icon

Dali by ste podnet na sociálku?

28. sep 2025

Prosím Vás, podali by ste podnet na sociálku na osobu -ženu , ktorá pravidelne aj vo večerných hodinách chodí s deťmi aj so svojím mužom do krčmy? Pije tam tvrdý alkohol. Chodí tam za každého počasia, aj keď prší alebo je chladno. Sedia na terase a pijú. Vedia tam byť aj 4 hodiny v kuse. Keď som sa jej snažila dohovoriť , tak sa samozrejme vyhovárala, že to deti tam chcú ísť. Malé deti do 7 rokov. Je to krčma -pajzel. Žiadny detský kútik alebo tak. Veľa krát však stane, že deti pošle domov s napitym mužom a ona ide piť ďalej. Ináč sa o deti stará, ale toto sa mi vôbec nepáči skrz tie deti. Vedela by v tomto prípade sociálka nejak zakročiť? Keď v iných smeroch je o ne postarané? Nechcela som sa do toho starať, ale aj z osobných dôvodov, kde prekročila všetky hranice, som sa to rozhodla asi riešiť.

Strana
z2
anonym_c3c099
28. sep 2025

@anonym_autor áno, dala

doriiis
28. sep 2025

Áno, podala by som to na sociálku. Takéto dve trosky deťom nič dobré nedajú.

anonym_b18b64
28. sep 2025

@anonym_autor myslis, ze tym detom bude lepsie v domove medzi cigancatami? Ci co si myslis, ze dosiahnes. Pridu, dohovoria materi, ona sa nezmeni.

pribinak
28. sep 2025

Áno dala. Seri si takéto detstvo nezaslúžia

pribinak
28. sep 2025
@anonym_b18b64

@anonym_autor myslis, ze tym detom bude lepsie v domove medzi cigancatami? Ci co si myslis, ze dosiahnes. Pridu, dohovoria materi, ona sa nezmeni.

@anonym_b18b64 o čo sú cigancata horšie než biele deti? Aj tieto biele deti sú sociálne prípady tak ako tie cigancata

minenkaa
28. sep 2025

Ano,len pili doma

anonym_c3c099
28. sep 2025
@pribinak

@anonym_b18b64 o čo sú cigancata horšie než biele deti? Aj tieto biele deti sú sociálne prípady tak ako tie cigancata

@pribinak nemyslím si, že by deti boli hneď umeistnené do DD, ale že budú na rodinu dohliadať siociálne pracovníčky. A v DD je hádam polovica detí bielych, aspoň na západnom Slovensku

autor
28. sep 2025
@anonym_b18b64

@anonym_b18b64 ona to stále zľahčuje že ona nerobí nič zlé a vyhovára sa že to deti tam chcú ísť 🙈 áno určite deti chcú ísť do krčmy kde sa nudia a určite im tam je zima v chladnom počasí. Potom pokračuje v pití doma. Skôr od toho očakávam, že jej možno dohovoria a ona sa zľakne a bude si dávať pozor na to väčší alebo tak. Lebo je tam a nimi no niekedy to každý deň, niekedy dva krát do týždňa. Podľa toho kedy tam ide jej partner. Ona tam chodí za ním aby s ním mohla piť, len použije výhovorku že to deti chceli za ním ísť. Zatiaľ som jej len dohovárala. Ale začala ťahať aj môjho chlapa s nimi (on mal dávnejšie problémy s alkoholom, kvôli nám sa z časti zmenil ,ale to je dlhý príbeh. Naposledy mi ešte tak posmešne napísala že zavolala môjho na zábavu a že sa hneď chytil. A išli. Aj keď vedela, že mal kedysi problém a kvôli nám sa snaží. Neospravedlňujem jeho, aj on mohol povedať nie. O To mi nejde. Ide o to že prvoradý je pre ňu alkohol a zábava a ťahá do toho aj deti. Kvôli tomu že je kamarátka som to nechcela riešiť inak ako dohovaranim. Ale momentálne nad tým už reálne uvažujem že ten podnet podám

lenuska9999
28. sep 2025

@anonym_autor áno dala by som podnet. Môžeš aj anonymný. Snáď si dotyčná potom trocha vstúpi do svedomia. Je mi ľúto, keď vidím, aké majú niektoré detičky detstvo, ako vyrastajú :(

slavomira236
28. sep 2025

Oproti doma mame krcmu a chodia tu ludia malymi detmi a sedia aj 5hodin keby som mala ma kazdeho volat socialku..pozri kef su deti najedene oblecene chodia do skoly pripravene deti jej nevezmu.. tebe asi vadi r to ze taha aj tvojho chlapa. Keby nechce nepojde

autor
28. sep 2025
@slavomira236

Oproti doma mame krcmu a chodia tu ludia malymi detmi a sedia aj 5hodin keby som mala ma kazdeho volat socialku..pozri kef su deti najedene oblecene chodia do skoly pripravene deti jej nevezmu.. tebe asi vadi r to ze taha aj tvojho chlapa. Keby nechce nepojde

