icon

Dala som facku manželovi

Dnes o 09:21

Ja mi ťažko a hnevám sa na seba, že som sa nechala tak ľahko vyprovokovať. Na úvod chcem len povedať, že chodím na terapiu. A vopred ďakujem za prečítanie a názory, rady - asi sa potrebujem len zdôveriť, vypísať z toho...
Máme s manželom dlhodobé nezhody kvôli jeho pitiu - cca raz za 2 týždne sa môj manžel opije tak, že vypije napr 6 fliaš vína sám s účelom sa opiť a toto trvá roky. Každýkrát má iný dôvod a obhajobu či už je to veľa práce, málo práce, niekto zomrel... najčastejšie je to ale že on nechce žiť a chce sa zabiť, čo vytiahne vždy keď je opitý a ja sa za to ozvem.
V zásade tie hádky vznikajú preto, že ja mu to netolerujem a som zlá a nechcem sa vtedy maznať a mať sex a vlastne ani keď je triezvy (jeho slovami), no poviem vám, že som sa v minulosti viackrát premohla a po prvé, jeho výkon ovplyvnený alkoholom bol pre mňa skôr utrpením a po druhé, keď vidím môjho manžela ako totálnu trosku a vidím ho buď úplne opitého, alebo minimálne podnapitého (možno 1% dní je triezvy, vždy je to aspoň pivo, flaša vína, cider - to už mu skoro nič enrobí ale prosto musí za každú cenu mať alkohol, lebo inak má pocit, že nemá slobodu... tých rečí som si za posledné roky vypočula neúrekom) alebo keď je triezvy je v robote.
Nehádame sa veľa a ak, tak presne pre toto, že on sa urazí lebo som nepríjemná keď je opitý, ale ja už myslím, že mám nejakú traumu. Vie vtedy po mňe ziapať, mláti do steny, už som mala aj nôž zapichnutý v kuch.linke... je toho veľa. Ja viem, že je vo mne veľký problém, že som ešte neodišla, keďže nemáme ani deti, a navyše ja robím obrovskú chybu že v závere sa vždy ja jemu idem ospravedlniť. Neviem prečo to tak mám, to sa snažím zistiť tiež na terapii, ale prosto aj keď viem, že som v práve a on čo robí nie je ok, v závere sa vždy ja ospravedlním, lebo nechcem aby sa hneval.
No došli sme do bodu, kedy ma začal obviňovať z nevery lebo pre neho je lahšie povedať, že jeho manželka je k**va než že ho nechcem lebo pije a preto nemávame sex. Prisahám bohu že ja nemám ani len kamarátov chlapov, max kolegov a nikedy som nič s nikým ani neriešila na rozdiel od neho čo si vypisuje s kolegyňami a kamarátkami a chodí s nimi na obedíky a kávičky a pod... No a vypadlo z neho nedávno, že on by si chcel niekoho nájsť (neviem či len aby ma vyprovokoval a vlastne je to jedno) a ja som mu strelila facku.
Ao píšem, nebolo to prvýkrát, pretože niekedy ma naozaj vie tak nahnevať, a ja by som sa nemala dať, mám sa vedieť ukludniť, len on keď sa hovorí niečo, čo sa mu nepáči ide do stavu ignorácie. Je schopný zavrieť oči a nereagovať keď mu niečo hovorím, zapnúť si seriál, hrať sa na mobile... a v podobných situáciach ma ide rozdrapiť a on to vie. Čiže áno, stalo sa to už niekoľkokrát predtým a on zo mňa vždy spraví monštrum, že ho mlátim.
Ja viem, že mi poviete, že sa máme rozviesť, ja nad tým sama už veľmi dlho premýšľam, no z nejakého dôvodu to stále neviem spraviť a sama neviem prečo to tak mám.

Strana
z3
zmrzlinka2021
Dnes o 09:23

@anonym_autor

Nemusí byť hneď rozvod ale moze byť odlúčenie.

Žijete v tropickom vztahu

lucka_ke
Dnes o 09:25

on je závislý na alkohole a ty na ňom, obaja sa musíte liečiť

markusrasford
Dnes o 09:25

@anonym_autor 6 litrov vína to vážne? Je alkoholik. Dôvod pitia lebo....je len výmysel on chce piť. Daj mu podmienku bud ty alebo pitie. Keď si vyberie pitie odiď od neho

anonym_c621c9
Dnes o 09:31
@markusrasford

@anonym_autor 6 litrov vína to vážne? Je alkoholik. Dôvod pitia lebo....je len výmysel on chce piť. Daj mu podmienku bud ty alebo pitie. Keď si vyberie pitie odiď od neho

@markusrasford 6 flias vina nie je 6l. priemerna flasa ma 0,75l x6= 4,5l. ak pije litrove cucko odpoved beriem spat.

