icon

Cudzia matka mi vyfackala dcéru

28. dec 2022

Rozmýšlala som, či napísať tento príspevok.. no nakoniec som sa predsalen rozhodla, že tak urobím.
Podelím sa s vami o moju dnešnú skúsenosť, z ktorej ma ešte teraz od jedu trasie..
Dnes som si s mojou dcerkou (3roky) a mojou maminou urobili taký babský deň.. Išli sme do OC do FunnyLandu (v Trenčíne).. Dcerka sa tam krásne hrala, bláznila, našla si tam kamošky, s kt.sa hrala.. S mojou maminou sme sa pri nej prestriedavali.. Potom moja mamina išla domov a zostala som tam ešte s dcerkou.. Sedela som pri stole, dojedala po dcerke hranolky.. pričom som ju stále očami sledovala, kde je a čo robí. V danú chvilu bola pri guličkách a zrazu som uvidela, ako nejakému malému chlapcovi capla po tvári. Tak som sa hneď postavila, že idem zakročiť a vysvetliť jej, že to nesmie robiť a dohovoriť jej..
Lenže kým som k nej prišla, tak prišla matka toho malého chlapca a začala húkať po mojej dcérke a brutálne ju prefackala po tvári!!!!!!! Dcerka začala velmi plakať , bola v obrovskom šoku až sa z toho pocikala. Matka hneď na mňa vyletela, že prečo si nestražim svoje dieťa (pričom ani ona nebola v danú chvilu pri svojom ročnom synovi) a ja som si síce svoju dcerku z dialky sledovala, no nestihla som zakročiť.. Ja som sa jej za dcerkine spravanie ospravedlnila a mrzelo ma, že capla jej synovi.. Ale ako si môže dospelá žena, ktorá má 3deti dovoliť niečo takéto voči cudziemu dieťaťu??? Samozrejme hneď som na ňu vyletela, že čo si to dovoluje, a mala to riešiť inak a nie tak, že mi začne fackať a biť malé dievčatko po tvári!!! Hneď som začala baliť veci, ukludňovať svoju dcerku, ktorá stále plakala.. Všetci neveriacky krútili hlavou a nik nechápal, že takéto niečo si niekto dokáže dovoliť. Naozaj velmi velmi velmi som v duchu predýchavala, čo urobila.. Mala som 100chutí ju tam vyťahať za pačesy a jednu jej vraziť. A môj slovník v mojich myslienkach na ňu tiež nebol zrovna pekný. Nakolko som si uvedomovala, že mám pri sebe dcerku a je tam ďalších XY detí a nieje vhodné jej to akýmkolvek spôsobom "vracať" , kedže sme boli v detskom zábavnom parku.. Zmohla som sa iba na to, a povedala jej, že je CHUDERA a môže sa hambiť za to, čo urobila. Lutujem jej deti, keď takáto MATKA dokáže takto zaútočiť na cudzie malé dieťa, čo potom robí doma s tými svojimi ,keď náhodou "neposlúchajú"? Nejaký pán sa na to nemohol tiež pozerať, vstal a tiež jej išiel slušne vynadať.. V šatni prišli za nami ešte nejaké mamičky, čo boli tiež velmi zaskočené z jej konania. Tá chudera nemala ani tolko chochmesu príšť sa ospravedlniť. Bola tam aj s mužom, ktorý sa za ňu evidentne dosť hambil.
Obsluha tohoto podniku bola velmi zlatá a milá, a velmi ich mrzelo , čo sa stalo.. doniesli dcerke kinderko a dali nám gratis poukaz na 1vstup k nim.
Určite sa tam ešte vrátime a nezanevreme.. Takéto psychicky labilné matky môže ktokolvek stretnúť kdekolvek.. (pevne verim a dúfam,že si tento prispevok snáď konkrétna osoba prečíta a zamyslí sa nad sebou). A áno, dcérke som samozrejme dohovorila, že detičky sa nebijú..

moonlight1210
29. dec 2022

@jana_eyre_2 ano, spustila to tym, ze capila rocne dieta do tvare. To je proste fakt.
Nedostala par faciek len preto, ze niekto mal naladu vyfackat male dieta, tak vyfackal prve, na ktore natrafil, pre nic za nic.
Spustac tam bol a bola nim akcia toho dievcatka.

