icon

Čo všetko spadá do výživného?

4. nov 2019

Ahojte, s ex sme spisali rodicovsku dohodu, kde bola stanovena aj vyska vyzivneho. V jednom bode je napisane, ze mimoriadne vydavky platime napoly.
Za mimoriadne vydavky povazujem napriklad plavecky vycvik, alebo skolu v prirode.
Moja mama mi zase kaze, aby som mu posielala doklady aj o kupe naprillad mikiny, nohavic. Aby mi preplatil polovicku.
Co vladtne spada do vyzivneho? Mozno som hlupa ja, ze nepytam, ale xase vyzivne 200e je dost aj na take zakladne oblecenie a prejest to nepreje.

Strana
z4
macka1245
14. aug 2020

Snáď nebudem rozoberať snáď skym mám dcéru a dcére nekupujeme nič len jeho synovi najviac jej kúpila moja sestra a moja mama veci lebo ja jej nemám zcoho kúpiť keďze sa používajú aj moje peniaze na jeho syna

macka1245
14. aug 2020

Toto čakám je priatelova krv a hento druhé ste si nevedeli vyrátať? Veď to druhé mám z predošleho vzťahu

dskjhfdlkdjhl
14. aug 2020

@macka1245 No, raz pises, ze idu na vyzivne aj Tvoje peniaze, raz , ze Ty nemas peniaze, raz je to jeho krv, potom nie je. Si najskor ujasni suvislosti a potom tu vypisuj tie fantasmagorie. Ale je to jedno, v kazdom pripade, treba aj robit a zarobit a potom plodit a nie cakat, ze sa o Teba niekto postara.

veronikaszabova
14. aug 2020

@macka1245 my sme si mali vyratat 🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂
Ty nebudes z tych chytrejsich.
@dskjhfdlkdjhl skoda reci 😂🤷‍♀️🙈

stela01
14. aug 2020

@macka1245 nič to nemení na tom že 100€ na 12 r je malo !

dskjhfdlkdjhl
14. aug 2020

@macka1245 My naozaj nepotrebujeme pocitat, s kym si si kedy skocila, nam je to fuk. Hlavne, ze Ty vies, s kym a kedy a vies sa o vysledok postarat.

amelie2017
14. aug 2020

Ach jaaaj, na predporodnych kurzoch by mali radsej vyucovat financnu gramotnost ako masaz hradze.
Mate 100€, nemate z coho plienky kupit, ale ides mu kupit novy telefon..

sense
14. aug 2020

@veronikaszabova tiež som začala počítať, takže dieťa moc plánované asi nebolo, na jednej strane píše ako mu dopraje a ma ho rada ako vlastného a potom jej to vadí... A tiež neviem kto odkladá kocar cez 10rokov a paradoxne ešte muž a nie žena... Túto bude toho viacero mimo pravdu

stela01
14. aug 2020

@amelie2017 masáž hrádze 😂🤦🏼‍♀️

damtiporiti
14. aug 2020

@macka1245 až ta aj tento nechá, budeš aj za tých 100€ potom rada. A tiež budeš z neho drankať navyše, ako aj jeho ex.

damtiporiti
14. aug 2020

@amelie2017 to by bolo treba už na základnej, rovnako ako zdravý úsudok a sexuálna výchova. Aby si tu potom babenky nerobili decka s prvým, čo povie že včas vytiahne a potom sú strašne prekvapené, keď príde realita.

lucinkab
14. aug 2020

Osatenie,strava a drogeria spada do vyzivneho

stela01
14. aug 2020

@lucinkab nemusí - môže tam byt poistenie , šetrenie , krúžky , kultúra ..... doprava

maciatkolulu
14. aug 2020

@macka1245 prosím ta aké tvoje peniaze? Rodičak? Na dcéru nes dostávaš výživné? Nechápem ako môže 20 ročne žieňa čakať iu druhé s ďalších chlapom. Tvoja matka by sa viac ako do cudzieho výživného mala starať o výchovu vlastnej dcéry.

damtiporiti
14. aug 2020

@macka1245 a to prvé má niečo cez rok a druhé čakáš s iným? Ty budeš tiež kvietok.. A to je ten na fotke? No terno, ti poviem.

