icon

Dala som facku manželovi

Včera o 09:21

Ja mi ťažko a hnevám sa na seba, že som sa nechala tak ľahko vyprovokovať. Na úvod chcem len povedať, že chodím na terapiu. A vopred ďakujem za prečítanie a názory, rady - asi sa potrebujem len zdôveriť, vypísať z toho...
Máme s manželom dlhodobé nezhody kvôli jeho pitiu - cca raz za 2 týždne sa môj manžel opije tak, že vypije napr 6 fliaš vína sám s účelom sa opiť a toto trvá roky. Každýkrát má iný dôvod a obhajobu či už je to veľa práce, málo práce, niekto zomrel... najčastejšie je to ale že on nechce žiť a chce sa zabiť, čo vytiahne vždy keď je opitý a ja sa za to ozvem.
V zásade tie hádky vznikajú preto, že ja mu to netolerujem a som zlá a nechcem sa vtedy maznať a mať sex a vlastne ani keď je triezvy (jeho slovami), no poviem vám, že som sa v minulosti viackrát premohla a po prvé, jeho výkon ovplyvnený alkoholom bol pre mňa skôr utrpením a po druhé, keď vidím môjho manžela ako totálnu trosku a vidím ho buď úplne opitého, alebo minimálne podnapitého (možno 1% dní je triezvy, vždy je to aspoň pivo, flaša vína, cider - to už mu skoro nič enrobí ale prosto musí za každú cenu mať alkohol, lebo inak má pocit, že nemá slobodu... tých rečí som si za posledné roky vypočula neúrekom) alebo keď je triezvy je v robote.
Nehádame sa veľa a ak, tak presne pre toto, že on sa urazí lebo som nepríjemná keď je opitý, ale ja už myslím, že mám nejakú traumu. Vie vtedy po mňe ziapať, mláti do steny, už som mala aj nôž zapichnutý v kuch.linke... je toho veľa. Ja viem, že je vo mne veľký problém, že som ešte neodišla, keďže nemáme ani deti, a navyše ja robím obrovskú chybu že v závere sa vždy ja jemu idem ospravedlniť. Neviem prečo to tak mám, to sa snažím zistiť tiež na terapii, ale prosto aj keď viem, že som v práve a on čo robí nie je ok, v závere sa vždy ja ospravedlním, lebo nechcem aby sa hneval.
No došli sme do bodu, kedy ma začal obviňovať z nevery lebo pre neho je lahšie povedať, že jeho manželka je k**va než že ho nechcem lebo pije a preto nemávame sex. Prisahám bohu že ja nemám ani len kamarátov chlapov, max kolegov a nikedy som nič s nikým ani neriešila na rozdiel od neho čo si vypisuje s kolegyňami a kamarátkami a chodí s nimi na obedíky a kávičky a pod... No a vypadlo z neho nedávno, že on by si chcel niekoho nájsť (neviem či len aby ma vyprovokoval a vlastne je to jedno) a ja som mu strelila facku.
Ao píšem, nebolo to prvýkrát, pretože niekedy ma naozaj vie tak nahnevať, a ja by som sa nemala dať, mám sa vedieť ukludniť, len on keď sa hovorí niečo, čo sa mu nepáči ide do stavu ignorácie. Je schopný zavrieť oči a nereagovať keď mu niečo hovorím, zapnúť si seriál, hrať sa na mobile... a v podobných situáciach ma ide rozdrapiť a on to vie. Čiže áno, stalo sa to už niekoľkokrát predtým a on zo mňa vždy spraví monštrum, že ho mlátim.
Ja viem, že mi poviete, že sa máme rozviesť, ja nad tým sama už veľmi dlho premýšľam, no z nejakého dôvodu to stále neviem spraviť a sama neviem prečo to tak mám.

