Dali by ste sestre peniaze?
baby mam otazku co by ste robili na nasom mieste. S muzom sme kupili byt a teraz ho predavame a moja sestra ziada aby sme jej dali nemalu sumu cca 25 tiaic aby si mohli vyplatit uver. Hovorila som to muzovi ale ja osobne s tym nie som stotoznena pretoze my ked budeme kupovat druhy byt tak nebudeme mat nan penieza. Co si o tom myslite? Jej muz dost fajci maju 2 deti a on si obcas aj doat vypije
Nie je to tvoja zodpovednost zabezpecit tvoje netere/ synovcov. Pomoct je v poriadku, ale toto mi pride troska moc.
Dnes su ceny bytov rekordne vysoko a banky taktiez nerozdavaju vyhodne pozicky ako lizatka zadarmo este k tomu v sucasnej situacii ohladom koronakrizy.
Dokazal by som pochopit ak by potrebovala par tisic, to sa este zrejme da, ale 25000 je dost. Vynimka by bola ak by si tie peniaze mala a nechybali by ti. Musis sa sama seba opytat ci si zmierena s tym, ze ti tie peniaze bude splacat najblizsich 10 rokov pretoze ak jej ich teraz das, naraz ich ziadat spat uz nemozes ak sa dohodnete na splatkach.
Neopoveda ....lebo nevie odpovedat?
A preco by ste jej vobec mali neci davat? 😳 To mate zvlastne moresy v rodine.
no my sme mali kupeny byt ale uz nam nevyhovoval byvame v podnajme a peniaze chceme zatial odlozit ze ak sa naskytnw nejakh co sa nam bude pacit kupime ho a ona ze ked budeme tie peniaze mat ze ci by sme im pozicali. Muz povedal,ze on by jej nedal nic. Moja rodina tlaci aby som jej tie peniaze dala lebo dobre zarabame a si ich vieme zarobit
Vy ste schopni dobre zarobit a.mate na to doplatit?? Nompekna rodina. Vase peniaze, vasa vec co s nimi. Ja by som.nad tym ani neuvazovala. Je to cista vypocitavost z ich strany. Co ich do toho kolko zarabate? Ved aj oni mozu a nie sa prizivovat.
A ona sa pričinila o to, že ty s mužom dobre zarábate? Ak je to dôvod aby ste jej dali 25 tisíc? Či zarobíte 25 tisíc za 2 mesiace, že ich ozaj nepotrebujete? Myslím že reakcií je tu už dosť, aby si vedela čo robiť ak to sama logicky nevieš.
Zvlastne pomery v rodine. Tak ty jej das 25 t. a byvas v podnajme a ona si vyplati uver. Sikovna je velmi. Co ju do toho co ty s peniazmi urobis su tvoje. Nedala by som v ziadnom pripade. Jedine ze ste daleko za vodou. Nikdy nevies co sa stane, napriklad s muzom. Potom co spravis. Kam pojdes. Budes bezdomovec? Aj ked sama nechapem ze mali ste byt a isli ste do podnajmu. Platite za cudzie. Rozhodne by som bola radsej a spokojnesia s vlastnou strechou nad hlavou. A sestra je pekne vychcana. Oma uz od teraz caka, ze jej deti zhrabnu tvoj majetok.
Toto je cele divne ...
Vlastny byt za vlastne nasetrene peniaze (to musel byt velmi lacny v nejakom zapadakove) ok ale predali ste ho, ci?
Machinacie... toto..
Strach z vlastneho muza, co neustale omiela, je by jej nic nedal...
Byvanie v podnajme...
A ty ? Dovod preco jej nechces pomoct?
A preco si rodina mysli, zeby si jej mala pomoct? (Co sa tam skryva)
Ste dosť inteligentní na to, aby ste si zarobili toľké peniaze a zároveň takí hlúpi, že nad týmto vôbec premýšľate ?
Sestra asi spadla z hrušky, lebo toto by som dokonca považovala za drzosť...
V žiadnom prípade by som jej nič nedávala - ani keby sľúbila splácanie.
