icon

Dávala som synovcovi sáčkovú polievku: Je to problém?

18. jún 2024

ahojte cez vikend som mala na jednu noc u nas neplanovane 6 rocneho synovca, ja mam 7 rocnu dcerku, v nedelu som nestihala varit lebo som dorabala nejake veci na pondelok do prace a deti chcel na obed polievku a palacinky, kedze synovec jedinu polievku co zje je vyvar s rezancami, tak som spravila ale zo sačku, + palacinky s domacim dzemom tomu, svagrina si prisla v nedelu podvecer po syna, o hodinu bola naspat ale z takym revom na mna ze z akeho dovodu som do jej syna napchala sačkovu polievku, ci neviem ake je to skodlive ze to uz som mu mohla dat rovno jed na potkany, ze co ked mu z toho bude zle ze co ona bude s nim robit, pytam sa ci sa mu nieco stale alebo ci ho boli brusko z toho takze zatial ešte nie ale kto vie co bude neskor, ze ci toto ja bezne pcham do svojej dcery--pritom to bola sackova ktoru sme mali u nas asi po roku, ja fakt taketo polievky nerobievam skoro vobec..ale fakt nenormalne na mna vyletela akoby som mu neviem co dala..mna to potom aj mrzelo lebo hned na mna vybafla ze ci som si nemohla uz najst tu hodinu a spravit klasicky vyvar lenze naozaj som toho mala vela do prace spravit.a muz nebol doma takze sama s dvoma detmi..navyse neplanovane lebo to nam len v sobotu vecer oznamili ze potrebuju drobca u nas nechat cez noc..ako to fakt som urobila nieco take strasne? samozrejme co som zistovala tak doteraz malemu nic nebolo z toho

martul
18. jún 2024

@michaelam2 nikde, len som napísala svoj názor.

cacianka
18. jún 2024

@moonlight1210 švagriná nie ☎️📞, ona sa vrátila osobne a autorke vrieskala do tváre

vyrovnanaosoba
18. jún 2024

@michaelam2 reagujem na to, že palacinky mala v plane robiť, ale neskôr, prekvapili ich, že sú hladné a ze chcú aj polievku. Je OK aj sa ková polievka, aj palacinky, dokonca aj rožok s maslom, len ta reakcia ma prekvapila, že ju prekvapilo že su hladné a nič nemala. Tak uvarila aspoň polievku. Tu mohla mať uvarenú už skôr, aj keď je to záležitosť 20 min aj so zovretim vody.
To, že svagrinej syn "skoro zomrel" to je už o inom, niekedy aj mojim deťom viac chuti u svokry sa ková polievka ako navarené. Určite by som ju za to nešla udať, ani nerobila scény.

eeffka
18. jún 2024

prosim ta ty co 4 strany sa tu obhajujes, strci ti decko tak nech drzi pysk a je vdacna. Dieta bolo ciste a najedene. keby mne prisla "reklamovat kvalitu cateringu" tak by som ju do ...poslala zeby nestihla zakrutu vybrat.

martinka13
18. jún 2024

To vážne? Takže nabudúce vieš, čo máš spraviť, keď bude chcieť postrážiť decko. Jojoj by si za klobúk nedala, čo by som jej povedala...

michaelam2
18. jún 2024

@vyrovnanaosoba tak co je idealny cas na to mat uvarenu polievku? 😀 prepac ale naozaj mi to pripada ze len silou mocou hladas dovody preco je autorka zla ...prisli za nou o 12:00 ze su hladne a nie o 15:00...za 10 minut mala jedlo vybavene

cacianka
18. jún 2024

Ženy preboha neriešte zásoby na varenie, ani ako mala ultra rýchlo navariť. Problém je úplne inde, z autorky spravila švagriná zločinca kvôli jednej pokaslanej sackovej polievke.

cacianka
18. jún 2024

@eeffka 👏👏👏moja reč

gribka1
18. jún 2024

Tak zas sa môžu navzájom potrebovať pri postrážení detí. Treba sa s chladnou hlavou porozprávať. Predsa kvôli takej hlúposti sa nerozvadia nadobro.

autor
18. jún 2024

asi by som to uzavrela takto, svagrina na mna nemala vireskat za take nieco ale ja som tiez sa mohla viac hecnut a zbuchat tu polievku nejako cosa tyka jedla ta nemajte obavy ze ho nemame dostatok, mame toho az az akurat maso velmi nekupujeme toho je u nas vzdy velmi malo..najcastejsie mame maso ked sa podari zohnat z domaceho chovu to sa nam ale teraz dlho nepodarilo..ale vari sa u nas poctivo denne moje dieta nechodi hladne o tom svedci aj to ze ma idelanu vahu na svoj vek 🙂..lebo uz tu poniektore zo mna idete robit krkavciu mater pri ktorej dieta hladuje..to som necakala ze sa dostane az do takychto extremov..pritom pointa bola trosku inde

michaelam2
18. jún 2024

autorka nerieees, keby si napisala aj ze si mala stvorchodove menu tak si zla, lebo by ti pisali ze plytvas jedlom alebo co 😀 vzdy sa daco najde

