Cudzia matka mi vyfackala dcéru
Rozmýšlala som, či napísať tento príspevok.. no nakoniec som sa predsalen rozhodla, že tak urobím.
Podelím sa s vami o moju dnešnú skúsenosť, z ktorej ma ešte teraz od jedu trasie..
Dnes som si s mojou dcerkou (3roky) a mojou maminou urobili taký babský deň.. Išli sme do OC do FunnyLandu (v Trenčíne).. Dcerka sa tam krásne hrala, bláznila, našla si tam kamošky, s kt.sa hrala.. S mojou maminou sme sa pri nej prestriedavali.. Potom moja mamina išla domov a zostala som tam ešte s dcerkou.. Sedela som pri stole, dojedala po dcerke hranolky.. pričom som ju stále očami sledovala, kde je a čo robí. V danú chvilu bola pri guličkách a zrazu som uvidela, ako nejakému malému chlapcovi capla po tvári. Tak som sa hneď postavila, že idem zakročiť a vysvetliť jej, že to nesmie robiť a dohovoriť jej..
Lenže kým som k nej prišla, tak prišla matka toho malého chlapca a začala húkať po mojej dcérke a brutálne ju prefackala po tvári!!!!!!! Dcerka začala velmi plakať , bola v obrovskom šoku až sa z toho pocikala. Matka hneď na mňa vyletela, že prečo si nestražim svoje dieťa (pričom ani ona nebola v danú chvilu pri svojom ročnom synovi) a ja som si síce svoju dcerku z dialky sledovala, no nestihla som zakročiť.. Ja som sa jej za dcerkine spravanie ospravedlnila a mrzelo ma, že capla jej synovi.. Ale ako si môže dospelá žena, ktorá má 3deti dovoliť niečo takéto voči cudziemu dieťaťu??? Samozrejme hneď som na ňu vyletela, že čo si to dovoluje, a mala to riešiť inak a nie tak, že mi začne fackať a biť malé dievčatko po tvári!!! Hneď som začala baliť veci, ukludňovať svoju dcerku, ktorá stále plakala.. Všetci neveriacky krútili hlavou a nik nechápal, že takéto niečo si niekto dokáže dovoliť. Naozaj velmi velmi velmi som v duchu predýchavala, čo urobila.. Mala som 100chutí ju tam vyťahať za pačesy a jednu jej vraziť. A môj slovník v mojich myslienkach na ňu tiež nebol zrovna pekný. Nakolko som si uvedomovala, že mám pri sebe dcerku a je tam ďalších XY detí a nieje vhodné jej to akýmkolvek spôsobom "vracať" , kedže sme boli v detskom zábavnom parku.. Zmohla som sa iba na to, a povedala jej, že je CHUDERA a môže sa hambiť za to, čo urobila. Lutujem jej deti, keď takáto MATKA dokáže takto zaútočiť na cudzie malé dieťa, čo potom robí doma s tými svojimi ,keď náhodou "neposlúchajú"? Nejaký pán sa na to nemohol tiež pozerať, vstal a tiež jej išiel slušne vynadať.. V šatni prišli za nami ešte nejaké mamičky, čo boli tiež velmi zaskočené z jej konania. Tá chudera nemala ani tolko chochmesu príšť sa ospravedlniť. Bola tam aj s mužom, ktorý sa za ňu evidentne dosť hambil.
Obsluha tohoto podniku bola velmi zlatá a milá, a velmi ich mrzelo , čo sa stalo.. doniesli dcerke kinderko a dali nám gratis poukaz na 1vstup k nim.
Určite sa tam ešte vrátime a nezanevreme.. Takéto psychicky labilné matky môže ktokolvek stretnúť kdekolvek.. (pevne verim a dúfam,že si tento prispevok snáď konkrétna osoba prečíta a zamyslí sa nad sebou). A áno, dcérke som samozrejme dohovorila, že detičky sa nebijú..
@moonlight1210 čítaš ? Autorka išla hneď zakročiť, aby upokojila situáciu, dcérke dohovoriť že sa cápat nesmie, chlapčekovi ospravedlniť aj jeho matke, ale agresorka vyfackala dievčatko okamžite,
Ešte aj doma dcérku ukludnovala a vysvetlila že deti a nikto sa necape.
