icon

Dá sa po 30tke a s dieťatkom začať nový život?

mojmisinko
4. jan 2016

Ahojte maminky... viem, že je možno zvlášte pýtať sa na takú súkromnú vec ľudí, ktorí ma nepoznajú, ale ja už naozaj neviem, ako ďalej. Som vydatá 5 rokov, mám krásneho 3 ročného synčeka. Je to síce náročné dieťatko s Aspergerom, ale je úžasný, nedala by som ho za nič. Môj manžel nie je zlý človek...ale neviem, či žijeme ako rodina... skôr žijeme každý zvlášť, občas mám pocit, že mi je skôr na príťaž...bol ma, keď takto o ňom píšem, je mi to ľúto...ale ...neviem, či ho ľúbim, alebo ho len ľutujem. On sa aj snaží, ale jeho sebeckosť , ješitnosť a lenivosť vyhráva... na malého som stále sama, nikam nechodíme, je panovačný...vety tipu: zuzana, okamžite sa choď osprchovať ( lebo malý sa hrá sám konečne a ja mám možnosť kuknúť aspon 5 min zo správ....lenže ak sa nepojdem osprchovaťm bude musieť byť s malým on keď sa budem sprchovať a malý sa prestayne hrať sám)alebo zuzana, zase si mi odložila tie veci, ty vždy všetko spraceš, alebo čo za chrumky si to kúpila akú šunku, to ani šunku nevieš kúpiť.... proste vcšetko ošomre, stále sa sťažuje, že niečo vymýšľam, keď chcem ísť s malým na výlet, nič mu nie je dobré... on je proste taká povaha, niekedy sa snaží a je celkom milý, ale väčšinou len rozkazuje....keď som navrhla manželskú poradňu, povedal, že on si nenechá od dákeho cudzieho radiť, ako sa má správať... my sa už ani nemáme o čom rozprávať, nemáme spoločné záľuby.... na všetko som sama.... no bojím sa, čo by sním bolo, keby sme sa rozišli.... jeho mama je trúba na n-tú, tiež sa dourážala pre nič ( môj muž je jej povaha) a s nami ani s mojim mužom sa nebaví...on by zostal celkom sám a toho mi je ľúto...ale na druhej strane mám pocit, že sa oslobodím, keď sa rozvedieme... a čo bude s nami... keď ja ani neviem, ako má manželstvo fungovať...naši boli rozvedení, vychovala nás mamka,... viem, že neexistuje asi tá sladká a romantická láska, ale myslím, že manželia by sa aj po rokoch mali k sebe správať s úctou....aj ja by som chcela byť ešte sťastná.... snáď ma pochopíte...

Strana
z4
svetluska82
4. jan 2016

@natalym ja neskacem, robim si co chcem a on si tiez

natalym
4. jan 2016

@svetluska82 Ja som cez sviatky skákala, lebo som chcela, mal úraz, vieš............ ☹

svetluska82
4. jan 2016

@natalym no t o je mi luto...potom to vela vysvetluje

natalym
4. jan 2016

@svetluska82 Tak hold asi som bola moc ústretová a keďže ľudia sa nemenia.............. Tak mám čo som chcela. ☹

timea7
4. jan 2016

@natalym mužovi zakladateľky témy

natalym
4. jan 2016

@timea7 Len ma to napadlo, keď rieši šunku, môj tiež rieši také somariny.Dakedy ho pošlem do péčka, ale dakedy ma fakt vytočí a to potom nemá konca kraja. 🙂

timea7
4. jan 2016

@natalym to riešia aj iní, môj ujo rieši iné capoviny 😠 😠 😠 😠 , ale zase nie ej lenivý a deckám sa venoval maximálne, keď boli malé, ale tie reči niekedy....by si vyskočila z okna....

natalym
4. jan 2016

@timea7 Môj v robote si zase zastane, však mal úraz a je vysokofunkčný čo teda dosť kvitujem. Doma nepomáha, ale zase mne to až tak nevadí, ja moc nemám rada, keď sa mi niekto do vecí serká. 😀
Mne len vadí, že si skrátka nedomyslí, že rieši somariny, že sa správa ako malé decko dakedy a taaakk.

malabiba
4. jan 2016

a ktorý chlap si len tak sám od seba domyslí a ak sa taký zázrak aj stane - je otázne, či tak ako treba aj urobí...a ak vo vzťahu vidí, že žena urobí všetko, čo prikáže, vyhovuje mu to a rýchlo si zvykne...odvyknúť sa dá, aj keď to ľahké nebude, ale treba začať - hlavne vážiť si samu seba, upratať si v sebe čo chcem ďalej...dieťa s AS si ťažšie zvyká na nové situácie a ľudí okolo seba veľmi citlivo vníma, aj otca - aj keď nie ideálneho

sardinka335
4. jan 2016

A ktorý chlap si sám domyslí??? Takeho asi ani nepoznám....ani moj si nedomyslí a keby hovno lezalo na prostriedku izby tak si nedomyslí....ale toto by ma trapilo najmenej. Ja a decka sme u neho top...takze to ze domacnost az tak ,,nerieši,, tak prižmurim oči. Ale take ze neni schopný byt s deťmi alebo by ma nebol ochotný odviezť ked potrebujem a on ma volno...take u nás ,,nehrálo,,...klop, klop...tfuj, tfuj nech si to nezarieknem 😀

somavi
4. jan 2016

Ja k tomu všetkému len toľko, že chlap, ktorý by nestál o naše dieťa (podľa mňa teda chlap, ktorý ho zobral von 3 krát počas troch rokov, má problém sa s ním chvíľu pohrať a nedokáže ho vziať na žiaden výlet, o to dieťa veľmi nestojí), by u mňa skončil bez debát. To nie je muž, manžel a už vôbec nie otec. A posrat si život s takýmto sebcom by bolo fakt smutné.

