Podnet na sociálku: Skúsenosti s nahlásením zanedbania starostlivosti
Ahojte, chcem sa poradiť. Aké máte skúsenosti s nahlásením zanedbania starostlivosti na sociálku (ÚPSVaR)?
Chcem nahlásiť matku 15-ročnej dcéry. Matka bežne usporadúva párty, dosť často pije a vodí domov cudzích ľudí. Dievča je dlhodobo zanedbávané. Už pred tromi rokmi vážila 70 kg a teraz má určite vyše 100 kg, čo je pri jej veku už ťažká obezita.
Budú to úrady reálne riešiť? A ak prídu na kontrolu akurát v momente, keď matka nebude napitá, dá sa s tým aj tak niečo urobiť? Ako v takýchto prípadoch postupujú? Za každú radu ďakujem.
@anonym_autor socialku zaujíma to, či má dieta doma vytvorené dobré podmienky na bývanie...nemalo by spať na zemi, neporiadok a podobne. Socialka povie že je dobre živená. Myslím si, ze nepochodíš. Dcéra má dostatočný vek na to, aby si sama povedala, kde chce byť. Ak chce byť u mami, nič s tým nespravíš.
@anonym_autor socialku zaujíma to, či má dieta doma vytvorené dobré podmienky na bývanie...nemalo by spať na zemi, neporiadok a podobne. Socialka povie že je dobre živená. Myslím si, ze nepochodíš. Dcéra má dostatočný vek na to, aby si sama povedala, kde chce byť. Ak chce byť u mami, nič s tým nespravíš.
@arek00 sociálka nepovie že je dobre živena. Nerob zo seba idiota
@anonym_autor môžeš hlásiť, prídu, musia preveriť každý oznam, uvidis či sa veci pohnú ďalej
Môžeš urobiť anonymný telefonát, nemusíš sa ako oznamovateľa vôbec predstaviť, ale daj adresu dieťaťa a meno dieťaťa
Uveď čo najviac skutočnosti
@anonym_a28d19 mám osobné skúsenosti so sociálkou... pokiaľ ju nebyje a podobne, tak neuspeje. A to, že má nadváhu... myslím si, že je irelevantné keďže v 12tich už mala 70 kg.
@arek00 douc sa gramatiku a potom sa vyjadruj k ďalším veciam
@anonym_autor nic nevyriesis
Slovo proti slovu
Musela by si mat dokazy a dcera na tvojej strane aby dosvedcila co pochybujem
To je dôvod, že matka robieva párty? Však ťa vysmeju? Čo jej závidíš či čo, že má kamarátov? Akože dieťa má 100 kil takže je veľmi dobre živené, má kde spať, jesť, podľa teba čo je dôvod zanedbania spí pred domom na schodoch? Alebo chodí totálne špinavá alebo čo?
@anonym_autor stále lepšie urobiť niečo ako neurobiť nič, sociálka by to mala prísť preveriť, aké má dieťa podmienky, niekedy prídu aj viackrát, uvidíš.
Ty si v tomto príbehu kto?
Ak si otec, prečo nemáš snahu postarať sa o ňu, ak máš pocit, že to matka nezvláda a slečna trpí? otázkou je, či naozaj trpí. Obezita nie je dôvod. Polovica detí má dnes nadváhu. Ako chceš dokázať, že matka pije? spíja sa do bezvedomia, že nevie o svete? nestará sa o dieťa? Čo chceš vlastne dosiahnuť? aby vzali slečnu do decáka? a čo myslíš, komu tým ublížiš najviac? matke asi nie.....
Baby, ja jej absolútne nič nezávidím, nemám čo. 😀 Ona posledný rok pije tak, že sa sťažujú susedia v okolitých domoch, čo robí vonku s kamarátmi... Dievča určite nemá nadváhu, ale poriadnu obezitu. Videla som ju, vyzerá neskutočne zle. Pred dvomi rokmi sa mi dostalo do uší, že v škole nadávala matke do pekných nadávok... Dievča určite roky nenavštívilo lekára. Ja si myslím, že pravidelné pitie a neriešený zdravotný stav nie je nič..
Baby, ja jej absolútne nič nezávidím, nemám čo. 😀 Ona posledný rok pije tak, že sa sťažujú susedia v okolitých domoch, čo robí vonku s kamarátmi... Dievča určite nemá nadváhu, ale poriadnu obezitu. Videla som ju, vyzerá neskutočne zle. Pred dvomi rokmi sa mi dostalo do uší, že v škole nadávala matke do pekných nadávok... Dievča určite roky nenavštívilo lekára. Ja si myslím, že pravidelné pitie a neriešený zdravotný stav nie je nič..