A ešte nemôžem prehliadnuť to, ako niektoré označujete to dievčatko za nevychované. Veď vy predsa nemôžete z jednej situácie, kedy niekoho capla po tvári usúdiť, že je hneď nevychovaná. Ako prepáčte, ale vy keď máte napr 6 dní v týždni dobrú náladu a na 7 sa vytočíte tiež to hneď spaušalizujeme, že ste agresívne psychopatické choleričky? A to hovorím o dospelých ľuďoch ktorí vedia ovládať svoje emócie.. dieťa v jej veku sa to ešte stále len učí, alebo čakáte že bude v 3 rokoch neomylná a bude perfektne zvladať situácie? Hlavne že to nevie zmija ktorá ju sfackovala, tá je vlastne chudiatko, a autorka s jej dcérkou sú najhoršie lebo jedna v detskom kútiku dojedá hranolky a druhá TROJROČNÁ capne dieťa po tvári 🤦♀️ hanbite sa !
No do kutika uz nepachnem😃 niezeby sme niekedy v nejakom boli, presne pre toto. Uz na ihrisku mi syna furt obijaju deti. keby mi ho ale prefacka dospela zena, sa tam pocikan spolu s nim a ju zabijem asi. Nepredstavitelne pre mna naozaj.
Rieste to, ako musite, hlavne aby dcera nemala dlhodobu traumu
@sickynickyobsadene ja si nemyslim, ze ma nevychovanu dceru. Mam tiez 3 rocnu, tiez zavse bratovi drbne po hlave, dokonca aj mne minule. Aj napriek vysvetlovaniu. Je v takom obdobi, vela vysvetlujeme a aj napriek tomu sa zavse stane. Vobec nieje nevychovana. To je uplny hardcore co sa tu spustil na chuderu 3 rocnu preboha. A uplne by stacilo netrepat rocne mimino medzi starsie deti. Tak malo stacilo. Ja ked som bola so synom prvykrat v jaslickach, pozriet sa, dovolili mu pohrat sa s detmi. Jedno dievcatko ho vytrieskalo po hlave lopatkou. A to sme sedeli par centimetrov od nich ja a aj 3 ucitelky. Proste sa zacali natahovat o hracku a kym ktorakolvek z nas stihla zareagovat uz mal lopatku n ahlave. Bola som natolko pricetna, aby som ju tam nezacala fackat. Su to deti. Taktiez ked sa kamarat zahryzol synovi do nosa tak, ze mal odtlacky zubov este tyzden na spicke nosa. Mozno nebolo treba vela a bol by mu z neho aj odhryzol. Taktiez som bola natolko pri zmysloch, aby som ho zato neprizabila. Ospravedlnil sa, jeho mama mne a hotovo. Su najlepsi kamosi dodnes. Mamicka ked chce mat zo svojho dietatka nedotknutelny diamant tak nech ho nevodi do detskych kutikov. Zo strany maleho dievcata k tomu miminu neslo urcite o ziadne nasilie. Oni sa tak proste v tomto obdobi spravaju bezne. Opakaujem, nieje to ok ale riesenie by bolo dohovorit, nie fackat. A uz vobec nie namiesto svojho cudzie. 🤯 A este nieco, ja som ta neurazala. Napisala som ti, aby si sa nestrapnovala, je to pre tvoje dobro.
@annelise17 vsimni si to ako označili tu matku, nie len ako jej dieťa. A capnutie po tvári=facka.
@sickynickyobsadene no ja neviem, ale ja si capnutie po tvári predstavujem inak ako cielene vylepenú facku, a keby to teda aj je to isté, čo podľa mňa nie je, tak furt je iné "facka " od trojročnej ročnému, ktorý tam sám nemá čo robiť a facka trojročnému decku od dospelej ženy.
@mirka438 ako som sa strápnila ja?neočakávam odpoveď. Autorka písala o pediatria,upsvare,akom si článku,neviem či aj do novín chce ísť,ale ja sa strapnujem.
A vôbec aj tá matka možno mala slabú chvíľku v danú chvíľu,nie len to dievča.
@sickynickyobsadene obhajujes neobhajitelne, sorry. Ked je vsetko tak, ako pise autorka, tak ta psychopatka by mala mat zakazane priblizovat sa k cudzim detom. A to kludne aj sudne. NIEJE TOTIZ NORMALNE AKOKOLVEK SA DOTYKAT CUDZICH DETI
Zaujímavé. Keď tu bola pred časom téma, že sestra zbila svojho brata po zadku, že si týždeň nesadne, lebo sa vysr...l na trampolínu, tak väčšina stála za ňou, že dobre urobila, chlapec sa naučí správať. A tuto zrazu už keď cudzia matka bije iné dieťa, tak to v poriadku nie je 🤷♀️ (iba konštatujem a zamýšľam sa, kde je hranica toho "povoleného" bitia)
@mirka438 tak prosím,ženu ktorú nepoznáš si oznacila za psychopata.👏 Či ty nie si autorka náhodou.
