icon

Dali by ste sestre peniaze?

6. júl 2020

baby mam otazku co by ste robili na nasom mieste. S muzom sme kupili byt a teraz ho predavame a moja sestra ziada aby sme jej dali nemalu sumu cca 25 tiaic aby si mohli vyplatit uver. Hovorila som to muzovi ale ja osobne s tym nie som stotoznena pretoze my ked budeme kupovat druhy byt tak nebudeme mat nan penieza. Co si o tom myslite? Jej muz dost fajci maju 2 deti a on si obcas aj doat vypije

Strana
z3
krisbar
6. júl 2020

Nechapem - na zaklade coho chce tych 25K? Dlzis jej? Ak nie, tak nemas vobec dovod jej poziciavat, najma ked s tym nie si stotoznena.

sapetka
6. júl 2020

Preco by si mala davat sestre peniaze na hypo?🙈matko zem asi tak to napisem

ivkazba
6. júl 2020

Peniaze na byt ste dostali od tvojich rodičov? A jej nedali nič? V takom prípade by som premýšľala nad tým. Ale predpokladám, že to tak nie je, takže by som to úplne ignorovala. Ak majú málo, odporuč jej lepšie platenú prácu či ušetriť na cigaretách a alkohole.

jessicai
6. júl 2020

Peniaze blízkej rodine sa majú požičiavať do výšky, ktorú viete oželieť keby sa už nevrátili.

autor
6. júl 2020

Nie my sme tie peniaze setrili a dali dokopy. Muz si mysli,ze preco byc sme jej nieco mali davat. Ako pomahame im ked sme im predali auto trvalo jej 3 mesiace kim ho zaplatila ale to bolo 2 tisic a nie 25 tisic

ivkazba
6. júl 2020

A čo čakáš akú radu vlastne? Dáš sestre 25 tisíc a ty si budeš musieť požičať z banky aby si si kúpila byt. Akú to má logiku? Logiku má, že muž nevidí dôvod, aby ste jej peniaze dávali. Tvoja sestra má svoju rodinu a má tak, ako si zariadi. Jedna vec je predať jej staré auto za 2 tisícky a dovoliť jej to splácať, iná vec je toto. Vôbec by som to neriešila.

mila23
6. júl 2020

nepozicala by som - podla mna by ich tazko splacalai ak vobec. nepoviem,keby nastala nejaka necakana situacia v rodine - ze potrebuju kvoli zdraviu nejaku mensiu ciastku,ale takto nie...vy setrite a oni budu uzivat peniaze? nie....

syslik81
6. júl 2020

v ziadnom pripade.. normalne jej povedz,ze peniaze mate na dalsi byt a nemozes jej ich poziciat .. easy .. urazi sa odrazi sa a zivot ide dalej

viestta
Odpoveď bola odstránená
denden77
6. júl 2020

nevidim dovod, pre ktory by si jej mala davat peniaze z predaja VASHO bytu.. bez ohladu na pocet deti, ci zavislosti.. a pozicat by som tiez nepozicala..

damtiporiti
6. júl 2020

A ona chce aby si jej ich dala alebo požičala?

krisbar
6. júl 2020

Pocuvaj radsej svojho muza. Sestra nech si zije svoj zivot.

veronikaszabova
6. júl 2020

Akoze nechapem, co cakas od diskusie - ved ty sama musis vediet, ci jej € chces dat, ci nie.

kvetinka75
6. júl 2020

A ona je inak v poriadku? Je kompletna? Toto pytam? Akym pravom? Keby to bolo dedicstvo ze lredate zdedeny byt a cast penazi jej patri. Ale toto? Ved su to vase peniaze. Potrebujete ich. A keby aj nie, nie ste povinni jej nic davat. Ja zasnem niekedy co niektori ludia dokazu pozadovat.

maris5
6. júl 2020

Wau, niektori ludia si trufaju. Ty by si isla napr. za muzovim surodencom pytat 25.000€, lebo predava byt a tebe by sa zisli na svoje vydavky? Co by ti asi tak povedal. Naucili ste ich, ze im vzdy date, ked potrebuju 🤷🏼‍♀️

autor
6. júl 2020

No preroze ona mojho muza nemusi ma 2 deti a boji sa ze moj muz by vsefko zhrabol. A ked som jej povedala,ze predsa musim zabezpecit aj jeho a decka budu dedit po nas no uplne hotova ona si mysli,ze muz je zlatokop

solange7
6. júl 2020

Nic jej nedavaj a nech sa nestara do vasich majetkovych pomerov. Sa cudujem, ze ti ten jej navrh natolko zarezonoval v usiach, ze pochybujes a zakladas diskusiu.

lenadka
6. júl 2020

A čo keď by všetko zhrabol, veď to nebolo jej ale vaše, nie?

