Dali by ste podnet na sociálku?
Prosím Vás, podali by ste podnet na sociálku na osobu -ženu , ktorá pravidelne aj vo večerných hodinách chodí s deťmi aj so svojím mužom do krčmy? Pije tam tvrdý alkohol. Chodí tam za každého počasia, aj keď prší alebo je chladno. Sedia na terase a pijú. Vedia tam byť aj 4 hodiny v kuse. Keď som sa jej snažila dohovoriť , tak sa samozrejme vyhovárala, že to deti tam chcú ísť. Malé deti do 7 rokov. Je to krčma -pajzel. Žiadny detský kútik alebo tak. Veľa krát však stane, že deti pošle domov s napitym mužom a ona ide piť ďalej. Ináč sa o deti stará, ale toto sa mi vôbec nepáči skrz tie deti. Vedela by v tomto prípade sociálka nejak zakročiť? Keď v iných smeroch je o ne postarané? Nechcela som sa do toho starať, ale aj z osobných dôvodov, kde prekročila všetky hranice, som sa to rozhodla asi riešiť.
@anonym_autor Ano, co najskor treba volat socialke, ved z deti 7 rocne uz musi byt prvak
@anonym_autor Ano, co najskor treba volat socialke, ved z deti 7 rocne uz musi byt prvak
@vorkola no má rok odklad preto že je utiahnutý a taký "detský" ešte. No ani sa nečudujem že to tak je
@anonym_autor určite áno...chúdence deti...
@anonym_autor Bez rozmýšľania, lebo okrem toho,ze ohrozuje mravnu výchovu detí, má to zlý vplyv na duševný i telesný vývoj a zdravie detí.
@anonym_autor fuj, je to nechutne, keď jedna žena, matka, je v krčme ozrata. A ešte s deťmi. No koniec.
@bielasovicka Moja babka vravievali, že keď chlap pije,jeho rodina to má ťažké, ale keď pije žena,je to úplna katastrofa...
@anonym_autor no daj podnet , písomne, anonymne...to je jedno, pôjdu na šetrenie, keď sú v ohrození deti........
Áno
Podnet daj, ale nemyslí si, že tvoj muž s ňou prestane piť...budú piť u nich doma spolu s tvojím mužom....
Co myslis tym pravidelne? Kazdy den, raz za mesiac?
@anonym_autor samozrejme áno. Ja som to urobila, prvý raz to dopadlo veľmi zle. Potom tam otehotnelo mladistvé dievča a ono stále pilo ďalej. Volala som na centrálu do Bratislavy a to boli potom iné frkoty. Volala som na sociálku ešte raz a tam zobrali týrané dieťa z rodiny. A boli to známi. Predstavte si, čo prežívajú tie deti a kašlite na to, čo si kto myslí.
Co myslis tym pravidelne? Kazdy den, raz za mesiac?
@bluka2 pravidelne myslím každý druhý- tretí deň tá krčma.
To čo je úplne ožrata, je cca každý druhý týždeň. Niekedy každý, niekedy každý druhý.. väčšinou v piatok
Podnet daj, ale nemyslí si, že tvoj muž s ňou prestane piť...budú piť u nich doma spolu s tvojím mužom....
@earlgrey s tým počítam.. to už si potom poriešim s ním. Teraz sa mi jedná o ňu a tie deti
@bluka2 pravidelne myslím každý druhý- tretí deň tá krčma.
To čo je úplne ožrata, je cca každý druhý týždeň. Niekedy každý, niekedy každý druhý.. väčšinou v piatok
@anonym_autor a vy ste susedia alebo ako vieš, že v tej krčme toľko sedí? či stále tam ťahá tvojho muža? lebo ja mám bar aj krčmu pod nosom, že keď sa pozriem z okna, vidím do letnej záhrady ale nemám ani tušenie akí ľudia tak sedia, lebo to nesledujem...Ide primárne o to, že tam začala ťahať tvojho muža? teda v ten moment si si povedala, že stačilo?
Moj syn mal chlapceka-spoluziaka v triede v skolke.
Tiez takto bolo. Zo skolky rovno do krcmy. Tam to uz ani neriesili. Lebo ze podnet davali. Presetrili ze dieta ma co jest. Ma kde spat. Ma sa on kto postarat.
Nuz.... ale to bolo pred 6rokmi.
Oh keby si vedela koľko žien otvára fľašu už poobede asi by si divila.
@anonym_autor myslis, ze tym detom bude lepsie v domove medzi cigancatami? Ci co si myslis, ze dosiahnes. Pridu, dohovoria materi, ona sa nezmeni.
@anonym_b18b64 ano dohovoria zmeni sa nezmeni sa je uz na nej.. mozno s azmeni a mozno nie.. ale deti sa na toto pozerat nemusia ako sa rodicia ozieraju. Kludne moze ostat u nejakej rodiny a tak, nemusi hned skoncit v domove..
@anonym_autor ano riesila
@anonym_autor a vy ste susedia alebo ako vieš, že v tej krčme toľko sedí? či stále tam ťahá tvojho muža? lebo ja mám bar aj krčmu pod nosom, že keď sa pozriem z okna, vidím do letnej záhrady ale nemám ani tušenie akí ľudia tak sedia, lebo to nesledujem...Ide primárne o to, že tam začala ťahať tvojho muža? teda v ten moment si si povedala, že stačilo?
@earlgrey nie neťahá tam stále môjho muža. Ale keďže sme boli kamarátky , písali sme si denne a ona sama mi to písala. Že deti sa doma nudia že idú na pivo 😏 keď som jej písala že čo radšej nejdú niekde von (Mimo krčmu) tak vždy mala výhovorku že deti tam chcú ísť a im sa tam páči a von sa nudia a aj iný tam chodia s deťmi a podobne...
