Dá sa spávať v noci v aute?
Ahojte myslíte že by bolo mozne zvládať cez noc byť v aute prečkať ju, voziť sa a cez deň potom spať? S rodičmi sa strašne hádame už veľmi dlho a ja nemám kde bývať a oni sa smejú lebo vedia že má máju v pascí že nemám kde ísť. Mám invalidný dôchodok na psychické problémy ktoré začali v dectve od silných bitiek od rodičov, nedokzem zarobit ani na podnájom. Mám kanceláriu kde podnikám som celé dni tam ale v noci tam nemozem byť 😕.
@zmrzlinka2021 neviem v dectve má týrali nevydrzime 2 minúty bez hádok viem že je to blbé čo poviem a ospravedlňujem sa viem že sú To moji rodičia nenávidím ich ☹️
@tobias123321 vymen kanceláriu za takú kde vieš ostať ajv noci. Da sa zohnať aj s umývadlom napríklad, z toho si vies spraviť plnohodnotné bývanie, sprchu poriešiš 2 - 3x týždenne na pumpe,alebo si kúpiš permanentku do fotka, plavarne, pranie vo verejných pracovniach a domov ani nemusíš ísť.
Aj v aute sa dá existovať, v lete určite. Chce to ale niečo väčšie aspoň combi ideálne dodávku a prerobiť.
Tak isto sú v ponuke rôzne záhradné chatky na prenajom, pripadne prenajať pozemok a doniesť si tam maringotku, starý karavan.
Daj si žiadosť o sociálny byť, izbu v domove sociálnych služieb. Nebude to hneď ale o pár rokov možno. Ľudí s diagnózou ci osamotených rodičov uprednostnia.
Možnosti je veľmi veľa, na prenajom celeho vlastneho bytu nemá sám clovek peniaze ani ked zarába normálne. Aspoň u nás chcú 400 € za 1izbak + depozit aspoň 1000€
A keby si spal v kancelárii?
@tobias123321 ver tomu ze veľa ludi býva takto alternatívne... Nebytové priestory, kancelárie, garaze, chatky, karavany, maringotky. To ze o nich nevies neznamená ze neexistujú. A je ich čoraz viac, ceny nehnuteľností stúpajú.
Uvidíš ze keď odídeš z toxickeho prostredia tvoje problémy sa zmiernia pripadne môžu aj úplne zmiznúť. Fakt radšej žiť v stane a v kľude ako v paláci a strese
@1katus1 Som kameraman svadby reklamné videá a tak. Tie svadby sú pre mňa kľúčové teraz počas korony bieda. Mesačne si dokážem zarobiť (keď sú svadby čo teraz je problém zohnať zákazku ☹️) okolo 500€ + 274 invalidný. Rodičom som ešte dávnejšie požičal 2500€ ( najväčšia chýba akú som zarobil to sa ešte darilo vtedy) oni mi to splácajú po 250€ mesačne ešte rok. Teraz keď nemám svadby mám 524€ mesačne istých. 524€ - 110 (prenájom) - 31 (internet paušál) - 100 (rodičom za to srackove bývanie sorry za výraz) - 150 (výdavky za software a iné služby k podnikaniu) = ostáva 103 € z ktorého zaplatím obedy aby som aspoň dačo žral a sme na nule
Úprimne? Na čo je take podnikanie, keď získ 0, podľa toho co píšeš, platis z dôchodku. Len preto, e sa ti páči, že máš peknú kanceláriu? A to máš koľko, 10 rokov?
@1katus1 východné Slovensko okolie Popradu
No známy je kameraman a veľmi šikovný , ten ma toho veľa aj počas korony. To si musíš vybudovať väčšiu klientelu. On ma Facebook , fotí cez drony bol si robiť pilotske skúšky naň. Ten je fakt stále obsadený , plno ma furt. Pri takomto podnikaní musíš mať veľkú klientelu a byt šikovný , ináč je ti zbytočne podnikať , keď ti to nevynáša. A to ešte treba platiť živnosť ( malé odvody máš predpokladám ) , čiže nič moc. To radšej za upratovaca napr. Vchodov alebo do upratovacej firmy a máš aj na peknú ubytovňu.
@palicka veď musím niečo robiť hádam nie ?keď nedokážem pracovať v normálnej robote nemám na výber. Mám v technike v podnikaní asi 10 000€ budoval som to tri roky mám to predať a čo potom miniem to a môžem ísť podmost
@tobias123321 najdi si chranene byvanie. dss. moznosti su. zavolaj na linku dovery a tam zacni. existuju organizacie ktore ti pomozu. pripqdne napis na ipcko.sk vela stastia
@tobias123321 máš socialnu fóbiu a si kameraman na svadbách? Žiaľ, toto Ti neverím.
