icon

Dá sa znovu získať úcta manžela?

16. jún 2024

Je možné toto zmenit? Neviem kedy ako, asi tak postupne. Zo zaciatku super, dnes po 8 rokoch sme na tom tak, ze sa vobec nerozpravame, ziadne ako sa mas, aky si mala den nic. Napriek tomu, ze ja to robim. Ked teda začnem sama, tak reakcie typu, nemam teraz čas sa bavit /pozera tv/, nemam naladu sa teraz bavit a takto …. Ale pratat, prat to mozem … citim jednoducho, ze neni respekt, ucta a moja otazka je, ci sa to podla vas da este vratit? Opat vytvorit? A ako na to?

vroni
16. jún 2024

Zmeniť sa to dá. Ale má to dva problémy. Jeden je, že musíš začať od seba, tj. začať si vážiť sama seba. Potom príde zmena. A tu je druhý problém - nemáš šancu ovplyvniť, aká zmena to bude. Môže sa muž prebrať a byť partnerom a nie ozdobným predmetom na gauči. Ale môže tiež usúdiť, že si konečne "pochopila", že on nemá záujem a teda je voľný ako vták. A odletí si po svojom. Ale ak je to takto, urobí to aj tak, skôr či neskôr.

autor
16. jún 2024

@vroni ano ti je fakt, že bud sa spamata a zmeni alebo si povie, jeeej sak vlastne ona uz tiez neriesi, tak mam pokoj a mozem si robiť, čo chcem už uplne

gribka1
16. jún 2024

No môže, samozrejme, ale aj nemusí a potom načo tento vzťah. Daj tomu šancu, ale netráp sa dlho.

autor
16. jún 2024

@gribka1 🥹😥 je mi aj do plaču … citim sa ako handra …. Ked sa s nim začnem napriklad rozpravat a on mi povie nemam teraz sa naladu bavit, alebo mi ukaze prstom ze mam byt ticho lebo mu ide tv …. Ako nejaky nedolezity odpad … najhorsie ze ta nalafa a čas z jeho strany nie je nikdy

vroni
16. jún 2024

Nuž, riziko to síce je, ale aspoň máš šancu, že len chlapsky zlenivel a myslí si, že jeho existencia na gauči je pre teba dostatočne uspokojivá. Potom sa preberie. Ak sa už v duchu odpútal, tak s ním žiadna tvoja zmena nezatrasie. Ale pomôže tebe odpútať sa ľahšie od neho (bacha, aby táto tvoja fáza nepredbehla jeho prebratie sa). Ale tak či onak, tebe zmena niečo prinesie.

autor
16. jún 2024

@vroni ano pravda, rovnakym spravanim ako doteraz asi neziskam nič 😥

januska12323
16. jún 2024

Ja by som sa mu nevnucovala, nemá záujem tak nech si leží na gauči. Rob si veci po svojom a buď sa zobudí alebo nie.

gribka1
16. jún 2024

Tak začni konať už teraz, aby si sa nedostala do takej fázy, že už sa nebudeš vedieť z toho dostať. Aj kvôli synčekovi.

autor
16. jún 2024

@januska12323 ano ja sa citim ako nejaky doprosovac a on nadriadeny dolezity ma zrusi … a este mi povie, ze vlastne ja sa nesnazim a je to moja vina

bororka
16. jún 2024

Akože je tvoja vina, že sa s tebou nerozpráva?
Tak málo podstatných informácií si dala, že netuším o čo tu ide a ako ti pomôcť.
Chápem, že máš pocit, že si ťa neváži a všetko ostatné, ale napíš viac aby sme vedeli pomôcť

Ja napríklad nenávidím tieto hry, že budem sa tváriť, že mi na tom nezáleží, aj keď záleží a on sa zmení (nezmení). Neupracem, nenavarim, nemam peniaze ale začnem chodiť von aby videl ako ho mám v prdeli.

