icon

Dá sa zmeniť žena vo vlastnom svete?

chlap321
22. máj 2025

Predstavte si ženu 44rokov, vysko nadpriemerne inteligentnú v komunikácii, schopnostiach, vedomostiach jazykových znalostiach.
No ma to háčik. Tým že si je vedomá svojej nadpriemernosti si vytvorí vlastný svet,
svet kde iné pravidla ako jej neplatia.
Ona ma vždy pravdu, ona musí nat za každú cenu posledne slovo, lekári sú hlupáci a preto ku nim nechodí, lebo ona ma iné vedomosti, neuznava očkovania, neuznáva kontroly u gynekológa, 20 rokov sa lieči sama prevažne bez liekov ale s bylinami. Ma etremne manipulatorske sklony , ktoré jej rozbili aj rodinu, manzestvo, dospievajúce deti radšej bývajú s otcom ako s ňou (i dcéra). Nedokáže sa prispôsobiť žiadnemu pracovnému kolektívu, keďže ich nepovažuje za rovnocenných. ( samozrejme ma na to, ale...) Prácu ktorú robí, často jej presvedčenia môžu ohroziť i jej klientov (deti)
ako trebarz že do práce chodí s nepreliecenou virózou a podobne. Ona si je vedomá že je iná, že veľa veci jej dáva zmysel, tak ako to vidí ona, no nevyhovuje to zjavne nikomu
okrem nej. Ja som chlap, ktorý sa s ňou pokúšal o vzťah a dlhé mesiace som sa pokúšal prísť na to ako ju zmeniť alebo chápať, no dostalo sa to do bodu kedy bude ľahšie
to ukončiť, dostal som radu že nech to skúsim napísať sem. Zevraj nikde nieje viac žien ako tu čo mi budú chcieť poradiť. Tak moja otázka znie...
""" Myslite že sa taká žena dá zmeniť, pripadne viete poradiť ako? """"

Strana
z3
marsmykkok
22. máj 2025
@chlap321

@domak2 to si ozaj nemyslim,

@chlap321 Prečo nemyslíš. Autizmus-asperger sa u žien prejavuje inak ako u chlapov, navonok to maskujú a pôsobia normálne. Nie ako chlap/chlapec že to na ňom vidíš už z kilometra že má autizmus... Dievča/žena si nedovolí väčšinou sa prejaviť a celý život sú ako na scéne a obkukávajú ako sa správajú ostatní a celý život hrajú divadlo a nesprávajú sa prirodzene.

chlap321
autor
22. máj 2025
@rozculena

@minenkaa opakujem,ona nie je hlúpa......možno asperger

@rozculena ako teraz pises , tak uvedomujem si u nej par takych totalnych blbosti drobnosti ktore skor vyznievaju ritualne nez logicky. predstavte si ze vsade si nosite so sebou nadobu s vodou, ale uplne e vsade este aj na cestu do obchodu a nazad autom, a ta nadoba tam vzdy u nej byt musi, ale ona z nej nepije, vdy si iba "logne" da si akoby glg vody a opat flasu odlozi, a to robi stale, takychto veci je este par, ale tie rozoberat nechcem. .. pije niektora zena takymto sposobom?

minenkaa
22. máj 2025
@chlap321

@rozculena ako teraz pises , tak uvedomujem si u nej par takych totalnych blbosti drobnosti ktore skor vyznievaju ritualne nez logicky. predstavte si ze vsade si nosite so sebou nadobu s vodou, ale uplne e vsade este aj na cestu do obchodu a nazad autom, a ta nadoba tam vzdy u nej byt musi, ale ona z nej nepije, vdy si iba "logne" da si akoby glg vody a opat flasu odlozi, a to robi stale, takychto veci je este par, ale tie rozoberat nechcem. .. pije niektora zena takymto sposobom?

