icon

Dá sa vyriešiť náš problém bez toho, aby sme trpeli?

alenka0
8. sep 2015

Asi už veľa z vás písalo o podobnom probléme. Som vydatá dva roky. Predtým sme tri roky spolu chodili. Ideálny chlap. Vzali sme sa z lásky, prišlo hneď dieťa. Tri týžde po pôrode mi začal vyčítať, že som zlá matka a také. Mala som asi popôrodnú depresiu a on ešte po mne kričal. Asi sme boli v strese obaja. Po 8. mesiacoch mi povedal, že som tučná, že so mnou nemôže ani spať, lebo sa mu nepáčim. Schudla som 17 kg a vyzerám ako modelka...ale čo z toho. Naviazal sa na malú a mňa ma na háku. Stále sa vyhovára, že je v strese, chytá amoky a vyhráža sa mi, zastrašuje ma. Keď som ticho a nemám názor, máme ideálne manželstvo. Prikazuje mi všetko, lebo som jeho žena a budem ho počúvať. Minule som nechcela pustiť malú do ZOO tak na mňa vybehol, napadol ma a vyhrážal sa mi, že ma zabije. A dodal, že ten kto zarába na domácnosť, ten rozkazuje. Keď chcem niečo robiť a prispieť, zakáže mi to. Chce ma ovládať. Povedala som, že od neho odchádzam, že pre jeho ...neviem aké...stresy mňa biť nebude. Takže nastal problém, že mňa poslal preč a nechce mi dať dieťa. Vôbec neviem čo robiť...Nechcem teraz chodiť po súdoch. Dá sa to nejak vyriešiť bez toho, aby každý trpel??

alenka0
autor
8. sep 2015

@jolinka Som doma. Dceru nikdy nenecham. Cakam ci nas pusti a ked nie tak musim riesit inac. Od nej ma neoddeli

bajana
8. sep 2015

@alenka0 takže súd by mal negatívny vplyv na dieťa (ako a čím?), ale váš vzťah s mužom nemá? Uvažuješ veľmi zvláštne, neviem, ako si to predstavuješ...

radkovadanka
Odpoveď bola odstránená
rawmamka
8. sep 2015

@alenka0 Alenka, čo k tomu dodať....smutné čítanie, pretože toto je príbeh ako milión iných, nešťastných bez happy endu. Skús sa najprv hoc aj anonymne spojiť s niektorou psychologičkou s krízového centra pre týrané ženy a s ňou sa trebárs aj telefonicky porozprávaj - nemal by to byť problém, zväčša sú tie linky zadarmo a keď si doma, tak si nájdi chvíľku, keď si na 100% sama doma a malá spí, aby si mala kľud. Uvidíš aký bude názor odborníka, ktorý je nielen teoretik ale funguje aj v praxi. Ak ti povie, že je to jasný prípad, tak choď za vašimi a tam to všetko po lopate na rovinu povedz, aby vedeli, že situácia je vážna a nie je to len taký prechodný stav, ale niečo čo sa bude len a len zhoršovať, ver mi. Teraz ešte máš dostatok síl s tým bojovať a odísť od neho, nepremárni svoju šancu, najmä nie kvli svojej dcérke. Uvedom si, aký vzor v tebe bude mať. Dúfam, že nechceš, aby si na základe vzoru vášho "fungovania" aj ona v budúcnosti vybrala takého partnera ako je ten jej podarený tatko. A ak sa smiem spýtať, aký bol tvoj otec ? Nemanipuloval mamku, nebol dominantný ?

lubkavargova1
8. sep 2015

@alenka0 prepac, ale poviem to sprosto: takze, sud by mal negativny dopad na malu, ale to ze mater ma ponizovanu, mlatenu to je oooooooooooook???? No moja, ked toto nestopnes vychovavas dalsieho nestabilneho jedinca do nasej spolocnosti. gratulujem k takej materi. To radsej fakt nech ostane s otcom.
Si matka dietata, je tvojou psou povinnostou bojovat a zabezpecit taky vyvin dietata, aby neutrpelo akukolvek ujmu....abo sa zober a pekne mu odpust, vsak to su len dva roky, to sa utrasie. Je to muz, ma pravo rozkazovat nad zenou. Zena nema ziadne pravo, je to handra!!!! Zena bozska, pouzivaj to co mas v hlave!!