Co za to vzapati schyta, nepredvidal nikto. Ze to bolo neadekvatne a absolutne prehnane, na tom sa uz vsetci zhodli.

Ale fakt je, ze prvotny spustac celej retaze udalosti bolo tiez neadekvatne capenie do tvare rocneho chlapceka kvoli lopticke. (A to tiez nie je nic nevinne a pochopitelne a kategoria “ved o nic neslo”. Prave naopak.)
Nebyt toho, nic sa neudeje.
Je to tak, ci nie?

heni79
29. dec 2022

@toskanka Myslím. Je tam veľa nezrovnalostí. Len keď si prečítaš bez emócií ten opakovaný text.

negymama
29. dec 2022

@moonlight1210 som uz dlho na koniku, ale taketo "prezretie" a obrat v nahlade na niektoru dlhorocnu prispievatelku - som este nezazila.
Ty, ktora roky prispievas velmi peknymi mudrymi radami v temach, kde su problemy v rodinach, ublizovanie, alkoholizmus, nevera atd. - teraz pises taketo scestne cynicke komentare, ktore vnucuju obeti vinu, lebo "zacala" . Som naozaj sokovana.

Dieta 1 rocne aj 3 rocne ci o nieco starsie je vo vyvoji...ma nezrelu nervovu sustavu, uci sa poznat svet a svoje emocie. Nevie to este dobre a dokonale. Stret dvoch malych deti je casto sprevadzany touto nezrelostou, aj ked my dospeli to niekedy chceme hned, aby vyvoj k ovladaniu , nesebeckosti a realnemu uvazovaniu bol skor, najlepsie po jednom vysvetleni. ja mam styri deti a presla som takymi situaciami z oboch koncov velmi vela x.

pred tym ty teraz zatvaras oci. Vidis konflikt ako stret rovnocennych osob, kde jeden zacne a druhy mu spravodlivo vrati...a vybavene. Sice to vratenie az tak nemuselo byt, ale co sa obet cuduje, ked "zacala"

negymama
29. dec 2022

@moonlight1210 a nespustilo akciu rocne babo ktore bralo lopticku. vsak on "zacal" tak nech je spokojny ze za to dostal.

skus to premysliet...toto uvazovanie. Lebo obe deti su este male deti..s malym rozdielom veku, zrelosti a viny...ale medzi nimi je obrovska priepast ku dospelemu cloveku. Az tam mozes hladat zaciatok viny a riesit adekvatne spravanie.

ildiko36
29. dec 2022

@kimberley123 ja to viem ale keby matka strazila svoje dieta k tomu by nedošlo lebo mohla zabraniť .Ja davam vinu obom rodičom, ona nestražila dieta a druha ano, no facku nemala dať

simca06022011
29. dec 2022

@negymama hlavne, keby išlo o vrátenie, tak by jej to vrátil chlapček a nie premotivovana matka. Čiže ani o to nejde. A kto začal je tiež diskutabilné, on prišiel a chcel jej brat niečo ako si dobre pamätám... 3r dievky sú na malých otravovacov casto nepríjemné:D Vyslovene sa jedna dospelá žena neovládla. Tu išlo o trest od cudzej osoby. Ako keby napríklad moju dcéru prišiel prefackat domov sused, lebo napr sa nepozdravila.
Nepochopitelne a neprimerane. Ta žena by mala navštíviť psychológa minimálne.

