Dá sa prekonať trauma z psychopatických rodičov?
Ahojte. Keď som bola vychovávaná psychopatickymi rodičmi myslíte že budem ešte niekedy normálna ? .. som dosť toxická. A chcem vedieť či poznáte ľudí ktorí sa z toho dostali. Lebo ja sa z toho dostať neviem. Aj po odbornej pomoci. Bolo tam psychicky a týranie a občas bitka. Psychické týranie tým myslím napríklad. : otec ma zatváral po tme do pivnice ako trest že som prišla o minútu neskôr domov. A proste vymyslal si tresty hoci som nič nespravila. Alebo chodil predomnou nahý až do mojej dospelosti, taktiež keď som sa sprchovala už 17 ročná vošiel mi do kúpeľne bez opýtania a začal tam niečo umývať. Vynadala som mu a za toto mi dal ďalšie tresty. Alebo keď som nechtiac silnejsie zapalila svetlo tak hneď bol na pozore že čo trepem či som zato zaplatila. Mám 27 rokov teraz. Už snim nežijem no snaží sa ma psychicky týrať ešte stále cez telefón. Snaží sa mi doteraz dávať zákazy a príkazy . Keď mi začne volať tak volá dookola aj 20x . Keď dvihnem neskôr vrieska po mne že čo keby sa mu niečo stalo a mu nedvihnem. A pod. S matkou už niesom v kontakte lebo ma neskutočne zradila. Otec mi ešte finančne pomôže keď niečo potrebujem. Snažím si snim volať už len raz za týžden. Ide o to že žijem sama 5 rokov a stále som mimo. Mám divné názory, nezdravé vzťahy, ľutujem debilov proste celé zle. Zmením sa este alebo už nie.
Toto nie je otázka pre mamičky na MK, ale pre psychologov a psychiatrov. Z traumy sa dostať dá, len to chce čas-niekedy aj dlhší a aj pomoc psychologa. Ale zase možno nepadlo jablko daleko od stromu a genetika sa prejavila alebo aj vplyvom toho čo si prežila tam nemusí byť "len" trauma, ale aj porucha osobnosti u teba a tá je už na celý život...
Terapie. Dlhodobé. Naozaj to trva roky. Ale musis sa o tom s niekym rozpravat, pretoze mas ubolenu dusu. A aj ked ju navonok nevidno, ty to citis. Takze je namieste vyhladat pomoc a liecit sa.
V prvom rade musíš zrušiť kontakt, načo je toto dobré?
Ak vieš o tom hovoriť tak si na dobrej ceste potlačiť v sebe tú negativitu.
Z niektorých detí, ktoré mali detstvo plné stresu, despotických rodičov, alkoholu a bitiek vyrástli neskôr násilníci s poruchami osobnosti a so sklonmi k pedofílii a zoofílii. Myslím, že toto tvoj prípad nebude.
tento je dost dobrý
chce to cas, urcite vyhladat pomoc a hlavne sa zbavit vsetkych vazieb ktore ta tahaju dole lebo inac to neporazis
Určite sa to dá, len treba prerušiť kontakt úplne a potom regresne alebo iné terapie. Držím palce..
Podľa mna preto otec ešte ma nad tebou kontrolu lebo Ti finančne pomaha.Odstrihni ho a ži bez jeho finančnej pomoci.Jasne že ked ho odstrihneš zmeniš číslo tak už sa fiannčna pomoc zastaví.Myslim si že preto ťa tak ovlada a psychický týra lebo máš od neho fianncie.To je jedno koľko kedy aj nepravidelne nechápem v dospelosti ak si sa schopna živiť tak ťa podporuje psychopatický otec.Vždy je niečo za niečo.Ja by som od takeho rodiča nikdy nič nechcela a bola by som rada že ho nevidim a nie ešte si brať od neho peniaze.To je jedno či raz za mesiac raz za polroka alebo rok.Neskôr na starobu bude mať nároky aby si sa o neho postarala.Teraz by TI len tak daval.
Ahoj, mne urcite vyborne padol nulovy kontakt
Smer psycholog za mna
Zablokuj si ho, prerus kontakt, inak to ostane rovnake
Ja mam tiez psychicke problemy vyplyvajuce z detstva aj ked nie takehoto razu ako mas Ty
Ja som veriaca a pomaha mi modlitba a kontakt s Bohom…. A citanie Biblie… inak mam kontakt na jedneho farar Barkociho, co riesil vela ludi s podobnymi diagnozami..
Ved mate 27 rokov a svoj život vo svojich rukách...

Asi by som sa odstrihla aj od otca. Zmenila t.c., presťahovala sa a nebola s ľuďmi,ktorý má psychicky ničia. Stále ma nad tebou kontrolu, si slabá...takže pre mňa jediné riešenie.