icon

Čo znamenajú zmeny v správaní našej mamy?

7. júl 2024

Naša mama robí zvláštne veci.. Topánky nám smeruje špičkou smerom k dverám. Aj všetky topánky v botniku tak nastavila. V izbe ma nastavene roztvorene nožnice smerom k dveram. . Mam pocit ze jej to niekto poradil a ze to niečo znamená. Píše nám do kalendára rôzne odkazy píše nám sms aj keď sme doma a ona je v izbe.. Typu ty moja myška aj vojnu si vyhrala a boje volov zo záchodov.alebo božia milosť je k spaseniu potrebná pre každého nie iba pre jedného. Toto už vie každá kačka tak je veľká naháňačka a potom z toho hnačka. Myslím ze tam je dačo v neporiadku. Nemá záujem o bežné veci ako je varenie upratovanie. Ma zle nálady je urážliva pre nič. Dá prednášku ze si necítime matku pritom každý jej skáče okolo zadku.

Strana
z2
tmonika
7. júl 2024

Nemá nejakú psych. dg. Boli ste s ňou príp. bola si sa poradiť s niekým? Áno podobné veci robí hocikto, na lepšie energie atď., ale s rozumom, toto nevyzerá, že je všetko ok, skúste to podchytiť s lekárom. Prípadne keď spolu komunikujete reaguje normálne? Nevšimla sisi nič neopytala si sa jej čo znamenajú tie sms, aká bola odpoveď?

autor
7. júl 2024

@tmonika pravdepodobne ma nejakú psych dg. Ale ona tvdi ze je zdravá. Nereaguje normálne nekomunikuje lebo je urážliva pohneva sa a zavrie v izbe. Jej sms? Zasmeje sa a nedá odpoveď prečo také píše

zuzudrnda
7. júl 2024

Dala by som vyšetriť štítnu žľazu. Tá vie tiež urobiť depresívne, plačlivé a urážlivé stavy.

autor
7. júl 2024

@zuzudrnda to je to ze k lekárovi ju nedostaneme.. Ona je v poriadku my sa mame dat vyšetriť.. To tvrdi

zuzudrnda
7. júl 2024

Ani na preventívnu k všeobecnému? Skúsila by som sa s dr pozhovárať. TSH vie zobrať aj on

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
7. júl 2024
tmonika
7. júl 2024

Ona povie, že je v poriadku, skús skočiť za obvodným, ono ak je to niečo, čo vyzeral, že je, treba to podchytiť, aby nebolo horšie,

autor
7. júl 2024

69..posledne 4 roky sa začala tak správať a akoby sa to stupnovalo.. Viac zvláštne. Napr. Tie odkazy píše posledny pol rok

taynee
Odpoveď bola odstránená
mandzula
Autor odpoveď zmazal
luccija
7. júl 2024

Určite nie je v poriadku riešte to.Chod za obvodnou a porad sa zatiaľ bez nej.Nevies čo sa jej odohráva v hlave a čo spraví.

jaskolka
7. júl 2024

Zrejme u nej začína(alebo už aj sa rozvinula) nejaká psychická porucha, demencia, alzheimer, a podobne. Nie je to určite normálne správanie, potrebuje dobre vyšetrit u odborníkov, nasadiť možno aj liečbu, liekmi sa dá do istej miery ešte "udržať" dobrý stav u ľudí,aj keď je to v podstate nezvratný proces.

mantilka
7. júl 2024

Choď sa porozprávať s jej obchodnou lekarkou a popros lekarku, aby ju pozvala na preventivku.

mojenko23
8. júl 2024

Skúste malý test. Nakreslite kruh a nech doň vpíše čísla od 1 po 12 amo na hodinkách. Moja mama napísala tie čísla pekne do radu. Ďalšie bolo, že má nakresliť štvrorec. Nakreslila čosi čo bolo skôr šesť uholník. Potom som jej čítala dlhý test a mala zaklopať keď počula písmeno a. No ani ťuk. Takže jasný alzheimer. Mama má 86 rokov. Ten test mi dala lekárka. Ukecala som ju, že mi volala všeobecná a má ísť na preventívku. Išli sme na krv a dala mi ten test. Doniesli sme ho keď sme išli na kontrolu. Skúste, sú na to lieky čo postup aspoň tlmia aj keď nezastavia.

taynee
Odpoveď bola odstránená
mojenko23
8. júl 2024

@taynee aký je deň, mesiac, alebo rok? To nevie. Stále máme jeseň. Jediný kalendár som ja. Ak som doma, tak je víkend, ak nie som doma, tak je pracovný deň. Ak niečo odloží, tak sama priznáva, že to je také malé prekvapenie, lebo si to už nepamätá. Jej telefón sme hladali rok. Už sme si zvykli. Ešte šťastie, že manžel je s ňou cez deň doma. 🙂

ktochytavzite
8. júl 2024

Skúste cez Ados vys krvi ,žiadanky nech lekár pošle vám alebo si vyzdvihnete u lekára dohodnete sa na odbere krvi a objednáte ados sestru,ta príde k máme domov asi s tým ze aj ty budeš musieť byť doma a vezme odber priamo doma,možno takto aspoň tu krv naplánujte.

daseng
8. júl 2024

Moja mama mala podobné stavy, s pribúdajúcimi rokmi sa to zhoršovalo a bolo konštatované, že je to starecká demencia

katulkakata
8. júl 2024

Schizofrénia,alebo bipolarna porucha maybe

taynee
Odpoveď bola odstránená
margotka17
8. júl 2024

Nedala sa k nejakej sekte či inému náboženstvu?

autor
9. júl 2024

@margotka17 nikam nechodi

andy_sixx24
9. júl 2024

@margotka17 presne toto napadlo aj mňa či sa nepridala k jehovistom, oni sú takto pošahaní

autor
9. júl 2024

@andy_sixx24 nikam nechodi

derdia
9. júl 2024

Smer psychiater... Moze sa zabiť, alebo aj váš... Toto je sakra vážne... Nema to z realitou nič spoločné.

derdia
9. júl 2024

A to doteraz ste ju nechali tak?

andy_sixx24
10. júl 2024

Ako viete? Predpokladám že nie ste s ňou 24/7

andy_sixx24
10. júl 2024

Každopádne to riešiť so psychiatrom rovno

brendaa
10. júl 2024

Da sa skontrolovať na aké stránky chodí v rámci internetu?

Strana
z2