Dávajú vám vaši priatelia peniaze?
Žienky chcem sa spýtať dávajú vám vaši priatelia keď s nimi žijete peniaze?Mne ten môj nedáva nič len spolu dáme každý po 150€ na stravu a ostatné platí on hypo inkaso atď... Bývam unho a máme spolu aj dieťa 9 mesačne a predomnou už mal aj dlhé manželstvo a svojej žene kupoval každý deň cigarety a vždy jej dal z výplaty aj 100€ a to bola strašne marnotratna a o všetko sa staral on a aj platil..Ja zase som pravý opak jej nefajčím a nemíňam zbytočne tak keď nemá mu to nevyjde tak mu dám aj 200€ sama od seba až ma na benzín atď..A keď sa sa ho opýtala či nevie sám od seba dať aspoň niečo tak mi povedal že však načo keď ja mám peniaze že keby nemám tak mi dá..Na to som mu odvetila že ja pýtať od neho nemienim keď nevie dať sám od seba.. Už s rozhodnutá aj tak že mu buďem dávať aj na inkaso polovičku a adios migos budem si šetriť ak náhodou odtiaľto odídem
PS:Ako to máte vy?
@natalienka12 ona je na RD, môže pracovať
@zuzanockamt ty si neni kompletna, zeno! Dieta ma 9 mesiacov!!!!
@zuzanockamt A keby aj pracovala a zarobila 5x tolko ako jej chlap, tak to jej chlapa nezbavuje vyzivovacej povinnosti!
Kto v dnesnej dobe ma nazor ze moje , tvoje a nase az po svadbe . Kks ked raz maju dvaja dieta, su rodina ci na to papier maju alebo nie ! Ziadny spolubyvajuci 🤮!!!
@natalienka12 ja netvrdím, že chlap nemá mať vyživovaciu povinnosť, no ženská sa nemá spoliehať len na otca dieťaťa a natŕčať paprčky
@zuzanockamt ale ved ona mu este cigy kupuje, ona nenatrca paprcky
@natalienka12 no je blbá, že cigy kupuje...tak ako som písala na začiatku, platby na polovicu (okrem hypo) a financie na dieťa tiež na polovicu.
V dnešnej dobe majú ženy zvláštne myslenie - taký kult matky - som matka, kto je viac. Mnohé si myslia, že porodila som chlapovi dieťa, nech sa stará. A to dieťa je iba chlapovo, ona ho nechcela? A nechcú platiť nič - ani časť bývania, ani stravu, len žiť a užívať, lebo veď som porodila dieťa.
@sasa1310 A čo sa ty do toho staráš, ži si svoj hrdý život mužovej sluzky.
@verkaveverka však sa pýtam. Ty si s tým začala tak to rozviň. A ja, že som mužova slúžka? Skôr je slúžka tá, ktorá si necháva platiť a vydržiavať a nie je schopná si finančne zabezpečiť vlastnú seba.
@ivik4 z právneho hľadiska žiaľ nie, či sa to niekomu páči, alebo nie
Boze ved vsetci vieme o pravnom hladisku 😄. Kde sa autorka pyta na pravne hladisko? Nikde. Nema 5rokov, vie
@sasa1310 Nehovor mi, čo mám robiť, nie som nikomu nič povinná vysvetľovať a takýmto dobrovoľným muzovym podržtaškám, čo nenávidia vlastné pohlavie, už duplom nie.
Keby ti tam hore trochu zasvieti, možno si uvedomíš, že to nie je o tom, či zena ma alebo nemá, ale o ochote muža investovať do ženy a niečo jej dať kúpiť/ niekam ju vziať len tak pre radosť. Reflektuje to jeho záujem, ako si ťa cení. Lebo keď niekoho má rad, zniesol by mu aj modré z neba.
@verkaveverka A vy ste s tym tvojim sucasnym manzelia, alebo partneri (bez sobasa na papieri)?
@verkaveverka mne dosvietilo veľmi dobre, len tebe akosi nie. Je rozdiel peniaze pýtať a peniaze dostávať len tak darom, poprípade darmi
Toto je téma o tom, že si peniaze pýta. A nie o tom, že chlap dáva na hýčkanie. Ty si sama napísala, keby ti muž nedával peniaze, tak s ním nie si.
