icon

Dá sa znovu získať úcta manžela?

16. jún 2024

Je možné toto zmenit? Neviem kedy ako, asi tak postupne. Zo zaciatku super, dnes po 8 rokoch sme na tom tak, ze sa vobec nerozpravame, ziadne ako sa mas, aky si mala den nic. Napriek tomu, ze ja to robim. Ked teda začnem sama, tak reakcie typu, nemam teraz čas sa bavit /pozera tv/, nemam naladu sa teraz bavit a takto …. Ale pratat, prat to mozem … citim jednoducho, ze neni respekt, ucta a moja otazka je, ci sa to podla vas da este vratit? Opat vytvorit? A ako na to?

Strana
z5
autor
16. jún 2024

@petrusa87 no tak tvoj teda ako hovoris ma aspon vyhovorku, moj ani to … no tiez rozmyslam, neviem toto dalsich 30 rokov, ale odo dnes skusam taktiku, ze mu neperiem, nevarim, nezehlim, len svoje a synove

liv1
16. jún 2024

@janickacrazy ak je to narcista, oni takymto sposobom svoje obete tyraju. Aj tichou domacnostou a neustalym obvinovanim. Treba im dat z ich mediciny

autor
16. jún 2024

@liv1 cize ticho a ignoracia na neho rovnako

petrusa87
17. jún 2024

Ma vyhovorku, keby nevedel aspon tie peniaze zarobit a doma by po praci iba sunky vyvalal to by som nezniesla este aj tu jeho povahu, uz dufam, ze ak sa popreraba nas dalsi dom a prestahujeme sa tam, uz nebude zas vymyslat s dalsimi vecami a ukludni sa,, ale moc yomu neverim

ofly
17. jún 2024

Vsetko sa da zmenit, ak chcu obaja. Vacsina ti tu radi ignorovat jeho potreby, ukazat mu, o co pride, ak to ty nebudes robit...lenze tvoj manzel si ta nezobral preto, aby mal doma sluzku, gazdinku. Je dospely, nepotrebuje, aby mu niekto varil, upratoval, pral.. nie si jeho mama, nespravaj sa tak. Ak by bol slobodny, vsetko by to zvladol... Nebudem obhajovat jeho spravanie, nezasluzis si, aby ta takto ignoroval. Ale skusim pridat iny pohlad. Tato situacia je tak bezna v temach tu na koniku, v rodinach.. asi najcastejsia zo vsetkych problemov. Predpokladam, ze ste boli zamilovani, mali oci a cas jeden pre druheho. Tuzili ste byt spolu, vytvorit si domov, mat deti... Mate male dieta, skolkara... A intenzita vasho vztahu sa zmenila. Od jeho narodenia si bola uz aj mamou, zmenila si sa, tvoje priority sa obratili, bola si zaneprazdnena starostlivostou o dieta a tvoj muz nedostaval tolko pozornosti ako predtym. Tuzil po tebe tak ako predtym, ale jeho potreby, ktore zrejme nekomunikoval priamo, isli do uzadia kvoli dietatu (co vsetko si obetovala ty je druha stranka mince). Unava, stereotyp... Zrazu je dieta v skolke a ty by si sa rada vratila do stavu pred jeho narodenim, uz nemas tolko prace s dietatkom, vyrastlo... No tvoj muz je zrazu iny... On len pokracuje v tom, co robil, kym si sa ty venovala starostlivosti o dieta (nechcem tym naznacit, ze by si ho schvalne zanedbavala) Kedze sa pytas na to, ako to zmenit, predpokladam, ze svojho muza stale milujes, a kedze je doma a pred ostatnymi sa tvari ako milujuci manzel a otec, tak aj on teba. Inak by uz odisiel. Ak jeho vecerny program je sediet pred telkou, tak sa k nemu pridaj, pritul sa. A bud len tak s nim. Venuj mu pozornost tak, ako vies, ze ju rad prijima. Vybehni von s kamoskou, venuj sa sama sebe, toto vsetko urcite ano, v ramci tvojich moznosti... Ale zaroven sa viac venuj manzelovi. Zacni drobnostami, podla svojho srdca, pritiahni si ho opat svojou zenskou energiou. Aby sa zalubil nanovo. Mysli viac na seba, ak uvidi, ze ty sama seba mas v ucte, prida sa. Pojde to mozno pomaly, ale skus vytrvat a aj on sa zmeni. Zacni ale od seba, nic mu nevycitaj, netrvaj na vaznych rozhovoroch, tomu daj cas. Najskor si k sebe opat najdite cestu. Ak poznas knihu 5 jazykov lasky, skus popremyslat, co je jazykom lasky tvojho muza. Ukaz mu, ze ho stale milujes, ze po nom tuzis... A podla toho, ako to pojde, uvidis, ako by si sa mala zachovat dalej a ci sa vas vztah napravi... Ale necakaj zmenu za tyzden, dva...

betulinka1
17. jún 2024

Ked ti to povedala kamoska, co vas pozná, tak asi to tak bude. Akože určite nerobiť doma full servis žiadnemu mužovi, to je najväčšia chyba, to hovorievala mojej mame jej babka. Potom ako si to ma važiť, ked je to samozrejme. Ďalšia vec, na rozpravanie si najdi kamosku, lebo v tomto chlapa už nezmeniš. Ty vies teraz zmeniť len to, že nebudeš robiť všetko a ukazes svojmu muzovi, že nie je stredom tvojho vesmíru. Bud sa chytí a spamätá sa alebo nie.

vikiki29
17. jún 2024

Kašli na toho idiota. Ignoruj aj ty aj keď viem, že to nic nevyrieši, ale nič nevyrieši ani to keď ho budeš obskakovať. Myslim, že je to začiatok konca, ale to nie je tvoja chyba. Chcieť musia obaja

nataliaba
17. jún 2024

Keď je aký je staraj sa o seba o svoj vzhľad obliekanie a tak a možno mu dôjde ,že keď sa nespamata on môže byť iný čo ťa bude na rukách nosiť život je krátky nato ,aby si sa mu klanala .

natiblaskova
17. jún 2024

Však per a upratuj a var len pre seba a syna.

autor
17. jún 2024

@natiblaskova robim robim, dnes si manzel provokacne s usmevom na tvari opral sam

autor
17. jún 2024

@nataliaba presne, budem energiu asi venovat do seba, strava, cvicenie a pre syna

autor
17. jún 2024

@ofly ano ja chapem, ze sa situacia zmenila, ale to mu nedava pravo mi povedat ked sa idem rozpravat ze mam byt ticho, lebo on sa pozera a podobne veci, to neni jednorazova zalezitost …. To uz mi nepride o inom nastaveni, to uz mi pride take škarede voči mne, arogantne ….

koniarova
17. jún 2024

Je to o tebe,ako sa nastavíš. Lebo on sa nezmení, nečakaj zázrak. Dokážeš takto žiť?

Strana
z5