icon

Dáte deti na prázdniny niekomu, koho vidia zriedka?

veronika19895
19. mar 2025

Dali by ste maminky deti niekomu koho vidia raz za čas. To je napr. raz do mesiaca ich vidia. Nezaujímajú sa o ne mimo toho času a je prídu na návštevu tak vtedy ako sa tvária že ich zaujímajú.???

Strana
z3
sisska96
19. mar 2025

Raz do mesiaca je celkom časté

klejkaez
19. mar 2025

@veronika19895 záleží vek detí a či chcú sami

veronika19895
autor
19. mar 2025

@klejkaez vek 3 a 4 roky

veronika19895
autor
19. mar 2025

@sisska96 to tak na hodinku dve

pribinak
19. mar 2025

Áno, veď to je príležitosť aby si vytvorili vzťah. Veď tam nemusí byt neviem ako dlho

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
patka06
19. mar 2025

Záleží na tom komu, ak sú to starí rodičia alebo blízka rodina áno, dala by som na prázdniny
Ale najprv by sme skúsili na kratší čas

kandelabra
19. mar 2025

V takom veku, s takym pristupom a intenzitou stretavania by som deti dala tak na den, nie na noc. A to iba vtedy, ak by same chceli, a ak by to bol niekto, komu sa da doverovat. Teda na zaciatok, ak by to vyhovovalo vsetkym zucastnenym tak neskor aj na viac.

nerya
19. mar 2025

Záleží od tých osôb, ci ich chcú zobrať a hlavne od toho aké sú deti a aký majú vzťah. Musíš sa ty sama rozhodnúť v konečnom dôsledku. Každá ti budeme radiť podľa svojej situácie, ktorá môže byť dosť odlišná od vašej 🤷

veronika19895
autor
19. mar 2025

@patka06 ich tete. Je s nimi iba vtedy keď ideme k babke a máme cestu okolo alebo oni prišli k babke. A sen tam prídu ku nám keď majú deti narodeniny. Nie je to pravidlo. Možno by som skúsila aby teraz prišla ku nám strážiť cez deň keď budeme v robote ak bude ochota. Ona svoje vlastné deti nemá a keď boli menšími tiež moc w kontakt s nimi. Tak mi to príde divné dávať niekomu deti a hlavne v lete keď na nich treba dávať najviac pozor. A ešte majú a bazén a jej priateľ má také reči že nevadí keď je dieťa dlho na slnku alebo že nevadí keď voda v bazéne je studená. Škôlka je na mesiac zatvorena tak treba hľadať riešenie

klejkaez
19. mar 2025

@veronika19895 no keď na pár hodín, tak v poriadku. Ale sú malé ešte, určite by som to riešila, aby ich prišla najskôr postrážiť domov k vám. Nech si zvyknú a uvidíš.
No tetu musíš ty poznát, či je zodpovedná na 100%, ale to je ten typ tety, lážo plážo

zuzuliennka1
19. mar 2025

raz za cas - a raz za mesiac je teda dost dobree 🙂 raz za cas, som myslela ze napises raz rocne.

patka06
19. mar 2025

@veronika19895 Základná otázka, či si ich ona chce zobrať na stráženie.
Ak áno, urob ako píšeš, pozvi ju najprv strážiť k vám - nech si na seba zvyknú a uvidíš ako deti zvláda. Podľa toho sa rozhodneš na prázdniny

veronika19895
autor
19. mar 2025

@patka06 ešte ich nemala sama že by sa o nich sama starala . Vždy sme tam aj my a to isté rodičia partnera. Ešte nemali deti tak že by ich sami strážili viac ako hodinu a tam je to komplikované že sa starajú o babku. Ale už sú na dôchodku

vilma7
19. mar 2025

Sestra tak dávala deti na Sk k babke a to ju videli oveľa menej. Možno 2x do roka. Nebol problém.

vilma7
19. mar 2025

@veronika19895 aká stará je teta? Ja som si tiež brala sestrička deti na prázdniny a videli ma ešte menej ako raz mesačne a potom prišli na týždeň ku mne a nebol problém.
Záleží aká je teta, či naozaj má aj ona záujem ale k len vy hľadáte riešenia.

darina77
19. mar 2025

Pokial deti nevedia este plavat, nech chodi k vam ta teta. Toho bazena u nich by som sa bala

barka1
20. mar 2025

@veronika19895 tak to skuste niekedy cez víkend - nech ich vezmu na výlet, nech su s nimi sami od rána do večera a podla toho sa uvidí.

