Dali by ste šancu mužovi, ktorý oficiálne zarába minimálnu mzdu a zvyšok má na ruku?
Dali by ste šancu mužovi, ktorý oficiálne zarába minimálnu mzdu a zvyšok má na ruku? Popravde, moc sa mi to nepozdáva, viem, že to nie je jeho vina a ani ho za to neodsudzujem, ale premýšľam, či je to problém pre mňa, alebo nie, prípadne ak by sme spolu mali dieťa.
Nema to iny dovod dlhy, exekucie? Robi tak vela ludi co nie je pre nich spravne aj moj muz mal jeden cas peniaze do obalky.Ja som tiez opatrna, ale tu sa mi zda tvoj strach privelky.Ved tam nemusi robit roky rokuce
Keby si mala s nim aj iny problem, chapem tvoje obavy. Ale preboha. Vy spolu len randite, este sa rozhodujes ci s nim budes a u teba dolezitu rolu hra jeho prijem nacierno lebo by to bol problem pri zakladani rodiny? Ja som asi nejaka spomalena v zivote.... Ale to sa v dnesnej dobe riesi este len pri vybere partnera jeho prijmy, aby boli dobre pre zalozenie rodiny?
A ako to zdvovodnil, ze takto zaraba? Ja ked toto pocujem, tak mi automaticky napadne nariekajuci dochodca s minimalnym dochodkom... Aspon si to odklada, ci zije sposobom tu a teraz?
Nech ta mlati, pije.. 😄 to co tu tahate... ja si myslim,ze je normalne,ze sa nad tym zamysla,hlavne ak sa jej muz paci a rozmysla o buducnosti. Ved ani hypoteku nedostane...
Toho si nechaj, budes s nim kyvat, ako jeho zamestnavatel 🤣
A ty chceš jeho alebo jeho peniaze
A zase dvojaký meter ! Úplne typický slepačinec na koni. 🤦🤦🤦
Teraz autorku len odsudzovať že je na peniaze, hnusoba hnusná, ale inokedy keby napísala že ťažko sa im žije,lebo manžel je PN a maródku dostane iba zo základnej mzdy, ale nie z kešu, tak ju tu zdrbete, že kde mala rozum a zobrala si nimanda, bez finančnej gramotnosti, prečo netrvala na tom aby pracoval u seriózneho zamestnávateľa, preco ho neudali a ine drísty. Jooo a že prečo neuvažovala pred manželstvom koho si berie, keď sa nevie ten hajzel postarať o rodinu, nemá vysoký stály a oficiálny plat.
Ja mám k autorke iba 1 otázku - chce /plánuje tam zostať alebo riešiť legálnu prácu s legálnym príjmom ?
Otázka je prečo to tak má a či s tým vie a chce niečo spraviť, či si uvedomuje následky. O rok o dva môže byť niekde inde, možno v inej práci, možno začne podnikať, možno si sporí, investuje. Takže len kôli tomu by som ho neodsudzovala ani neskončila vzťah v štádiu radenia.
Tiež nechápem vlnu kritiky ktorá sa na teba zniesla, nežijeme v komunizme kde boli byty, školstvo a zdravotníctvo "zadarmo" tak sa netvarme že sa dá žiť z lásky.
Mne by to vadilo. Planuje aspon ten prijem zlegalnit?
@birika ved sa este len spoznavaju
Mne by to vadilo , chlap sa dá nahovoriť na podvod , ktovie co ďalšie by mu nevadilo.Vzdy je aj iná možnosť .Jasné, že mnohým co tu napisu by to nevadilo, keďže na SK sú čierne príjmy uz takým folklórom a zrejme aj oni tak fungujú.
@kate211 Túto informáciu mi povedal on sám, neviem si predstaviť ako by som sa ho to pýtala. Ale posluzte si, kopnite si.
@kate211 On má svoj byt, ktorý zdedil a ja mám tiež svoj byt. Predstavte si.
To sa ospravedlnujem, ja zijem 200 rokov za opicami, randila som naposledy pred 15 rokmi. Pre mna su to novinky, ze svoje prijmy (legalne ci nelegalne) sa takto preberaju uz pocas randenia.
Citujem ta: "Zarábam slušne, ale nie dosť na to, aby som sama utiahla hypotéku" naco ti je potom hypoteka, ked mate dva vlastne byty?
@katka700 Ďakujem si milá. Ja už zvažujem úplne zrušiť MK, pretože sa tu vždy vyťahuje dvojitý meter. Častokrát neoprávnene. To, že poviem A, a chyba ešte B, C.. keby poviem celý aký je, 90% žien tu by mu šancu nedalo. Tým sa nerobím dokonalou partnerkou, mám nedostatky, pre ktoré si myslím, že by som ani nemala byť vo vzťahu.
@kate211 Ja neriešim hypotéku. Ja mám svoj byt teraz na hypotéku. Riešim, že kebyže s ním mám dieťa, a on sa na mňa vykasle a zduchne, tak sama dieťa neuzivim a jemu by výživné nedal nikto platiť.
Vsak hore pises, ze sama by si neutiahla hypoteku, ze mas nedostatocny plat. Tak kto ti ju plati?
@cacianka Zatiaľ sme sa o tom nebavili, či chce zostať, ale zatiaľ určite áno, je rád, že má prácu, váži si ju, je pracovitý. Možno on v tom negatíva zatiaľ nevidí.
Mne by to vadilo. To vyjadruje aj to,aky ma postoj k zivotne dolezitym veciam. Ved ak sa chcem mat v zivote dobre,musim mysliet aj na financnu stranku a mysliet na buducnost.
@kate211 sama by som neutiahla hypotéku + súkromnú škôlku + dieťa. Hypotéku si platím sama.
@kate211 a ďalej si nečítala? Keď už citujes, tak cituj celé!
Zarábam slušne, ale nie dosť na to, aby som sama utiahla hypotéku a starostlivosť o dieťa/deti, predsa len dnes treba za škôlku platiť vysokú sumu, keďže štátne škôlky sú utopia. A to by mi z môjho platu nevyšlo všetko. Preto sa mi zdá založenie rodiny s takýmto mužom vysoko rizikové.
Ved on ma vlastny byt bez hypoteky, ktory zdedil. Ty prenajmes svoj a este na tom zarobis, budes odkladat. Ci ty takto uvazujes az do takej dalej buducnosti, co bude v pripade rozchodu? V case randenia? Paneboze, kasli na neho. To ma byt ponuka na vztah ci na dieta? Lebo stale riesis, ze neuzivis dieta a to len v pripade rozchodu.
@nela82 vies ale na druhej strane sa tu casto spomina ze uz napriklad ci bude muz byvat na OCR sa ma riesit dopredu 🤣 alebo vyjasnit si vsetko okolo deti a akonahle sem zena zavesi nejaky problem, okamzite sa tu zletia mudrujuce sovy, to si moaj zlata nevedela s kym sa davas dokopy? A to az teraz si zistila? A to si sa preco od takeho luzra dala oplodnit?
Sudnemu tribunalu kona sa nezavdacis.
Ci riesis dopredu, alebo za pochodu.

V živote by som nechcel ženu ktorá by posudzovala perspektívu vzťahu podľa môjho príjmu. Vie ten chudák vôbec že to riešiš? Dostáva to takto rok alebo 10 rokov?
Skôr sa zameraj na to ako vie s peniazmi hospodáriť, či si niekde sporí a pod.