indiankaindi
18. jún 2024

Nič v zlom, ale sáčková polievka určite nie je žiadna katastrofa. Určite mu z toho rohy nenarastú, ani nebude mať zničenú pečeň, žalúdok, alebo ja neviem čo. Tvoja švagriná je obraz klasickej biomatky, čo do dieťaťa pchá bio potraviny a podobné kraviny, pritom keď to dieťa nastúpi do školy, zrejme ho "vykotí" z tej nebiostravy. Plus, o 10 rokov už chalan bude do seba pchať iné šmakocinky, keď začne skúšať alkohol a cigarety a možno aj niečo iné. Potom bude ešte švagriná s láskou spomínať na tvoj megaprešľap v podobe sáčkovej polievky. Ale pobavil ma ten jej výstup

gribka1
18. jún 2024

@indiankaindi Autorka písala, že inde jedol hranolky a hotdog a nevykotilo ju. Takže asi nebude až taká biomatka na akú sa hrá.

som_realistka
18. jún 2024

ale prosím ťa, že si z toho niečo robíš, ja mám známu, deti sa nám narodili cca 2 mesiace odstup v roku 2001, ona bio, natur, cirkus okolo toho, škôlku hľadala kde budú deťom variť z farmárskej zeleniny. Potom prišla k nám malá na prespávačku, mali asi 5 rokov, navarila som kuracie v zeleninovej omáčke s haluškami a malá zahlási, že ona chce francúzsku polievku, lebo tú ma najradšej 🙂 a mama jej ju vždy varí.

indiankaindi
18. jún 2024

@gribka1 aha, to som nečítala. Tak potom má iný komplex, ktorý si potrebovala na autorke vyhojiť.

autor
18. jún 2024

keby toto nebolo s tymi hranolkami a hotdogom tak si poviem ok fakt ziju takto bio fakt to dieta ma len zdravu stravu cely zivot tak som to nemala takto pokazit..ale toto..

gribka1
18. jún 2024

No a ináč ste mali vzťah v pohode? Či také hisáky chytá bežne.

lenkasarka
18. jún 2024

Kľudne tu budem za macochu. Moja dcéra má rada Monte aj pribinacika aj sackovu polievku. Je už dospela neutrpela žiadnu ujmu na zdraví. Žiadne bio jogurty nekupujeme ani biele jogurty nekupujeme no a predstavte si že jeme aj slaninu dokonca aj parky a určite budete zhrozene aj chipsy jeme. Teraz budete niektoré eko bio raw potrebovať lexaurin,ale jeme aj McDonald. No a k tebe autorka prosím ťa vykasli sa nato absolútne ju nerieš a ani to že si nemala navarenu polievku je to tvoja vec aj keby si varila sackovu polievku 3x v týždni

lienka.7
18. jún 2024

@lenkasarka hlásim za za macochu č. 2 a pridávam na "Black list" aj colu 🤣🤣🤣

autor
18. jún 2024

@gribka1 raz chytila na mna ked dostal jej syn od mojej dcery crevnu virozu ..to bolo dva roky dozadu vtedy sme si tiez vypoculi riadne..

autor
18. jún 2024

@lenkasarka 😂👍

vyrovnanaosoba
18. jún 2024

@michaelam2 ved ja nepíšem nič zlé. Véd som napísala, že švagriná nech si hľadá inú opatrovateľku alebo berie dieťa so sebou.

gribka1
18. jún 2024

No keď nabudúce tak narýchlo bude potrebovať pomoc, tak nech počíta s rizikami, nezdravým jedlom a možnými chorobami alebo nech hľadá inde. Aj keď verím, že deti sú spolu v pohode.

vlastnynazor
18. jún 2024

Nic zle si neurobila. Viem, ze to nie je najzdravsie jedlo, ale v detstve sme tieto sackove polievky obcas mavali, a nic sa nestalo. Od svagrinej to bola divna reakcia. Ak chcela bio pre jej syna, tak ti take jedlo mala aj doniest.

lenkasarka
18. jún 2024

@lienka.7 colu u nás pije dieťa a chlap ja iba cistu vodu a kľudne nech sa za nás aj modlia. Nebudem vypekat chleba každý deň a variť každý deň jak somár idem kúpim objednam a hotovo.

luccija
18. jún 2024

@martul necitujem nikoho, ale plán bola chata a najesť sa vonku.A naozaj niektorí ľudia nezačínajú víkend vývarom nie je to nutnosť.za chvilu tu začne či boli palacinky aspoň špaldové pečene na kokosovom oleji a s domácim džemom.

mandzula
18. jún 2024

Nech sa paci, zlozenie instant polievky z netu. Zloženie: instantná hrachová múka, prírodne fermentovaná sójová omáčka Kikkoman, extrudovaná kukurica, sójová bielkovina, morské riasy, morská soľ, korenie. Co je na nej az take jedovate, netusim. Pokojne by som si ju dala.

lenkasarka
18. jún 2024

@luccija hej hej ešte aj tu múku si môžu robiť doma to by bolo ideálne. Si budú ochvilu aj ryžové plantáže robiť na záhradách

lenkasarka
18. jún 2024

@mandzula všetko je jedovaté aj sacok je jedovaty 😏 človek dostal chuť na vifonku normálne

mandzula
18. jún 2024

@lenkasarka Lidl ma taku fajnu bezglutamanovu brckavu polievku, kukni.😀