Dávajú vám vaši priatelia peniaze?
Žienky chcem sa spýtať dávajú vám vaši priatelia keď s nimi žijete peniaze?Mne ten môj nedáva nič len spolu dáme každý po 150€ na stravu a ostatné platí on hypo inkaso atď... Bývam unho a máme spolu aj dieťa 9 mesačne a predomnou už mal aj dlhé manželstvo a svojej žene kupoval každý deň cigarety a vždy jej dal z výplaty aj 100€ a to bola strašne marnotratna a o všetko sa staral on a aj platil..Ja zase som pravý opak jej nefajčím a nemíňam zbytočne tak keď nemá mu to nevyjde tak mu dám aj 200€ sama od seba až ma na benzín atď..A keď sa sa ho opýtala či nevie sám od seba dať aspoň niečo tak mi povedal že však načo keď ja mám peniaze že keby nemám tak mi dá..Na to som mu odvetila že ja pýtať od neho nemienim keď nevie dať sám od seba.. Už s rozhodnutá aj tak že mu buďem dávať aj na inkaso polovičku a adios migos budem si šetriť ak náhodou odtiaľto odídem
PS:Ako to máte vy?
peniaze su zakazdym kamenom urazu pokial to dvaja nemaju hned od zaciatku vyriesene vydiskutovane. najlepsie je sa dohodnut pekne na polovicu
😄😄😄 od hanby by som sa prepadla, keby bývam v priateľovom byte, nič okrem stravy mu neplatím iba sem-tam benzín, sama zarábam a ešte by som od neho mala drankať len tak 200 EUR. Nie ste manželia, nemáte BSM, nemá povinnosť ti dávať nič, nájdi si lepšie platenú prácu, ak sa ti zdá, že máš málo peňazí.
My spolu žijeme už 15 rokov ...2 deti....jeho výplatu si pošlem na účet....vyplatím energie....z toho...stravu....nechám mu 100 € na účte aby niečo mal...dokáže si zarobiť aj pomimo...takže v podstate rodičovský ušetrím a odlozim na horšie časy alebo deťom.....úvery už nemáme žiadne
@liljana Pokojne svojho muzika aj prebaluj a strihaj mu nechty. Ja si nájdem iba muža, čo je muž = provider& protector. Pokiaľ chlap nevie/nechce zabezpečovať rodinu a investovať do ženy, tak nie je chlap a o takeho fakt nemám zaujem.
@0silvia0 To su zeny, co rozmyslaju. Ked budem stara, urcite ma vyuzije a odkopne. Tak ja ho radsej vyuzijem ako prva. 😂 A ked on nakoniec odide, lebo toho ma dost, tak sa jej teoria vlastne potvrdila ako spravna. Klasicka dilema, co bolo skor. Vajce, alebo sliepka. Pricina alebo nasledok.
@0silvia0 Prečo by v takom vzťahu nemohla byt láska a úcta? Tým ale vravíš, že v minulosti si muži ženy vážiť nemohli vôbec lebo nepracovali a oni zabezpečovali všetko? Dobre tomu rozumiem? 🙂
@verkaveverka tak vy ho ešte nemate … tak prajem veľa šťastia pri hľadaní ale pozor konkurencia je veľká! 😀
@verkaveverka A kedy to bolo, ze zeny nepracovali? Okrem hornych 10 tisic. Asi ste preberali v skole zlu ucebnicu historie. Zena na dedine sa nadrela okolo domu a pri porodoch tak, ze v 30tke vyzerala na 60. Hospodarstvo bolo zdrojom obzivy. zeny aj kosili. jedina praca bola v hore, mali ist zeny rubat stromy?
@verkaveverka tvoj koment "ja si takeho najdem" svedci o vsetkom :D :D :D daj potom vediet, ci si nasla a ci ma klon :D
@zuzanockamt Smutne, že si musíš život zlepšovať len ty sama. Alebo ešte horšie, že ty musíš živiť muža 🙂
@zuzanockamt Smutne je skor, ze niekomu stacia k zivotu iba peniaze. Dieta partnersku lasku nenahradi. Dospele dieta odide a to ze sa mama nan prilis upla, ho bude skor otravovat.
