Dá sa znovu získať úcta manžela?
Je možné toto zmenit? Neviem kedy ako, asi tak postupne. Zo zaciatku super, dnes po 8 rokoch sme na tom tak, ze sa vobec nerozpravame, ziadne ako sa mas, aky si mala den nic. Napriek tomu, ze ja to robim. Ked teda začnem sama, tak reakcie typu, nemam teraz čas sa bavit /pozera tv/, nemam naladu sa teraz bavit a takto …. Ale pratat, prat to mozem … citim jednoducho, ze neni respekt, ucta a moja otazka je, ci sa to podla vas da este vratit? Opat vytvorit? A ako na to?
Ja som vseobecne asi submisivnejsia a moj muz je dominant a potrebuje mat kontrolu, toto je problem podla mna, ze ma potrebu si stale dokazovat nejaku nadradenost
@gribka1 akože pokiaľ je to normálny jedinec, a nemusíme tu hľadať diagnózy (usudzujem z toho, že nič také nenapísala) tak je tam buď vec nevypovedaná alebo nenaplnená.
Ok, ratajme s možnosťou nenaplnenou. Teda 4r žili perfektne, jemu potom niečo chýbalo. Možno 2r ju prosil aby sa to zmenilo a nezmenilo. Teda rezignoval a ráta s tým, že keď jej to opakoval 2r tak vie o čo ide a má to zmeniť.
Vec nevypovedaná nedáva zmysel, keď to riešia dlhodobo. Lebo za napr.2r by sa už raz opil a vykričal jej to.
Mne toto príde ako vyhnitá vec ktorá sa neriešila.
@bororka ale ja neviem aka vyhnita, kedze cely cas ja sa snazim doprosujem a on je neprijemny a dolezity, mne skor dojde ze je on ego nastaveny a ked ja som napriklaf zostala ticho lebo som videla ze nic nezabera on sa nesnazil to menit, lebo sak ma ego a on je ten ktoremu sa treba doprosovat
Ok autorka, teda čo chce podľa teba získať touto kontrolou? Že bude zdutá huba a nič ti nepovie?
@bororka ze bude mat pokoj svoje a pohodlie
Medzi nami, obdivujem ťa. Ja som to nedala. Pán na gauči a rozprávať do steny.
Mala som takého 1.exmanzela. Pochopil, keď som odišla, že máme problém.. Prepáč, tuto neviem pomôcť. Myslela som, že tým čo povedal, že vieš aj ty aspoň kam smeruje a zle si to napísala.
@bororka dobre a ked si odisla? Potom nic? Nezmenil postoj? Ako dopadol?
A teda skús čo ti baby napísali. Možno to zaberie a chlapec sa spamätá. Držím všetky palce ❤️
Ale jasné, že zmenil postoj. Prišiel, sľúbil čo vedel. Dokonca mi list napísal, ako sa zmení. Uverila som a vratila som sa( mama vravela, vydrž aspoň 2m nech vie, že to myslíš vážne. Išla som po 2 týždňoch). Ozaj som verila, že to zachránime. Ale vratilo sa to do mesiaca späť. Vydržala som rok a odišla nadobro.
@bororka jasneee, čize ked je nejak človek, dost mozneee, ze sa to aj tak nezmeni, ale vy ste nemali deti či?
Nie, keď on nemá záujem.
Nie nemali, snažili sme sa. Veľa x som rozmýšľala či by som odišla aj s dieťaťom. A ja by som išla. Síce je život samoživiteľky straaaaasne ťažký, ale ten pocit keď zabuchneš dvere a ostaneš pred nimi s novým životom, kde ťa nik psychicky netýra je na nezaplatenie. Ten 1.nadych je najviac ❤️
Aj s mojím terajším mužom sme prekonali krízu a už som bola pripravená odísť. Viem, že si dieťa zaslúži kompletnú rodinu. Však to je cieľ, keď začínaš rodinu tvoriť. Ale keď je jeden v nej každé ráno smutný, sklamaný a nevypočutý, to nieje rodina.
Rodina je miesto, kam sa tešíš vždy. A tú si viete vytvoriť aj vy dvaja s malým. Máš oporu aj vo svojej rodine a to ti tiež veľa spraví v ťažké dni.
@bororka ano, ako pises, rodina by malo byt stastne miesto 🥹 aj ja to tak vnimam a nie miesto kde jeden trpi a ked nieco povie, tak je este za zleho, ze sa ozval
A načo máš takú kamošku,ktorú nepočúvaš,čo ti radi?Lebo očividne nie si spokojná s rolou otroka.Nevazis si samu seba,ako chces a y si ťa vážil on?
Ja som toho nazoru, ze uz tam laska nie je. Tam nejde ani o neuctu voci tebe ale celkova ignoracia voci tvojej osobe. Je mozne ze ma aj milenku, vtedy sa chlap zvykne takto spravat k zene.
