Darček pre svokru vs. naša finančná situácia. Váš názor?
Ahojte, svokra ma okruhliny, je zabezpečená, berie dôchodok aj pracuje, čiže po finančnej stránke jej nič nechýba. Teraz ma okruhliny a švagriná jej vymyslela darček, kde by sme sa skladalai po 300 eur, naša finančná situácia nieje bohvieka, aj keď máme úspory. Ja som chcela prispieť, avšak môj muž je radikálne proti, že on nieje onasis a peniaze co mame nasetrene nebude míňať na svoju mamu, nakoľko mama je na tom veľmi dobre. Celý život jej vždy pomáhal, nebol nevdacny. V začiatkoch nám svokra pomohla, ale neostali sme nič dlzni. Vrchol bol ten, že sa nedávno chválila mužovi, že dostala prémie nejaké odmeny ci co a bolo to vo výške bežného platu, nášmu synovi nepriniesla ani sprostu čokoládu za 2eura, vlastnému vnukov, celkovo moc záujmu teda nejaví o vnúčatá. Aký máte na toto názor? Muž hovorí, že sa nebude hrať na granda, aby sebe odtrhal od huby, že dá normálny darček a žiadne skladanie. Váš názor?
Takže, keď nedá ona, tak nedáte ani vy. Ale že vám na začiatkoch pomohla, na to sa rychlo zabudlo. Zaujímavé. A to kde je napísané, že keď dostane odmeny, musí automaticky dať niečo aj vnúčatám? Vieš prečo má peniaze? Lebo pracuje. Snaží sa a na základe toho jej netreba nič dať, lebo prachy má…ja budem asi jediná, ale 300€ na okruhliny pre rodiča je tak akurát.
@anonym_bf0648 mam rovnaký nazor : ) rodicia sa o mna starali cele detstvo - dospievanie platili čo sa dalo teraz sa mi im to snažím čo najviac oplatiť a dopriať im 🙂 k bežným narodeninam kupujeme darceky za 100e nie na okruhliny ale ano závisí od finančnej situácie a vzťahov v rodine
Je to manželova mama, takže posledné slovo by mal mať v tomto on. Zároveň je to jeho sestra, takže by jej to mal byť schopný vysvetliť.
Vy tu niektore zabudate na fakt ze autorka pise ze ich financna situacia nie je bohvieaka . Ci z coho by ste dali tych 300 keby nemate lebo potrebujete zaplatit nieco ine ?
@anonym_autor šperk za 900e? Co je princezná? 😅 Muž ma pravdu. A na výške daru ste sa mali dohodnúť všetci zúčastnení a nie, ze jedna zavelí 300e a ostatni nemajú k tomu co povedať....
Ja sa vobec cudujem, že nieco tale riesis. Muzov nazor ti ma byt prednejsi ako nazor svagrinej
Nikdy som nemala rada situácie, keď ma v rodine dotlačili do niečoho, čo mi je proti srsti, čo nabúra rozpočet, nabúra plány prípadne ma postaví pred výber, či vyhoviem niekomu na úkor vlastných potrieb.Dlho som sa prispôsobovala, až prišiel deň, keď som povedala "NIE,, Stretlo sa to s veľkou nevôľou, ale už bolo načase netancovat ako iní hrajú.V preklade: Počúvaj svojho manžela a netráp sa tým, že čo povie švagriná.
@marca12 Prispela by si? A čo keď je to darček, ktorý si ona ani neželá? (Veď pravdepodobne o tom ani nevie...) Potom si budú búchať hlavu, že sa minulo toľko peňazí na šperk, čo ani nepoužíva...
@anonym_4acadc Pisala,ze ma vela sperkov. Tak asi je milovnicka sperkov a darcek ju potesi.
Ďakujem všetkým za ich názory, ja samozrejme muža rešpektujem, otázne ale je ci je jeho názor správny, to ma zaujima
Tiež si myslím, že 100 eur je v pohode, fakt mame veľa výdavkov, oni to vedia, ale co uz.
@anonym_autor sto eur je taká normálna bežna suma u nás, za koľko sa kupujú dary na okruhliny. A verím že aj u väčšiny ľudí.
@minesasubu šperk za 900 eur, pritom má toľko šperkov, že keby ich predala, môže si kúpiť nové auto strednej triedy
@anonym_autor svagrina sa chce predvadzat? To co ju vobec napadlo? To je dcera svokry?
@anonym_autor svagrina sa chce predvadzat? To co ju vobec napadlo? To je dcera svokry?