miriam11
4. jan 2016

@mojmisinko Novy zivot sa da zacat vzdy!

mojmisinko
autor
4. jan 2016

@sardinka335 nezakladala som este ziadnu temu, neviem aky by malo vyznam to riesit opat a este pod ǔinym menom... Naco?

cecil36
4. jan 2016

@mojmisinko skusim este raz, vy mate vo veku 3 rokov diagnostikovaneho aspergera?

mojmisinko
autor
4. jan 2016

@cecil36 chodime k psychologicke, zatial to nie je potvrdene, ale podla vsetkeho tam spada... A?

cecil36
4. jan 2016

@mojmisinko prepac nejako mi to nesedi, v tomto veku mohla povedat, ze je tam podozrenie na prevazivnu poruchu autistickeho spektra, ale urcite nemohla specifikovat aspergera...proste je to skoro na tuto diagnozu. Navyse psychologicka nie je kompetentna na taketo zavervy vo vztahu k RP, to musi potvrdit neurolog alebo psychiater. A? A tym padom ked nemas nic potvrdene, v tejto diagnoze, nemozes mat predlzeny RP. Kazdopadne k tovjmu prblemu, muz si k tebe dovoli len to, co mu ty sama dovolis. Ak si submisivna, pravdepodobne si tie hranice pomalicky posuvala uz v case randenia... 😒

mojmisinko
autor
4. jan 2016

@cecil36 mne momentalne nejde o RP, aj ked by mi to financne pomohlo... Ani o onternetove diagnostikovanie mojho syna, prepac. A keby aj bol uplne bezne, anjelsky dobre dieta, myslim, ze muz by sa mu mal viac venovat... Ide o vztah ja - manzel, ktory ma, samozrejme dopad aj na nasho syna. A neviem, iste, som submisivna, moj mamzel je panovacny, ale aj tak si myslim, ze to nie je len moja vina, ako sa ku mne sprava...

guglina
4. jan 2016

Neviem ti poradit co mas robit, na to musis prist sama ale zaujal ma tvoj vyrok ze ,, viem ze neexistuje asi ta sladka a romanticka laska..", ver ze existuje a mnohe z nas ju zazivaju aj po rokoch ci dokonca desatrociach vztahu a ty ju tiez mozes zazit ci uz s tvojim manzelom alebo s niekym inym..drzim palce nech sa dobre rozhodnes 🙂

srnanka
4. jan 2016

Ty sama musis vediet ci ma vyznam zostavat v takomto vztahu a vychova at svoje dieta. Mysli na to ze zivot mas pred sebou a manzelstvo je o laske radosti i starosiach, ale i o ucte jeden k druhemu . Ked nepozeras na seba pozeraj aspon na svoje dieta, ktore potrebuje milujuceho otca , ktory tu je prenho stale a v kazdej situacii lebo ho miluje a zije prenho. Je to na dlhsie pisanie ale mas narok byt stastna a milovana i so svojim dietatom .

cecil36
5. jan 2016

@mojmisinko to nie je tvoja chyba a ani som to nikde nenapisala. Mas proste doma debila co vas ma v pazi. Uprimne? Takeho co som mu ja aj dieta lahosjatne by mi luto nebolo, ze zostane sam. A? Nech zostane ked si nevie vazit co ma. A aby nevedel s malym zostat sam kym sa ides osprchovat alebo ist s nim von tak to mu je naco taky otec, taky vzor? To co odpozera syn doma bude robit svojej zene...Teraz v tovjej situacii mozes spravit len toto: 1. Ist psychologicke a trocha na sebe zapracovat 2. Rychlo riesit pracu, aby si nebola na nom ekonomicky zavisla a odkladat si peniaze bokom, o ktorych on nebude vediet. V pripade odchodu mas cosi na zaciatok npr.na podnajom na par mesiacov. 3. Viac ho zapajat do starostlivosti.Nie ze on by s nim nevydrzal 5 minut. No vydrzi, bude musiet.Proste oznamis idem do obchodu, mame, kamaratke, kadernicke vtedy a vtedy budes s malym. V dany cas sa zobrat a ist. Vies, tvoj muz nie ze to nevie, on to vediet nechce a to je rozdiel. Mam doma syna autistu a muz to zvlada lavou zadnou sam napr. aj par dni ked idu k babke, rovnako to zvlada moja dcera ked potrebujem cosi vybavit, zvlada to aj moj otec- dochodca s minimalnymi skusenostami s detmi...

mojmisinko
autor
5. jan 2016

@cecil36 k psych. som objednana uz na utorok, normalne sa tesim. Objednavalq som sa este pred sviatkami, ale kvoli pocitu, ze som vyhorena... Ale snad zapracujeme aj na sebavedomi. Jeden pohovor mam za sebou, v priebehu januara ma caka druhe kolo, tak snad to vyjde... Zivotoipisy som poslala v decembri asi do milion firiem... A snad aj s tym malym mi muz pomoze, ale ked jeho uz maly odhana, bo na neho nie je zvyknuty a moj muz to potom vzda, urazi sa, ze maly ho nechce a kasle na to...

Strana
z4