Ty máš svoj život a aj keby máte tie peniaze navyše, tak si ich radšej užite vy dvaja, ako prispievať špekulantom..
1. Prečo by si Ty mala byť tá, ktorej povinnosťou je len dávať, aby sestra mohla len brať?
2. Prečo by si mala mať výčitky svedomia, že Vy ste šikovní a dokážete si zarobiť, kým oni budú hrať tých ukrivdených? (My, chudáci obyčajní robotníci a podobné drísty. Tebe ona snáď zaplatila vzdelanie, aby si sa v budúcnosti mala lepšie, kým si ona užívala a nezamyšľala sa nad budúcnosťou?)
3. Prečo by si jej mala dávať peniaze, keď oni vypaľujú zobáky a chlastajú? Spotreba pre oboch mesačne presahuje viac ako polovicu splátky hypoteky, ale to im nechýba???
4. Tvoj manžel je podľa nej zlatokop a ona je čo? Vyžierka vyžieračská 😉
5. 25000 eur Ti splatí v akej mene? Vatikánskej?
Atď....
Ked sestra oznacila jej muza za zlatokopa = musi to mat dovod ... viem si domysliet ale radsej by som si to tu precitala ...
Nikomu nic nedavaj. My sme piati surodenci, este ani vsetci nezarabame a uz sme si vraveli, ze musime dat pozor na tieto penazne veci, lebo pokazia vztahy. Ako malí sme mali vsetko spravodlivo, delili sme sa, starali sa jeden o druheho, ale uz to takto nemoze fungovat. Jeden si najde lepsiu pracu, lebo tazsie studoval alebo bude makat, aby taku pracu mal, druhy bude mat horsiu praci a neexistuje, aby ten, co si vlastnou sikovnostou zarobil viac, musel akoze nam ostatnym nieco platit, ostatni sa budu flakat, lebo jeden dobre zaraba? Surodenci medzi sebou nemaju ziadnu vyzivovaciu povinnost alebo ze jeden sa ma lepsie, tak musi nieco platit druhemu, aby boli na rovnakej urovni. Akonahle su ludia dospeli, kazdy je zodpovedny sam za seba. Pokial ste byt nezdedili a teda jej nic akoby nedlhujes co sa tyka dedicstva, tak je to cisto vasa vec, co s nim a s peniazmi zan spravite. Uz ked by aj mala pravdu, ze tvoj manzel to vie zneuzit alebo co, tak radsej by som tie peniaze dala niekde na sporenie a nie poziciavat sestre, ved to vam pokazi vztahy. Peniaze v rodine nikdy dobrotu nenarobia.
@yipsylonka9742 a ty by si dala? Nevidim dovod preco by mala a hlavne potom ked budu chciet kupit iny byt, tak si vezmu vyssiu hypo lebo peniaze dali sestre? To je logika. A predstav si ani moj muz by s tym nesuhlasil a ani ja s tym keby slo o svagra. A ani jeden z nas nie je zlatokop. Jej sestra nevie zabezpecit rodinu a este si otvara usta?! Och
Tvoja sestra je teda zabavna osoba, musi s nou byt celkom sranda, ze? 😀
Keď jej peniaze das, už ich nikdy neuvidíš, nakoľko ti sama povedala, že nebude musieť splácať 400 ezr mesačne hypo. Čiže, ak jej ich dáš, tak jej icg vlastne darujes a ona si bude mlet svoje, že si jej ich darovala. Ako kasli na sestru, na rodinu - su to tvoje peniaze a nie si povinná sa starať o finančnú stránku svojej sestry a uz vôbec nie zabezpečovať jej deti. Hlavu hore a úplne to vypusti z hlavy. Ako sa vravi za dobrotu na zobrotu.
@yipsylonka9742 jasne ze ma dovod. Aby peniaze isli jej
@petulda333 neviem, ci by som jej ich dala..tolko penazi nemam...a ani neviem ako by som sa zachovala keby som mala...tak to je..