@anonym_d26f53 áno dcéra, asi sa potrebuje predvádzat
@anonym_autor tak mne veľa 300 eur na darček pre mamu za celú rodinu-myslím teba, muža, deti ak bude aj oslava nepríde...
Vy tu niektore zabudate na fakt ze autorka pise ze ich financna situacia nie je bohvieaka . Ci z coho by ste dali tych 300 keby nemate lebo potrebujete zaplatit nieco ine ?
@ivik4 Autorka píše že vlani kúpili nové auto, teda nie sú sociálny prípad čo nemá čo do úst alebo na pomôcky pre deti do školy, len posledné mesiace sa im finančne darí menej, ale majú aj úspory. A teda že svokra bude mať okrúhliny vedeli a fakt mi veľa nepríde dať dar za 300 eur pre matku na okrúhliny za všetkých.
@crazy_cat_lady momentálne máme zle obdobie, jasne ze mame úspory, pred rokom sme si kúpili nové auto, takže vedia ze niesme sociálny prípad, z toho dôvodu mi to je blbé, že budeme vyzerať pred svagrinou ako neschopni atd
@anonym_autor Ako vyzeráš pred švagrinou je úplne nepodstatné, podstatný je manžel.
@minesasubu šperk za 900 eur, pritom má toľko šperkov, že keby ich predala, môže si kúpiť nové auto strednej triedy
@anonym_autor Keď je švagriná taká prajna a veľkorysá, nič jej nebráni kúpiť ho.
Takže, keď nedá ona, tak nedáte ani vy. Ale že vám na začiatkoch pomohla, na to sa rychlo zabudlo. Zaujímavé. A to kde je napísané, že keď dostane odmeny, musí automaticky dať niečo aj vnúčatám? Vieš prečo má peniaze? Lebo pracuje. Snaží sa a na základe toho jej netreba nič dať, lebo prachy má…ja budem asi jediná, ale 300€ na okruhliny pre rodiča je tak akurát.
@anonym_bf0648 300€ na okruhliny nie je akurát. Akurát je toľko, koľko si môžu dovoliť.
@ivik4 nie je bohvieaká. Pred rokom nové auto, nasporené peniaze majú. Ja problém nevidím. Okrihliny sú raz za 10 rokov.
@anonym_autor Šak nech sa predvádza, kľudne za svoje.
@anonym_autor súhlasím s manželom. Ale nie kvôli tomu, že ona zarába...ani kvôli vášmu synovi. Ale preto, že na to nemáte.
@anonym_autor ze Ta vobec napadlo rozmyslat ako "vyzeras pred svagrinou". To je nejaka novodoba verzia "co povedia ludia?"
@anonym_d11517 to je veľmi stará vydieračska verzia.....
@anonym_autor keď nemá svokra trochu sebareflexie a nemá extra záujem o vnučika, pristupovala by som k oslave tak, ako ona.
A nesklamala by som sa.
@anonym_autor keď nemá svokra trochu sebareflexie a nemá extra záujem o vnučika, pristupovala by som k oslave tak, ako ona.
A nesklamala by som sa.
neskladala
@anonym_autor Vies,ale to,ze netravi cas s vnucatami,neznamena,ze ich nema rada. Su take povahy,ktore si ziju svoj zivot. Ja by som prispela 300€. Rodicom,svokrovcom dam prve,posledne. My nekalkulujeme,kto nam co dal, kto s nami stravil kolko casu.
@marca12 preco im das prve posledne ?🤔
Velmi ti vyhovuje vyhovorka, svokra sa nestara o vnuka staci jej lacnejsi dar.
A je jedno ci by ste sa skladali po 300 alebo po 30eur.
A co si pomysli svagrina ti predsa moze byt jedno.
@anonym_bf0648 suhlasim
Respektovat nazor jej syna,okrem toho je soravny,povedat sucho svagrinej ze vy sa zapajat do skladacky nebudete.Nemate povinnost jej nic vysvetlovat,naozaj.
@anonym_autor prečo že dcéra sa potrebuje predvádzať? Mne príde 300€ na darček pre rodiča a okruhlinu tak akurát.
@anonym_bf0648 mam rovnaký nazor : ) rodicia sa o mna starali cele detstvo - dospievanie platili čo sa dalo teraz sa mi im to snažím čo najviac oplatiť a dopriať im 🙂 k bežným narodeninam kupujeme darceky za 100e nie na okruhliny ale ano závisí od finančnej situácie a vzťahov v rodine
@anonym_240c21 Kto sa mal starať, ak nie rodičia?😀

Vydatá si za svojho muža, nie za švagrinú. Rešpektuj jeho názor.