@palicka je to tak verte či nie ten jeden deň sa dá zvládnuť ale je to obrovské prekonavanie sa
@tobias123321 mas 524 eur, z toho 291 su naklady na podnikanie a internet. 233 eur ti ostava na jedlo, byvanie a ostatne. Keby si pustil najom kancelarie, ostane ti 343 eur na byvanie a stravu. Chcelo by to izbu v zdielanom byte, kde by si mohol aj pracovat do 150 eur. Tak by ti ostalo 193 eur + to co zarobis. To je minimalne 6,2 eur na den. V kazdom pripade vsak musis najst stabilny zdroj prijmu a pouvazovat, ci sa aj z tych 150 eur vydavkov na podnikanie neda nieco usetrit aspon kym nie su zakazky. Nerozumiem celkom, ako mozes so socialnou fobiou medzi svadobcanov a do skladu dokladat sa uz neda 🤷♀️
@ibrunova nemôžem tam byť v noci je to veľká budova aj zo štátnou správou večer sa zamika a koniec
@tobias123321 podnikas ale nesokazes si zarobit na podnajom?
Prišiel si po radu, posťažovať sa. Avšak na každý návrh si hneď napísal, že sa to nedá, a podobne.
Tá pôžička rodičom mi príde zábavná popravde - oni dajú 250,ty 100 naspäť 🤦♀️ ved sa dohodni, že 25 mesiacov nebudeš platiť domov nič a oni nemusia pôžičku vrátiť. Zdá sa mi to efektívnejšie a logickejšie.
Prácu máš peknú, kreatívnu, ale načo k tomu potrebuješ kanceláriu, keď si ju nemôžeš dovoliť? Veď to je luxus! Makať, šetriť, osamostatniť sa z toxického prostredia. Zbytok peňazí ti rodičia vrátia, keď odídeš skôr než sa minie počet mesiacov na ktorých sa dohodnete bez peňazí.
@esterba lebo jeden deň sa dá vydržať na svadbe. Ale chodiť každý deň presne na čas niekede počúvať niekoho rozkazy stoho mám strašnú úzkosť a je mi zle. Svadba je kľud nikto mi nerozkazuje robím čo ja chcem sadnem si kedy ja chcem v Tom je tá voľnosť. Svadby zbytočne riešiť to nie je problém práveže je to jediný spôsob ako zarobiť som za to vďačný
@sapetka je to tak keď si prečítate ostatné komentáre je tam veľa prekážok
@tobias123321 a co tak zacat upratovat kancelarie? Sice tam tiez treba chodit pravidelne v urcitom case, ale zato tam mozes byt sam a v klude si porobit co treba. V kontakte s ludmi si minimalne, ziadne extra naklady.
@tobias123321 ozaj skús pozhanat garsónky alebo samostatnú izbu. Určite sa nájde niečo. Zrušiť kanceláriu a môžeš robiť videa aj doma. Veľa ľudí tak funguje. Kameraman čo nám robil svadbu tiez nemal kanceláriu stretli sme sa vonku a hotovo.
@tobias123321klobuk dole pred tebou, že trpíš generalizovania uzkostnou poruchou a mas prácu akú mas. Je to super, že napriek diagnóze dokážeš fungovat medzi toľkými ludmi ako na svadbách a podrobných udalostiach sú. Prajem Ti aby sa ti bývanie podarilo poriešiť čím skôr. Asi fakt by bolo najideálnejšie najst kanceláriu kde by si mohol aj prenocovať.
@lala123 konečne niekto citlivý ktorý my rozumie ďakujem
@tobias123321 v Presove prave hladaju na upratovanie predajne s oblecenim od 7 do 9 za 300 v cistom mesacne. Rano by si si odrobil a este aj na podnikanie ti ostane cas. No len na kancelariu, v ktorej sa neda spat, je najvyssi cas zabudnut, inak sa nepohnes.
@tobias123321 a nemôžeš prespať v kancelárii? Kúpiť si tam takú nafukovací postel... Lepšie, ako v aute. Ale aj v aute sa dá, len treba teplú deku...
@ailiba mám tu rozťahovaci gauč len v noci sa tu nedá byť je to veľká budova kde je aj štátna správa večer sa zamika koduje koniec
@tobias123321 ahoj, urcite v aute nie, to sa da 2 noci ale nie viac. telo si potrebuje oddychnut. jeden chalan bol cez leto brigadovat v usa,chcel setrit,tak spaval v aute. raz sa uz nezobudil. extremna unava, vycerpanie
@tobias123321 a co ked sa zamyka? Sak budes spat
@tobias123321 chod pracovať ako vodič dodávky... Chalani spia v kabínach, vozia sa po EÚ. Mnohí z nich poberajú aj invalidné. A zárobok cez 1 tis eur. Keď sú šikovní a točia veľa km aj 2tis... Máš tým pádom aj o strechu nad hlavou aj o peniaze na nejaké vytvorenie rezervy postarané.

@1katus1 toto by šlo keby som mal aspoň jednu svoju izbu kde by som mohol spať pracovať bol by som strašne šťastný 🤗