alenka0
autor
8. sep 2015

@bajana My sme sa pred nou nehadali. Ale ked ju vezmem 50 km k babke a pride otec a bude mi ju brat x ruk a ja budem v strese. Uz tri dni je mi na zvracanie a snazim sa normalne fungovat. Tiez ma budu jeho rodicia prosit, aby som nevystrajala. Moji budu chciet urovnat veci. Vsetci to budu riesit. Ako sa mam v klude venovat dcere??

alenka0
autor
8. sep 2015

@bajana My sme sa pred nou nehadali. Ale ked ju vezmem 50 km k babke a pride otec a bude mi ju brat x ruk a ja budem v strese. Uz tri dni je mi na zvracanie a snazim sa normalne fungovat. Tiez ma budu jeho rodicia prosit, aby som nevystrajala. Moji budu chciet urovnat veci. Vsetci to budu riesit. Ako sa mam v klude venovat dcere??
@lubkavargova1

lubkavargova1
8. sep 2015

Radsej nechas, zasahovat inych do svojho zivota resp. do vasho nez aby si TY riesila???? A ked nedajboze oni by povedali ze si zla matka a bude rozvod, tak tiez mlcky budes "ano, ano, bude ako poviete"....cele zle... 😠

kaktusik
8. sep 2015

@alenka0 ty si hlavne nevsimaj natlaky rodiny... rob vsetko tak, aby si bola spokojna ty a dcera. A od muza odid, ked bude napr. v praci. Urcite vas len tak nepusti, kedze uz teraz robi sceny.

radkovadanka
Odpoveď bola odstránená
jolinka
8. sep 2015

@alenka0 KLUD s nim nebude 😠 😠 😠 co nechapes??? tak ci tak. Nemozes mat klud aj tyrana za muza... 😝 😝 to proste dokopy nejde...a cim viac on zajde v tyranii a cim viac ty prejdes cestu k udupanej znicenej zenskej...tym to bude tazsie a stresovejsie sa oslobodit 😖 😖 😖

Bojis sa maleho stresu z presviedcania rodicov, ci z jeho narokov na dieta...nechapes ze ta cakaju ovela vacsie stresy a boje...ak to nechas tak 🙄 🙄 🙄 Raz sa tomu budes musiet postavit celom, a cim skor, tym lepsie.

Si ako clovek, co ma v nohe trn a boji sa ho vytiahnut ze to bude boliet... 😕 nechape, ze ked ten trn zahnisa, zapal bude boliet ovela viac, jeho vyrezanie bude narocnejsie a bolestivejsie a zasiahne vacsiu cast nohy ci otrava celeho organizmu ☹

barushkaaa
8. sep 2015

@alenka0 takže ak to správne chápem, tak budeš radšej ľudovo povedané držať hubu a krok, lebo však manželstvo treba udržať za každú cenu????? 😕 ach jáááj, celé zle ☹

radkovadanka
Odpoveď bola odstránená
alenka0
autor
8. sep 2015

Dakujem. Ja viem co mam robit a ustupovat nebudem
Chcela som pocut nazory inych

mala_hobitka
8. sep 2015

@alenka0 Daj si prehlasit trvale bydlisko pre seba aj pre malu k svojim rodicom. V jeden den podaj navrh na rozvod a navrh o zverenie malej do osobnej starostlivosti a este ten den alebo dalsi pobal veci, doklady a uradne listiny (hlavne rodny list malej) a sup od neho prec.
Akonahle mate s malou iny trvaly pobyt tak nic nezmoze.

libka1
8. sep 2015

@alenka0 ale vies co mas robit, len sa bojis zmeny ako kazdy, co je uplne normalne... neries rodicov, ries seba a malu a tes sa z toho ze mas kam ist, mohlo to byt horsie keby si nemala. Vies, necakaj, toto lepsie asi nebude a lepsie odist teraz ako utekat v nejakej vyhrotenej situacii. To este len bude stres pre dieta, nedopusti ho!