@slavomira236 a chodia tam aj večer o 21-22? V každom počasí? A domov matky ožrate?
Je rozdiel sadnúť si na terasu na radler a alebo kľudne aj to jedno pivo,keď je pekne a deti tam majú zábavku. A je rozdiel ísť tam aj v daždi s nimi len preto , že potrebuje piť si myslím

anonym_e8bf9d
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_b18b64 ona to stále zľahčuje že ona nerobí nič zlé a vyhovára sa že to deti tam chcú ísť 🙈 áno určite deti chcú ísť do krčmy kde sa nudia a určite im tam je zima v chladnom počasí. Potom pokračuje v pití doma. Skôr od toho očakávam, že jej možno dohovoria a ona sa zľakne a bude si dávať pozor na to väčší alebo tak. Lebo je tam a nimi no niekedy to každý deň, niekedy dva krát do týždňa. Podľa toho kedy tam ide jej partner. Ona tam chodí za ním aby s ním mohla piť, len použije výhovorku že to deti chceli za ním ísť. Zatiaľ som jej len dohovárala. Ale začala ťahať aj môjho chlapa s nimi (on mal dávnejšie problémy s alkoholom, kvôli nám sa z časti zmenil ,ale to je dlhý príbeh. Naposledy mi ešte tak posmešne napísala že zavolala môjho na zábavu a že sa hneď chytil. A išli. Aj keď vedela, že mal kedysi problém a kvôli nám sa snaží. Neospravedlňujem jeho, aj on mohol povedať nie. O To mi nejde. Ide o to že prvoradý je pre ňu alkohol a zábava a ťahá do toho aj deti. Kvôli tomu že je kamarátka som to nechcela riešiť inak ako dohovaranim. Ale momentálne nad tým už reálne uvažujem že ten podnet podám

@anonym_autor Až po tento komentár som si myslela, že ide o deti. Ale ono ide vlastne o tvojho muža. A to ťa vlastne štve najviac.

autor
28. sep 2025
@anonym_e8bf9d

@anonym_autor Až po tento komentár som si myslela, že ide o deti. Ale ono ide vlastne o tvojho muža. A to ťa vlastne štve najviac.

@anonym_e8bf9d ide mi o deti. Neviete si ani predstaviť koľko krát som jej dohovárala po dobrom. Nevzala si z toho nič. Považovala som ju za kamarátku a preto som to nechcela riešiť tak razantne. Ale po tomto čo spravila už ju za kamarátku nepovažujem. To neznamená, že jej detí mi stále nieje ľúto.

enmery
28. sep 2025

Podať podnet môžeš, ale zmier sa s tým, že sociálka neurobí nič. Takže neporiešiš nič.

autor
28. sep 2025
@anonym_e8bf9d

@anonym_e8bf9d a áno.. veď som aj napísala , že jeho neospravedlňujem. Že on mohol povedať nie. Skôr to som si uvedomila že tá krčma alkohol je jej prednejšia pred všetkým. Či už deťmi, alebo kamarátstvom. Nehovoriac o Tom že bola od dr upozornena že nemá piť, lebo už nemá v poriadku pečeň.

pribinak
28. sep 2025

Zavolaj na toto cislo a uveď čo najviac skutočnosti

slavomira236
28. sep 2025
@anonym_autor

@slavomira236 a chodia tam aj večer o 21-22? V každom počasí? A domov matky ožrate?
Je rozdiel sadnúť si na terasu na radler a alebo kľudne aj to jedno pivo,keď je pekne a deti tam majú zábavku. A je rozdiel ísť tam aj v daždi s nimi len preto , že potrebuje piť si myslím

@anonym_autor no bezne ru su 32-3rocne deti o 21 hodine ale v akom stave matky chodia domov to faktnesledujem. Nato ze ju mam oproti domu som tam este nesexela ani raz a niekedy krutim tiez hlavou co to je za zabava sediet s detmi v krcne.

autor
28. sep 2025
@slavomira236

@anonym_autor no bezne ru su 32-3rocne deti o 21 hodine ale v akom stave matky chodia domov to faktnesledujem. Nato ze ju mam oproti domu som tam este nesexela ani raz a niekedy krutim tiez hlavou co to je za zabava sediet s detmi v krcne.

@slavomira236 veď práve. Ešte pochopím keď je pekne , teplo a je tam nejaký detský kútik či šmýkačka a dajú si decentene dajme tomu jedno pivo ...ok....ale že tam obracia decove poháre a naozaj aj keď prší (aj keď terasa je zastrešená ale je zima) s 1 ročným dieťaťom v kočíku a 6 ročným mi príde choré.

anonym_a78401
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_e8bf9d a áno.. veď som aj napísala , že jeho neospravedlňujem. Že on mohol povedať nie. Skôr to som si uvedomila že tá krčma alkohol je jej prednejšia pred všetkým. Či už deťmi, alebo kamarátstvom. Nehovoriac o Tom že bola od dr upozornena že nemá piť, lebo už nemá v poriadku pečeň.