@chlap321 moje decko takto nosí vodu ,ja som tiež kedysi nosila stále vodu so sebou

mamamasama
22. máj 2025

Znie mi to ako nejaké spektrum.

rejka7
22. máj 2025

@chlap321 a čo je na to Dvorakovi zlé? Myslím, celkom ma to zaujíma, vedieť čítať aj takú neverbálnu komunikáciu. Tie ohlasy má pod videom pozitívne, ale samozrejme môže tam byť niečo čím ťa irituje.

lauruska_sumienka
22. máj 2025

na sex hej, ale viac od nej necakaj, ani nehladaj. zatial sa krotila aby ta neodohnala ale tie vybuchy to su take tie chapadla ktore sa vystrkuju v stave nekontrolovanosti. toto je clovek s poruchami osobnosti, narcizmom a ktovie s cim este. jej manzel a deti sa radsej od nej stiahli aby sa zachranili pred jej toxicitou.
a ze si logne z flase ktoru taha vsade, kazdy mame nieco s cim nevyjdeme z domu. niekto flasu, niekto make-up, hodinky, ... 🙂

srbskalizzy
22. máj 2025

@chlap321 chlape ako clovek co zil 4roky z takynto niecim ale v chlapskej verzii ti radim ZDRHAAAAJ!!!

oliolijanka
22. máj 2025

Menit ju nemozes. Zmeni sa iba ked bude ona (a velmi) chciet.
Ty mozes iba rozhodnut, ci chces s takou osobou zit. Mat ju rad taku, aka je. Nehladat na nej chyby.
Je to ako zit so zdravotne znevyhodnenym clovekom. Pytas sa nas, ako zmenit nepocujuceho na zdraveho.
A pritom spravna otazka mala zniet "som dostatocne silny na to, aby som stal po boku napr.nepocujuceho (nemeho, na voziku, slepeho, choreho...) cloveka? Bude moja pritomnost obohatenim jeho zivota, alebo mu budem jeho chorobu neustale pripominat, lebo jeho postih mi zneprijemnuje, stazuje, nici..zivot?"

To, ako sa ona chova, nemusi mat (zatial) ziadnu diagnozu. Mozno ma paranoidnu schizu, ale mozno ma naozaj iba pravdu, hoci tebe sa to zda ako hlupost.
Napriklad to liecenie bylinami... urcite je aj nezaockovana a ty pichnuty experimentalnym preparatom... a ty si myslis, ze ona je blazon😀

Plus... 44 rocna, inteligentna, zabezpecena, samoststna zena sa uz ziadnemu chlapovi ani okoliu prisposobovat nemusi. Ona moze mat v aute okrem flasky vody aj babiku barbie a pred jazdou ju vzdy prezliest do inych siat. A ked sa ti to nebude pozdavat, odkaze na na mk... Ved ona si z teba spravila srandu. Aspergera mi pripominas skor ty.

chlap321
autor
22. máj 2025
@rejka7

@chlap321 a čo je na to Dvorakovi zlé? Myslím, celkom ma to zaujíma, vedieť čítať aj takú neverbálnu komunikáciu. Tie ohlasy má pod videom pozitívne, ale samozrejme môže tam byť niečo čím ťa irituje.

@rejka7 toto je len prve video na ktore som narazil, pretym som pozeral nejake ine.

https://www.youtube.com/watch?v=zCu0RkOESms

vsimaj si frekvenciu jeho zmurknutia oci ked nerozprava nic akoze zaujimave, a vsimaj si murknutia oci ktore su akoby nadramec zmurknutia, pri ktorych slovach zmurkne, zmurknutie oka mimo rytmus znamena neuprimnost, jeho telo sa bije s tym c prave povedal, ak vravi chcem vam dat a pri slove chcem zmurkne a potom opat tak nechce dat, proste chce popularitu chce on na tom ziskat. niektore slova akoby u neho zludoveli a naucil sa na ne davat prizvuk, pohlady ktore robi do stran ked akoze rozmysla tesne pred niecim zasadnym su akoby naucena vec ktora vyznie presvedcivo. proste je to take nieco ako manipulator amater. Jena vec, pocuvat ano, nevravi zle veci, no ke ma sediet predomnou tak mu neverim ani nos medzi ocami. a co je zvlastne ze kopa z vas ho uznava. ja ho teda nepoznam, a nemam pravo z 20 min pocuvania a 5 min sledovania nieco sudit, ale je to clovek ktory by pri hrani pokru somnou prehral aj gate,

chlap321
autor
22. máj 2025
@rejka7

@rejka7 inak vsimni si aj reakciu pri slove páni, ublizuje, slovo zistite je tiez extra zaujimave,......... odejit a otraveni je naucene gesto dolezitosti .

eviq
22. máj 2025
@chlap321

@rejka7 inak vsimni si aj reakciu pri slove páni, ublizuje, slovo zistite je tiez extra zaujimave,......... odejit a otraveni je naucene gesto dolezitosti .

