icon

Darček od partnera

m_s7
20. aug 2018

Ahojte maminky, dúfam že svojím príspevkom nevyvolám príliš búrlivú diskusia, ako sa to tu občas stane. Len ma zaujíma váš názor, či si myslíte alebo sa vám zdá v pohode dostať od partnera po vyše 4 rokoch vzťahu k narodeninám ponožky a fľašu vína.. Teraz, keď to píšem, sa mi to zdá až komické, no ráno som bola tak nejak sklamaná. Nechcem pôsobiť nevďačne alebo že som nejaká náročná, možno sa nájde niekto, kto si na narodeniny ani nespomenie, len ja som čakala niečo iné.. Ďakujem za váš názor a prajem pekný deň

Strana
z5
landsmanka
20. aug 2018

mňa by to tiež sklamalo, keď už nevedel čo ti kúpiť, mal aspoň nejaké kvety k tomu ti dať. aj videl, že ťa to nejak nepotešilo ? 🙂

zania
20. aug 2018

@m_s7 chapem ta. Ja po 12 rokoch nedostavam uz nic,ani na narodeniny,meniny ani k narodeniu dietata. Viem,ze ma muz lubi a lasku prejavuje inak,ale obcas by ma potesil aspon kvet. Na vianoce mi da len darcek,ktory mu striktne poviem,minuly rok napriklad zvazok knih. Ale nieco ine,od srdca nie. Asi uz vycerpal napady za tie roky. 😂
Teraz sa nam blizi 5.svadobne vyrocie,tak som plna ockavani 😂😂😉😇

vroni
20. aug 2018

Nezda. Pri mojej neznej povahe by musel davat sakra pozor, aby som donho tu flasu nehodila.

ujaju
20. aug 2018

mne by minimálne tie kvety k narodeninám od chlapa chýbali 🙂 tiež nie som nejaká náročná, chápem, že potrebujeme peniaze na iné veci takže nejaké zbytočne drahé darčeky neočakávam ale to je podľa mňa taká klasika, ktorá sa patrí 🙂 len môže to mať dve príčiny, buď je totálny ignorant a proste len kúpil prvú vec čo mu napadla alebo jednoducho nie je na darčeky kreatívny a vtedy len stačí povedať, idú moje narodeniny chcem dostať toto a toto. ty nebudeš sklamaná a jemu to uľahčíš 🙂

pribinak
20. aug 2018

ak robis napr nejaky sport, alebo turistiku, take kvalitne ponozky z nejakej talianskej vlny su podla mna dobry darcek
ako zene by ti mal dat kvety, to je podla mna povinna jazda. ja by som proti flase vina namietky nemala 😉

saraz
20. aug 2018

Ja som dostala aspoň kyticu, ale tiež stále čakám niečo čo ma poteší, takže chápem ako sa cítiš. Ak po niečom túžim, musím mu to povedať. Bohužiaľ romantik nie je.

m_s7
autor
20. aug 2018

No ja som sa mu väčšinou snažila buď naznačiť alebo som mu povedala že čo, len polovicu z toho ofrflal že načo mi to bude a či mi to je treba, alebo mi povie že zabudol na to, čo som chcela.. Napr. na Valentína som chcela srdiečkové poháre na víno, aj som mu to povedala.. Ale vravím si, isto zabudne.. Tak som si ich šla kúpiť sama.. A "ku podivu" fakt zabudol... Asi to budem musieť už robiť stále, aby ma potom nemrzeli nejaké ponožky 😏

evitka83
20. aug 2018

@m_s7 sklamali by ma to, ale tak nejak som sa casom naucila, ze co so nevypytam, nedostanem. Takze v metodickych pokynoch ku mne ako jeho zene sa pise, ze na sviatky bez nejakej buriny ani nech nechodi domov 😊 a narovinu sa ma spyta, co chcem, tak ja mu narovinu poviem a on mi narovinu odpovie, “ze preco som radsej nedrzal h.bu “ 🤣a nevzrusujem sa nad tym, ze nie je empaticky alebo romantik, ma ine prednosti 😍

hellwant
20. aug 2018

@evitka83 a ake su tie ine prednosti...ja len aby som to mohol vlastnej povedat , ze aha toto je predsa u chlapa prednost ked mi zas vycisti zaludok, ze vsetko je zle. 😢😢😢🤔🤔🤔🤣🤣🤣

hettinka
20. aug 2018

@m_s7 môj chlap povedal, že tie ponožky si mala ako bonus.
Ja tiež neviem, čo som dostala na narodeniny. Darčeky mi kupuje, ale skôr mimo sviatkov, keď niečo pekne vidím, kúpi mi.