Na jednej strane ju chapem...ano, lepsie sa spava s tym ze peniaze musi platiť sestre a konecne nie banke...ale pravdupovediac rata s tym ze jej možno napr 10 tis po case odpustite... ved zarabate dobre , ved deti nechcete, ved jej deti su jedine, atd atd... ale co sa tyka penazi a majetkov, tak aj tie najlepsie rodiny sa vedia pokazit a priserne pohadat. Verim, ze chces pomoct...a ked uz...tak len s riadnou právnou podpisanou zmluvou.
@yipsylonka9742 nemusi sa tam nic skryvat. My sme kupili 4i ciastocne orerobeny byt v centre okresneho mesta na vychode za 39t. Moja rodina si tiez mysli, ze ked dokazeme s manzelom pekne zarobit, splacat hypo, ist na dovolenku k moru a este aj usetrit, tak sme povinní im pomahat, lebo oni nedokazu usetrit. Niezeby malo zarabali, ale nevedia hospodarit. Ani rodicia ani surodenci. Tiez som z toho najorv mala zmiesane pocity ako autorka, se mam nejake moralne povinnosti voci rodine, a teda trvalo mi 2-3 roky, kym som im uplne prestala pomahat. Aj to mi oci otvorilo, az ked som kvoli ich ochote pomoct mi takmer padla doslova na hubu (manzel v nemocnici s vyskocenymi platnickami a ja doma so zapalom priedusiek 40 teolotami a mesacnym novorodencom. 100km od rodiny a ked som volala mame, ktora nepracovala, ci by mohla prist na par dni, tak mi povedala, ze nemoze, lebo musi krmit sliepky a nemoze ich nechat same, ale nech sadnem na vlak a prijdem
rodina si ma navzajom pomahat, ale nie dorovnavat zivotnu uroven. A netusim ako prisli na to, ze TY mas zabezpecit ICH deti, ale povedala by som ze ak neprestanu, cely majetok v poslednej voli prepisem na papagaja. Nedala by som im ani cent, prieci sa to zdravemu rozumu.
Preco ma z tvojho muza pocit ze je zlatokop? On nepracuje? Ale len zavadza tam kde by chcela zlatokopovat ona...?
Rozumiem tomu, že radšej by boli v rodine aby sa tých 25 tisíc zaplatilo, keď máte voľné peniaze, ktoré vám aktuálne nechýbajú.
(400 * 12 )*10... Oplatilo by sa im to zaplatiť a potom vám platiť, splatili by vám to skôr ako banke. ale určite by som išla len cez zmluvu nie len tak. A len v Tom prípade, ak by vám tie peniaze nechýbali... A určite by som zrušila nátlak rodiny. To že vy deti nechcete neznamená, že ste povinní zabezpečiť netere a synovcov. rozumiem, že s tým nie ste stotožnení a nechcete to, ale si v pomykove lebo rodina.
Tak jej daj, daj aj kamaratom a uplnevkazdemu, kto poziada
Ja neviem ale mne každá druhá diskusia pripadá, že to nemôže zakladať reálny človek 🤷♀️ ale niekto pridáva také diskusie na rozprudenie... Ktovie, ci nie samotní brigadnici MK 😃
V tomto prípade by som nedala ani cent s keby to pýta súrodenec od môjho muža tiež by som nesúhlasila. Počúvaj muža. Toto neni pomoc to je vychcanost z ich strany. Vidia že máte teraz nejaké peniaze tak sa chce nabaliť
Ako ste získali ten byt? Pomohli tí rodičia?
Ak nie,vyzerá to že sestra je zlatokopka a postarala by som sa aby jej deti nič nededili,už by chcela hádam aj tvoju smrť.
Mna najviac zarazilo, ako sestra "nerata" s tym, ze by to mala platit....takze nie, NEDAROVALA by som takej sestre 25 tisic. Ak by prisla normalne za nami, navrhla pravnicko-notarske osetrenie, uvazovala by som o tom. A samozrejme vzdy to zalezi od rodinnych vztahov- mojej sestre by som nepozicala, pri sesterniciach a bratrancoch by som nad niecim takym ani neuvazovala, ale napriklad jednej svagrine a svagrovi kedykolvek bez vahania a aj bez zmluvy...

Mas dobre vypocitavu sestru. Iba tolko k.tomu