@anonym_autor A čo ťa do toho. Alkoholička sa časom upije a tá tučná vulgárna mrochta sa buď spamätá, alebo nie. Načo do toho vŕtať? Čo si myslíš, kde dajú obéznu 15ročnú? A čo s ňou? To ju máme zasa živiť všetci?
Pokiaľ ju zanedbava v zmysle ze nema jedlo, chodi špinavá, bije ju, tak ok, to bude sociálka riešiť. Jej obezitu. Nie, to je úplne irelevantné pre nich. To by museli riešiť minimálne 20% deti ktoré sú obezne/majú nadváhu. Alkohol ak je inak všetko ôk, tiež nebudú riešiť. Žiaľ.
Potom ked sa nieco stane,vzdy je to aj v tv aj na soc.sietach o tom istom.Kde boli susedia,rodina a pod?okolie si nic nevsimlo?Preco sa to nehlasilo,to kazdy pred tym zatvaral oci? Ved museli nieco pocut vidiet atd.Alebo sa to hlasilo a nik nebral vazne.Vzdy vzdy je to tak,ci ide o dieta,alebo vrazdu partnera/partnerky.A ked sa clovek snazi nieco robit,vidis sama tu niektore komenty.Zavidis jej,co ta je do toho a co,ze robi party a pod.(cest vynimkam).Ani tak ani tak....Stretla som sa s niecim podobnym,dotycna bola aj v Bez servitky.Matka troch deti,malych deti po umrti partnera.Velmi arogantna,neprijemna,v komentoch ju nicili tym,ze aka bola zla a pod.ona sa branila,ze to tak zostrihali.🙂opak je pravdou,je presne taka aj v reale a co horsie,alkoholicka.Chlast je u nej na dennej baze,krici po detoch,chlapi si u nej denne podavali klucky,rozne party,hudba,chlast,kriky a deti tam.Susedia jej opakovane hovorili,ze davaju podnet na socialku.Adriana Polakova jej este robila zbierku od ludi,ze chuda mamicka,po smrti partnera sama na deti.Ludia posielali,lutovali.Ona sa smiala svojej rodine,ze jaky su ludia blbi a kupovala si za to alkohol,dovolenku pri mori,nechty,pery si dala spravit a totalne hluposti.Jej sestra a mama boli opakovane privolane k detom,ked ona lezala totalne zcapana pod obraz bozi a deti nezaopatrene sedkali pri ozratej mamke.Ja osobne som pisala aj Adriane Polakovej,dolozila som aj soravy od jej vlastnej sestry,nic.Zbierka pokracovala dalej.Ja som bola za debila.Na jej socialnych sietach ma kopec komentov,aka je statocna,ze je matka hrdinka,ze ako to zvlada,no prosto,ovacie a fandenie.Ak su komenty ine a to take,ze ju pozname,ze pije,ze krici na deti a pod.hned nas jej fans oznacia,ze zavidime atd.od nej potom pride sukromna sprava,uprac sa,lebo ta dam upratat ja!a blokovanie.Na socialku boli zaslane podnety.....No zial,stale je to ako to je.Jej sestra sama hovorila,ako je na tie deti zla,ako po nich vrieska,nedava to,lebo ma opicu,pritom fotky na soc.sietach vzdy nastrojene,deticky vyhladene usmiate pekne nachystane na foto a doma peklo.Dokonca ked uz aj niekto pristupi na to,ze teda ano su tu dokazy,obratia to,ze chudinka,je po smrti partnera,ved kto by nepil?Pila aj pred jeho smrtou,nemali buhvi jaky vztah.Clovek robil aj nemozne,zial,po takychto skusenostiach sa uz potom kazdy na to vyprdne,lebo nevladze pocuvat,ze nakoniec ona je obet a my len zavidime (milujem toto spojenie,zavidime,ked uz nie je co povedat,tak zavidime)neviem akoze co,by jej clovek a jej podobnym zavidel,ale ok.Potom ak nedajboh pride k zlemu,vzdy po bitke je kazdy hrdina a nastupia otazky,to nik nevidel?neriesil?nehlasil?nekontaktoval?ano,su ludia co robia nemozne,ale prd z toho

@anonym_autor A čo tým chceš docieliť? Myslíš že pomôžeš skoro dospelému dievčaťu tým že sa dostane do decáku? Podľa mňa nie, len pre ňu dalšia traumatizujúca skúsenosť ktorých má pri tejto matke už dosť. Alebo myslíš že sociálka povie bu-bu-bu a matka sa ani na fľašku nepozrie? To silne pochybujem...