emuska30
29. dec 2022

Ja čakám príspevok tej druhej mamičky..
V znení : jedno 3rocne decko vyfackovalo moje 1rocne...pričom matka niekde dojedala hranolky...
Tak som jej dieťa prefacla vysvetlila že sa to nerobí....teraz chce na mňa podat trestné oznámenie 😅😅co mam robiť?😂🤣😆

negymama
29. dec 2022

@simca06022011 presno to som tym chcela povedat, tu sa ma prioritne riesit spravanie dospelych ludi, nie dvoch malych deticiek, ktore v podstate reagovali primerane veku

sonicka19983
29. dec 2022

Ja už som si urobila pukance 😁😁😅😅 kto sa pridá? Really funny tieto stories na koňovi 😆😆

aurora33
29. dec 2022

@moonlight1210 chod si ľahnúť lebo píšeš blbosti. Prvotný spúšťač celého incidentu bola matka toho chlapca. Bodka.

dominikamacakova
29. dec 2022

@negymama no ženy na mk si asi myslia, že polícia bude vypočúvať dve deti a zisťovať kto komu prvý zobral loptičku 😀

monymony1
29. dec 2022

@moonlight1210 vy ste tu niektore dobre mimo. Cas vam ukaze co sa deje medzi detmi v skolke hocikde. Moja dcera prisla s obrovskou modrinou na ruke skrabacanmi od deti deti v v skolke…. Je len na dospelych sko sa k tomu postavia…Su to stale male deti! Moj syn ma 2 roky a pacne sestru hocikedy . Nikdy som deti nebila ja neviem odkial to ma su to proste deti. Ale aby si dovolila cudzia zena udriet moje dieta ano tak to by som ju zazalovala. !!! Rodicia nemaju co svoje deti bit nieto cudzi ludia.

kassandraa84
29. dec 2022

@bilberryday otazka by mala sledovat na zakladatelku temy 😉 si.myslim....

lulubka28
29. dec 2022

Mna by zaujimalo, ci to TO autorka aj naozaj realne poda, alebo to bol len taky prvotny vybuch emocii. A naozaj by som bola rada, ak by sa tu ozvala aj nejaka mamicka, ktora v tom case tam tiez bola a videla to. Ja vzdy hovorim, ze kazda minca ma dve strany. A kto vie, akym smerom by sa uberala tato diskusia, ked by tu mala moznost vyjadrit sa aj druha strana.

pink_lady
29. dec 2022

🤔🤔🤔🤔hm na tolkych miestach zverejnene, xxxx komentov ale ziadny rpiamy svedok sa v nich nenašiel? 🤷🤔🤔🤔

victory7897
Autor odpoveď zmazal
kassandraa84
29. dec 2022

@bilberryday smerovat...ospravedlnujem sa za preklep 🙈

victory7897
29. dec 2022

@oldcountryroses ja som tiež v šoku čo tu dokazujú niektoré ,som čakala komenty typu -tak ta by videla...a tu 3ročne decko je súce na basu ,lebo sa poškriepilo s ešte menším... Ako fakt ,to že napísala , že jedla hranolky pri stole bola osudná chyba..hlavne že minule tu jedna mamička napísala,že jej cudzie dieťa v detskom centre šupalo do koláčika ,lebo mama na neho nedávala pozor tak vypisovali , že aká fajnovka ,nech sa nepokaka..nechapem myšlienkovym pochodom ,,mamičiek,,

kassandraa84
29. dec 2022

@pink_lady prave preto to vsade pani dala, kamerove zaznamy nie su a ked sa tu niekto neozve, alebo nespozna asi nic nevyrieši...

heni79
29. dec 2022

@kassandraa84 O 8:55 cca v tejto diskusii kamerové záznamy boli. Aj vyjadrenie pediatričky! 🤦 Pediatričky. K čomu? Lebo úvodný príspevok neuvádza nič o lekárskom ošetrení. To až, keď sa mamičky spýtali. A zrazu kamerové záznamy nie sú? Naozaj tomuto ešte niekto verí?