@chlap321 ujdi, kým je čas, lebo zničí nielen teba, ale aj tvoje vzťahy s inými ludmi

romiada
22. máj 2025

@chlap321 nie nedá sa zmeniť, nie je to plastelína, ani bábika ktorú si očešeš a oblečieš ako chceš. Skôr sa "vyprofilovala" do tohto bodu a ma v péčku čo si kto o nej myslí, vrátane Teba asi. V štýle Nechceš,nechaj tak. Neviem prečo sa niektorí ľudia snažia skrotiť/zmeniť druhého. Ak áno, tak nemiluje toho človeka ale predstavu o ňom aký by mal byť. Ani z tigra neurobíš krotké malé prítulné mačiatko.

chlap321
autor
22. máj 2025
@eviq

@chlap321 ujdi, kým je čas, lebo zničí nielen teba, ale aj tvoje vzťahy s inými ludmi

@eviq cez vikend si pride po veci, je koniec. teraz pride to horsie, najst zenu ktora jej siaha aspon po paty v tom ostatnom okrem spravania sa. este iba to bude problem.

selena_luna
23. máj 2025

Preco by si chcel mat vztah s manipulatorkou preboha? Takych ludi von zo zivota a nikdy ich tam nepustat naspat.

chlap321
autor
23. máj 2025
@selena_luna

Preco by si chcel mat vztah s manipulatorkou preboha? Takych ludi von zo zivota a nikdy ich tam nepustat naspat.

@selena_luna uz to neries. vikendom bude koniec, len co teraz so samotou.

suge
23. máj 2025

Myslíte si, že sa taká žena dá zmeniť? Myslím si, že nie, nedá. Možno po úraze hlavy, ktorý by zmenil osobnosť, ale inak nie. Moja skúsenosť z blízkej rodiny.

rejka7
23. máj 2025
@chlap321

@eviq cez vikend si pride po veci, je koniec. teraz pride to horsie, najst zenu ktora jej siaha aspon po paty v tom ostatnom okrem spravania sa. este iba to bude problem.

@chlap321 dobré si sa rozhodol, títo ľudia s poruchami osobnosti vo B zväzku (histrioni, narcisti, ...) dokážu okúzliť, majú šarm a hlavne zrkadlia teba na začiatku vzťahu. Považujú sa za výnimočných, nadradených a aj teba si idealizujú, obyčajných ľudí by k sebe nepustili, to je super fáza, po nej však vždy príde devalvácia, ktorá nemusí byť hneď zjavná, stačí malé podpichovanie, kritizovanie a opäť fajn, a potom opäť niečo si nájdu, no a časom ani si nevšimneš ako a máš záväzky a cúvnuť sa už nedá a vtedy spoznaš ich pravú tvár. Neodchádza sa ľahko, ale ver mi profesná zdatnosť, výnimočnosť, šarm, inteligencia, vedomosti nie sú až také dôležité pre vzťah. V tom možno budeš hľadať ťažšie, ale hľadaj hlavne u partnera dobro, súcit, sústrasť, pochopenie, empatiu, pomoc, porozumenie, kompromisy, schopnosť priznať si vinu, ustúpiť, komunikovať. Že vraj stačí pri spoznávaní povedať jednoduché NIE a pozorovať reakcie aj skrytú agresiu. Dobrá rada, nie? 👍 No, ten Dvořák to robí aj ako reklamu samozrejme, spomínal vo videách, že je terapeut pre obete narcizmu, takže týmto sa živí, aj YouTubom, napísal knihu. A pravdu povediac pochopiť narcizmus nie je až taká veda a keď stále to isté rozpráva, prezentuje, už ho to asi nudí🥴, keď to robí už pár rokov. Tak sa drž a veľa šťastia nabudúce, hlavne treba vedome pracovať aj na sebe, aby nás narcisti a podobné indivíduá nepritahovali a mi ich.👍