sisska96
20. mar 2025

Aká je stará? Ak dospelá žena tak sa vie postarať o 3,4 ročné deti, aj keď vlastné nemá. To nie je až také náročné

lauricka
20. mar 2025

@veronika19895 zvykať ich dopredu, takže aby sa stretli, postrážila ich sem tam a tak. Aby to nebol taký skok potom. A čo sa týka bezpečnosti okolo bazéna a pobytu na slnku, to by som jej dala jasne pravidlá, ktoré chcem, aby dodržala. Samozrejme, že pri bazéne ani na dvore nemôžu byť bez dozoru, ak je tam bazén, ani minútu. Človek, ktorý nemá deti, môže niektoré veci nedomyslieť, keďže nemá skúsenosti alebo naopak, o to viac bude opatrná. Dôležité je aj aký je to človek a ako si s nimi bude vychádzať počas tých krátkych varovaní a stretnutí dovtedy. Sú to maličké deti, predsa len...

danica2711
20. mar 2025

@veronika19895 a tá teta, čo sa o ne nezaujíma, si ich chce zobrať na prázdniny? Či jej ich len chcete nanútiť? Deti ju majú rady?

veronika19895
autor
20. mar 2025

@danica2711 ja len keď by na to prišlo. Zatiaľ sa tak nevyjadrili. Ale jej mama hneď však pôjdu tam . Keď budú u babky pojdu aj tam to je v inej obci.

lujza123
20. mar 2025

@veronika19895 to co píšeš nie. Sú ešte moc maličké a pre osobu co nema skúsenosti s tak malymi detmi by to bolo narocne, navyše je tam ten bazen. Co môže byt nebezpečne pre neplavcov a ako píšem, človek co nema deti netuší čoho sú schopné a aká kravina ich napadne
Ale staršie, ked budú školáci tak určite by k tete šli ak by bol záujem

Ináč neviem aký záujem majú prejaviť, aká je tvoja predstava, podľa mňa sa zaujímajú tak akurát prídu na oslavu narodením, na navstevu .. a tým ze je z tvoja švagriná a nemáš s ňou bohvieaký vztah tak jasne ze ti nepise a nepýta sa ako sa majú. To ale neznamená ze ich nema rada. Keby je to tvoja sestra a vztah vas dvoch by bol iny vnímala by si to inak.
Navyše sú to ešte krpci, ja mám decka rada, aj ich postrazim ale od 5 vyššie. Mladšie mi idú na nervy

margotka17
20. mar 2025

@veronika19895 mne tak kamoška, keď sa dostala do zložitej situácie rozvodu zavolala, či jej vezmem 3,5 ročnú dcérku na tuzden. Vravím jej, že ja áno, len či ona tu ostane. Tak, že skúsime. Keď došli, mala si sadla v oddychovom kúte na gauč a hovorí, tak tu chcem žiť. Vybuchli sme smiechom všetci. Mala ostať týždeň, boli z toho dva a stalo sa pravidlom, že často k nám chodila. Kľudne daj aj ty, ak tvoje dieťa nebude chcieť tam chodiť, určite ti to povie.

libusak
20. mar 2025

Ja som ako takto mala isla maminej sestre na dedinu. Videla som su asi tak 2x rocne.
Najkrajsie prazdniny. Cely rok som sa tesila na leto u tety. Ono je jedno ako casto sa vidia. Ak je to laskavy a zodpovedny clovek, tak ano ☺️

veronika19895
autor
20. mar 2025

@vilma7 teraz má tento rok 40.

veronika19895
autor
20. mar 2025

@margotka17 a predtým ste ako často boli s tou jej malou? Bola na vás zvyknutá?

veronika19895
autor
20. mar 2025

@libusak no ja napr keď moja sesternica mala prázdniny a ja som bola výške tak týždeň som ju bola strážiť u nich doma. Ráno odišli do práce a poobede prišli. Ja som bola tiež u nich na prázdninách dá sa povedať. A vymenila som vzduch

margotka17
20. mar 2025

@veronika19895 práve, že nebola. My dve sme sa zoznamili v kúpeľoch, bývali sme spolu v izbe. Naše kamarátstvo držalo a drží stále. V ten deň, keď prišli k nám obidve som malú videla aj ona mňa prvý krát. Bolo to strašné veselé dieťa, také živé. Dva dni ostali obidve a potom kamoška odišla do práce. Tá mala ani po dvoch týždňoch nechcela ísť domov. Oni žijú v paneláku, tam bola zavretá, my na dedine v domčeku so záhradou. To bol pre ňu život, susedov pes k tomu. Už len spomíname, kocka vyrástla, kamoška sa druhý krát vydala, no dodnes sa stretávame.

maya_hi
21. mar 2025

@veronika19895 takno deti sa majú zaujímať hlavne rodičia. Každý iný záujem je bonus. Takže ja by som bola VĎAČNÁ ak by mi chcel niekto cez prázdniny vypomôcť a prizrel by ich. Hlavne keď sú to deti a nie len jedno dieťa. 😏 Ak s tým nemajú problém deti, a ak im dôveruješ prečo nie. Dohodnite si pravidlá ako to bude fungovať. Otvorene priamo povedz čo môžu, čo nie. Ak nechceš aby boli dlho na slnku, aby sa kúpali bez dozoru a podobne...

Strana
z3