@anonym_autor to tvoj muz realne ide s hocijakou sockou do senku, ktora ho zavola a ktora tam trepe male deti? To len mne pripada divne?

anonym_fb3291
28. sep 2025

Zavolaj
Bud s tým niečo budú robiť alebo nie
No možnosť je...

autor
28. sep 2025
@anonym_a78401

@anonym_autor to tvoj muz realne ide s hocijakou sockou do senku, ktora ho zavola a ktora tam trepe male deti? To len mne pripada divne?

@anonym_a78401 môj tam šiel na jedno pivo s jej mužom. Ona navrhla aby šli piť ďalej k nim a potom ho vytiahla na zábavu. O nič by nešlo, ale ona vedela (kvôli jeho problémom s minulosti) , že prestal piť a flakat sa kvôli nám. Aj to tak bolo, kým ho ona nepresvedčila. Viem že je slobodný človek a mohol odmietnuť ale poznám aj ju. Môj nieje prvý čo ho ťahala chlastat. Jej je jedno s kým . Chodila aj s inými kamarátmi (slobodnými bezdetnými) jej muža , zatiaľ čo jemu nechala deti (tiež opitému). Jej ide len o to že môže sa opiť a baviť sa a je jej jedno s kým
A nedovolím aby takáto osoba dopomohla k tomu aby moje deti tiež na to doplácali (že ich otec bude chodiť domov opitý kvôli nej)

oslo1
28. sep 2025

Ano podala. Ale nie iba na zenu, ale aj na muza. Su v tom obidvaja rovnako.

anonym_a78401
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_a78401 môj tam šiel na jedno pivo s jej mužom. Ona navrhla aby šli piť ďalej k nim a potom ho vytiahla na zábavu. O nič by nešlo, ale ona vedela (kvôli jeho problémom s minulosti) , že prestal piť a flakat sa kvôli nám. Aj to tak bolo, kým ho ona nepresvedčila. Viem že je slobodný človek a mohol odmietnuť ale poznám aj ju. Môj nieje prvý čo ho ťahala chlastat. Jej je jedno s kým . Chodila aj s inými kamarátmi (slobodnými bezdetnými) jej muža , zatiaľ čo jemu nechala deti (tiež opitému). Jej ide len o to že môže sa opiť a baviť sa a je jej jedno s kým
A nedovolím aby takáto osoba dopomohla k tomu aby moje deti tiež na to doplácali (že ich otec bude chodiť domov opitý kvôli nej)

@anonym_autor akoze sorry, ty si urob v prvom rade poriadky so svojim chlapom a potom mozes aj tu socialku kontaktovat

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
bielasovicka
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor áno, určite tam deti chcú ísť 🤦🏻‍♀️. Ako vôbec deti vedia, co je krčma, že sa im tam tak páči?

janickacrazy
28. sep 2025

@anonym_autor áno, podala by som podnet na sociálku. Tiež sme mali podobný prípad na sídlisku. Sociálka k nim dlho chodila, sledovala situáciu, minimálne 2 roky, až potom deti odobrali.

simona20201309
28. sep 2025
@slavomira236

@slavomira236 máš pravdu ze deti v krčme nie sú nič nezvyčajné, ale netreba sa tváriť ze je to v poriadku. Deti jej nevezmu, ale žena dostane druhu šancu- zamysli sa a možno sa spamata. Možno nie, ale hoc by sa len jedna takáto mater z tisíc ďalších spamätala, tak to stojí zato.

autor
28. sep 2025
@anonym_a78401

@anonym_autor akoze sorry, ty si urob v prvom rade poriadky so svojim chlapom a potom mozes aj tu socialku kontaktovat

@anonym_a78401 no s ním som poriadky spravené mala ,kým ho nezačala k tomu opäť viesť ona.
Ale nejde mi o neho. Ako som povedala, jej som už dohovárala aj dlho predtým, že deti do krčmy nepatria. Dokonca sa smiala zo mňa že tam nechodím s nimi. No sorry, ja určite nebudem deti vláčiť po krčmách

autor
28. sep 2025
@bielasovicka

@anonym_autor áno, určite tam deti chcú ísť 🤦🏻‍♀️. Ako vôbec deti vedia, co je krčma, že sa im tam tak páči?

@bielasovicka veď práve že to sú len výhovorky..ako by si ona sama pred sebou takto ospravedlňovala že to ONA má problém

simona20201309
28. sep 2025

Poznala som takého chlapca, ktorého rodicia takto ťahali do krčmy. Matka zomrela na cirhozu pečene keď mal 7r, chlapec nepustil ani slzu. Ani trošičku mu takáto matka nechýbala. O 2r na to zomrel na to isté jeho otec. Bol konečne šťastný keď sa o neho začala starať babka. Je Ing., má 2 deti a úspešnú firmu. Myslím, že smrť jeho rodičov bola pre neho obrovským šťastím. Určite by nebol tam kde je dnes, keby ostal v takom patologickom prostredí.
Takže ze áno, v domove by takým deťom bolo lepsie

Strana
z2