Vidíš, ja peniaze od môjho nepotrebujem načo, mám dosť. Čo ty zjavne nemáš. A darčekov od neho mám tiež plno a hýčka si ma nielen darčeky ale aj svojou starostlivosťou. Ale o tom téma nie je. Autorka sa pozastavuje nad tým, že jej nič nedáva. Čo si ty zareagovala na to, že by si s takým nebola. Je mi ťa ľúto. Musíš byť vyplastikovaná, aby ťa nevymenil, lebo by si mala zjavne aj existenčný problém
Ja som veľmi spokojná, aj keď neveríš. Žiadnu slúžku nerobím a finančne sme obaja vyrovnaný. Nemusí ma môj dotovať.
@sasa1310 perfektne si to napísala 👍
@verkaveverka a o to si ma viac váži, lebo som sebestačná a nie som na ňom závislá finančne.
@siska53 môže pracovať popri RD ako stovky ďalších mamičiek. Nikto jej nekázal si spraviť dieťa ked niesú ani zobratý ani nič. A už keď tak má byť trošku skromnejšia že má strechu nad hlavou, jesť a o všetko postarané nie blečať že jej ešte peniaze nedáva na neviem čo. A píše že ide do práce na letisko či kde takže dieťa je už asi dosť staré
@zuzanockamt však si kukni v akých skupinách je, a hneď ti dopne. Asi sa musí vylepšovať, aby si ju neprestal vážiť 😀. Zapadá to do seba ako lego, tie jej príspevky.
@sasa1310 áno, pozrela som si profil + tie príspevky, nežije veľmi šťastný život
Ja to skrátim,nikdy mi peniaze nedával na ruku,ak som minula svoje , zaplatil on,normálne som povedala že sa minul rodicak,aj teraz keď sme manželia mi neposiela nič,keď treba mám jeho kartu,ked dávaš 150,napr 70si odkladaj alebo viac podľa toho koľko máš rodicak a povedz že už nemáš,veď povedal že zaplatila bude treba čo-to riesis
@zuzanockamt Lol, hlavne že ty žiješ šťastný život 50:50 otrokyne🙂)
@sasa1310 to je teraz dost in taky "tradicny feminizmus", mna na tom riadne bavi ze velka propagatorka Anna Bey je vlastne uplne sebestacna, ma biznis a je dost silna aj na socialnych sieťach.. Inak je velni sympatická, myslim ze aj velmi mudra.. Vzniklo to asi hlavne ako reakcia na to ze muzi ocakavaju podielanie sa zien na financovani domacnosti a vztahu ale akosik nechcu prebrat zodpovednost aj za domace prace a pod..nepopieram ze sa to nedeje, casto zeny tahaju za kratsi koniec ale ocakavanie ze chlap mi ma platit cely servis kozmetiky, plastiky lebo to robím pre neho... A on ma byt provider... Zvlastne..
@sasa1310 To, že je niekto v nejakej konikovej skupine, neznamená nič, iba že sa mu niečo v tej skupine paci. Nemam žiadnu plastiku, to je len vaše zbožné prianie 😀
@verkaveverka 😂😂😂 ty nevieš, čo a ako žijem. Ale keby sa čokoľvek stalo, mužove peniaze by mi nechýbali. Btw. neviem o tom, že by som bola otrokyňa, ani sa tak necítim. Robím si čo chcem, kedy chcem a ako chcem - jediná "brzda" sú deti.
@verkaveverka vidíš, a to, že niekdo nepýta peniaze od chlapa, lebo nemá potrebu, to tiež neznamená, že je každá jedna otrokyňa. Jedine, že tou otrokyňou by si bola ty.

@zuzanockamt Nemas pravdu. To decko maju spolu a aj ON je povinny ho zivit a zivit aj ju, lebo je jeho matkou a kvoli materskej dovolenke nema prijem. Nech ide na matersku on! Ziadne delenie penazi napoly. Ak spolu dvaja ziju iba tak, je to ich vec ako si delia naklady. Ale ak maju spolu dieta, tak sa vec diametralne meni.