oblecenie99
29. dec 2022

Tak keď už sa hráme na CSI, tak:
1. Čo robilo tak maličké, ročne dietatko, prakticky este batoľa na takom mieste? Bolo to miesto primerane jeho veku? Čo hovorí prevádzkový poriadok?
2. Kto celý konflikt začal? Nie náhodou to ročné dieťa, ktoré zobralo/chcelo zobrať guličky tej trojročnej?
Akože vážne toto ideme riešiť? 1 a 3, slovom jeden a trojročné!!!!!!!! mini detská, čo sú ešte vo vývoji sa poskriepili, ako sa to bežne deje v detskom kolektíve a nič sa pri tom ani jednému nestalo! Nie že čo by sa mohlo stať, proste sa nestalo! Až do momentu, kým neprišla záchrana od mamky tigrice, zúfalo chrániacej svoje mláďa, a nevyfackalo to druhé, ktoré sa z toho až pocikalo! A my tu ideme riešiť, ktore malé dieťa začalo konflikt? Keby vaše dajme tomu 6 ročne papulovalo v škole a učiteľka by ho za to prefackala, tiež by ste s tým boli v pohode ..? Keby svokre vaše deti rozbili nejaký tanier, a dostali by od nej naložené na zadok, tiež by ste na to nič nepovedali? Keby toto, čo urobilo to dievčatko urobilo vaše dieťa, a nie cudzí človek, ale sám váš manžel by z ničoho nič vstal a za toto v rámci výchovy vyfackalo do pocikania vaše spoločné dieťa, tak ako by ste reagovali?

petus84
29. dec 2022

Prebohaaa zeny sa ukludnite…. A hlavne ty @autorka mala si riesit situaciu na mieste a nehladit si ego teraz na fb alebo mk. Veci sa maju riesit hned na mieste. Mala si tam oboch rodicov. A teraz vzburcujes pol republiky lebo si nebola schopna postavit sa voci osobe ktora ublizila tvojmu dietatu ale kazdy je hrdina neskor ked mu daju radu ze tahaj dieta k pediatricke, tahaj dieta k psychologovi…. Este malu zober niekde na identifikaciu😅 mala by si ju ukludnit a nie ju tahat po lekaroch len kvoli tomu ze ty si nebola schopna reagovat adekvatne a chces sa strasne pomstit….

petus84
29. dec 2022

@oblecenie99 kazda situacia sa da riesit…. Ale nie tu na mk…. Napisala to tu len preto lebo si uvedomila ze nestihla reagovat … a ze odisla odtial po tom ako cudzia zena zbila jej dieta… a az potom jej ludia poradili urob toto a urob toto…

moonlight1210
29. dec 2022

@monymony1 “ Cas vam ukaze co sa deje medzi detmi v skolke hocikde.”
Mne v detskom kutiku ine dieta napadlo moje dieta a doskrabalo mu chrbat do krvi, doslova v nahlom zachvate amoku, kvoli tomu, ze obaja naraz siahli na tu istu penovu kocku a ani jeden ju nechcel pustit. Od krku po krize cca osem desat dlhych krvavych pasov. Mali obaja asi tie dva roky. Mozno utocnik bol kusok starsi. O polroka max.
Trvalo to par sekund (preto pisem v amoku, lebo sme ani jedna matka na tu bleskovu “akciu” nestihli zareagovat).

V skolke mi odovzdali dieta s rozbitou prelepenou hlavou, lebo mu druhe treslo z celej sily drevennym kladivkom, ked chcelo kyblik, s ktorym sa nase dieta hralo a rozhodlo sa ho nepoziciat. Malo asi tie styri roky.

Skusenosti mam, ake deti medzi sebou su, ak ide o toto.
Aj ze vedia byt pekne agresivne, zakerne a nehladia, ako ublizia. Anjeliky to nie su, hlavne, ak čelia navalu frustracie z niecoho (napr. ze nieco nemozu mat, niekto im nieco berie, alebo im nieco neda/nepoziacia).
Hoci inokedy su zase zlate a poslusne a podelia sa.

Tu riesite, ze som povedala….

Povedala som, ze spustac bola prva, zial nestastne zvolena, reakcia dievcatka. To je cisto fakt, nic ine. Nolo to tak.
Ak za tym niektore vnimaju obvinovanie dievcatka, ci dokonca ospravedlnovanie tej zeny - to neviem ovplyvnit.
A ano, ten uplne prvy raz (co sem skopirovala jane), som vyjadrila nevhodne. Popravde som si to ani nepamatala, pretoze som si neuvedomila nespravny sposob, aky som pouzila.
Sila chybne zvolenych slov je velka. Moja chyba.