Strana
z3
bolcari
Včera o 15:05

To su len reči že sa zabije aby ta držal pri sebe, on sa zabíja sam alkoholom, skor ci neskor umrie ako prepity alkoholik. Určite to nebude tvoja vina. S týmto by ti mala predsa pomôcť psychologička ku ktorej chodíš. Vysvetlit ti ze toto vôbec nie je tvoja vina. Áno mas strach z budúcnosti to je normálne lebo nič iné nepoznáš ako život s ním ale ver že sa neskutočne oslobodis ked od neho odídeš.

petulda333
Včera o 15:27
@anonym_autor

ďakujem vám všetkým za prečítania a názory, povzbudenia, za všetko. Ja nad tým celý deň premýšlam, že prečo vlastne neviem odísť a jedna vec je možno predsa závislosť, zvyk, strach z neznáma by som to nazvala a dúfanie, že sa to predsa v ňom zlomí a zmení. Takže asi dosť naivita po tom čo som si prečítala :( Mňa neustále máta, ako mi viackrát povedal, že keby sme sa rozviedli, on by sa hneď zabil, lebo by nemal prečo žiť... a ja viem, že to sú reči na manipuláciu no aj tak mám v sebe taký strach, že ak je to naozaj, bude to moja vina.
Rovnako ndes a zajtra mal pracovať a viem, že tam nešiel a ani zajtra zrejme nepôjde, vyhovoril sa nie prvý krát a ja sama som tiež v práci a ide mi v hlave celý čas, či predsa sa nerozhodol ukončiť život, bojím sa čo ma čaká doma keď prídem... či len "dusno" alebo on zase spitý, alebo či vôbec ešte živý

@anonym_autor nezabije sa. Mne ex tiez chodil kricat pod okna,ze sa zabije,aj mi pisal take spravy. A zije!

enmery
Včera o 15:30
@anonym_autor

@7miriam77 my sme spolu cez 15 rokov, máme 30. áno je tam zrejme z mojej strany strach byť sama, lebo som sama nikdy nebola, išla som z rodičovského domu bývať s ním, ani iného frajera som nemala nič... Ale za tie roky, čo posledných 10 spolu bývame sme zažili krásne veci, spoločné aktivity, výlety, krásne chvíle, plány, pomáhali sme si, podporovali sa... ale teda možno on to tak envidí. Len zas keď je jemu so mnou tak zle a som na neho hrozná, keď mu nedovolím sa ožierať (čo nie ej pravda, niekdy som mu nezakázala) tak prečo teda on nepožiada o rozvod? Ale áno, v posledných rokoch aspolu asi prežívame a možno zostávame z nejakého zvyku alebo neviem. Niekedy mám pocit, že on si to akože "vytrpí" keď ja sa ozvem za to pitie, potom sa on akoby nahnevá keď sa mu to enchce počúvať a nakoniec sme zas kde sme boli, lebo tento vzorec sa viackrát zopakoval.

@anonym_autor Alkoholik sa nikdy nezmení. Musí si to uvedomiť a liečiť sa. Ale ani liečba nepomôže, pokiaľ to on hlbko nechce. Ten tvoj nechce a nebude chcieť ani o 10 rokov. Okrem pečene alkohol poškodzuje aj mozog, môže spôsobiť ťažké epileptické záchvaty, mení patologicky osobnosť. Ty si spoluzávislá a trpíš traumatickým putom. Ty potrebuješ pomoc psychológa a odísť, inak Ťa zničí.

Facku sa nikdy nič nevyriešilo.

ria_sprout
Včera o 15:33

No, lenže ty ho fakt mlátis. Predstav si rovnakú situáciu ale opačne - ty si tá čo provokuje, on je ten čo fackuje. Príde ti to ok?

tundra
Včera o 15:37
@enmery

@anonym_autor Alkoholik sa nikdy nezmení. Musí si to uvedomiť a liečiť sa. Ale ani liečba nepomôže, pokiaľ to on hlbko nechce. Ten tvoj nechce a nebude chcieť ani o 10 rokov. Okrem pečene alkohol poškodzuje aj mozog, môže spôsobiť ťažké epileptické záchvaty, mení patologicky osobnosť. Ty si spoluzávislá a trpíš traumatickým putom. Ty potrebuješ pomoc psychológa a odísť, inak Ťa zničí.

Facku sa nikdy nič nevyriešilo.