mimi1237
8. sep 2015

@alenka0
S takýmito ludmi ako je tvoj manzel,sa dohodnut nedá,takze sudu sa nevyhnes,ak nechces aby ta mlatil hlava nehlava ,tak odidi od neho hned teraz,necakaj,vezmi malu a chod.Ak by mal nieco proti tomu volaj policiu a potom ries sud aby si malu mala pri sebe.ine riesenie nexistuje
jednej veci nechápem ,si teda este pri manzelovi alebo si odisla a dieta je pri nom?

alenka0
autor
8. sep 2015

@mimi1237 Som normalne doma s malou. Urcite by som ju nenechala. Kto by sa o nu staral

mimi1237
8. sep 2015

@alenka0 Ok,len sa pytam ,som tomu akosi nerozumela,najlepsie by bolo odist ozaj vtedy ked tvoj manzel nebude doma.A natlak rodiny si nevsimaj,je to tvoj zivot a dcere chces predsa to najlepsie.Jednod.to co si mysli a co chce tv.ci jeho rodina nieje podstatne,podstatne je co chces ty.nemozes predsa zit s niekym kto sa k tebe takto sprava len preto ,ze co povie rodina...

cacianka
8. sep 2015

ak môžeš ísť k rodičom, máš aspoň nejaký dobrý záchytný bod.
naplánuj si frontálny útok a útek, dovtedy si nahrávaj čo sa ti len trochu dá. choď na sociálku - pomôžu ti so spísaním návrhu na predbežné opatrenie a zverenie maloletej do tvojej starostlivosti, poradia ti ako žiadať výživné.
nakúp vrecia, zožeň škatule z obchodu a zavolaj na čas ked bude ten tvoj geroj určite daleko, 2-3 dobré kamarátky, pobaľte všetky tvoje osobné veci, veci malej a aj nejaké potrebné veci z domácnosti a veľmi rýchlim spôsobom odíď na bezpečné miesto.
alebo si vopred nenápadne pobaľ nejaké veci čo nie sú na očiach, odlož ku kamarátke alebo nejakej dobrej duši v blízkosti a potom ten útok a útek.
hned po odchode zavolaj jeho rodičov a tvojich - teda len tie osoby u ktorých môžeš mať oporu, ak sa necítiš na osobný kontakt, napíš si v kľude niečo ako vyhlásenie na tlačovku - presne popíš a pomenuj ako sa správa, ako útočí, nadáva, vyhráža sa a len im to daj do ruky, alebo pošli po niekom. ak máš niekoho kto ti môže dosvečiť jeho výčiny, napr. susedia ktorí počujú jeho krik, požiadaj ich či by boli ochotní to dosvedčiť tvojim blízkym, ak by ti nechceli veriť. ak budeš mať modriny - šup lekárovi. ak bude vyvádzať - volaj policajtov. katolík - nekatolík nikto nesmie týrať blízku a zverenú osobu, ani psychicky, či má stres z práce alebo nie.

tova
8. sep 2015

@alenka0 rozvod je nepripustny lebo ste katolici????? prave teraz som citala novu spravu, papez zjednodusil anulaciu manzelstva, a hlavne ak je jeden tyrany alebo podvadzany, tam to biskup hned ma anulovat a bez poplatku do 45dni..

alenka0
autor
8. sep 2015

@tova Nemyslela som to tak. Som silna katolicka, ale isto sa tyrat nenecham. V zmyslani rodicov je rozvod nepripustny, najprv mate byt odluceny a anulacia manzelstva je posledna moznost. Dnes sa niektori len pohadaju a z trucu sa idu rozvadzat. Taketo nieco nema katolik robit, ale ked su dovody opodstatnene, treba to riesit.

regina22
8. sep 2015
https://www.youtube.com/watch?v=sjT_oilJ3MU

aj takto to môže vyriešiť on

danik1505
8. sep 2015

@alenka0 ako silná katolíčka by si mala vedieť aj to, že Boh by určite nechcel, aby si počas svojho jediného života bola nešťastná a trpela si. Tvoj muž bťa má milovať a nie sa k tebe správať ako k handre. Takže keď chceš silou- mocou obstáť aj pred rodinou, choď za kňazom a povedz mu o svojom probléme. Normálny ťa určite podporí v tvojom predsavzatí odísť. Držím palce a prajem veľa sily. Určite choď preč...