Rovnako som povedala, ze nasledna reakcia dospelej zeny bola prehnana a neadekvatna situacii.

Tak isto som povedala, ze podla mna TO je uz zas prehnane, a hlavne ak nemaju ako zistit, kto bola ta zena, tak to nic nevyriesi (dokonca si myslim, ze to moze az povzbudit tu druhu zenu - ak sa dozvie, ze ho podali a policia nic nevyriesila.), ale ze je to na autorke. Ak chce, ma pravo ho podat.

Nebudeme sa bavit pomaly o tom, ze chlapec nemal vziat lopticku (to bolo to najnevinnejsie z toho vsetkeho - ked uz tak).

Skonstatovala som fakt a za tym si stojim.

Ak za tym vidite (citite, vnimate) akekolvek schvalovanie/ospravedlnovanie cinu tej zeny, to nemozem uz ovplyvnit.
Ale snazim sa vam to vysvetlit.

Lepsie vam to vysvetlit (asi) nedokazem.

oblecenie99
29. dec 2022

@petus84 Ja sama mám niekedy problém zareagovať a z takej scény by som bola úprimne v šoku. Ale hej, mala ju vyfackat, a boli by fifty fifty, v rámci nutnej obrany. Fakt si neviem predstaviť, čo iné, ako urobila ona, by som v tej chvíli urobila ja..

moonlight1210
29. dec 2022

@petus84 autorka tam bola v tej chvili uz sama. “ Potom moja mamina išla domov a zostala som tam ešte s dcerkou..”

petus84
29. dec 2022

Kazda jedna mame kopec zazitkov ci v skolke, v skole…. Deti su rozne …a aj rodicia. Nie sme dokonale. Ani nase deti. Velakrat nas prekvapia tym co urobia ale sme tu aby sme ich naviedli na spravnu cestu. Ta mamicka to prestrelila. Asi nie je velmi stotoznena so svojim zivotom. Ale proste na co to riesit tu? Kazda jedna co ma nejaky problem a zverejni to tak jej to nikdy neprinesie ulavu. Lebo kazdy ma svoj nazor.

negymama
29. dec 2022

@oblecenie99 presne tak, dookola opakujem "vina" deti sa absolutne nema riesit. Obe su male nezrele, bezny stret bez ujmy na zdravi.
jedine co ma vyznam riesit, je zodpovednost dospelych.

petus84
29. dec 2022

@moonlight1210 viem citala som to cele. Len proste rozburila debatu lebo asi cakala 100% podporu. Ale takto to na fb mk nefunguje. Ja som psychologicka. Obcas sama seba potrebujem. Ale najhorsie co existuje je snazit sa hladat podporu na internete… pytat sa tu co mam urobit co nemam urobit. Nikto nezije vas zivot.

negymama
29. dec 2022

@moonlight1210 no ale uz prekrucas.

naprv napises, ze Mala zacala - potom uz je len "spustac"... spustac je nieco menej ako "zacat"? vysvetlis mi ten vyznamovy posun? Lebo potom spustac moze byt aj babetko co berie lopticky, alebo babka co odisla, alebo zena co nechala rocneho v kutiku pre starsich...
autorke povies ze "nerob z VAS obet"...cize nech ta matka nerobi zo seba a svojej 3 rocnej obet.

odhliadnuc od matky dievcata - cize ani 3 rocne dieta napadnute ovela silnejsou dospelou osobou v jasnej prevahe nie je obet.

ani za svet nepriznas ze ani jedno dieta tu nie je na vine, oni mali medzi sebou len bezny detsky spor, nie vyrazne agresivny, male taha lopticku, starsie ho capne.

To dospely ROZHODUJEl ..ci spusti agresivnu reakciu voci dietatu alebo nie. on je spustac alebo tlmic.