@enmery poznam dvoch, co abstinuju.Velka pravda,co si napisala.Pokial sa dotycny nerozhodne sam,tak je to strata casu..
@anonym_autor ved mu daj ultimatum, bud prestane pit a ste spolu alebo koncis.
Jednoduche a jasne pre obidve strany...
Clovek sa boji zivotnych zmien,lebo nevie,co ho caka,ale v tvojom pripade,to horsie urcite nebude.

sova7
Včera o 15:45
@anonym_autor

ďakujem vám všetkým za prečítania a názory, povzbudenia, za všetko. Ja nad tým celý deň premýšlam, že prečo vlastne neviem odísť a jedna vec je možno predsa závislosť, zvyk, strach z neznáma by som to nazvala a dúfanie, že sa to predsa v ňom zlomí a zmení. Takže asi dosť naivita po tom čo som si prečítala :( Mňa neustále máta, ako mi viackrát povedal, že keby sme sa rozviedli, on by sa hneď zabil, lebo by nemal prečo žiť... a ja viem, že to sú reči na manipuláciu no aj tak mám v sebe taký strach, že ak je to naozaj, bude to moja vina.
Rovnako ndes a zajtra mal pracovať a viem, že tam nešiel a ani zajtra zrejme nepôjde, vyhovoril sa nie prvý krát a ja sama som tiež v práci a ide mi v hlave celý čas, či predsa sa nerozhodol ukončiť život, bojím sa čo ma čaká doma keď prídem... či len "dusno" alebo on zase spitý, alebo či vôbec ešte živý

@anonym_autor ak máš takéto myšlienky a chodis na terapie potom vymen psychológa lebo neviem čo tam preberáte keď ti nevysvetlil základné veci. O tomto s ním hovor nie o tom ako presvedčiť chlapa aby prestal piť. A tvoj muž ma dôvod žiť aj zmysel života. Je to alkohol.

petulda333
Včera o 15:49
@ria_sprout

No, lenže ty ho fakt mlátis. Predstav si rovnakú situáciu ale opačne - ty si tá čo provokuje, on je ten čo fackuje. Príde ti to ok?

@ria_sprout si normalna? Ake mlati? On sa ziera ako hovado,nici veci,zapichne noz do linky,vyhraza sa,ze sa zabije a ona je zla?! On si tu facku zasluzi a nie jednu! Nech sa chlap preberie.

enmery
Včera o 15:50
@petulda333

@ria_sprout si normalna? Ake mlati? On sa ziera ako hovado,nici veci,zapichne noz do linky,vyhraza sa,ze sa zabije a ona je zla?! On si tu facku zasluzi a nie jednu! Nech sa chlap preberie.

@petulda333 Bohužiaľ facka ešte nikdy nikoho neprebrala ani nijako situáciu nevyrieši. Tu už iba odchod. Inak môže skončiť v Novom Čase v rubrike krimi.

ria_sprout
Včera o 15:54
@petulda333

@petulda333 a ty si normálna? Tebe príde v poriadku násilie? Čiže keď sa žena ozere, môže ju manžel prefackat? Kto z nás dvoch je tu normálny?

strelkyna1
Včera o 15:58

Mas 30 moja zlata, najvyssi cas zmenit smer, ak chces niekedy zit normalne a mat aj rodinu. Slusne Ta potapa a nici a drzi pri seba spinavym vydieranim. Ake su momentalne Tvoje moznosti? Nemat nikdy deti, lebo kto by si ich robil s alkoholikom alebo deti mat a potom sa ho uz nezbavis a prezijes Ty aj Tvoje deti zbytok zivota v trapeni. Neodkladaj svoje rozhodnutie, lebo bude prilis neskoro. Mozno je prave Tvoj odchod to, co ho zachrani. Lebo Tvoja pritomnost zjavne pre neho nie je dost na to, aby nabral silu prestat s alkoholom. Niekto potrebuje poriadnu facku, aby sa spamatal. ( Nemyslim to doslovne, len metaforicky🙂 )

petulda333
Včera o 16:03
@ria_sprout

@petulda333 a ty si normálna? Tebe príde v poriadku násilie? Čiže keď sa žena ozere, môže ju manžel prefackat? Kto z nás dvoch je tu normálny?