chlap321
autor
23. máj 2025
@rejka7

@chlap321 dobré si sa rozhodol, títo ľudia s poruchami osobnosti vo B zväzku (histrioni, narcisti, ...) dokážu okúzliť, majú šarm a hlavne zrkadlia teba na začiatku vzťahu. Považujú sa za výnimočných, nadradených a aj teba si idealizujú, obyčajných ľudí by k sebe nepustili, to je super fáza, po nej však vždy príde devalvácia, ktorá nemusí byť hneď zjavná, stačí malé podpichovanie, kritizovanie a opäť fajn, a potom opäť niečo si nájdu, no a časom ani si nevšimneš ako a máš záväzky a cúvnuť sa už nedá a vtedy spoznaš ich pravú tvár. Neodchádza sa ľahko, ale ver mi profesná zdatnosť, výnimočnosť, šarm, inteligencia, vedomosti nie sú až také dôležité pre vzťah. V tom možno budeš hľadať ťažšie, ale hľadaj hlavne u partnera dobro, súcit, sústrasť, pochopenie, empatiu, pomoc, porozumenie, kompromisy, schopnosť priznať si vinu, ustúpiť, komunikovať. Že vraj stačí pri spoznávaní povedať jednoduché NIE a pozorovať reakcie aj skrytú agresiu. Dobrá rada, nie? 👍 No, ten Dvořák to robí aj ako reklamu samozrejme, spomínal vo videách, že je terapeut pre obete narcizmu, takže týmto sa živí, aj YouTubom, napísal knihu. A pravdu povediac pochopiť narcizmus nie je až taká veda a keď stále to isté rozpráva, prezentuje, už ho to asi nudí🥴, keď to robí už pár rokov. Tak sa drž a veľa šťastia nabudúce, hlavne treba vedome pracovať aj na sebe, aby nás narcisti a podobné indivíduá nepritahovali a mi ich.👍

@rejka7 vdaka.. ono to uz bolo viacmenej na spadnutie, tento prispevok tomu az tak velmi nepomohol, ono zbalit si 3 igelitky veci vlastne nebol vztah, samozrejme je mi to luto ze to konci, este vcera som chcem nieco dohodnut ale opat urobila jednu z veci ktoru vie ze ma irituje a urobila to schvalne tak tym to potvrdila. mozo to vyznie ako keby ozaj premyslam tym co mam v gatiach, ale praveze sa obavam toho co dalej. ja chapem veci ktore pises ze su spravne hodnoty, len prave nepoznam a netusim kde najst zenu ktora ich ma v sebe. tie coma ona, a tie coma mat ta prava. pred vztahom s nou som bol asi rok na zoznamke, a poviem ti ze to bola fakt fakt bieda.. aj tu som si prebehol niektore prispevky o tom ze co zeny hladaju co cakaju od vztahu a ako by mal vyzerat ich pravy. no a stratil som rec.. az na par minut som sedel a cumel do blba stym ze ci predsa cez vikend ked si pride po veci ze ci to este neskusime prebrat. nech je akakolvek , tak co niektore predvadyju tu, tak je pri nich aniel s rozumom. Skoda ze sa neda vymazat uz tato debata. ale tak snad upadne do zabudnutia. vdaka za podnetne rady a ja idem teda premyslat co dalej. Mimochodom..myslis ze este existuju aj pekne, vasnive, stihle zeny, elegantne s dobrym srdcom a duchom?

rejka7
23. máj 2025
@chlap321

@rejka7 vdaka.. ono to uz bolo viacmenej na spadnutie, tento prispevok tomu az tak velmi nepomohol, ono zbalit si 3 igelitky veci vlastne nebol vztah, samozrejme je mi to luto ze to konci, este vcera som chcem nieco dohodnut ale opat urobila jednu z veci ktoru vie ze ma irituje a urobila to schvalne tak tym to potvrdila. mozo to vyznie ako keby ozaj premyslam tym co mam v gatiach, ale praveze sa obavam toho co dalej. ja chapem veci ktore pises ze su spravne hodnoty, len prave nepoznam a netusim kde najst zenu ktora ich ma v sebe. tie coma ona, a tie coma mat ta prava. pred vztahom s nou som bol asi rok na zoznamke, a poviem ti ze to bola fakt fakt bieda.. aj tu som si prebehol niektore prispevky o tom ze co zeny hladaju co cakaju od vztahu a ako by mal vyzerat ich pravy. no a stratil som rec.. az na par minut som sedel a cumel do blba stym ze ci predsa cez vikend ked si pride po veci ze ci to este neskusime prebrat. nech je akakolvek , tak co niektore predvadyju tu, tak je pri nich aniel s rozumom. Skoda ze sa neda vymazat uz tato debata. ale tak snad upadne do zabudnutia. vdaka za podnetne rady a ja idem teda premyslat co dalej. Mimochodom..myslis ze este existuju aj pekne, vasnive, stihle zeny, elegantne s dobrym srdcom a duchom?