ahhola
16. jún 2024

Ake su jeho zivotne cykly, praca-domov a spat, ci tam ma aj nejakeho vlozaka😈frajerku? Mas doma holt vyhasnutu sopku, tak musis ty trochu posoptit... ♨️

autor
16. jún 2024

@bororka ja neviem, čo napisat, v podstate sme sklzli k tomuto, ze sa nerozpravame, nezaujima sa, nic, ziadna snaha, nic …. A ja som sa tak nejak uvedomila a zacala som to riesit ale on vlastne neni ochotny si priznat ze to nie je ok ze sa nebavi, na vsetko odpoved vsak ked chces sa bav ty ale pritom ked pridem tak ma zrusi ze nemam čas a proste take argumenty, ze ja neviem co na to povedat uz

autor
16. jún 2024

@ahhola praca, domov, s malym …. Vylety cez vikend, dovolenky ….

ahhola
16. jún 2024

@bororka a co by si ty podnikla na renesanciu vztahu, ked rodinu berie ako obsluzny personal, ktory bohuzial rozprava a rusi jeho kruhy... (neruste moje kruhy😅) mozno je to ten typek, co moze robit mesiace meteorologa niekde na Gerlachu a zivacka nevidiet z jednej strany Vianoc po druhu...

gribka1
16. jún 2024

Ako sa správa, keď ste na výlete či dovolenke?

autor
16. jún 2024

@gribka1 tak to vacsinou s malym mame rozrobene, sa venujeme jemu a tak, cize to mame take nabiteee časovo

autor
16. jún 2024

@ahhola ja neviem, čo robit …. Ale zo začiatku vztahu, prve 3-4 roky sa vedel aj porozpravat, ja mam pocit ze prote časom ako keby horsie a horsie

gribka1
16. jún 2024

A intimita je ok?

autor
16. jún 2024

@gribka1 no tiez časom a časom horsie …. Spociatku stale, potom sa to znizovali, teraz minimum ….

gribka1
16. jún 2024

Nemá nejakú?

autor
16. jún 2024

@gribka1 nemaaa kedy, to si nemyslim, ale ja tiez v podstate tie intimnosti nejak nevyhladavam, lebo sak ked on so mnou takto jedna

gribka1
16. jún 2024

No lebo veľmi krátko ste spolu, aby sa to všetko tak vypínalo.

kitycat
16. jún 2024

To ke tak ked podriadis zivot chlapovi. Das mu teplo domova, dieta a plny servis. On nemusi nic.
Potom zrazu zistis, ze muzovi vadil lebo uz nechces len potichu utierat prach ale aj travit s nim kvalittaivny cas.
No pan si odvykol a chce svoj klud, ktory mu beries.

A ano je to aj tvoja chyba. Chlapa si si dala na piedestal, on nemusi nic a jemu sa naozaj uz nic nechce

syslik81
16. jún 2024

prestan varit uopratovat a skaka okolo neho, zacni cvicit chod na kozmetiku ,kadernicka, zmen kusky v satniku-iste spozornie a zacne chapat ze sa daco deje..a ak nie je cas ist od neho

autor
16. jún 2024

@kitycat len ako to napravit???

autor
16. jún 2024

@syslik81 ano, asi jedina varianta, ked si toto nevsimne tak to asi nema cenu

vroni
16. jún 2024

@bororka, to nie sú hry, nastaviť niekomu zrkadlo. Hry sa budem hrať, keď si pošlem kvety, alebo si budem písať s kamoškou akože s frajerom, či nebudem dvíhať telefón, to je hlúpe a detinske. Nastaviť niekomu zrkadlo je úplne bežná technika na zmenu dynamiky vzťahu, môže byť aj pracovného, ani rodinný byť nemusí. Na vzťah v tomto štádiu sa už nedá aplikovať bežný rozhovor (alebo tuto obľúbené ale inak úplne sibnute - napíš mu list), tu treba konať dôraznejšie.

ahhola
16. jún 2024

Chodite po navstevach jeho rodiny, aj tam je taky mlcoch?
Si u nich povzdychni - tu si clovek tak pokeca, u nas sa mlci ako v klastore. 😡

autor
16. jún 2024

@ahhola tam nie je, tam sa usmieva, tvari sa ako najlepší manžel ….

gribka1
16. jún 2024

To je herec, no na návšteve sa ho opýtaj, keď už je taký zhovorčivý, ako sa má? Kedy sa budete doma tak baviť? Nech vedia, že u vás nie je všetko v poriadku.