Ale ozaj to je taká krčma pajzel plný štamgastov .. nikdy som s tým nesúhlasila a neschvalovala som to bez ohľadu na to či tam šiel za nimi ak môj alebo nie...
Takže jedna vec je to že ako "kamarátka" má zradila a pre svoju túžbu chlastat a zabávať sa , ťahala so sebou aj jeho (tento jeden krát po dlhej dobe)
A druhá je tá, že tam tie deti ťahá pravidelne a ešte sa tým chváli a nevidí za tým nič zlé aj napriek tomu že som sa jej snažila vysvetliť že deti nepatria do krčmy a už vôbec nie keď sa tam obaja rodičia opijú
@earlgrey nie neťahá tam stále môjho muža. Ale keďže sme boli kamarátky , písali sme si denne a ona sama mi to písala. Že deti sa doma nudia že idú na pivo 😏 keď som jej písala že čo radšej nejdú niekde von (Mimo krčmu) tak vždy mala výhovorku že deti tam chcú ísť a im sa tam páči a von sa nudia a aj iný tam chodia s deťmi a podobne...
Ale ozaj to je taká krčma pajzel plný štamgastov .. nikdy som s tým nesúhlasila a neschvalovala som to bez ohľadu na to či tam šiel za nimi ak môj alebo nie...
Takže jedna vec je to že ako "kamarátka" má zradila a pre svoju túžbu chlastat a zabávať sa , ťahala so sebou aj jeho (tento jeden krát po dlhej dobe)
A druhá je tá, že tam tie deti ťahá pravidelne a ešte sa tým chváli a nevidí za tým nič zlé aj napriek tomu že som sa jej snažila vysvetliť že deti nepatria do krčmy a už vôbec nie keď sa tam obaja rodičia opijú
@anonym_autor To áno, súhlasím s tebou. Akože ja si to neviem predstaviť.. mne stačí, keď idem okolo krčmy a mám dosť, ten smrad a tí ľudia, čo tam pijú, hrozné niečo a áno, už som tam aj ja videla deti a vážne sa tie deti tam zabávali 🤦♀️ veď čo iné im ostáva, keď rodičia sú zaneprázdnení...No a ako? už si to nejako začala riešiť či to ešte zvažuješ?
@anonym_autor To áno, súhlasím s tebou. Akože ja si to neviem predstaviť.. mne stačí, keď idem okolo krčmy a mám dosť, ten smrad a tí ľudia, čo tam pijú, hrozné niečo a áno, už som tam aj ja videla deti a vážne sa tie deti tam zabávali 🤦♀️ veď čo iné im ostáva, keď rodičia sú zaneprázdnení...No a ako? už si to nejako začala riešiť či to ešte zvažuješ?
@earlgrey ju som zatiaľ len zablokovala a skončila u mňa. Podnet podám anonymne aj keď myslím si že určite zistí že to je odo mňa ale nevadí. Možno keď jej oni vysvetlia že toto pre deti nieje vhodné, možno si trošku vstúpi do svedomia. Aj keď o Tom pochybujem. Možno akurát tak začne piť len doma (ako to tu už niekto spomenul) . No za pokus to určite stojí.
@earlgrey ja krčmu neznášam. Alkohol vie zničiť nejednu rodinu a vzťahy. A ľudia čo tam dokážu presedieť celé dni , sú pre mňa obyčajne trosky. A partnera som takisto infomovala, upozornila, že ak sa chce k takémuto spôsobu života vrátiť - môže. Ale v Tom prípade vzťah ukončíme. Pretože ja nedovolím, aby sa deti čo i len prizerali tomu ako otec trávi čas v krčme namiesto toho aby bol s nimi. Nechcem pre nich takýto vzor. Dúfam a verím že sa nad tým zamysli aj on. Ak nie tak bohužiaľ. Každý si je strojcom šťastia sám.
@earlgrey ja krčmu neznášam. Alkohol vie zničiť nejednu rodinu a vzťahy. A ľudia čo tam dokážu presedieť celé dni , sú pre mňa obyčajne trosky. A partnera som takisto infomovala, upozornila, že ak sa chce k takémuto spôsobu života vrátiť - môže. Ale v Tom prípade vzťah ukončíme. Pretože ja nedovolím, aby sa deti čo i len prizerali tomu ako otec trávi čas v krčme namiesto toho aby bol s nimi. Nechcem pre nich takýto vzor. Dúfam a verím že sa nad tým zamysli aj on. Ak nie tak bohužiaľ. Každý si je strojcom šťastia sám.
@anonym_autor Držím ti palce!
Ano dala by som podnet. Neznamena to, ze jej hned odoberu deti, ale budu pod dohladom a pre matku alebo otca to moze byt varovny prst, ze to naozaj nie je v poriadku. Deti do krcmy nepatria. Je zle, ze v tomto pripade su asi alkoholici obaja rodicia.
Z mojho detstva, otec chodil kazdy den do krcmy, niekedy som tam musela ist s nim a neznasala som to. Dodnes mam na to hnusne spomienky. Pre decko nie je ziaden prijemny pohlad na bandu ozranov. Ja som neznasala aj ked domov prisiel opity. Nastastie mama alkoholik nebola a vyriesili to rozvodom. Ale tu kedze su v tom obaja, tak je socialka naozaj na mieste.

@bielasovicka veď práve že to sú len výhovorky..ako by si ona sama pred sebou takto ospravedlňovala že to ONA má problém
@anonym_autor fuj, je to nechutne, keď jedna žena, matka, je v krčme ozrata. A ešte s deťmi. No koniec.