@verkaveverka Ja nikoho neživím 🙂 Som hrdá na to, že nemusím poskytovať služby mužovi za prachy, aby mi zlepšil život. Byť rozhoďnôžkou nie je nič moc, hádam pošetríš dosť aj na starobu.
Neviem asi som divná, ale čo Ti má dávať?veď platí hypo, energie, na stravu polovicu...to, že mu občas zaplatíš notára či cigarety určite on tebe, alebo dieťaťu niečo platí....
Či ty sa cítiš ukratena, že bývalej platil a dával?no tak ešte asi nemal dieťa, hypo ...nestaraj sa čo bolo voľakedy aj môj muž s frajerkou si užíval po dovolenkách žil iný život, nemal rodinu, dom...to by som sa zblaznila keby sme rozmýšľali ako sme žili voľakedy on aj ja.
Mne sa to nezdá nejako nespravodlivé....do roboty nástup, keď potrebuješ viac penazi
@liljana Tak nie všade to tak bolo, ale vo veľa rodinách to je aj dnes tak, že žena nepracuje a muž kompletne zabezpečuje rodinu.
@verkaveverka Ano, potom tu vypisuju, kam sa maju podiet po rozvode, smrti partnera.
Vieš prečo bývalej dával viac? Lebo mu dávala menej, bola sebeckejsia a tým sa mu viac páčila. Lebo poznala svoju sebahodnotu a dávala seba na prvé miesto.
My sme manželia a peniaze mi nedával ani keď malo dieťa 9 mesiacov. Všetko som financovala z vlastných financií. Aj servis môjho auta, aj kúpu nábytku, ktorý som si sama v predajni vybrala a objednala, kuchynské spotrebiče ako napríklad vysávač, takisto. Kočík som si tiež išla kúpiť do predajne sama za vlastné peniaze. On ani netušil, nemal ani poňatia, čo koľko stojí. Keď sa svokra opýtala svojho syna, koľko platí za škôlku, povedal na rovinu, že nemá poňatia, koľko stojí škôlka. Občas urobil nejaký nákup, občas možno nejaké plienky, postieľku išiel vyzdvihnúť do predajne....ale keďže nemá vo zvyku kupovať ovocie a zeleninu, vždy mal vo zvyku kupovať len párky, slaninu, paštéty, keksíky, tak aj nákupy si najradšej robím sama odjakživa a ak mi dá stravné lístky, tak to je sviatok, naozaj. Neplatím vodu, elektrinu...
@misana84 o to sa nemusíš báť, ja už takeho niekoho mam, akurát je starší. A pre neho je správať sa takto k žene úplne normálne🙂
Vsimni si pribehy tu na mk. trvacne vztahy su najcastejsie tie, kde boli dvaja rovnocenni partneri a obaja sa podielali na prijmoch, aj rozhodovani. je velmi malo prispevkov. Rozchadzame sa, ale som v pohode. mam pracu,co ma bavi, vlastne byvanie, deti, vsetko. Najviac ich je. Prisiel rozvod a nemam z coho zit.
@zuzanockamt Ó, aká si hrdá na to, že si na všetko sama a že mužíkovi robíš slúžku, rozhodnožku a opatrovateľku zadara, nechcela by som.😀😀 Pokojne rob. Ja by som nebola vo vzťahu, v ktorom ma len chlap výhody. 🙂
@liljana Bývalou je zrejme preto, že ona sa rozišla s nim, lebo našla muža, ktorý jej dal viac 🙂
@verkaveverka vyznelo to, že vám vadí, že je starší ale na začiatok dobre… smiem sa opýtať koľko máte rokov? A koľko partner?
@misana84 To vás nemusí zaujímať. Som od neho mladšia. Jeho bývala bola ale rovnako stará a správal sa k nej rovnako dobre. Vlastne, stále jej pomáha, aj keď to je ex. Ja nemôžem za to, že väčšina chlapov je na hovno a pohodlní, to ženy, ktoré čičikaju svojich synov a ženy ktoré im robia otrokyne zadarmo ich učia neschopnosti a pohodlnosti.

@verkaveverka a kde v tych vztahoch mas lasku a uctu? Ci netreba?