tjaden
8. sep 2015

@alenka0 ak chceš dieťa bez súdu to nepôjde, to zase len on vyhrá a ty budeš tá čo musí držať hubu

charity
9. sep 2015

@alenka0 Chod okamzite k lekarovi nech mas zaprotokolovand modriny z bitiek. Raz sa Ti to moze hodit ako dokaz.

Typicke domace tyranie vyzera ako vztah so sarmantnym muzom, rychlo dieta a ked uz je zena zavisla ekonomicky v materstve, vypukne tyranie. Same od seba to neskonci nikdy. Vacsinou sa to len zhorsuje.

Prestahuj sa prec a nezabudaj, ze na prestahovanie dietata pred rozvodom /myslim zmenu trvaleho pobytu/ potrebujes suhlas otca. Na socialku by som s tym radsej nesla. Kto vie co by ndjaka blba uradnicka urobila.

Buduj sizazemie kam odides. Az budes odchadzat, poziadaj o predbezne zverenie dietata do svojej starostlivosti.

tova
9. sep 2015

@alenka0 tak tu je predposledna moznost ked rozvod je nepripustny. Budes sa rovnako spravat ako on. Sem tam ho vyhresis, posles...., vykasli sa na upratovanie, varenie, staraj sa len o seba, a dieta, nech pride domov a ziza do prazdnych hrncov. Uplne ho ignoruj, nic nerozoberaj, nerad sa s nim. Nech sluzi ako zivitel rodiny a nic viac, neplat nic, kazde euro co zabudne v kabate si udloz. Ked sa zacne hadat posli ho dosovne tam, skus ho dotlacit tam, ze on sam bude chciet odist z domu, (nebij ho, nevyhrazaj sa, to moze pouzit proti tebe, ale slovne ho mozes zlomit) alebo si uvedomi ze nieco neni v poiadku a zmierni svoje spavanie. Ked odides od neho a nemas ziadne dokazy ze ta bije, ma rovnake pravo na dieta ako ty. Aj ked ti docastne zveria do starostlivosti, neskor skludne daju do striedavej . ty nie si tyrana aby ho k dietatu nepustili.

timea7
9. sep 2015

@tova a strieska ju hneď v prvý večer.....vyhrážanie sa zabitím už nie je srandou.....neverím tomu, že to bol tri roky ideálny chlap, symptómy určite boli, len ružové okuliare sú ružové okuliare....

timea7
9. sep 2015

@alenka0 na to, či je rozvod prípustný alebo nie, na anuláciu manželstva sa teraz vykašli, tonie je v tvojej situácii podstatné, prioritou by malo byť ochrániť dieťa a seba, čiže čo najskôr urobiť to, čo ti radia baby vyššie. Sociálka,, požiadať o zverenie dieťaťa di tvojej starostlivosti, požiadať o rozvod, o výživné na dieťa aj seba, keď budeš mať dieťa v svojej starostlivosti, tak sa zbaľ a rýchlo odíď, určite neodchádzaj sama, maj niekoho pri sebe, najlepšie muža - otec, brat....môže sa to dozvedieť a to ešte len uvidíš cirkus. Zabudni na to, že to prejde bez súdu, hladko, že manžel nebude robiť problémy. Bude. Ty volaj vždy políciu. Už s tými modrinami si mala ísť k lekárovi a na políciu, mala by si v rukách dosť podstatný dôkaz. Anuláciu manželstva budeš riešiť neskôr. Veľmi ti držím palce, aby všetko prebehlo čo najrýchlejšie a aby si našla s maličkou pokoj.

papricka33
9. sep 2015

@alenka0 aby nikto netrpel? A teraz netrpíte? Jediný kto to zatiaľ nepociťuje, je malá. Toto asi nemá iné riešenie, ako odchod. Bude len horšie. Preč, preč, preč.... ☹