sissy27
6. júl 2020

a prečo by si mala sestre DAŤ 25k? 😀 len tak, lebo je tvoja sestra? 😀 to snáď sranduje. Alebo má nejaký nárok na ten byt, požičala alebo investovala ona do toho bytu také prachy? Inak nechápem, kde sa to v nej vzalo 😀 Ty jej máš splatiť úver, lebo ona nevie splácať a ty si budeš brať na svoje úver lebo si dala sestre, kde to má logiku?
Ak jej niečo dlžíš, tak to samozrejme vráť. Ak nie, tak bohužiaľ, nech si pomôže ako vie.
Ešte by som to zvážila v prípade, že by sa jednalo napr. o peniaze na liečbu jej alebo detí, to je o inom. Ale vyslovene na to, aby si splatila dlžoby, ktoré si sama narobila, tak ani náhodou. Musí dospieť dievčica a prevziať zodpovednosť za to, čo robí.

viestta
Odpoveď bola odstránená
mila23
6. júl 2020

vy ste s muzom spolu kupili byt, teraz predali a sestra sa boji,ze Tvoj muz tie peniaze zhrabne a necha Vas na holickach? takze radsej nech jej ich das - aby ona vyplatila svoj uver a bdues dufat,ze Ti ich raz niekedy mozno vrati? ci nejak nechapem....

s_a
6. júl 2020

len špekuluje a závidí.. vy ste si tie peniaze poctivo šetrili.. mohla tak robiť aj ona.. neviem či deti máte, alebo plánujete,, tak treba pozerať aj na to a myslieť na budúcnosť.. aby ste im mali čo zabezpečiť a nezadlžiť sa zbytočne kvôli sestre

yipsylonka9742
6. júl 2020

Je tu vela otazok, ktore by si mala zodpovedat az potom ti moze dat niekto adekvatnu radu...
Ako ste stary? Za vlastne nasetrene peniaze ste kupili byt?to pracujete asi 100rokov uz?
Mate aj viac penazi? Ci iba z predaja toho bytu?
Nie si jej nic dlzna? Financne, moralne?
Zhodnotila si jej situaciu ohladom tejto poziadavky z kazdeho pohladu ? Ci iba z toho max symply - jej muz fajci a pije preto nedostane nic .....?
.

balaskovae
6. júl 2020

pockaj nechapem, tak ty jej mas dat peniaze aby si oni vyplatili uver a vy ked potom budete kupovat byt si nan budete musiet pozicat? to ma aky zmysel? ja chapem, ze je to rodina treba si pomahat ale treba mysliet aj na seba

hopsadobrandejsa
6. júl 2020

Vy predate byt, sestre pozicas peniaze aby si vyplatila uver a vy si budete musiet pozicat, aby ste si mohli kupit druhy byt.

Na taketo konverzacie si obvykle treba sadnut a v pokoji sa porozpravat, aj nejake to mile slovicko by neuskodilo keby padlo a nie oznamy typu " ked predas byt tak mi pozicaj 25 000 aby som si mohla vyplatit uver".

Mas ty skvelu sestru teda. Je dospela a ak ma financne zavazky tak nech sa nauci si ich aj plnit. Predpokladam, ze sestra chce pozicat 25 000 bezurocne ( rodinna pozicka ). Hovori sa tomu aj vychcanost.

Nie si povinna sestre nic poziciavat a uz vobec nie 25 000. To neni ziaden maly peniaz.

autor
6. júl 2020

Oni maju 3 izbovy byt a chyba im splatit este 25 tisic. Maju dve deti. Ja a moj partner deti nemame a ani neplanujeme. Ona zamnou prisla ze platia uver 400 euro a ze mali by to platit este tusim 10 rokov ci ako. No a pointa je ze ked my predavame byt za 80 tisic ze ci by sme im nedali 25 tisic a ze nemusia mesacne platit tych 400 euro. Lenze my kebyze zrovna narazime na lepsi byt a chybalo by nam tych 25 tis ktore ona chce. A musela som jej pripomenut ze tak ci tak by mi musela splacat tie peniaze a ona na to ze vsak ano. No a stale sa vypytovala ze co urobime s tym vsetkym,ze mame zabezpecit ich deti ale ja nechapem preco? Ved by to mali oni a ked som spomenula,ze predsa byt by pripadol muzovi tak sa ofucala,ze urcite ide po peniazoch

mila23
6. júl 2020

preco by ste mali zabezpecit ich deti?

ivkazba
6. júl 2020

Aj keby ste mali milión, ju je veľké 💩 do toho, čo s tými peniazmi urobíte. Zabezpečiť svoje deti je jej zodpovednosť.

ivkazba
6. júl 2020

Inak neviem čo hovorí tvoj muž na to, že nad tým premýšľaš toľko, ale ja by som teda nechcela žiť s niekým, kto uvažuje nad tým, že by dal sestre 25 tisíc aby si vyplatila úver a ja sama by som si kvôli tomu potom musela ten úver zobrať. Ty si rodina s tvojim mužom, sestra má rodinu s tým svojim. Nech si úver zabezpečia ako vedia, sú svojprávni predpokladám.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3