhoršie len opäť vydieraná a manipulovaná rodičmi ? Veď keď je šikovná, dokáže sa zaobísť aj bez ich pomoci. Radšej možno skromnejšie a byť šťastná ako s rodinnou firmou, úverom a za pár rokov dá liečiť z depresií a za chrbtom mat deptajucu matku.
@katkami123 to je ale hrozný model rodiny. 🥺 Ako sa to dieťa - ten obetný baránok - musí chúďa cítiť? 😢
@janne318
Asi tak ako to krsňa - nechápe, prečo stále nie je dosť dobrá a ťahá 16-tky v praci a aj by sa rozdala a matka ju komanduje ešte aj pri tom koľko si ma dať kuracích nugeriek k obedu… a keď nie je podľa matky, patrí na psychiatriu.
@oli18
To je dobrý nápad, nech sa Emka pred vsetkymi opýta milej potencionalnej švagrinej ako mieni ona a jej rodicia prispieť a akým dielom k ich spolužitiu s jej bratom, keď ona ma brat úver. Snáď aj z jej strany pôjde o rovnaké imanie koľko dá aj jej brat na ich spolužitie 😀
@alexas56 pracovat v rodinnom podniku je tazke a hlavne s ludmi povahovo ako Emina mama. Cokolvek urobi,nic nebude dobre a dostatocne. Byt Emou,idem si svojou cestou. Pomohla im iz dost,ak im rozbehla firmu. Je nacase mysliet na seba,lebo tieto rodinne vztahy jej znicia aj sukromny vztah,ak raz bude mat partnera. Najlepsie je uplne sa financne odstrihnut od rosiny a ist si svojou cestou,budovat si svoju karieru.

1) Neriesit majetok rodicov. Vobec. Nech ho aj ma ta svagrina cely, nech ho daju na charitu, prepiju, to je uplne jedno. Ona nech ale ze vobec neriesi majetok. Ma len to, co si sama zarobi. Idealne nie v rodicovskej firme, lebo aj tie peniaze..no rodicia si budu mysliet, ze aj tie peniaze su vlastne ich.
To je zaklad. Ak toto zvladne, moze ist dalej.
Nielen jej mama nie je ok (ano, narcis, k jednemu sa sprava tak, k druhemu uplne opacne) ale pozor otec. Nic o nom nepises. Bude "seda eminencia". Vsetko schvaluje, pod zamienkou "rodina nadovsetko, len nech je pokoj..." a mama si je toho 100% vedoma, ze otec, jej manzel ju nikdy nebude napominat, korigovat.
2) Presne ako pise katkami123. Verit jej. Staci aj ked je bude co len jediny clovek verit. Lebo predpokladam okolie z nej robi precitlivelu a neschopnu.
3) Rovnako ako otec, pozor na spolocnych znamych, tety, sesternice, susedia...
V pokoji a klude, nech sa s nimi "rozluci" pretoze nebudu na jej strane, nepochopia, neuveria...Ale to nevadi, ona nech si ide dalej svoje.
No a prerusit kontakt...pretoze toto nema riesenie...hoci to nerada pisem, mama ju stale bude chciet mat pod kontrolou, potrebuje ju, nielen kvoli firme, uzitku, ktory z nej ma, mama ju potrebuje aj kvoli bratovi (vidis, uz chcu aby brala uver a vyplaca bracha). Vobec to nemusi robit a nikoho vyplacat. Ak zabudne na majetok rodicov, v konecnom dosledku bude bohatsia a hlavne v poriadku.