macka1245
14. aug 2020

Na tej fotke čo je somnou je môj priateľ ktorý platí na malého 100€ a to snim čakám druhé a bolo to naplánované nebudem tu rozoberať to čo nechcem

stela01
14. aug 2020

@damtiporiti zas nebudeme súdiť podľa foto ! Každý sme nejaký . 😉🍀
Skúsme podľa činov . Zatiaľ mu to nejde no .

cacianka
14. aug 2020

Je to smutne a ťažké, ale tvoj partner si ma urobit tolko deti kolko zvladne uživiť a zabezpecit prijem aby ich mohol uživiť.
Kde zije jeho ex a ako sa dohodne s rodicmi je jej vec.ak nie je dobre postarane o ich syna, alebo brani stretavaniu tak to rieste u koliznej a cestou súdu

ukulela
15. aug 2020

@macka1245 si si tu zavarila a ukázala sa .... Tvoj chlap si ma urobiť toľko detí, koľko zvládne uživiť. Keď vám nevychádzajú prachy, tak pre jeho dasa ste plánovali spoločne dieťa? Najmä, keď tam máte ešte ďalšie mimino? ináč operujes tu tým, že je ti treba kúpiť nový kočík, nové to, a že nebudeš chodiť v starých veciach ku doktorovi. No, moja, Vyhovijuci kočík zoženies za pade aj v Bazoši a ku doktorovi ti stačí jedna nová supravicka. A keď máš špinavé veci, znamená to, že nevieš používať práčku. A že si ty nevieš za viac ako rok poriešiť výživné je tiež tvoja chyba. A že ideš malému kúpiť tlf? Len len tvoja sprostost, keď nemáte čo doma do úst.

macka1245
15. aug 2020

Ja riešim aj som riešila to snim výživné len ako ho mám dostať na testy keď sme už v kontakte spolu není a vôbec o dcéru záujem nemá tak moja chyba to není keďže čakám na súd

sense
15. aug 2020

@macka1245 to si mala riesit hned po narodeni nie az ked ma dcera 1,5roka a sud by mu testy prikazal....a takisto z jedneho "vztahu" do vztahu a hnef tehotna....planovane rodicovstvo vyzera inak.... a kocik kupis aj z bazaraaj vsetko nevyhnutne ved dostanes aj porodne... a ked nemam na chlieb nekupim dietatu mobil.... financna gramotnost je asi pojem neznami... mas 20r jedno dieta s otcom neznamim, druhe na ceste...

ukulela
15. aug 2020

@sense presne, 20r, dve deti s dvoma chlapmi a hubu plnú samých skvostov.... Čo myšlienka, to perla. OK, je mladá, neskúsená, možno aj životom bitá, však sa spamätá a život ju prinúti názory korigovať... Btw. To nebolo zo vzťahu do vzťahu. Písala, že priatel bol na dna testoch a vylúčili otcovstvo. Takže v jednom čase spala s oboma. To nepochopím.

sense
15. aug 2020

@ukulela to som nepostrehla ale tak to tiež o všeličom svedčí keď treba hľadať kt je otcom

macka1245
17. aug 2020

Za prvé riešila som riešila som to po narodení a na súd som to už dala od vtedy ešte keď nemala 1,5roka a za druhé nespala som z dvoma už som to riešila tak že pôjde na testy 5 krát som volala a objednávala a vykašľal sa na to tak som to začala riešiť ináč a už je to podané na súde a za tretie keďže má dcéra 1,5r a čakám z iným dieťa tak to čakám z priateľom nechápem čo vy zas riesite spoznala som sa z priateľom a už som bola tehotná 7.7.2018 som sa z priateľom čo je na fotke som sa spoznala keďže som už bola tehotná a čo vás je do toho či som ja spala alebo nespala z iným chlapom keď som spala len z priateľom stim na fotke a no a čo že čakám druhé dieťa snim čo vy mňa sudite aj keď mám 20r tak som dospela a bývam z priateľom a z dcérou keďže on ju berie ako vlastnú a je snou od narodenia nebudem tu ja písať a sú aj také baby ktoré sa nevedia vôbec postarať a sú ich decká v deckom domove a ak nedivate správy tak 11r porodila decko a neplnoleta tak nechápem čo vy riešite

macka1245
17. aug 2020

A jej biologicky nemá o ňu vôbec záujem a priateľ sa o dcéru stará od narodenia a takých chlapov je málo

Strana
z4