@enmery samozrejme,ze odchod,ale aj ta facka vie pomoct
@ria_sprout toto nepovazujem za nasilie. Nezbila ho,dala mu jednu facku. Zasluzil si

enmery
Včera o 16:10
@petulda333

@ria_sprout toto nepovazujem za nasilie. Nezbila ho,dala mu jednu facku. Zasluzil si

@petulda333 Biť ožratého je ako biť feťáka. Nemá to zmysel, násilie plodí len násilie. Jedine, kedy chápem fyzický útok, ak je to sebaobrana a ide o život. Ona musí odísť. Tento sa nezmení nikdy, ani keď ona odíde.

ria_sprout
Včera o 16:25
@petulda333

@petulda333 akú jednu facku. Sama píše že : "píšem, nebolo to prvýkrát, pretože niekedy ma naozaj vie tak nahnevať, a ja by som sa nemala dať, mám sa vedieť ukludniť, len on keď sa hovorí niečo, čo sa mu nepáči ide do stavu ignorácie. Je schopný zavrieť oči a nereagovať keď mu niečo hovorím, zapnúť si seriál, hrať sa na mobile" čiže ho facka za to, že ju ignoruje. Čiže to ti príde tak ok riešenie problémov, že do mňa ideš skákať či som normálna? 😏

Podľa tvojej neprimeranej reakcie to znie že by si asi tiež fackala keby sme sa bavili zoči voči

petulda333
Včera o 16:26
@ria_sprout

@petulda333 akú jednu facku. Sama píše že : "píšem, nebolo to prvýkrát, pretože niekedy ma naozaj vie tak nahnevať, a ja by som sa nemala dať, mám sa vedieť ukludniť, len on keď sa hovorí niečo, čo sa mu nepáči ide do stavu ignorácie. Je schopný zavrieť oči a nereagovať keď mu niečo hovorím, zapnúť si seriál, hrať sa na mobile" čiže ho facka za to, že ju ignoruje. Čiže to ti príde tak ok riešenie problémov, že do mňa ideš skákať či som normálna? 😏

Podľa tvojej neprimeranej reakcie to znie že by si asi tiež fackala keby sme sa bavili zoči voči

@ria_sprout jednu myslim v tej danej chvili. Problemy to nevyriesi,ale v tu chvilu moze pomoct. Pre nu je jedine riesenie. Odist

ria_sprout
Včera o 16:29
@petulda333

@ria_sprout jednu myslim v tej danej chvili. Problemy to nevyriesi,ale v tu chvilu moze pomoct. Pre nu je jedine riesenie. Odist

@petulda333 a ja sa pýtam či by to bolo brané ako jedna facka ak by šlo o opačnú situáciu.

enmery
Včera o 16:31
@petulda333

@petulda333 Fackať ožratého je nebezpečné. Oni sú vtedy v inom stave. Akurát ho môže rozzúriť a napadne ju. Preto facka skutočne nič nerieši.

krasneleto
Včera o 16:55
@sova7

@krasneleto alkoholik dôvod nepotrebuje niektorým alkohol skratka chuti a je tam vzor a predispozícia z rodiny

@sova7 to bola reakcia na to, ze prvotny problem toci stale na nu....

anonym_d268cb
Včera o 17:01
@anonym_autor

@anonym_autor manipuluje ta zabitim sa...taky ludia potrebuju odbornu pomoc... to ta pri nom drzi, ze sa zabije? nezabije sa ani teraz, ani potom. su to len reci... statisticky je preukazane, ze velmi malo z tych , co sa chcu zabit o tom oboznamuju v pravidelnom intervale cely svet... a ked teda bez teba nema preco zit, s tebou preco takisto nema? cele dni spity, viac menej... to je jedno. si mlada baba. zivot pred sebou... uteka ti vlak a sanca na rodinu s niekym aspon trochu lepsie nastavenym... ak sam nechce s alkoholom prestat, a na terapiu chodit ty... si na zaciatku konca... ale nie toho jeho, ale svojho... je mi luto, ale 43 rokov s alkoholikom ma naozaj vedie k zaveru, ze pokial sam nechce, ty laska, deti ani nic na svete ho nezmeni a z jednej trosky budu prinajmensom dve... daj mu ultimatum... a ked nie, tak kazdy svojim smerom

petulda333
Včera o 17:05
@ria_sprout

@petulda333 a ja sa pýtam či by to bolo brané ako jedna facka ak by šlo o opačnú situáciu.