jaron
20. aug 2018

@m_s7 to je niekedy zložité s tým povedaním, čo by kto chcel. Pretože keď mi manželka povie priamo, že by chcela na narodeniny to alebo ono, nie som spokojný, už sa cítim nesvoj, lebo to už nie je prekvapenie a nie je to ono (môže si to radšej kúpiť sama). Ale keď len tak povie o niečom, že by to chcela (nie v súvislosti s nejakým sviatkom), to je už lepšie, lebo viem, že na to ona zabudne, ale ja už viem, čo mám kúpiť na sviatok. 🙂 A úplne ideálne, keď ona už možno na to aj zabudla, ale ja nie. To je potom dar za 100 bodov.
Napr. pred nejakým časom mi niečo ukazovala, že by to chcela, ale ja som to nejako komentoval, že načo, že je to len taký rozmar (v podstate to aj ona sama uznala), ale onedlho som to už mal ukryté v skrini a teraz sa teším na jej narodeniny. 😀

Problém vidím v tom:
- že buď ten druhý dostane niečo, čo chce, ale už to nie je prekvapenie
- alebo je to prekvapenie, ale len veľmi ťažko sa háda, aby to aj bolo niečo, čo chce.

Aby to bolo aj prekvapenie, aj niečo, čo chce, čo ju naozaj poteší, to sa mi jednoducho po mnohých rokoch podarí už len niekedy. Ale zase z toho nerobíme tragédiu, neriešime až tak samotné darčeky, stačí aj maličkosť, skôr aby človek vyjadril, že má toho druhého rád.

zlatkapaps
20. aug 2018

@m_s7 ale tak treba to aj tak brat, ze on to isto nemyslel v zlom. ale proste chlapi su niekedy taky "jednoduchsi" a neriesia tak darceky ako my zeny

hellwant
20. aug 2018

Ja zas poctivo kupujwm, nie je problem ze by som zabudol skor ze uz neviem co....kabelky, saty , kabaty , sperky, kvety, topanky...to vsetko ma...veci ako sošky ci pohare neznasa, tych mame dost. Tiez neberie veci ako...nove panvice ale to by asi ziadna od chlapa nechcela😂😂...Vikendove pobyty a dovolenky nedavam, lebo to chce vyberat so mnou...nebolo by to tym padom prekvapenie a to ona chce aby nevedela co dostane....som zufalt...aspon ze na dalsie narodky viem ze musim jej kupit Bicykel...uz dosluhuje🤣🤣🤣🤣 moja zachrana....ale pred tym su este vianoce...oh nieeee😭😭😭😭

kenzom
20. aug 2018

Jaj mala som frajera kytice darčeky... len v kritických chvíľach sa na mňa vykašľal.... mám muža, ktorý mi teda kúpi len to čo poviem.... lebo do obchodu ho predsa nik nedostane....aj má to občas mrzí,ale v hlavných situáciách je so mnou.... úprimne povedané zvykla som si... a už ani po ničom netúžim... často máme problém čo si priať na Vianoce.... ale treba sa rozprávať... počkaj ho v tých ponožkách a s vínom...s poznámkou že keby bola kytica...tak by si toho mala na sebe ešte menej....ber to s humorom

timilv
20. aug 2018

My s manželom sme vinári a máme radi dobré víno, takže mňa by fľaša kvalitného vína potešila ;) ale je pravda, že by sa k nemu hodili aspoň kvety. Ja kvety dostávam stále, aj mimo sviatkov, tak by mi to bolo divné, keby na narodeniny nedostanem...

vejapa76
20. aug 2018

Nepísala si tu už 2-3-4 dní dozadu? Ta istá téma...ponožky od priateľa na narodeniny 🎁

andy241
20. aug 2018

@m_s7 mna by zaujimalo co si mu na to povedala? Ze hmmmm dik? 😀

miriam11
20. aug 2018

@m_s7 aj mna by to sklamalo. Ponozky podla mna moze kupit kamosovi k sviatku. Ale pre zenu sa to nepatri, si myslim. Ale dramu by som z toho nerobila. Nie som na dary, ale ponožky fakt nie. Ja by som mu povedala, ze radsej stacila len ta flasa vina, alebo nic ako ponožky. Muzi sú niekedy cudni čo mi povazujeme za divne, im to pride v pohode...ako napr. ponožky🙂 kasli na to, skus to zahodit za hlavu.

lula313
20. aug 2018

ja som z jeho iniciatívy dostala napr. 19tky elektróny, kožené sedadla do auta🙈od vtedy si už pýtam, čo chcem😂😂😂

mischelin89
20. aug 2018

Moj manzel narodeniny neriesi, prenho su to divne sviatky, ani jeho ho nezaujimaju... Ked mu vopred poviem, cosi vymysli, vymysli a ked nepoviem, tak mi povie, chod na wellness, nieco si kup.