lucka_ke
@markusrasford

@markusrasford alkoholikovi môžeš dávať ultimát koľko chceš, on ti aj nasľubuje ale nikdy to nedodrží, lebo jeho závislosť je tak silná, že to sám neprekoná, potrebuje odbornú pomoc v protialkoholickej liečebni

autor
@markusrasford

@markusrasford no nie 6l ale šesť fliaš takých bežných 0,7 či kolko to má (ja nepijem vôbec napr), ale tak či tak je to vela. v mojich očiach je tiež alkoholik. Hlavne keď si nalieva od božieho rána, pije poháre vína na ex a jeho cieľ je dostať sa čo najrýchlejšie do stavu opitosti.
On síce povie, že alkohol nie je dôležitejší než ja ale skutkami dokazuje opak :( Dlho mi trvalo pochopiť, že tieto jeho pijem lebo... sú nezmysly a ja neviem prečo od neho nedokážem odísť. On to vždy tak nejako pootáča, že ma presvedčí že on je obeť a vlastne ja som tá zlá, tak sa cítim previnilo voči nemu, aj keď rozum mi hovorí niečo úplne iné

anonym_faaa41
Dnes o 09:32

@anonym_autor a co na ňom vidiš to pozitivne ? Nemate deti, nič ťa pri ňom nedrži

crazy_cat_lady

No ked sa nevies odhodlat k rozvodu, tak teda zostan s im a trp.. aku inu radu cakas?

autor
@anonym_c621c9

@markusrasford 6 flias vina nie je 6l. priemerna flasa ma 0,75l x6= 4,5l. ak pije litrove cucko odpoved beriem spat.

@anonym_c621c9 áno, tak, nie je to 6l, pije normálne v sklenených flašiach

autor
Dnes o 09:34
@anonym_faaa41

@anonym_autor a co na ňom vidiš to pozitivne ? Nemate deti, nič ťa pri ňom nedrži

@anonym_faaa41 mne ako keby hlava vždy filtrovala tie dobré chvíle. Ja už viem z terapie že to je odpoveď na traumu, že akoby zabúdam na to zlé ako obranný mechanizmus. A keď už som taká, že už už, vybaví sa mi len to dobré za tie roky a ešte mi ho aj zostane lúto, že vlastne ja som mu ubližovala tým, že som sa ho nesnažila viac pochopiť, prijať ho, prípadne keď som mu dala tú facku a pod.

lukbe

Netreba o tom písať, treba to riešiť. A nie fackou. Ak si chce niekoho nájsť, bude to vyhra. Pre teba. To by som mu povedala a dala si odchod.

autor

Je možné, aby sa takýto človek zmenil? Alebo naozaj len strácam čas?

anonym_d268cb

tam kde je alkohol, su aj problemy... ty si spoluzavisla, navyse posobis ako zavisla na nom a neschopná odísť... nepíses , ci deti planujete... manzel ma problem so zavislostou a ten kym neporiesis, nepohnes sa dalej... s jedlom rastie chut, pije v podstate stale, niekedy ale do neunosnej verzie - ako pises raz za dva tyzdne sa spije na blbca...

dzulli1980

A čakáš na čo? ... kým Ťa v takomto svojom opileckom stave zabije? ... či čakáš, že sa to zmení? ... nezmení ... odíď, kým je čas ... nie, nie je Tvoja vina.

autor
Dnes o 09:37

Ja sa potrebujem zbaviť toho pocitu viny asi. A ako mi píšete, že som na ňom závislá, toto pociťujem tiež ale neviem nerozumiem prečo to tak mám, kedy to vzniklo. Ja pracujem, viem sa o seba postarať...
A veľmi ma trápi to ako mi stále vyčíta ten sex. Tam som si proste nastavila hranicu a on mi to neustále predhadzuje, že ho nechcem ani keď je triezvy a nevie pochopiť, prečo to tak mám. To asi nepochopí nikdy, však?

lucka_ke
Dnes o 09:38
@anonym_autor

@anonym_autor môže sa zmeniť ak dobrovoľne pôjde na protialkoholické liečenie a po návrate sa úplne vzdá alkoholu, inak bez šance, ak ešte nemá problémy s pečeňou tak ich čoskoro bude mať, videla som ľudí s cirhózou pečene ležať bezvládne na posteli a nie je to nič pekné

krasneleto
Dnes o 09:38
@anonym_autor

@anonym_autor pokial nevyhlada odbornu pomoc, NIE...

janinah
Dnes o 09:41

Kašli na alkoholika a zachraňuj seba.A čim skôr...

crazy_cat_lady
Dnes o 09:41

Nezmeni, stracas cas

autor
Dnes o 09:42
@krasneleto

@anonym_autor pokial nevyhlada odbornu pomoc, NIE...

@lucka_ke @krasneleto hm, tak to myslím, že nanastane. On už mal problémy, vyšli mu zlé výsledky. Mesiac dal "detox" potom ich mal dobré a už ho akoby nič nezastaví. A na liečenie isto nepôjde, lebo on stále tvrdí, že to má pod kontrolou a nemá problém. A to už mal aj intervecniu od svojej rodiny, vtedy vydržal nepiť 2 mes a potom zas začal s tým, že nás nenávidí a my ho nechápeme a pod. Pritom jeho otec je alkoholik, ktorý bol na liečbe lebo spôsobil nehodu bol aj vo väzení a má aj súdom nariadené liečenie... a manžel bol schopný mu opitý volať, že je na neho nahnevaný, že je alkoholik a že sa má spamätať...