@nekonecna_katastrofa matne si nieco spominam ale nereagovala som na tu temu,... chlapec bol ale ovela starsi a tam bolo toho ovela viac, dobre si pamatam?
@sickynickyobsadene to nemyslíš vážne, ideš zrovnávať prežívanie a vyhodnotenie emócií a situácii u malého dieťaťa a dospelej ženy.. takže napr ja keď budem mať PMS môžem si prísť vykopať k tebe domov nervy, dám ti dve tri facky, nabudúce zas ty mne a takto si tu budeme žiť. To je ok? Veď si predstav situáciu, ako napr. tvoje dieťa zúfalo plače pri nástupe do škôlky, lebo sa bojí, že ho tam necháš a už sa nevrátiš. Predpokladám, že ty keď nastupuješ do novej práce tak sa nedržíš zubami nechtami zábradlia a neroníš krokodílie slzy zo strachu, že už nikdy neuvidíš napr muža, ktorý ťa tam doviezol...toľko asi k rozdielom medzi deťmi a dospelákmi.
@moonlight1210 a je niekde napísané že svoju dcéru nepoucila? Že jej nikdy nepovedala a nepovie "detom sa neubližuje"? Môj syn kedysi dávno v 3rokoch kusol svoju sestru do prsta, ja som mu povedala že sa to nerobí.. či mala som ho vyfackat aby ženy na MK mali dostatocny pocit ze mu to bolo vysvetlené?
@sickynickyobsadene vieš ona dospelá v slabej chvíľke možno mohla na malú navrieskať, ani to totiž nie je ok a štandard vrešťať po ľuďoch, ale stále to nie je tak obrovský zásah do ľudskej integrity a dôstojnosti ako akýkoľvek fyzický útok. Tá žena si to má uvedomovať. To dieťa si to ešte uvedomovať nemusí, treba ho to rešpektujúcim spôsobom naučiť
Presne to je problem kutikov a ihrisk, ze vela matiek ich berie ako odlozenie dietata a cauko. Ani jedna ste nedavali pozor. To vyfackanie sa mi moc nezda, kazdopadne nemal tam byt ziaden fyzicky kontakt. Trestne oznamenie ak nema dieta nasledky…myslim, ze skor ty z toho budes mat opletacky, dokazovanie a podobne, mne by to za to nestalo.
Trestne oznamenie je na mieste. Nechapem, ako niektorym z vas pride v poriadku, ze niekto prefacka dieta. Predstavte si, ze niekto prefacka vas? To by vam prislo normalne? Este by som tu kauzu medialne rozmazala - aby zeny vedeli, ze deti sa nefackuju. Inak ak je toto pravda a zena prefacka cuzie dieta - tak to ani nechcem vediet co robi doma. Da sa to riesit aj inak.
Nie, ze napadne dieta az sa pocika 🙄 zenska blazniva!
Zaujalo ma ako niektore oznacujete 3rocnu za agresivnu bitkarku. Kludne mohla takto zareagovat po prvykrat a az po vyhroteni situacie. Viem si kludne predstavit ze viackrat poziadala chlapceka aby jej gulicky nebral, napr. poprosila, alebo sa odtiahla atd. A ked to nepomohlo a mamka co by sa jej zastala nebola v 1m dosahu, rozhodla sa poriesit to rucne. Bezny konflikt medzi detmi, ktory mohla dana mama vyriesit tak ze vezme a ukludni svojho chlapceka a pocka na prichod mamky dievcatka, s ktorym si veci slovne vyjasni. Bit cudzie dieta z akehokolvek dovodu je jednoducho cez. Tiez sa tu vyskytuje dalsi zaujimavy nazor, ze deti sa bit nesmu (dieta vs dieta, ani dieta vs dospely), ale ta ista osoba zaroven doda ze ona by v tej situacii zasiahla proti fackujucej matke fyzicky (fackou, sklbanim vlasov atd) co si v praxi tiez neviem predstavit aky zmatok musi mat dieta v hlave, ked by matka dievcatka sfackala matku rocneho chlapceka, a potom dcerke doma vysvetlovala, ze bit sa nema..