@chlap321 určite existujú skvelé ženy pre teba. Samota nie je zlá, určite je lepšia ako zlý vzťah. Nedohaduj sa znova s priateľkou, skôr, či neskôr ten vzťah skončí a čím skôr, tým lepšie. Možno je lepšie hľadať v pracovnom prostredí, alebo rozhlásiť medzi známymi, že si voľný a oni ti " dohodia" známe, kamarátky, ... , alebo v posilňovni, na akciách, teraz ide leto, festivaly, dovolenky, príležitosti. Rozhodne to nerob zúfalo a za každú cenu, lebo je to odstrašujúce. Rob čo ťa baví, buď spokojný a časom niekto príde. No, tak k tým reakciám. Je to tu anonymné, takže mnoho žien reaguje inak ako v skutočnosti, sú viac odvážne. No a potom je tu veľká skupina sklamaných,zlomených žien a tie majú skúsenosti také zlé, tak podľa toho reagujú. No a požiadavky na zoznamkach tiež neber vážne. Keď ma niekto nereálne očakávania, tak ju netreba ani oslovovať, alebo ďalej kontaktovať. Často sa tam píšu drísty, ale po osobnom kontakte a spoznávaní už tie úvodné slová vyznejú divné a orientuješ sa podľa reality. 👍

alikaa
23. máj 2025
@chlap321

@chlap321 davnejsie som videla rozhovor s jednou ucastnickou Ruze pre nevestu, z minulej serie. Ona jedina odisla zo show sama od seba. V rozhovore spominala svoje minule vztahy s manipulatormi a narcistami. Uz 6 rokov v tom case bola sama. Vysvetlila to tym, ze ju pritahuju prave takito "extremisti", obycajni dobri, pozorni chlapi ju nudia a neciti tam tu chemiu. Sama povedala, ze si uvedomuje, ze ju pritahuje extrem, ale nevie to v sebe zmenit a preto je radsej sama. Vsimam si vo svojom okoli podobne povahy. Takyto clovek ma problem si najst dlhodoby kvalitny vztah. Otazka je co s tym? Ak raz niekoho pritahuje adrenalin, tak to je ako droga, zavislost. Proste bez tej drogy to nie je ono.

zuzinka888
23. máj 2025

Kazdy clovek sa dokaze zmenit, ale iba " dobrovolne" tym ze na sebe pracuje, uvedomuje si svoje chyby( co malokto je k sebe kriticky) a hlavne ak zazije "zasah z hora" a prehodnoti svoje ci zivotne priority. Ale tato pani je narcis "najvyssiej kvality". Ta by potrebovala na zmenu k.o od zivota aby sa uvedomila.

rejka7
23. máj 2025
@zuzinka888

Kazdy clovek sa dokaze zmenit, ale iba " dobrovolne" tym ze na sebe pracuje, uvedomuje si svoje chyby( co malokto je k sebe kriticky) a hlavne ak zazije "zasah z hora" a prehodnoti svoje ci zivotne priority. Ale tato pani je narcis "najvyssiej kvality". Ta by potrebovala na zmenu k.o od zivota aby sa uvedomila.

@zuzinka888 narcis sa práve nedá liečiť, lebo ako hovoríš predpokladom je uvedomenie, že sa správam zle a potrebujem sa zmeniť, lebo moje chovanie ubližuje ľuďom. No, ale oni práve sa nikdy neuvedomia, majú skreslenú realitu, nie sú schopný vidieť svoje chyby. Preto sú narcisti, ako chlapec v antickej bajke, ktorý vzhliadol svoj obraz vo vodnej hladine a zamiloval sa do toho obrazu, do seba. Nie je schopný milovať nikoho iného len a len seba, tak ako kráľovná zo Snehulienky, ktorej zrkadlo vravelo, že len jej obraz je najkrajší na svete. Čo by nebol problém, ale ona nezniesla aby bol niekto iný krajší ( múdrejší, šikovnejší) tak ako narcis. Preto kritizuje, devalvuje, vysmieva sa, uráža, lebo len on on a nikto iný len on to všetko vie najlepšie.

