icon

Dá sa spávať v noci v aute?

tobias123321
25. sep 2021

Ahojte myslíte že by bolo mozne zvládať cez noc byť v aute prečkať ju, voziť sa a cez deň potom spať? S rodičmi sa strašne hádame už veľmi dlho a ja nemám kde bývať a oni sa smejú lebo vedia že má máju v pascí že nemám kde ísť. Mám invalidný dôchodok na psychické problémy ktoré začali v dectve od silných bitiek od rodičov, nedokzem zarobit ani na podnájom. Mám kanceláriu kde podnikám som celé dni tam ale v noci tam nemozem byť 😕.

tobias123321
autor
25. sep 2021

@1katus1 toto by šlo keby som mal aspoň jednu svoju izbu kde by som mohol spať pracovať bol by som strašne šťastný 🤗

tobias123321
autor
25. sep 2021

@zmrzlinka2021 neviem v dectve má týrali nevydrzime 2 minúty bez hádok viem že je to blbé čo poviem a ospravedlňujem sa viem že sú To moji rodičia nenávidím ich ☹️

lujza123
25. sep 2021

@tobias123321 vymen kanceláriu za takú kde vieš ostať ajv noci. Da sa zohnať aj s umývadlom napríklad, z toho si vies spraviť plnohodnotné bývanie, sprchu poriešiš 2 - 3x týždenne na pumpe,alebo si kúpiš permanentku do fotka, plavarne, pranie vo verejných pracovniach a domov ani nemusíš ísť.
Aj v aute sa dá existovať, v lete určite. Chce to ale niečo väčšie aspoň combi ideálne dodávku a prerobiť.
Tak isto sú v ponuke rôzne záhradné chatky na prenajom, pripadne prenajať pozemok a doniesť si tam maringotku, starý karavan.

Daj si žiadosť o sociálny byť, izbu v domove sociálnych služieb. Nebude to hneď ale o pár rokov možno. Ľudí s diagnózou ci osamotených rodičov uprednostnia.

Možnosti je veľmi veľa, na prenajom celeho vlastneho bytu nemá sám clovek peniaze ani ked zarába normálne. Aspoň u nás chcú 400 € za 1izbak + depozit aspoň 1000€

ibrunova
25. sep 2021

A keby si spal v kancelárii?

lujza123
25. sep 2021

@tobias123321 ver tomu ze veľa ludi býva takto alternatívne... Nebytové priestory, kancelárie, garaze, chatky, karavany, maringotky. To ze o nich nevies neznamená ze neexistujú. A je ich čoraz viac, ceny nehnuteľností stúpajú.

Uvidíš ze keď odídeš z toxickeho prostredia tvoje problémy sa zmiernia pripadne môžu aj úplne zmiznúť. Fakt radšej žiť v stane a v kľude ako v paláci a strese

tobias123321
autor
25. sep 2021

@1katus1 Som kameraman svadby reklamné videá a tak. Tie svadby sú pre mňa kľúčové teraz počas korony bieda. Mesačne si dokážem zarobiť (keď sú svadby čo teraz je problém zohnať zákazku ☹️) okolo 500€ + 274 invalidný. Rodičom som ešte dávnejšie požičal 2500€ ( najväčšia chýba akú som zarobil to sa ešte darilo vtedy) oni mi to splácajú po 250€ mesačne ešte rok. Teraz keď nemám svadby mám 524€ mesačne istých. 524€ - 110 (prenájom) - 31 (internet paušál) - 100 (rodičom za to srackove bývanie sorry za výraz) - 150 (výdavky za software a iné služby k podnikaniu) = ostáva 103 € z ktorého zaplatím obedy aby som aspoň dačo žral a sme na nule

palicka
25. sep 2021

Úprimne? Na čo je take podnikanie, keď získ 0, podľa toho co píšeš, platis z dôchodku. Len preto, e sa ti páči, že máš peknú kanceláriu? A to máš koľko, 10 rokov?

tobias123321
autor
25. sep 2021

@1katus1 východné Slovensko okolie Popradu

annamalaga
25. sep 2021

No známy je kameraman a veľmi šikovný , ten ma toho veľa aj počas korony. To si musíš vybudovať väčšiu klientelu. On ma Facebook , fotí cez drony bol si robiť pilotske skúšky naň. Ten je fakt stále obsadený , plno ma furt. Pri takomto podnikaní musíš mať veľkú klientelu a byt šikovný , ináč je ti zbytočne podnikať , keď ti to nevynáša. A to ešte treba platiť živnosť ( malé odvody máš predpokladám ) , čiže nič moc. To radšej za upratovaca napr. Vchodov alebo do upratovacej firmy a máš aj na peknú ubytovňu.

tobias123321
autor
25. sep 2021

@palicka veď musím niečo robiť hádam nie ?keď nedokážem pracovať v normálnej robote nemám na výber. Mám v technike v podnikaní asi 10 000€ budoval som to tri roky mám to predať a čo potom miniem to a môžem ísť podmost

juliet86
25. sep 2021

@tobias123321 najdi si chranene byvanie. dss. moznosti su. zavolaj na linku dovery a tam zacni. existuju organizacie ktore ti pomozu. pripqdne napis na ipcko.sk vela stastia

palicka
25. sep 2021

@tobias123321 máš socialnu fóbiu a si kameraman na svadbách? Žiaľ, toto Ti neverím.