A napriek tomu si ja stále vyčítam, že som mu dala tie facky

markusrasford
Dnes o 09:48
@anonym_autor

@anonym_autor je to možné e bez liečenia to nedá a to ze pôjde na liečenie nie je ešte záruka ze prestane pit

anonym_d268cb
Dnes o 09:53
@anonym_autor

@lucka_ke @krasneleto hm, tak to myslím, že nanastane. On už mal problémy, vyšli mu zlé výsledky. Mesiac dal "detox" potom ich mal dobré a už ho akoby nič nezastaví. A na liečenie isto nepôjde, lebo on stále tvrdí, že to má pod kontrolou a nemá problém. A to už mal aj intervecniu od svojej rodiny, vtedy vydržal nepiť 2 mes a potom zas začal s tým, že nás nenávidí a my ho nechápeme a pod. Pritom jeho otec je alkoholik, ktorý bol na liečbe lebo spôsobil nehodu bol aj vo väzení a má aj súdom nariadené liečenie... a manžel bol schopný mu opitý volať, že je na neho nahnevaný, že je alkoholik a že sa má spamätať...

A napriek tomu si ja stále vyčítam, že som mu dala tie facky

@anonym_autor tak fackat ho tiez je dobre odveci... ale to su presne tieto alkoholove excesi a ich dopady... on uz nevie , cim by vyryval a ty z frustracie si tiez mimo... neviem co ta drzi pri muzovi, ktorý uz teraz vie, ze s alkoholom neprestane... mas tri moznosti, ultimatne nariadit liecenie, odist, alebo zacat pit...

alex49
Dnes o 09:53

Ty si závislá na manželstve a manžel na alkohole. Chceš žiť ďalej z alkoholikom, tu sú rady zbytočné.

7miriam77
Dnes o 10:27

V podstate nič pozitívne o ňom nepíšeš. Čo pekne spolu prežívate, čo ťa pri ňom drží? Prečo si nevieš predstaviť život bez neho? Čo ti on ako človek dáva? Mne to príde, že sa len bojíš, že ostaneš sama, no očividne medzi vami láska už dávno nie je. Len prežívate spolu. Podľa mňa sa on nezmení, lebo mu takýto život asi vyhovuje. Opije sa a má na háku. Ako dlho ste vlastne spolu?

doriiis
Dnes o 10:34

Fuj, to je hnus

mamaaja82
Dnes o 10:37

Vy si nemate co vycitat,ty posahana on alkoholik,znicite sa navzajom.

autor
Dnes o 10:40
@mamaaja82

Vy si nemate co vycitat,ty posahana on alkoholik,znicite sa navzajom.

@mamaaja82 prečo pošahaná?

autor
Dnes o 10:44
@7miriam77

V podstate nič pozitívne o ňom nepíšeš. Čo pekne spolu prežívate, čo ťa pri ňom drží? Prečo si nevieš predstaviť život bez neho? Čo ti on ako človek dáva? Mne to príde, že sa len bojíš, že ostaneš sama, no očividne medzi vami láska už dávno nie je. Len prežívate spolu. Podľa mňa sa on nezmení, lebo mu takýto život asi vyhovuje. Opije sa a má na háku. Ako dlho ste vlastne spolu?

@7miriam77 my sme spolu cez 15 rokov, máme 30. áno je tam zrejme z mojej strany strach byť sama, lebo som sama nikdy nebola, išla som z rodičovského domu bývať s ním, ani iného frajera som nemala nič... Ale za tie roky, čo posledných 10 spolu bývame sme zažili krásne veci, spoločné aktivity, výlety, krásne chvíle, plány, pomáhali sme si, podporovali sa... ale teda možno on to tak envidí. Len zas keď je jemu so mnou tak zle a som na neho hrozná, keď mu nedovolím sa ožierať (čo nie ej pravda, niekdy som mu nezakázala) tak prečo teda on nepožiada o rozvod? Ale áno, v posledných rokoch aspolu asi prežívame a možno zostávame z nejakého zvyku alebo neviem. Niekedy mám pocit, že on si to akože "vytrpí" keď ja sa ozvem za to pitie, potom sa on akoby nahnevá keď sa mu to enchce počúvať a nakoniec sme zas kde sme boli, lebo tento vzorec sa viackrát zopakoval.

mamaaja82
Dnes o 10:44
@anonym_autor

@mamaaja82 prečo pošahaná?

@anonym_autor vypalit facky?to ti pride v pohode?Mas ho nechat a dat pokoj,ked vies,ze ta vytca do agresivity.

autor
Dnes o 10:51
@mamaaja82

@anonym_autor vypalit facky?to ti pride v pohode?Mas ho nechat a dat pokoj,ked vies,ze ta vytca do agresivity.

@mamaaja82 nepríde, veď aj píšem, že ma to hnevá a vyčítam si to, ale zase si nemyslím, že som pošahaná. každopádne´dakujem za názor

procrastique
Dnes o 11:00

Obidvaja ste súci na liečenie, ty si tiež závislá a tiež si to nepripúšťaš, rovnako ako on.

Strana
z3