margotka17
23. máj 2025

@chlap321 a načo ju chces meniť? Má to zmysel? Tvoj vzťah s ňou? Myslíš si, že by o teba stala ako žena? Zrejme nie však? Nerieš ju, ries svoj život s niekým, koho nebudeš musieť meniť, pre koho budeš ideálny aj ty a budete si spolu užívať dní všedné aj sviatočné.

martin96321
23. máj 2025

@chlap321 Mozem Ti poradit len jedno......kup si kvalitne bezecke topanky a utekaaaaaaaaaaj,lebo Ta to zomelie

maury
24. máj 2025

Príťažlivosť, vášeň toto už o nieľko rokov nemusí byť. A potom čo. Obaja budete unavení z bojov, pretože ty ju budeš chcieť meniť, ona sa nebude chcieť zmeniť a nakoniec sa možno zmeníte obaja, ale inak ako by si chcel. Ja tu zmysel nevidím. Buď to prijmes ako to je a snažiť sa a dúfať môžeš, alebo to zabalíš a pôjdeš si svoje.

chlap321
autor
24. máj 2025

dakujem vam velmi pekne , po dnesku je to uz vyriesene, zaviezol som jej uz vsetky veci a posledne jej podam niekedy najblizsie. ak vas mozem poprosit skuste nahlasit tento prispevok aby ho vyhodili, nerad by som aby to tu ostalo a aby bolo na nu vulgarne ci nepekne pisane. Dakujem za potvrdenie, ale stalo by sa to uz i tak. Na samotu som zvyknuty, ale teraz idem skusit zbykat na uplne prazdno. ale ved uvidim.

saraxyz
24. máj 2025
@chlap321

@chlap321 ty si tiež manipulátor keď ju chces meniť 😉

pralinka25
3. jún 2025
@chlap321

dakujem vam velmi pekne , po dnesku je to uz vyriesene, zaviezol som jej uz vsetky veci a posledne jej podam niekedy najblizsie. ak vas mozem poprosit skuste nahlasit tento prispevok aby ho vyhodili, nerad by som aby to tu ostalo a aby bolo na nu vulgarne ci nepekne pisane. Dakujem za potvrdenie, ale stalo by sa to uz i tak. Na samotu som zvyknuty, ale teraz idem skusit zbykat na uplne prazdno. ale ved uvidim.

@chlap321 vsak tu na nu nikto vulgarne nenadava. nechapem co s tym stale mas. sa upokoj.
inak teda hladam v tvojom prispevku znamku tej extremne vysokej inteligencie a nic take som v tvojom opise tej zeny nenasla. ale ze vie dobre manipulovat sa jej musi nechat. tatkto ta zblbnut ...
bacha aby si si do zivota zas len nepritiahol podobnu. casto sa to stava. asi by si to mal nejako spracovat. aj ten strach byt sam.
mozno mas problem a ani o nom nevies. a nie je nim ona ale ty sam sebe. to teraz vobec nemyslim v zlom.
inak teraz sa to netyka len teba ale vidam to tu dost casto. ludia prehlidaju uplne zakladnu vec. daju sa dokopy s niekym kto ma so vsetkymi naokolo problem. uplne kazdy je proti nm, vsetci mu robia zle on je chudiatko potrebuje zachranit. to fakt nie je vidno ze nieco nie je ok?
ja ked som si hladala kamosky alebo frajera vzdy ma najviac zaujimalo ako sa spravaju k inym ludom. ake maju vztahy v rodine, ake so spoluziakmi, ucitelmi, kolegami, ako sa sprava k casnikom, predavackam, komukolvek aj trochu neprijemnemu. to bolo pre mna vzdy smerodajnejsie ako sa spravali ku mne samotnej. a s odstupom rokov a ze ich nemam najmenej sa to ukazalo ako velmi dobra taktika. osvedcilo sa mi to vsade v kazdom druhu vztahu.

martin96321
4. jún 2025

@chlap321 No hlavne si to nedotiahnut domov,lebo boh zavaruj......

Strana
z3