Ale mne je to jedno, o nic nejde. Nosi mi kvety a drobnosti hockedy, takze to beriem tak, ze kazdy mame nedokonalosti.
mame hned po sebe narodky, ja mu vzdy cosi dam. Lebo ja rada vymyslam a nakupujem 🙂

miriam11
20. aug 2018

@kenzom no pocuj, mozno mas aj pravdu a chalan v tom videl " hlbsi zmysel". Zena celkom bez siat, len v ponozkach, k tomu poharik vinka🙂🙂🙂

vroni
20. aug 2018

@miriam11, ejha, len aby to zena nepochopila tak, ze ho ma koncatinou v ponozke kamsi kopnut a potom to zapit.... 😇😇😇

kasyra
Autor odpoveď zmazal
sissy27
20. aug 2018

@m_s7 keby to bola fľaša môjho obľúbeného vína, tak v pohode. Ale ponožky? 🙄 ešte keby aspoň nejaké vtipné a v nich schované napríklad náušnice alebo niečo také ozaj pre ženu. Inak mi to príde, že si ťa neváži, nezaujímaš ho, tak ti strčil prvé čo mu prišlo pod ruku. Naozaj by ma zaujímali jeho myšlienkové pochody, ako prišiel k tomu obdarovať ťa ponožkami. Hlavne teraz, keď je 30+ stupňov a chodíš asi v šľapkách...

cawes
20. aug 2018

Jemine no mna by to sklamalo. Samozrejme neocakavam neviem ake dary ale zase na druhej strane ak mi nekupi chlap darcek tak kdo? Ano viel si to co chcem kupit aj sama ale darovane z lasky to co si zelam je ovela krajsie. Moj mi raz ked sme spolu zacali chcel darovat listok na vlak na sk skoro som ho zabila odvtedy kazdy rok uz minimalne pol roka dopredu vyzveda co by som na narodeniny chcela😂

kenzom
20. aug 2018

@vroni to je jedno... hlavne aby pochopil.... že niečo viac by sa zišlo...))) Niektorým chlapom zbytočne naznačujes..

m_s7
autor
20. aug 2018

@vejapa76 Nie nepísala, ponožky som dostala dnes 😏 Ale vďaka za upozornenie, asi je nás viac čo dostávame ponožky k narodeninám.. Možno časom založíme skupinu 😄

juliet86
20. aug 2018

@m_s7 ja som na meniny nedostala nic. bola som odcestovana. mne sa prenho tiez tazko vybera. radsej uz ribime to ze ideme bezdovidne na luxusnu veceru

zuzanka.zuzu
20. aug 2018

u nás to funguje ako u @jaron teda tak trošku 😉 počas roka naznačím, čo sa mi asi páči, čo by som si želala (ale musím dopredu premyslieť, aby vedel manžel zabezpečiť PRESNE to čo chcem - čiže farbu, veľkosť, materiál, dátum, čas... proste aby neboli iné varianty) a potom na to akože zabudnem. keď to dostanem, tak sa tvárim nadšene. následuje super sex a obaja sme už zopár rôčkov šťastní, ako sa vieme skvele prekvapiť a potešiť 😇😂 musíš byť trošku prefíkaná, veď si predsa žena, nechaj sa dobíjať a ak to tvoje trdlo nevie, tak mu pomôž 😉

p.s. ponožky sú inak SUPER VEC !!! ja som tento zvyk zaviedla už pre mnohými rokmi ako darček k vianociam od celej rodiny a okolo októbra/novembra sa normálne teším, že nejaké dostaneme, pretože zásoby z minula sa buď predrali alebo proste stratili... navyše ponožky okrem praktických vedia byť niekedy aj celkom vtipné a milé 🙂

besnavila
20. aug 2018

Co na to napisat..za 6 rokov vztahu a 5 rokov manzelstva som dostala kvety 2x...a pritom mame velmiii stastny vztah, ale moc sa teda nedarcekujeme...nesplnene ocakavania zien rozbijaju vztah..nic neocakavaj a nebudes sklamana...hrozne ako sa stale berie doraz na materialne hodnoty, ved ak ta lubi, tak co este chces? O par rokov si ajtak nebudes pamatat co ti dal na 4. 5. ci 6.vyrocie ...ale spolocne zazitky si iste pamatat budes..;)

Strana
z5