@lucky_k Áno, bol starší, áno rodičia nevychovávali ako mali. Tak sestra to vzala do svojich rúk a strieskala ho, že si týždeň nesadne. Nič to nemení na tom, že vtedy ktorá sa vyjadrila, že cudzie dieťa sa nebije, bola označená za liberálnu matku. Tak sa len tak zamýšľam, že od koľko rokov sa biť smie a v akom vzťahu má byť bijúca osoba a dieťa, aby to už bolo ok a koníkovská komunita to schválila 🤔 (ak si spomínam dobre, vtedy väčšina bola za bitku pre nevychovaného chlapca)
@sickynickyobsadene preco by som mala byt autorka prosim ta? 😀 Zaspala si a snivas?
@lucky_k nemyslim si, ze by podavala TO ak by sa situacia stala inak, ako popisuje. Pretoze to by sa dost rychlo dokazalo. Nemyslim, ze niekto chce robit zo seba klamara verejne. A mozno ziadne TO nakoniec nepoda, je mozno len vytocena a hovori z nej hnev, ktory o par dni opadne. Pisali tu uz zeny, ze tomu veria, ze maju same skusenoat kedy sa dospely choval neadekvatne k dietatu. Nieje to ziadne scifi
Mňa by normálne zaujímalo, čo by ste mnohé robili, keby takáto žena dala tri facky vášmu dieťaťu lebo ho pri hre udrelo. Predpokladám že by ste sa jej poďakovali že Vám vychováva dieťa.
Čím ďalej tým viac si myslím že niektoré tu len striehnu na takéto témy, len aby si mohli kopnúť do inej ženy, ktorá sa kvôli niečomu trápi
@annelise17 prepac ,ja mam tri deti ale ni jedno nebije a nikdy nebilo cudzie,cize bude je zle vychovana alebo ma komplex jedinacka.Takze ano ma nevychovane decko tiez.Takze najskor nech si ona prehodnoti svoju vychovu. Ja neznasam deti co biju ostatne,su to otrasne deti.
@lenkavalova tie ti maximálne povedia, že su dokonale matky, vždy sú 100%casu pri svojom dieťati, ich dieťa dokonale nikdy neurobí nič zle, posluchne na prvé upozornenie od 2mesiaca života, takže im by sa taká situácia nemohla nikdy stat.. jaj a ešte do kútikov nechodia, lebo to je tam samy bacil, hranolky ich deti nikdy nenechali, lebo na také nezdravé jedlo nikdy ani len nepozrie, takže by nikdy nedojedali.. 🤷 mk znesie..
@mirka438 na fcb mám meno verejne, ak by to bolo inak, hanbu by som si verejne nerobila
@lasoli ja zas poznám deti, ktoré sú vychované veľmi dobre a stalo za, že v tak nízkom veku niekoho capli. Akože to, že tvoje deti to nikdy neurobili je super, to neznamená ze automaticky všetky deti, ktoré niečo také urobia sú vlastne pomaly potenciálni kriminálnici, okamžite zlá nevychovaná časť spoločnosti.
@annelise17 ešte nemá deti z hniezda von, nemá vyhrané
Mňa by ten video záznam zaujímal.
Prefackat dieťa,dať mu tri facky....
Čo by som robila?zavolala políciu rovno tam.
A k tomu,že čo moje deti robili,nerobili.
Svoje deti som v kútiku samé nenechala nikdy.
Nie som úzkostlivo matka. Skôr som ich strážila,aby iným neublížili....
Lebo teraz je výchova skôr o Tom,že môjmu dieťaťu sa nič nesmie stať. Ale výchova je,že ani moje dieťa nesmie urobiť nič iným.
@lasoli ja mám rada všetky deti, aj tie, ktoré boli zlé na moje dieťa, pretože oni za to nemôžu. Nemám rada otrasných hrozných dospelákov, čo vidia ako ich normálne dieťa napr caplo druhé a ich to vôbec nezaujíma alebo naopak, presne ako v tomto prípade, reagujú ako nejaké opice v pralese a útočia na nevinné slabšie bytosti.

@malasandrika
@mirka438 vy dve ste o čo lepšie,keď urazate.
Ja som sa vyjadrila na autorku ,pretože ma neskutocne vytočilo ako na ňu napísala, že aká potom je matka,či nemlati svoje deti, a ku tomu sa pridali druhé matky.
Dotyčná sa nevie brániť,o tejto diskusii ani nevie.
Autorka má nevychovanu dcéru.
Ale ja som obmedzená a strapnujem sa 👌
Pozrite sa na seba.