tobias123321
autor
25. sep 2021

@palicka je to tak verte či nie ten jeden deň sa dá zvládnuť ale je to obrovské prekonavanie sa

esterba
25. sep 2021

@tobias123321 mas 524 eur, z toho 291 su naklady na podnikanie a internet. 233 eur ti ostava na jedlo, byvanie a ostatne. Keby si pustil najom kancelarie, ostane ti 343 eur na byvanie a stravu. Chcelo by to izbu v zdielanom byte, kde by si mohol aj pracovat do 150 eur. Tak by ti ostalo 193 eur + to co zarobis. To je minimalne 6,2 eur na den. V kazdom pripade vsak musis najst stabilny zdroj prijmu a pouvazovat, ci sa aj z tych 150 eur vydavkov na podnikanie neda nieco usetrit aspon kym nie su zakazky. Nerozumiem celkom, ako mozes so socialnou fobiou medzi svadobcanov a do skladu dokladat sa uz neda 🤷‍♀️

tobias123321
autor
25. sep 2021

@ibrunova nemôžem tam byť v noci je to veľká budova aj zo štátnou správou večer sa zamika a koniec

jankapepe
Autor odpoveď zmazal
sapetka
25. sep 2021

@tobias123321 podnikas ale nesokazes si zarobit na podnajom?

klarolinne
25. sep 2021

Prišiel si po radu, posťažovať sa. Avšak na každý návrh si hneď napísal, že sa to nedá, a podobne.
Tá pôžička rodičom mi príde zábavná popravde - oni dajú 250,ty 100 naspäť 🤦‍♀️ ved sa dohodni, že 25 mesiacov nebudeš platiť domov nič a oni nemusia pôžičku vrátiť. Zdá sa mi to efektívnejšie a logickejšie.
Prácu máš peknú, kreatívnu, ale načo k tomu potrebuješ kanceláriu, keď si ju nemôžeš dovoliť? Veď to je luxus! Makať, šetriť, osamostatniť sa z toxického prostredia. Zbytok peňazí ti rodičia vrátia, keď odídeš skôr než sa minie počet mesiacov na ktorých sa dohodnete bez peňazí.

tobias123321
autor
25. sep 2021

@esterba lebo jeden deň sa dá vydržať na svadbe. Ale chodiť každý deň presne na čas niekede počúvať niekoho rozkazy stoho mám strašnú úzkosť a je mi zle. Svadba je kľud nikto mi nerozkazuje robím čo ja chcem sadnem si kedy ja chcem v Tom je tá voľnosť. Svadby zbytočne riešiť to nie je problém práveže je to jediný spôsob ako zarobiť som za to vďačný

tobias123321
autor
25. sep 2021

@sapetka je to tak keď si prečítate ostatné komentáre je tam veľa prekážok

esterba
25. sep 2021

@tobias123321 a co tak zacat upratovat kancelarie? Sice tam tiez treba chodit pravidelne v urcitom case, ale zato tam mozes byt sam a v klude si porobit co treba. V kontakte s ludmi si minimalne, ziadne extra naklady.

1katus1
25. sep 2021

@tobias123321 ozaj skús pozhanat garsónky alebo samostatnú izbu. Určite sa nájde niečo. Zrušiť kanceláriu a môžeš robiť videa aj doma. Veľa ľudí tak funguje. Kameraman čo nám robil svadbu tiez nemal kanceláriu stretli sme sa vonku a hotovo.

lala123
25. sep 2021

@tobias123321klobuk dole pred tebou, že trpíš generalizovania uzkostnou poruchou a mas prácu akú mas. Je to super, že napriek diagnóze dokážeš fungovat medzi toľkými ludmi ako na svadbách a podrobných udalostiach sú. Prajem Ti aby sa ti bývanie podarilo poriešiť čím skôr. Asi fakt by bolo najideálnejšie najst kanceláriu kde by si mohol aj prenocovať.

tobias123321
autor
25. sep 2021

@lala123 konečne niekto citlivý ktorý my rozumie ďakujem

esterba
25. sep 2021

@tobias123321 v Presove prave hladaju na upratovanie predajne s oblecenim od 7 do 9 za 300 v cistom mesacne. Rano by si si odrobil a este aj na podnikanie ti ostane cas. No len na kancelariu, v ktorej sa neda spat, je najvyssi cas zabudnut, inak sa nepohnes.

ailiba
25. sep 2021

@tobias123321 a nemôžeš prespať v kancelárii? Kúpiť si tam takú nafukovací postel... Lepšie, ako v aute. Ale aj v aute sa dá, len treba teplú deku...

tobias123321
autor
25. sep 2021

@ailiba mám tu rozťahovaci gauč len v noci sa tu nedá byť je to veľká budova kde je aj štátna správa večer sa zamika koduje koniec

janetinka27
25. sep 2021

@tobias123321 ahoj, urcite v aute nie, to sa da 2 noci ale nie viac. telo si potrebuje oddychnut. jeden chalan bol cez leto brigadovat v usa,chcel setrit,tak spaval v aute. raz sa uz nezobudil. extremna unava, vycerpanie

catherinah
25. sep 2021

@tobias123321 a co ked sa zamyka? Sak budes spat

zafir01
25. sep 2021

@tobias123321 chod pracovať ako vodič dodávky... Chalani spia v kabínach, vozia sa po EÚ. Mnohí z nich poberajú aj invalidné. A zárobok cez 1 tis eur. Keď sú šikovní a točia veľa km aj 2tis... Máš tým pádom aj o strechu nad hlavou aj o peniaze na nejaké vytvorenie rezervy postarané.