A prečo si submisivna už si mu niekedy tak z duše vynadala, že mlčať môžeš aj sama na to nemusíš mať partnera?keď Ti ukáže, že máš byť ticho prečo mu nepovies nech Ta nezahriakne ako malé decko?ty si doma na RD?tak vieš vidím to aj na mojom mužovi, že on sa vykeca v robote má toho dosť a doma je tichý a ja sa chcem rozprávať, zdieľať..oni chcú všetci väčšinou svätý pokoj😝veď nejako to ide, ty máš stále s niečím problém atď..veď vzťah je v prvom rade o komunikácii.Toto už pozná musís nájsť iný spôsob.Tak mu povedz nech Ti napíše vhodné a nevhodné otázky a témy, aby si ho nahodou nerusila.Moj muž povedal, že ja som prototyp rypaka🙂)jemu sa tiež nechce veľa rozprávať áno,nie, ako chces, sprav podľa seba.
S tvojim by som sa asi denne hádala, lebo dirigovať môže v práci, keď riadi ľudí a nie ženu.
@0kristina0 nemyslim si, ze milenka, ale ano, laska mozno nie, je to mozne ze skor je to aj taka ignoracia vyslovene voci mne
@luccija ano aj som mu nakricala, vynadala, chcela komunikovat, za krik mi hned este otocil proti mne aka som, ako sa ja spravan a pri snahe o komunikaciu tam bolo to nemam teraz cas, naladu a podobne ….
Ked tam nie je laska to sa uz neda zmenit, bud budete takto fungovat az do vasej staroby alebo pojdete od seba.
Tak to je super, že si sa aspoň vzburila.Ked je ignorant, tak s ním nepohnes on dá smer akým pôjdete.
@0kristina0 ja som mu ale aj povedala, ze ak ma nema rad a nechce so mnou byt nech ide kadelahsie, on mi na to nepovie nic, ale nezmenilo sa nic
@luccija slebo zacnem ignorovat aj ja, len aky to ma potom vyznam
A preco by mal odist? Sama pises ze mu robis sluzku. Preco by mal o toto prist? Neposiel ty jeho prec, odid ty. Maj ty gule a podaj ziadost o rozvod.
Inak myslim si, ze u vas nie je laska. To s tou socialkou, co tym dosiahne?
No a este citam, ze odist nechce. A preco by mal ked ma doma servis, dieta v "kompletnej rodine".
On to nechava vyhnit. Ty budes musiet byt ta co to zmeni.. tubje zrkadlenie uz malo, aj rozhovory.
Aky to ma vyznam? Je to dobra skola od zivota... naucis sa spoliehat sama na seba, zistis o sebe viac, pri troche stastia mu to dojde a zacne riesit aj on... ak chces, napis mi spravu..
Este mi napadlo, ci sa v nom neozval nejaky archeotyp gazdu,despotu? raz mi suseda hovorila, boli kdesi na navsteve, druzna debata, kazdy nieco prihodil, sranda, pohoda, decka domacich predskolaci najprv zakriknuti sa otukali a najstarsia sa nadychla, ze ide nieco povedat a ten tatko, len na nu pozrel, z oci blesky😡a mala si uvedomila, ze ma drzat hubu, kolkokrat mi napadne sa popytat, co z nej vyrastlo, ze take pekne dievcatko a tatko z 15.storocia😂(a zabudnem sa popytat) ... Rozumies, ze kedysi mali v rodinach patriarchat a zeny s deckami museli drzat hubu a krok. Ze by aj ten tvoj bol taky, ked si myslis, ze nema milenku-nca🤔
Co teď a co potom?
Dveře (E03) (epizóda)
Dráma
Československo, 1991, 1 h
Réžia: Hynek Bočan
Scenár: Alexandra Berková
Kamera: František Procházka
Hudba: Miki Jelínek
Hrajú: Ivana Chýlková, Jan Hartl, Karel Heřmánek, Klára Jandová, Eva Horká, Zdeňka Sajfertová, Miloslav Štibich, Blažena Holišová, Zuzana Skalická, Martina Menšíková, Taťjana Medvecká, Naďa Konvalinková (viac)
(ďalšie profesie)
Obsahy(1)
🤣Poradnu doktora Fořta navštíví paní Tichá. Ve svých šedesáti letech má absurdní problém: na truc svému manželovi, který upadl do naprosté pasivity, nekomunikuje a mlčí🤣, si našla milence. Fořt si pozve pana Tichého, zařadí ho do skupiny a všichni společně se ho snaží z jeho letargie probudit.
@ahhola tak to si možno pozrem 🙂
Ani mna si vobec ma moj muz nevazi, malokedy sa tiez rozpravame o niecom, a celkovo vsetko zle hadze iba na druhych a teda aj na mna, svoju chybu si neprizna, zas na druhej strane moj netrci doma po praci pri telke, on robi 365 dni v roku ale tak ze doslova po praci zas maka aby zarobil dalsie peniaze, preto byva nervozny aj z tej prepracovanosti, on je taky strasne cielavedomy a furt ide po nejakych planoch, co chce mat a dokazat a preto trpi cela nasa rodina,, ja ked robim v praci a doma nejake domace prace plus ucenie s detmi to sa vobec nerata a akoze som neschopna zena, tiez mi lezie poriadne na nervy a rozmyslavam ako to bude dalej

@ahhola Keďže fungujú ako rodina aj s dieťaťom, aj víkendy trávia spolu ako rodina, je tam niečo čo ho sere a prečo sa s ňou nerozpráva. Ak by rezignoval na ňu, berie si dieťa a nechcel by s ňou byť vôbec. Podľa mňa tam je niečo hlbšie. Ale to som ja, ja pozerám vždy do hĺbky a môžem sa mýliť 😉 Málo vieme..