@enmery tak nie kazdy vrati,mam takeho svagra. A ona nepise,zeby jej vratil...
@ria_sprout ak by to bola totozna situacia,ano.

petronelag
Včera o 17:12
@anonym_d268cb

@anonym_autor manipuluje ta zabitim sa...taky ludia potrebuju odbornu pomoc... to ta pri nom drzi, ze sa zabije? nezabije sa ani teraz, ani potom. su to len reci... statisticky je preukazane, ze velmi malo z tych , co sa chcu zabit o tom oboznamuju v pravidelnom intervale cely svet... a ked teda bez teba nema preco zit, s tebou preco takisto nema? cele dni spity, viac menej... to je jedno. si mlada baba. zivot pred sebou... uteka ti vlak a sanca na rodinu s niekym aspon trochu lepsie nastavenym... ak sam nechce s alkoholom prestat, a na terapiu chodit ty... si na zaciatku konca... ale nie toho jeho, ale svojho... je mi luto, ale 43 rokov s alkoholikom ma naozaj vedie k zaveru, ze pokial sam nechce, ty laska, deti ani nic na svete ho nezmeni a z jednej trosky budu prinajmensom dve... daj mu ultimatum... a ked nie, tak kazdy svojim smerom

@anonym_d268cb Tento vzťah sa už asi neoplatí zliepať, lebo už tam bolo veľa zlých zážitkov a ak by on náhodou aj prestal piť, neviem či sa to dá znovu ľúbiť ako predtým a keď nemáte ani dieťa, tak 30 ročná žena by mohla radšej začať nový život, lebo takáto situácia môže aj ničiť zdravie, znechucovať.

anonym_61db72
Včera o 17:12

Odiď! Odiď od neho, do iného mesta, do inej práce..... Odstrihni sa a začni úplne nový život. Inak zle skončíš. Chápem, že sa bojíš neznámeho, že máš milión pochybností, ale je to veľmi zlé a bude ešte horšie. Keby s holou riťou som mala odisť, zmizla by som ako gáfor.

anonym_d268cb
Včera o 17:14
@petronelag

@anonym_d268cb Tento vzťah sa už asi neoplatí zliepať, lebo už tam bolo veľa zlých zážitkov a ak by on náhodou aj prestal piť, neviem či sa to dá znovu ľúbiť ako predtým a keď nemáte ani dieťa, tak 30 ročná žena by mohla radšej začať nový život, lebo takáto situácia môže aj ničiť zdravie, znechucovať.

@petronelag to musi ona vediet, ci utne takto radikalne alebo vycerpa vsetky moznosti to zachranit, aby mohla bez vycitiek odist...

anonym_46d00a
Včera o 17:53

Od takéhoto alkoholika som odišla a ešte k tomu tehotná.
Taký človek sa nezmení, zle to s ním dopadne.
Ako môj ex prepil sa k smrti, nemal ani 40 rokov.

sova7
Včera o 18:06
@anonym_d268cb

@petronelag to musi ona vediet, ci utne takto radikalne alebo vycerpa vsetky moznosti to zachranit, aby mohla bez vycitiek odist...

@anonym_d268cb zachrániť môže jedine seba

anonym_b3a556
Včera o 19:43

Prepac ze ti to napisem tak hnusne ale ja by som teba prefackala...aby si si konecne zacala seba vazit, mas 30 rokov a toto zijes uz 10 rokov??? Ako naco?preco? Dobrovolne trpis tolerujes a este ty chodis na terapie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Utekaj! Hned! Zi!!!!!

anonym_147f05
Včera o 19:53

Je to vôbec možné, aby jedna žena bola takáto sprostá? Neveríííím.

betulinka1
Včera o 20:00
@anonym_autor

Je možné, aby sa takýto človek zmenil? Alebo naozaj len strácam čas?

@anonym_autor stracas cas.

evkatk
Včera o 20:30

Ako môžeš s takým človekom zotrvať s spoločnej domácnosti? Veď si pre neho iba handra, to nemáš ani trochu sebaúcty, alebo ti tak veľmi chýba chlap do postele, že si ochotná žiť s takým ožranom? Môj od začiatku vedel, že neznášam nikoho opitého, s opitým som sa doma nikdy nestretla iba na ulici a veľmi dobre vedel, že iba raz by sa opil a bol by z toho rozvod. Nepil vôbec ani na vlastnej svadbe. A taktiež by som nezniesla návštevu, ktorá by chcela piť. Takým som dvere otvorila dokorán. Som hrdá, že moje deti tak ako aj ja nikdy nepoznali, čo je to opitý rodič. Ako si mohla tak hlboko klesnúť a ešte sa ožratému ospravedlňovať?

Strana
z3